Beni güldürdünüz ya gece gece, Allah da sizi güldürsün.. Ben de bu durumu pek tasvip etmiyorum, meğer tek değilmişim.
Üstelik bunun bir de alt açılımı ve nedenleri var...
Bulunduğu sosyal durum, statü veya mevkiiden memnun olmayan, kendini aşağılanmış hisseden insanların, kendilerinden mevkii, statü veya sosyal durum olarak yüksek gördükleri kişilere, kendilerince "aşağılamak" için kullandıkları sevimli ifadelere "Canım, tatlım, kuzum vs." diyoruz... Bakıldığında rahatsız edici gözükmediği halde, aslında yapmacık ve "ben senden üstünüm" kompleksini içinde barındıran, bu sevgi ihtiva etmeyen sevgi sözcükleri, aslında küçük zararlı şeylerdir..
Bu sadece çalışanlarda yoktur da.. Onlara hiç yakışmaz ya neyse...
Mesela ablamın hiç evlenmemiş, hiç çalışmamış, sosyal açıdan da kapalı görümcesi var bir tane. Bizi de nedense kabullenmek istemez.. İkimizden de küçük.. Ablam çoluk çocuğa artık fazlasıyla karışmış olduğu halde ona bile "Canım, tatlım" gibi konuşur, bana da "Cicim, kuzucum, şekerim" falan der... =)
Çünkü kendince o bizden üstün.. Aslında üzüldüğümüz konu, bu tarz yapmacık tavırları, içinde eksik kalan o yönü, kendini aşağıladığı o eksikliği bize bu kadar hissettirmesi... Ama yine de bazen sinir olmuyor muyuz.. Oluyoruz.. Yine de kırmadık.. Çocuktur büyür...
Ama hizmet sektöründekileri kırmak gerekiyor.. Bence herkes haddini bilmeli..
Hele bir de küçücük kızlar, kendilerinden oldukça büyük insanlara bunu yaptı mı, bu ayıp oluyor...
Keşke anlasalar...
Keşke bilseler ya da.. neden böyle yaptıklarını bildiğimizi...
Belki yapmaktan vazgeçerlerdi...
Selamlar,
nişantaşında bir mağazaya girersen hanımefendi olursun,kadıköy de canım,ümraniyede sen yada pişşt baksana vs.yerine göre muamele tecrübeyle sabittir.
koptummmmmmm pardon siz gerçekmisiniz???? yada gerçekseniz halkın içinde işiniz ne onu anlamadım, tatlım sen madem insanları o kadar ezikleyecek durumdasın bulursun kendine bi modacı sana özel çalışır diker biçer neden mağaza mağaza dolaşıyosunki??? Lütfen kaldıraramayağın yükün altına sokma kendini.... şok oldummmm 2.paragrafı okuyunca:))
Konuya yazdığım ilk mesajda , bu yaptığınız dine uygun değil, dediğim için bir arkadaş özelden mesaj atıp hakaret etmiş:)
Sebebi dini her şeye karıştırmammış, ama banlanmak istemediği için genel değil özel hakaretlerde bulunmuş :)
Arkadaşım dinen bu da uygun değil :)
Kalp kırmak, can sıkmak, küfür- hakaret sadece dinen değil psikolojik,sosyolojik ve ahlaki olarak da kötü bir şey :)
İnsanlar sana hanım desin, canımsss demesin, sen özelden saydır, oh ne rahat!
Sonra da kalk medeniyetten dem vur.
DİPNOT:Özelden mesaj atan konu sahibi değildir, yanlış anlaşılmasın.
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?