alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

toplum olarak bu tarz şeylere pek dikkat etmiyoruz. nerde sınır çizilmesi gerektiğinin farkında değiliz. konu sahibine bende katılıyorum. sadece mağazadaki çalışanlar için değil nerde olursa yeni tanışılan yada arada bir resmiyetin olduğu durumlar hoş karşılanmaz bu tavırlar. sorun mevki ya da küçümseme değil herkes durması gereken yeri bilmeli.

Diyorsunuz ki, tanımadığın insanlara karşı canım vb. tarzı sevgi belirten sözcükler kullanmak aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor, ama sana canım, hayatım diyen birisinin seni ezmeye çalıştığını düşünmek mantıklı zihin yapısının ürünü

Canım kelimesini erkek arkadaşıma asla kullanmam. Çünkü bu forumda bile artık canım normal bir kelime. Çok ayrıntılara takılmayın bence. Ben kullanıyorum forumda canımı ve hiç tanımadığım insanlara. Canım kelimesinin anlamı insanlara nickleriyle hitap etmek gibi bir şey oldu artık.
Tabi ki iş yerlerinde canım denmemeli ama deniyor onu azarlatsanız, başka bir yerde size başka biri diyecek. Onu da mı azarlatacaksınız? Belki o kişi işinden olacak, bunun günahına girebilecek misiniz?

Cevap olarak "bebeğim" de olsun gitsin Bana da denk geliyor bazen. Öyle olunca güzelim, bebeğim şeklinde ayna tutmak gerek. Yoksa anlamaları zor...

Bunun egoyla ne alakası var bi türlü çözemedim,karşımdaki bayan doktorda olsa hayatımdaki ilk defa gördüğüm kişinin canım, bebeğim, hayatım diye yaklaşması hiç hoşuma gitmez ne olursa olsun ister cumhurbaşkanı olsun. Bence konu sahibi de haklı.

nişantaşında bir mağazaya girersen hanımefendi olursun,kadıköy de canım,ümraniyede sen yada pişşt baksana vs.yerine göre muamele tecrübeyle sabittir.

supersin yaaaa baska soze ne hacet sikayet edecek kadar kotu birsey gormedim acikcasi bence sen onun meslegini begenmemissin gibi geldi bana acikcasi ben yurtdisinda yasidigimdan burda kimse kimseyle ilgilenmez hatta artik makineleri cogalttilar kendi kendine alis veris yapip makineden geciriyoruz cogu yerde cidden ben uzuluyorum alis verisin bile tadi yok keske birileri olsa reyonlara kasalara bakacakda canim desssssssssssssssssssseeeeeeeeeeeeeeeee

Psikolojini bozacak bir durum yok. biraz heyecanlanmışsındır. Eğer bu onların sık yaptığı bir dikkatsizlikten kaynaklanıyorsa, Bence Annenle bunu biraz üstü örtülü olarak konıuş.

ayyyyyyyyyyyyy herkes olmuş çıt kırıldım..herkesin paçalarından akıyor hanımefendilik ve herkes karşısındakini istediği kalıba sokmak istiyor..

diyecekte fazla bişey yok..zaman kaybı..

tatlım deme canım pardon duman85 ona bile takabilirler

Asık suratlı,suratı beş karış,yada hiç gülmeyen sürekli somurtan insanlarla kaba saba konuşan tezgahtar yada kasiyer görmekten se canımlı konuşmasını tercih ederim.

Konuya yazdığım ilk mesajda , bu yaptığınız dine uygun değil, dediğim için bir arkadaş özelden mesaj atıp hakaret etmiş:)

Sebebi dini her şeye karıştırmammış, ama banlanmak istemediği için genel değil özel hakaretlerde bulunmuş :)

Arkadaşım dinen bu da uygun değil :)

Kalp kırmak, can sıkmak, küfür- hakaret sadece dinen değil psikolojik,sosyolojik ve ahlaki olarak da kötü bir şey :)

İnsanlar sana hanım desin, canımsss demesin, sen özelden saydır, oh ne rahat!

Sonra da kalk medeniyetten dem vur.

DİPNOT:Özelden mesaj atan konu sahibi değildir, yanlış anlaşılmasın.

'Canım ' lafı günlük hayatta çok ağız alışkanlığı olmuş.Çoğu kişi söylediğini bile farketmeden söylüyor.Burada da hiç tanışmadığımız görmediğimiz insanlara da bazen bunu söylüyoruz. Bence mahsuru yok ,rahatsız etmiyor beni .Bazen karşıdakine sevgiyle ,neşeyle bazen minnettarlıkla,incitmekten tedirgin olarak yaklaştığımızı gösterebilir , bir nüans katar .Yeni tanıştığımız kişilerin bize 'bebeğim ,gülüm ,aşkım ,güzelim ' demesi kadar kulak ısırmıyor bence.

İnsanlara Canım canım diye diye arkadan konuşan ,dedikodu yapan ,yalan söyleyen ,nifak sokan ,kıskanç olan,ikili oynayan ,kandırmaya ,dolandırmaya çalışan ,aldatan,sömüren biriyse ,bırakın tanımadığınız ,ya da az tanıdığınız çoktandır tanıdığınız bildiğiniz bile olsa ,aşırı sinir bozucu ,mide bulandırıcı,teninize ateş düşmüş gibi olur o 'canım' lafı.

Ben de hoşlanmıyorum açıkçası.Ben çalıştığım yerde ticaret yaptığım insanlarla veya yeni tanıştığım insanlarla siz diye hitap ederim hanım,bey kullanırım. O bayanlar da nihayetinde çalışan ve bence hanım bey kullanmalı.Ne bu samimiyet?

Bence siz daha fazla yorum yapmayın, şahsi fikrim.
Önce bana sırf düşüncemi paylaştığım için " inşallah şöyle olursun böyle olursun görürüm sendeki sevgiyi" şeklinde tuhaf dualarda bulundunuz sanki sözümü size söylemişim gibi ikili tartışmaya girdiniz, şimdi ise kalkmış başka bir arkadaşın özel mesajını burada paylaşıyorsunuz. Konuyu amacından uzaklaştırıyorsunuz. Arkadaşın sözleri canınızı bu kadar sıktıysa siz de özelden karşılık verebilirsiniz ya da şikayet edebilirsiniz. Ha bu arada unutmadan, bana yaptığınız da dinen uygun değil. :)

Son düzenleme:
ben de canımlı cicimli konuşan erkeklerden hoşlanmıyorum kızlar abartmadığı sürece rahatsız olmam ama erkeklere sinir oluyorum

bu konu böyle uzayıp gider... ama herkes birde şu açıdan bakmalı.. burada canımlı konuşmayı savunanlar ,büyük ihtimalle reelde de böyle konuşanlar... canımlı konuşmayı eleştirenlerde, reelde canımlı cicimli konuşmayı sevmeyenler... mesela ben öyleyim ...karşımdaki kim olursa olsun eğer samimi değilsem canım hayatım ifadelerini kullanmam.. doğal olarak da tanımadığım insanlarında bana öyle konuşmasını istemem... bu tür olaylarla karşılaştığımda genelde bana ''sen'' diyen kişiye ısrarla ''siz'' diyerek onu bana ''siz'' demeye yönlendiririm.. böylece iki tarafta gerilmedin konu kapanır.. anlamayan olursa da başka bir personelle işimi hallederim.. en olmadı çıkar giderim...bu kadar basit...
neden burada herkes kendi fikrinin en doğru olduğunu ispatlamaya çalışıyor yada karşı fikirlere hakaretamiz cevaplar veriyor anlayamıyorum... herkes istediği gibi davranabilir .. kimse de haklı yada haksız değil burada bence...ama bundan hoşlanmıyorum diyenleride burnu büyüklükle , insanları aşağılamakla suçlamak da yanlış ....

ne olmus canım demısse?sankı canın cıksın demıs gıbı gıdıp patrona sıkayet etmek nekadar sacma,hoslanmıyo olabılırsınız ama sonucta o ınsanla sureklı bır arada olmucaksınız,catlak bır patrona denk gelse belkıde kızcagız ekmegınden olucak,bende kanımın aldıgı her bayana ılk goruste canım derım ne var bunda?
not:tezgahtar degılım ama bır donem yaptımmusrerılerın bazılarınada canım demısımdır belkı

yani başkaları "canım" derse sorun olmayacak...

çok gereksiz bir soru olmuş neyapacaksınız başka müşterilere nasıl konuştuğunu.. sadece rahatsızlığını bildirseydiniz eminim o da "evet canım" gibi ukala bir cevap vermeyecekti.

ilk yorum yaptigimda bunun çok da önemli bisey olmadigini bu durumdan rahatsiz olmamasi gerketigini yazmistim ama, bazi yorumlara bakiyorum da çok fazla tahammülsüzlük ve asagilama görüyorum.
Düsünmeden edemedim acaba birine biraz samimi davraninca bana da içten içten sinir oluyor mudur diye.. Neden her seyi bu kadar büyütüyoruz ki anlamiyorum yoktan kendimize sorun çikariyoruz. Ne geregi var hayati böyle birbirimize zehir etmenin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…