alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

Bende bir tek bana diyorlar sanıyordum.
Kendimi çocukmuşum gibi hissettiriyorlar..
Kırmak istemediğimden birşey demiyrum açıkçası.

ben tanımadığım, samimiyetim olmayan insanlarla canımlı konuşmam. bunun kibirle falan alakası yok. hoşuma gitmiyor. samimiyetim yok, arkadaşlığım yok, neden canım desin... ben de rahatsız olursam bunu belirtirim. sonuçta birisiyle iletişim kuruyorsanız, karşı tarafın rahatsız olduğu bir şey varsa ona saygı göstermek zorundasınız.

Katılıyorum.

Ben sürekli "canım" derim, alışkanlık oldu.
Ama bir başkası neden katlansın ki buna hoşuna gitmiyorsa?
Beni uyardığı zaman saygı duyar hak verir dikkat ederek konuşurum.

Bu forumda insanlar 'rahatsız olmak'tan pek anlamıyorlar.
Biri sokak satıcısından rahatsız olur saldırırlar, çocuk sesinden rahatsız olur kızarlar.

Olmayacaksın arkadaşım rahatsız, yassah !

ben tanımadığı insana hayatım aşkım diyen kızları gördüm. ondan çok rahatsız oldum. canım sözüne artık alıştık..ama hanım bey demek daha iyi

sadece 2-3 parça eşya alıp çıkacağım isterse sevgilim,aşkım desin hiç umrumda olmaz ( kuaförüm bayandır ve bana aşkım,bebeğim der tabi onlar biraz daha alışmış bu duruma çok samimilerdir hemen sohbete baslarlar :) severim kuaförleri ). Ama işyerimde ya da yakın cevremde böyle bir duruma tahammül edemem.

Tezgahtar demek,ne zamandan beri küçümsemek veya hakaret oldu ?

Eski adı tezgahtarlık,yeni adı satış danışmanlığıdır.
(Birçok mesleğe yeni isimler üretildiği gibi...)

Eskiden,mağazalarda giysiler raflarda durur ve müşterinin isteğine göre,tezgaha açılırdı.
Yeni nesil mağazacılıkta,tüm ürünler birden teşhir ediliyor ve tezgaha tek tek ürün açılmıyor.

Tek farkı bu.
Yoksa tezgahtar demek,mesleği küçümsemek değildir.

canım+ablacım lafıda çok meşhur ablacım lafına sinir oluyorum bende artık hiç oralı bile olmuyorum ama çatıyorum kaşlarımı

açıkçası bende hoşlanmam gereksiz laubalilikten ama şikayet etmeniz abartılı olmuş rahatsız oluyosanız kıza tepkinizi verseydiniz

ben de daha çok benden yaşça küçük kızların canım demesini yadırgıyorum ,hele bi akrabamız var benden 5 yaş kadar küçük ,canım ,kız gibi kompleksini tatmin edercesine konuşmuyo mu komiğime gidiyo içimden paçoz diye geçirmiyo değilim

Konuşma Tarzını Geçtim..
Belki Ağız Alışkanlığıdır..

Ama Yakışmayan, Pot Duran Pantolonu Bile Yakıştırıyorlar..
Bende Buna Sinir Oluyorum..

bu konuda aşırı hasssımdır bende. canımı geçtim senli benli bile konuşamaz arkadşım mı bir tanıdığım mı ki bana sen desin. siz demeli ki bu genelde küçük magzalarda başıma geldi benim onlarda da uyarmışımdır hep ama asla kibar bir şekilde değil. terslerim biz sizle daha önceden tanışıyroz da haberim mi yok sen değil siz diyceksnz derim yani. bir tek magzalarda değil genel olarak benim katı kurallarım içerisindedir bu ..

Son düzenleme:
Bu " Canım "lafı artık laçkalaştı zaten.. Herkes herkese canım diyor..

Sevdiğin, sevmediğin, sürekli konuştuğun, ayda yılda bir konuştuğun..

Herkesin ağzında " canım " kelimesi..

Bir özelliği kalmadı diye düşünüyorum..

Her kelimesinin sonunda canım demiyorsa ben pek rahatsız olmazdım. Gelinlik seçerken görevli kız "canım benim bu çok yakıştı sana" dediğinde hoşuma gitmişti açıkçası.

Ama sizin dediginizde doğru bir bakıma. Canım kelimesi çok anlamlı duygularla dolu. Can yani,ötesi bir kelime yok.

Herkes herkese canım diyor,basitleşti alıştım artık ben:26:

Bende konu sahibine sonuna kadar katılıyorum...
Çok rahatsız oluyorum bende hanım diye hitap etmesin sizli-bizli konuşsun yeter..
Tanımadığım insanların bana kırk yıldır tanışıyormuşuz muamelesi yapmasından zaten hiç hoşlanmam..
Birde orası bir iş yeri sonuçta..
Tezgahtarlık deyip geçmeyelim gerçekten çok önemli görevleri.. o iş yeri ve müşteri potansiyelinin artması açısından
Oyüzden diksiyonları düzgün olmalı ve müşteriyle nasıl diyalog içine girmeleri gerektiğini bilmeliler
Şahsen mesela bazı tezgahtarlar var denk gelmişsinizdir istediği kadar canım desin o güzel birşey dediğini sansın ama negatif enerji saçıyorlar etrafa
Ozaman çok samimi söylüyorum hemen kaçıyorum o mağazadan bence bu konuda da profösyonelce eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum
Her yiğidin harcı değil bu işi yapmakta...

He birde ben kıyafet bakarken yapışık ikiz gibi dibimde sürekli duranlar var
O zaman arkama bakmadan kaçıyorum içim daralıyor ya...

arkadaş ortamında içinden geldiğinde samimi olduğuna dersin de bende öyle müşterilere canım canım diyenlere uyuz oluyorum..kimileri komik olduğunu farkedemiyor sanırım..cıvık cıvık gelir gözüme..ya gerçekten kimi insanlara o yerlerde çalışmak garip oluyor yaa..kimileri hiç ilgilenmez nerdeyse asık suratlı olur ,kimiside canım canım diye diye müşterinin gözünde itici olur..bir dur yaa ne canımı cicimi..oldu olcak hoşgeldin ciğerim de:)

Yok Canım Sende..

Kimi insanlar gerçekten sinir bozucu bi şekilde o hitapla yaklaşabiliyorlar tabii. Mağaza çalısanları hele ki sanki bir an önce ne alıyorsan al git tavrı sergiliyor. ama iyi niyetli gerçkten samimi yaklaşanlarda yok değil. Bi kaç cümle konuştuktan sonra anlıyorsun zaten şahsen bende adamına göre muamele derler ya öyle yapıyorum...

Aslında traji komik olan kuaföre gittiğimde benden küçük kızların bana canım demesi :)))))) Tamam küçük gösteriyorum ama senden küçük de değil yani :))

Canım, tatlım, hatta bebeğim diyene bile rasladım,
31 yaşındayım yaşıtı bile olmadığım 18-20 yaşındaki kızların bana bu şekilde hitap etmesine inanılmaz uyuz oluyorum, genelde tersliyorum, çok rahatsız edici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…