alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

ben ve benim ailemdeki herkes bunu garipseriz.bizde kimseye canım demeyiz samimi değilsek.yetişme ile, aile yapısı ile de ilgili oloablr.
ben bu başlığı açtıktan sonra şunu farkettim ki herkees farklı düşünyr beni rahatsız eden şey bir başaksına normal gelyr.
ama ben böyle gördüm bana daha şık gelyr, ben hjayatımda herkesin şık davranmasını saygıyı yitirmeden davranması gerektiğine inanyrm.

bana ukalalık yapğan birine tepkisiz kalmam, yanlış davrandığımı düşünmyrm.
o tavır karşısında onunla daha fazla muhatap olmak beni daha da küçültürdü, bende sorun yaşadığıumız heryerde olduğu gibi yetkili birini çağırdım ve durumu izah ettim.
vicdanen de hiç rahatsız olmadım.işinden olmadı çünkü.olsaydı da rahatsız olmazdım.
ben doğru olduğuna inandgm şeyi yaptım

bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum

hiçbir iş veren personelini müşterisine canım diye hitab ettiği için işinden çıkarmaz zaten.Siz vicdanen rahatsanız problem yok diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi size doğru gelen başkasına yanlış gelebilir buda fikir ayrılığıdır.Böyle bi konuyu aile yapısına yetişme tarzına bağlamış olmanız açıkcası bana tuhaf geldi. belkide iş veren müşteriye daha yakın olması gerektiğini söylemiştir personeline bide bu şekilde düşünmekte yarar var bence...

şikayet etmem belki onun birşeyleri farketmesini sağlamış olabilir.demek ki her müşteri bundan hoşlanmyrmuş diye düşünür ve daha şık ne olabilir diye düşünmesini sağlar.
ve benim gibi düşünen bir çok insan olduğunu buradaki yorumlardan anlayabiliriz, ki çatışma olmayan yerde gelişme de olmazmışi belki değişim yapamalrına katkıda bulunmuşumdur

KENDİNİZCE HAKLI OLABİLİRSİNİZ AMA
.tezgahtar kzların KELİMESİ BNCE HOŞ DEĞİL BN KÖTÜ NİYETTEN CNM KELİMESİ KULLANDIĞINI SANMIYORUM AMA
BNCE BİR DÜZELTME YAPILMALI SENNDE KÖTÜ NİYETLE YAZMADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM :)

kurumsal firmaların mağazalarında böyle bir şey söz konusu olamaz, çalışanlar bile kendi aralarında hanım/bey şeklinde konuşmakta. sizin rahatsız olmanız ve şikayet etmeniz çok doğal, bazıları tezgahtar kızı küçümsediğinizi vs. yazıp edebiyat yapmaya çalışmış ama ben sizin bir aşağılama niyetinde olduğunuzu düşünmüyorum. İnsanlar profosyonel yaşamda sınırlarını ve nasıl davranılması gerektiğini bilmeliler. Çalışan kişinin sizinle alay eder gibi uyarınızdan sonra tekrar "canım" demesi resmen alay eder gibi olmuş ben olsam elimdeki giysileri bırakır çıkardım. oraya en güzel ceza alışveriş yapmamak olurdu. Bikaç ay önce Ankara'nın en tanınmış terzisinden birine gitmiştim elbise diktirme amaçlı ama ne göreyim kadın kapıdan girer girmez öptü sarıldı aşkım demişti bana bu kadar samimiyetsizlik olamaz. Bana aşkım diyen kadın telefonda başka bir müşterisine de aynı şekilde hitap ettikten sonra telefon kapanınca arkasından çok güzel söylendi. Böyle davranışlar içten değil, bazı müşterilerin hoşuna gidebilir belki..maksat göz boyamak ama bizim gibilere ters tepiyor.

''canım'' dedi diye patronuna şikayet etmek bu biraz olmamış gibi geldi bana ,tabi vicdanen rahatsanız o ayrı ama ben bir çalışanın bu sebeple şikayeti hakettiğini düşünmüyorum .Uyarmanız hoşunuza gitmeyen bir şeyse elbette normal ama belki ikinci seferde ağız alışkanlığıyla tamam canım deyiverdi diye patronuna şikayet etmek garip ...
neyse Allah başka dert vermesin

ben alışveriş merkezinde çalışıyorum ve mağaza müdürüyüm. samimi görmediğim kişilerin canım kelimesinden bende haz etmiyorum ancak dikkatimi konu başlığınızdaki sınıflandırma çekti. bu kelimeyi alışveriş mağazalarında çalışan tezgahtar kızlar (!) diye sınıflandırmak ne derece doğru, bu kelimeyi kullanan sadece o tezgahtar kızlar mı yada bu kelimeyi size tezgahtar kızların mı kullanıyor olması zorunuza gidiyor aklımı karıştırdı daha genel bir başlık olabilirdi. ben uzun yıllardır mağazacıyım kurumsal veya yerel mağazalarda yöneticilik yaptım ve hala yapmaktayım ancak canım diyen bir personelim olmadı, zaten tanımadığı kişilerle canımlı cicimli konuşcak şahıs tezgahtarlığı mağazada bırakıp dışarı çıktığındada kişilerle o şekilde konuşur. bunun tezgahtarlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum !!

Sanki kufur etmis gibi bir hirsla yazmissiniz ne varki bunda anlamadim ben. Sizinle ilgili olup kendinizi daha rahat hissetmeniz icin samimi yaklasmis bunda bukdr abartilicak bir durum goremedim ben. Sizin calisani o sekilde rencide edip bide sikayet etmeniz biraz abarti olan .

Egonuz tatmin mi oldu o kızı 'canım' dedi diye üstlerine şikayet edince?Foruma girince herkesle canım cicim,göbüşim,kocişim diyorsunuz da mağaza görevlisi kız size canım deyince suç mu oluyor?

Açıkcası asık suratlı,ters bir görevlidense bu şekilde en azından samimi olmaya çalışan birisini tercih ederim alışveriş yaparken.

anemmmm iyki o kız ben değilmişim
ki zaten ev hanımıyım şimdilik ama bi zaman kendi tükkanımızda
(ki artık yok )

canım balım tatlım gülüm güzelim ne gelirse söylüyodum

başka nasıl satacam

şimdide girdiğim dükkanlarda söyleyenlerdede rahatsız olmuyorum

hani bi kaç tane olmuyor değil
böyle itici gelenlerde oluyor tabi

ama biri bana canım deyince şikayet etmek hiç aklıma gelmez doğrusu

tabi diyen erkek değilse

Düşüncene saygı duyuyorum :)
Ve bunu açık açık belirtiyorum, bu arada sen de duama karşılık verdin, ben de amin dedim :)
Garip olan ne ?

Düşüncene saygı duyuyorum :)
Ve bunu açık açık belirtiyorum, bu arada sen de duama karşılık verdin, ben de amin dedim :)
Garip olan ne ?

Düşünceme saygı duysaydınız çıkış yapmazdınız.
Garip olan, imalı yazımı anlamış olduğunuz halde bunu normal bulduğunuzu belirtmeniz. :)

Ben bu ikili konuşmayı daha fazla uzatmak istemiyorum.
Forumda karşılıklı atışmaktan nefret ediyorum, keşke kendimi tutabilsem de cevap vermesem alıntılara.
Tekrar alıntılarsanız cevap vermeyeceğim.

İyi geceler diliyorum. :)

bir CANIM kelimesi nelere gebe olabiliyormuş,burada öğrenmiş olduk
canım kelimesiyle kimse tarafından aşağılanmadım,bende sürekli kullandığım canım kelimesiyle kimseyi aşağılamadım.kızdığım insana neden canım diyeyim ki

gerçi,kişi kendinden bilirmiş her işi

Son düzenleme:
önceden hiç sevmezdim bende bu durumu.

ancak 2 yıldır, kadınlı-erkekli tanımadığım insanlardan darling(canım) sweetheart(canımın içi), honey(balım), beauty(güzellik), love(aşkım) bu tarz kelimeleri duya duya canım çok normal gelmeye başladı.

hatta geçen trdeyken satış elemanı bir kız fıstığım diye hitap ettiği halde hiç garibime gitmedi.

bu kadar kibirli olmayın ya yazık dünyanın çiviisi çıkmış neymiş tezgahtar canım demiş nolmuş demişse canımı oldun sanki hanım diyince hanımmı oldun yani bu kalple

canim ben sana hak veriyorum bunun egoyla,kibirle alakasi yok.Insan nerde nasil davranmasi gerektigini bilmeli.Ben de alisveris yaparken kendimden kucuk kizlarin anac anac canim demesinden hoslanmiyorum.Benden buyukse mesela annem yasinda bir bayan soylediginde rahatsiz olmuyorum. Bence hatali bir davranis.Artik bunun egitimini alan satis sorumlulari icin hanimefendi, beyefendi diye hitap edilmesi gerektigi,ogretiliyor.

Yalnizca sana s'kayet etmen konusunda hak vermiyorum.Ben boyle durumlarda saticiya tepkimi belli ediyorum sadece.Keske sikayet etmeseydin

sadece ilk sayfayı ve son sayfayı okudum ama çıkışan arkadaşa kesinlikle katılıyorum çünkü tezgahtar die aşağılamak hele hele işini yanlış yapmadığı sürece üssüne şikayet etmek bana çok kaprisvari gelio..bende giderim mağazalara canımlı cicimli yaklaşırlar hiçte önemsemem ha bu lakayıtlığa varırsa argolu olursa o zaman icabına bakarım fakat uzaktan ki mesela genelde kozmetikçilerde olur bu süzen ve yanına yaklaşmayan tiplerdense samimi davranan benimle ilgilenen çalışanlarla alışverişimi sürdürmeyi yeğelerim..bir -canım- için patronundan umarım papara yememiştir arkadaş..düşmez kalkmaz bi allah demişler..kimsenin hobi niyetine saatlerce ayakta dikilip onlarca insanın kaprisini çekeceğini sanmıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…