alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

Aaaa olur mu öyle şey müdüre diyebilir ya o 'tezgahtar' değil, o ondan üst!

Bakış açısı bu işte, altta kalanın canı çıksın!

zamanında tezgahtarlık yapmış biri olarak kadınlardan nefret eder hale gelmiştim..öğrenciyken yaptım
erkekler kadar efendi alışveriş yapan yok..arada erkek reyonuna çıkardım arkadaş yemeğe gidince erkek gelir ne alacağını bilir söyler alır ama erkeklere hediye almak için gelen kadınlarla baş et bu seferde

ya bana bir kadın bağırdı ahlaksız rezil şey hakkımı helal etmiyorum ona..bir müşteriyle ilgileniyordum alt katta şort var mı dedi..olabilir bekleyin hemen geliyorum dedim olabileceğini bende biliyorum be diye bağırdı...halbuki alt katta olan ürünleri bilmek zorunda değilim benim yerim üst kat...

gel fermuarımı çek..şunun fyatını oku...şişşt baksana şunun 38i var mı...ya nasıl kalma 38 nasıl ne biçim mağaza lanet olsun diye bağıranı...tezgahtar şikayet edemez müşteri çünkü...müşteri herşeyi yapar adam yerine koymaz...kabinlere kıyafetleri ters çevirip yere atar tezgahtar toplar...tezgahtar işkayet etse birde müdürden laf işitir...müşteri daima haklıdır
canım denmeyecekse denmeyecek bağırın demesin zaten tezgahtar bağıramaz da

patrona şikayet ettiniz demek çok yazık ne patronlar var tezgahtara kızmak ezmek için bahane arayan
gücü yeten yetene...kimsenin insana saygısı kalmamış...canım dedi diye bir doktoruda başhekime şikayet etseniz mesela

nişantaşında bir mağazaya girersen hanımefendi olursun,kadıköy de canım,ümraniyede sen yada pişşt baksana vs.yerine göre muamele tecrübeyle sabittir.

Konuyu sınıf farkına getirenler için güzel bir örnek olmuş aykızım.
Nedense lüks mağazalarda "hanımefendi" denen kişiler,sıradan mağazalarda "canım" oluveriyorlar.

Buna katılmıyorum kelebe_k.
Neden dersen,mesela bankada çalışan birisi,ben evimde hep ayaklarımı uzatıp otururum,tarzım böyle diyemez.
Bankadan sözetmişken,hiçbir bankada,yaşı kaç olursa olsun kimse kimseye canım demez.
Veya restorana gidince,garson bize canım demez.Eşimize kardeş,dayı,abi demez.
Ağzım öyle alıştı veya yapım böyle demek,iş hayatında geçerli değildir.
Her işin,her ortamın bir adabı vardır.

Aaaa olur mu öyle şey müdüre diyebilir ya o 'tezgahtar' değil, o ondan üst!

Bakış açısı bu işte, altta kalanın canı çıksın!

Bir satış mağazasında,müşteri herkesin üstüdür.
Mağaza müdürünün ve mağaza sahibinin üstündedir.
Bu yüzden müşteri velinimettir denir.
Mağaza,müşteri için vardır ve müşteri sayesinde ayakta durur.
Müşteri gelmezse satış olmaz,satış olmayınca para kazanılmaz,o zaman mağaza olmaz vs...

bana fenalık geldi bunları okurken müşteri yada çalışan herkes sınırını bilmeli şişşt ne demek öle ne ayıp ,,

gecen öğle tatilinde bir mağazada bluz denedim vaktim çok azdı ve hiç huyum olmamasına rağmen bluzu kabinde bırakıp hızlı hızlı çıktım mağazadan merdivenlerden inerken gözlüğümü kabinde bıraktığımı farkettim mağaza görevlisi benim bluzumu askıya asıyordu utancımdan gidip gözlüğümü alamadım bekledim işi bitsin diye her mesleğe saygımız olmalı

kizcagizi sikayet edince rahatladiniz mi?
acaba onun basina ondan sonra ne geldi dersiniz? düsündünüz mü?
yazik degil mi...
insanlara bu kadar tepeden bakmayin gün gelir sizdende yüksekte olan biri sizi ezmeye calisir altindan kalkamazsiniz..
magazalarda calisan insanlara ayri bir nezaket gösteririm cünkü cok zor bir is yapiyorlar cook.. ve birde her türden insanlarla ugrasiyorlar.

banada çok fazla denk geliyo,ben pek sorun etmem aslında ama şimdi bundan hoşlanan insan var hoşlanmayan insan var.
bunu düşünerek hareket etmeleri gerekir bence.mesela bi mağazada çalışanlar çok ilgili ve güleryüzlü davranıyolar bu mesela çok hoşuma gidiyo benim çünkü asık suratlı çalışanların olduğu bi mağazaya gitmek istemiyorum.
ama abartanlarda var biryerde de çalışan kızlar kendi aralarında kıkır kıkır gülmüşlerdi sevgilimde vardı yanımda bize bakıyolardı sürekli ikimizde rahatsız olduk.
bide marketlerde çalışan bazı kasiyerlerde sinirimi bozuyo geçen gün alışverş yapıyorum önümdeki kadın gecti poşetlere dolduruyo aldıklarını,kasiyer demez mi hadi hadi çabukk seri olalım işimiz gücümüz var.bende dedimki millettin iki ane eli var saygılı olun birazcık.kavga cıkcaktı orada.
birde bi malı zorla satmaya çalışanları hiç sevmiyorum almıycam diyorum hala anlatıyo yok öyle yok böyle deli ediyolar ..
bu saydığım olumsuzluklardansa bana canım demelerini tercih ederim.

canımlı cicimli konuşarak samimi bir şekilde iletişim kurmaya çalışıyorlar. mesela ben hangi mağazaya gitsem içeri girer girmez yanıma gelip hoşgeldiniz deyip mağazadan çıkar çıkmaz güle güle diyerek ancak yanımdan ayrılıyorlar. rahat kafama göre bir bakınamıyorum bile o mağazada. onlarında görevi nedeniyle yargılamıyorum bunu. e böyle olunca da bu şekilde samimi kelimeler sarfetmeleri beni o mağazada daha rahat hissettiriyor. daha rahat hallediyorum işimi. tabi ki yalakalıkla samimiyeti ayıran bir çizgiyle böyle davranmaları gerekiyor. sınırı aşmamak kaydıyla. bu zamana kadar da o sınırı aşan biriyle hiç karşılaşmadım.

kişiden kişiye tabi değişir düşünceler ama bana göre hiçbir mahzuru yok bu tarz konuşmaların. bunu bir sorun olarak da görmüyorum

sorun olarak görene de saygı duyuyorum fakat şikayet etmek bana da doğru gelmedi. çalışan bayanı uyarmak daha doğru bir yaklaşım olurdu bence de.

Son düzenleme:
konu sahibi canm denmesini istemeyebilirsin kıza söylersin ama patrona şikayet etmek bence ayıp
kız sana küfür mü etti de şikayet ediiyorsun
bende tezgahtarken yavrum güzelim diyen kadınlardan nefret ediyordum ama kimseye şikayet edemiyordum ne müşteri ne patron
tezgahtarlar zaten hep eziliyor en iyi mağazada çalışanı bile

bende zamanında tezgahtarlık yapmıştım ve asla canım cicim diye hitap etmemiştim...
bundan 3 sene önce gelinlik denemeye gittiğim kız benden bi kaç yaş ufak olmasına rağmen küstahlığa kadar aldı işi ve canım dese yine iyi resmen hayatım hayatım yapıştı diline... ufacık bişey soruyorum var hayatım yok hayatım, çok şık oldun hayatım yok bu olmadı sana hayatım :)
ay deli olmuştum..ya bu kadar laubali olunmasına karşıyım bende...sonuçta o insanı tanımıyorsun ve muhabbetin yok ne sıfatla canım hayatım gibi yakıştırmalarda bulunabiliyorsun..bende takılırım böyle şeylere... saygı gösterisi değil bu bence tamamen müşteriyi ciddiye almamaktır

bende kimseye canm cicim demedim ama
diyeni şikayet etmekte hoş gelmedi bana

bende kimseye canm cicim demedim ama
diyeni şikayet etmekte hoş gelmedi bana

evet şikayet etmek hoş bişey değil haklısınız ama bu tezgahtar bayan sanki inadına yapar gibi devam etmiş...evet herkese canım diyorum canım, tamam sana canım demem canım, gibi..biraz ukalaca...şikayet etmek hoş değil evet, ama bu kızın yaptığı da hoş değil... ölçüyü bulalım bence kızlar...

aşırılık kimsenin hoşuna gitmez.

belki o kız hitaplarıyla aşırıya kaçtı,hoşunuza gitmedi,olabilir.

ama sizde şikayet ederek aşırılık yapmışsınız,bu da beni rahatsız etti.

en nihayetinde insandır,belki müşterilerine haddinden fazla samimi davranarak(normal bir durum değil tabiki) daha çok sevileceğini düşünüyor olabilir,böyle davranarak işini hakkıyla yaptığını düşünüyor olabilir.ben burda tezgahtar kızı haklı çıkarmaya çalışmıyorum,bana görede yanlış birşey fakat bunu bu kadar abartmayada gerek yok.

ne kadar ufak tefek şeyleri sorun eder hale geldik yahu ,herkesin tarzı farklıdır kimisi canım der daha samimi yaklaşmak ister kimisi hanımefendi der daha resmidir herkes size hanımefndi demek zorundamı?ayrıca bu forumda birçok kişi kullanınyor canım kelimesini,size yorumlarda canım yazanlarada bozuluyormusunuz siz, ahh yoksa sadece tezgahtarlaramı kızıyorsunuz

Bende pek hoşlanmam tanımadığım insanların canım cicimli hatta sen'li konuşmasından ama kalkıp şikayet etmek aklımın ucundan geçmezdi. Bence abartmışsınız siz de biraz.

ben de hiç rastlamadım bana canım diyene,belki bikaç kere gitmek zorunda olduğunuz için provaya falan öylesine samimiyet olsun diye demiş olabilir.valla şahsen beni rahatsız etmezdi bu kelime,aklımın ucundan bile geçmezdi şikayet etmek.zaten kaç kere daha göreceğim ki onu...hiç ilgilenmemesi,işini ciddiyetle yapmaması daha önemli olurdu benim için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…