diyelimki herhangi bir okula ataman çıktı..ordaki müdür bayan sana hoşgeldin canım dedi..ayriyetten canım cicim diye konuşmaya devam etti..okuldaki ilk günün ..ve tanımıyorsun müdüreyi..merak ediyordum napardın ?
gidipte milli eğitim müdürüne filan şikayet edermiydin..bana laubali davranıyor canım diye hitap ediyor diye..hiç sanmam..hatta müdürün olduğu için uyarmazdın bile..sakın aynı şey değil deme..bal gibide aynı şey..canımlı cicimli hitap edilmesini sevmiyorsan her meslek grubuna amirine memuruna böyle bir tepki göstermelisin..sadece sana hizmet etmekle görevli insanlara değil..
bilmem anlatabildim mi ? az evvelde söylediğim gibi yıllarca üzerine yapışmış oturmuş bir huyu klarakteri yada adı herneyse bunu değiştiremezsin..çünkü sen sevmiyor olabilirsin ama bu şekilde hitap edilmesini sevenlerde var..senin yapman gereken şey en fazla onu uyarmaktı..patronuna şikayet etmekte neyin nesi..ya ters bir zamanına denk gelseydi patronun ve işten çıkarsaydı..bu vicdansızlık olmayacakmıydı..ya yevmiyesinden kestiyse..canım diye hitap edilmesi cezalandırılması gereken birşey değil..sadece uyarırsın okadar..
nişantaşında bir mağazaya girersen hanımefendi olursun,kadıköy de canım,ümraniyede sen yada pişşt baksana vs.yerine göre muamele tecrübeyle sabittir.
bilmem anlatabildim mi ? az evvelde söylediğim gibi yıllarca üzerine yapışmış oturmuş bir huyu klarakteri yada adı herneyse bunu değiştiremezsin..çünkü sen sevmiyor olabilirsin ama bu şekilde hitap edilmesini sevenlerde var..senin yapman gereken şey en fazla onu uyarmaktı..patronuna şikayet etmekte neyin nesi..ya ters bir zamanına denk gelseydi patronun ve işten çıkarsaydı..bu vicdansızlık olmayacakmıydı..ya yevmiyesinden kestiyse..canım diye hitap edilmesi cezalandırılması gereken birşey değil..sadece uyarırsın okadar..
Aaaa olur mu öyle şey müdüre diyebilir ya o 'tezgahtar' değil, o ondan üst!
Bakış açısı bu işte, altta kalanın canı çıksın!
zamanında tezgahtarlık yapmış biri olarak kadınlardan nefret eder hale gelmiştim..öğrenciyken yaptım
erkekler kadar efendi alışveriş yapan yok..arada erkek reyonuna çıkardım arkadaş yemeğe gidince erkek gelir ne alacağını bilir söyler alır ama erkeklere hediye almak için gelen kadınlarla baş et bu seferde
ya bana bir kadın bağırdı ahlaksız rezil şey hakkımı helal etmiyorum ona..bir müşteriyle ilgileniyordum alt katta şort var mı dedi..olabilir bekleyin hemen geliyorum dedim olabileceğini bende biliyorum be diye bağırdı...halbuki alt katta olan ürünleri bilmek zorunda değilim benim yerim üst kat...
gel fermuarımı çek..şunun fyatını oku...şişşt baksana şunun 38i var mı...ya nasıl kalma 38 nasıl ne biçim mağaza lanet olsun diye bağıranı...tezgahtar şikayet edemez müşteri çünkü...müşteri herşeyi yapar adam yerine koymaz...kabinlere kıyafetleri ters çevirip yere atar tezgahtar toplar...tezgahtar işkayet etse birde müdürden laf işitir...müşteri daima haklıdır
canım denmeyecekse denmeyecek bağırın demesin zaten tezgahtar bağıramaz da
bende zamanında tezgahtarlık yapmıştım ve asla canım cicim diye hitap etmemiştim...
bundan 3 sene önce gelinlik denemeye gittiğim kız benden bi kaç yaş ufak olmasına rağmen küstahlığa kadar aldı işi ve canım dese yine iyi resmen hayatım hayatım yapıştı diline... ufacık bişey soruyorum var hayatım yok hayatım, çok şık oldun hayatım yok bu olmadı sana hayatım :)
ay deli olmuştum..ya bu kadar laubali olunmasına karşıyım bende...sonuçta o insanı tanımıyorsun ve muhabbetin yok ne sıfatla canım hayatım gibi yakıştırmalarda bulunabiliyorsun..bende takılırım böyle şeylere... saygı gösterisi değil bu bence tamamen müşteriyi ciddiye almamaktır
bende kimseye canm cicim demedim ama
diyeni şikayet etmekte hoş gelmedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?