alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

Gereğinden fazla abartmışsınız.Hoşunuza gitmeyebilir,rahatsız olmuş olabilirsiniz.Gidip şikayet etmekle belkide zor bir duruma soktunuz?Hem niye her fırsatta öğretmen olduğunuzu dile getirme gereği duydunuz?Tezgahtar olduğu için küçümsemediniz umarım.

Tanımadığınız insanlara siz diye hitap etmelisiniz bu doğru veya hanım, bey. Ancak ''canım'' dedi diye de bir insanı birine şikayet etmek neden? Samimiyeti sevmiyor olabilirsiniz ama abartmışsınız bence. Karşınızda ki bayan da saygsızlık yapmış ama sizin yaptıınız bence daha büyük bir saygısızlık. Önce insanları sevmeyi öğrenelim. Saygı ve sevgi bu şekilde gelir.

avm lerde bu sorunu fazla yaşamıyorum ama normal butiklerde bide buyrun yardmcı olayım diyorlar ya hemen ordan kaçasım geliyo

Son düzenleme:
yok daha neler ben bayan bana canım dedi diye raHATSIZIM EŞİME DESE ne olur kim bilir:)

evet kitlenip kaldım bende elim ayağım boşaldı. eşim kolumdan tutup dışarı çıkardığı bir oldu.sonradan kafa dank etti. hamile biriydi bizim yaşlarımızda falandı bide tam gidiyodum ama bebeğine dua etsin

ben kendi mesleğim açısından örenek vermek için söyledim.kıyaslamak için değil.ayrıca emekli olduğum da bende şık bir butik açıp kendi dükkanımı açıp tezgahtsrlık yapmak istyrm bence zevkli bi iş ama.i benim konum başka zaten aşağılamk gibi bir durum kesinlikle olamaz.

ben geçen gün avm de bir mağazada idim aldgm ayakkabının kutusunu getirmeyi unutmuş bayan eleman.baktım hamile gibiydi.siz yorulmayın hamile iseniz ben gidip alırım dedim.
ama maalesef kadın hamile değilmiş, kilolu imiş:)
iyilik yapim derken pot kırdım yani:)eşim de aynen kolumdan tuttugu gibi çıkardı beni renkten renge girerken ben

ben size hak verdim aslında her insan kendisine canım denmesnden hoşlanmaz. ki bende tezgahtarlarn bu samimiyetsiz halini sevmiyorum ama yanlş anlaşılmasın bende öğrenciyken tezgahtarlık yaptım ve bi çok arkadaşm var bu şeklde ama insan mesleğini düzgün yapmalı.... canım denmekle müşteri memnuniyeti sağlanmıyor...farklı yollarla örneğin güleryüzle daha iyi olabilir

Bu ne alınganlık ya.

Bir konu açılınca illa ki bi karşı duruş oluyor, hem de mantıklı ya da mantıksız hiç farketmez.

Sinir oluyorum.

Müşteri her zaman haklıdır.

Umarım bir gün tezgahtar olur, canım dediğin için müşterinden sonra da patronundan uyarı alırsın, o zaman görürüm ben sendeki müşteri sevgisini.
Yazık ya biraz empati duyun arkadaşlar ya bu ne acımasızlık!

Evet güzel birşey değil bencede. Ama ben çok rahatsız olmam. oluyorsam da hanım diye hitap edilen kaliteli mağazalardan alışveriş yapardım heralde

yazıkk ya..bi de marifetmiş gibi şikayet ettim dersini almıştır yazmışsınız yazık...ben okuduğum yerde utandım siz yazarken bunları utanmamışsınız.keşke o çalışan kızcağız size canım diyeceğine somurtup suratınına dahi bakmasaydı siz anca buna layıksınızz...

zaten bu forumdaki bazı bayanlar karşı tarafın hakkını savunmaya bayılıyo.
aşağılamak küçümsemek kimsenn haddine deil...
bu tavırla karşılaşan kişi durumdan rahatsız oldu ve bunu gerekli yere bildirdiyse karşı tarafı bu kadar mağdur göstermek niye?
ve neden hemen tezgahtar sıfatını eziklemek olarak görüyosunuz

bu sözcüğü telaffuz etmekmi kötü.biraz gerçekçi olalım gurur yapsaydı ikinci defa peki cnm diye inat etmez afedersiniz der ve mesafesini korurdu. bazı laubaliler hakediyo bunu.

hak edenede yapmak lazım.

mesafe saygıyı getirir buda çok iyi bişeydir.

o canım diyenleri sizlerle arkadaş olmak istediğini sanmam onun derdi malını satmak erkeklerde tezgahtarlar kendine iyi davranınca aşık oldu sanıyorlar sizde arkadaş olmak istediklerini sanıyosunuz :)

çook o kadar çok ki sizden başka nefret edenler.
eğer bu durumu herhangi bir mağazada yaşıyorsam hemen terk ederim o mağazayı.şikayet edip kimseyi işinden etmem ama laubali insanları hiç sevmem asla da muhatap olmam.
bi defasında kuaförde yaşadım bu durumu karşımdaki canım dese 2 dk tahammül ederdim belki ama sanırsınız sevgilisiyim, üstelik benden yaşça küçük bir kızdı ve ablalık taslar gibi konuştu bebeğim hayatım filan diyordu...........
lafını kesip sakince benimle bu şekilde konuşmaması gerektiğini söyledim.'' neden kötü bişey mi dedim ?'' dedi.
zaten sinirlendim yeterince açıklama yapmadan işyerini terkettim. sonradan elemandan memnun olmadığını söylediği bir anda, patronuna söyledim sürekli gittiğim bir yerdi.

Son düzenleme:
yine canım diyomuş.gecen sene eski sevglimle bi magazaya girmiştik kız banada sevglmede aşkım diyodu.aşkım o olmaz bu nasıl.aşkım sunu dene.aşkım sen bunu begendn mi...cinnetlikti valla.

patronlar bunların nasıl farkında olmaz anlamıyorum bnde.

bende gelinlik diktirecegim zaman bir kac gelinlikciyi aramistim ve o zaman bi tanesi bana telefonda, canim..askim, tatlim diye hitab etmisti yani benimle daha ilk defa konusuyor bu sekilde neden civik civik konustu anlamis degilim. ozellikle askim kelimesi garip gelmisti..bu sekilde davrandiklari zaman bencede cok ititci oluyorlar ve cok samimiyetsiz geliyor insana...ben musteriyim sende gorevlisin orda...sonuc olarak zaten o gelinlikciye gitmemistim gelinligimi baska bi yerde diktirmistim.

o da inadına tamam canım demiş niye kimse onun küstahlığını yargılamıyo?
ben de telefoncuda çalışıyorum
kontör bilet satıyorum bazen insanlar öyle sinir bozucu davranıyo ki tahammül edemezdiniz çoğunuz. bana 20 tl kontör at bakıyım diyeni mi ararsınız
bilet sorarken istediği saatte yoksa bir sonrakine bak çabuk acelem var diyeni mi
başka müşteriyle ilgilenirken sıraya geçmeyi beklemeyip onunla ilgilenildiğini görünce azarlayan mı
ama biz nasıl terbiyesizlik yapmıyosak başkalarının da yapmaması lazım
müşteridir diyorum işmdir diyorum çoğu zaman ses çıkarmıyorum

ben de bu canım kelimesini pek az kullanırım. hatta yakınlarıma ismiyle hitap ederken de ....cim demem. tanımadığım birinin de bana öyle demesinden hoşlanmam. ama çok sıcakkanlıyım, güleryüzlüyüm o nedenle insanlar bana çabuk yakınlaşır fakat daha samimi olmadan canım lafı geçince hoşlanmıyorum. benim gibi düşünenlere de saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. he diyeceksiniz burda hiç canım yazmadın mı, yazdım ama az yazdım. yazılı iletişimde mimik kullanamıyoruz, o nedenle burda birine kanım ısındıysa, samimi bulduysam canım diye hitap ettiğim olmuştur. ya da smiley kullanırım...

diyelimki herhangi bir okula ataman çıktı..ordaki müdür bayan sana hoşgeldin canım dedi..ayriyetten canım cicim diye konuşmaya devam etti..okuldaki ilk günün ..ve tanımıyorsun müdüreyi..merak ediyordum napardın ?

gidipte milli eğitim müdürüne filan şikayet edermiydin..bana laubali davranıyor canım diye hitap ediyor diye..hiç sanmam..hatta müdürün olduğu için uyarmazdın bile..sakın aynı şey değil deme..bal gibide aynı şey..canımlı cicimli hitap edilmesini sevmiyorsan her meslek grubuna amirine memuruna böyle bir tepki göstermelisin..sadece sana hizmet etmekle görevli insanlara değil..

bilmem anlatabildim mi ? az evvelde söylediğim gibi yıllarca üzerine yapışmış oturmuş bir huyu klarakteri yada adı herneyse bunu değiştiremezsin..çünkü sen sevmiyor olabilirsin ama bu şekilde hitap edilmesini sevenlerde var..senin yapman gereken şey en fazla onu uyarmaktı..patronuna şikayet etmekte neyin nesi..ya ters bir zamanına denk gelseydi patronun ve işten çıkarsaydı..bu vicdansızlık olmayacakmıydı..ya yevmiyesinden kestiyse..canım diye hitap edilmesi cezalandırılması gereken birşey değil..sadece uyarırsın okadar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…