alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

ben resmi dairede bir bayan memurun "bayancım!" demesine maruz kaldım
hatırladıkça tüylerim dikeliyor

kızlar burdada genelde canım yazıyoruz birbirimize acaba kazene yada muneye şikayet gidiyor mu

hayır elbette

Markette veya bi cafenin tezgahtarların da evet canım hoş olmuyor.
Ama gelinlik satan mağazalarda biraz müşteriye yakın olmak gerekiyor.
Tamam siz istemediğiniz halde söylemiş olabilir.
Onda alışkanlık yapmışta olabilir.
Ama şikayet etmek o bayanın yaptığından daha aşırı olmuş bence.
Sırf size yakın oldu diye uyarı alması içinizi rahatlattı mı merak ettim.
Somurtarak ilgilenseler bu seferde ilgisiz diyorlar.
İnsanlara yaranmak zor.
Bırakın orada işçi de kendini çalışırken iyi hissetsin ki size yardımcı olabilsin...

ekmek aldığım fırındaki kız bana bebişim demişti ben 32 yaşındayım sanıyorumki en az 10 yaş var aramızda.aşağılamıyorum ama hiç hoş değil bozmadım ama tavrımı koydum bence haklısınız

Ben de buna dikkat ediyor ve böyle durumlarda çok sinirleniyorum. Siz, o kendisini kötü hissetmesin, ezik hissetmesin diye belki iyi davranıyorsunuz, karşısınızdaki (işi o olduğu halde) sanki size bir şey lütfediyormuş, size yukarıdan bakıyormuş havalarında. Benim yaşım belki onun ablası olacak kadar büyük ama ben ona demediğim halde o bana canım diyor. Çıldırmamak işten değil ki. Bu tiplerin böyle davranışları yüzünden defalarca moralimin bozulduğu ve moral bozduğum, hay nereden çıktım alışverişe dediğim deneyimim olmuştur. Anlayacağınız ben de çok muzdaribim.

Senelerin tecrübesi olarak da şunu edindim, bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun. İyilikten, anlayıştan, alçakgönüllülükten anlamıyorlar. Sana canım mı diyor, hemen sen kimsin de bana canım diye hitap ediyorsun, haddini bil üslubunu takınırsan hizaya geliyorlar. Ya da mağazaya gittin sana tepeden mi baktı, benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum. Yapana yapıyorum yani, çünkü aksi takdirde dünya yansa umrumda olmaz, müşteriye istediğim gibi davranırım modundalar.

burada yuhafiye de çalışan bir bayan var.sürekli kaşlar çatık,hiç gülerken görmedim.insan birşey sormaya çekiniyor.çokta sert konuşuyor.böyle biri olmasındansa canım diye konuşanlar olsa keşke

Ben de buna dikkat ediyor ve böyle durumlarda çok sinirleniyorum. Siz, o kendisini kötü hissetmesin, ezik hissetmesin diye belki iyi davranıyorsunuz, karşısınızdaki (işi o olduğu halde) sanki size bir şey lütfediyormuş, size yukarıdan bakıyormuş havalarında. Benim yaşım belki onun ablası olacak kadar büyük ama ben ona demediğim halde o bana canım diyor. Çıldırmamak işten değil ki. Bu tiplerin böyle davranışları yüzünden defalarca moralimin bozulduğu ve moral bozduğum, hay nereden çıktım alışverişe dediğim deneyimim olmuştur. Anlayacağınız ben de çok muzdaribim.

Senelerin tecrübesi olarak da şunu edindim, bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun. İyilikten, anlayıştan, alçakgönüllülükten anlamıyorlar. Sana canım mı diyor, hemen sen kimsin de bana canım diye hitap ediyorsun, haddini bil üslubunu takınırsan hizaya geliyorlar. Ya da mağazaya gittin sana tepeden mi baktı, benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum. Yapana yapıyorum yani, çünkü aksi takdirde dünya yansa umrumda olmaz, müşteriye istediğim gibi davranırım modundalar.

Kesinlikle katılıyorum, gelecek başkalarını da düşünerek uyarmak en iyisi. Ben rahatsız oldum, bir daha bu mağazaya gelmem demek yetmiyor, siz, başkası, birkaç kişi daha rahatsızlığını belirtse o kişinin işine son verilir ya da sağlam bir uyarılır, bu tip seviyesiz davranışlar da azalır. Hep geridekileri de düşünerek hareket etmek gerekiyor.

bir mağaza çalışanı olarak konuya cevap vermek istedim açıkcası..
satış temsilcisi olarak çalışan arkadaşlarım bazen bu konu yüzünden sıkıntı yaşasalarda çoğu müşterinin hoşuna gittiğini düşünüyorum.
Satıcının ''canım '' diye hitap etmesi laubalilikten ziyade müşteriye yakın olmak amacıyla söyleniyor çoğunlukla.tabiki haklı olduğunuz taraflarda var her müşteriye canım cicim diyemiyoruz. O da satıcının profesyonelliğiyle alakalı bi durum müşterinin nabzına göre hareket etmek gerekiyor. bence pek fazla takılcak bir konu değil ama yinede fikrinize saygı duyuyorum

bence bayanın bayana canım diye hitap etmesinde yanlış birşey görmedim.şahsen tezgahtar erkek olsaydı falan yanlış anlaşılabilirdi. çünkü böyle erkekler var ama az...ben birkez karşılaştım ve mağzayı terkettim sonuçta kavga etme şikayet etmeyle uğraşamazdım...
sizinki büyük cesaret ama yersiz...
burada forumda çoğu kişi birbiri tanımıyor ve canım diyor.bence rahatsız olan hanımlar kendi yazdıklarınıda okusun ve öyle konuşsun.kimseye canım demeyin sizde ohalde...rahatsızsanız....

Aslında haklısınız canımdan canıma fark var
Bazı çalışanlar öyle bir canım diyor ki sanki küçük bir kıza hitap eder gibi üsten üsten...
Buna bende sinir olurum aynısını bende ona yaparım yada hiç konuşmam görmemezlikten gelirim dumur olur oda:))

Hatta bende canım demeyi severim ama karşımda ki onu küçük gördüğümü düşünmesin diye
Söyleyiş şeklime dikkat ederim
Sonuçta bu tam terside söz konusu onlarında dikkat etmesi lazım...

burada yuhafiye de çalışan bir bayan var.sürekli kaşlar çatık,hiç gülerken görmedim.insan birşey sormaya çekiniyor.çokta sert konuşuyor.böyle biri olmasındansa canım diye konuşanlar olsa keşke

Gereksiz samimiyet kötü diye kabalık düzeyindeki soğukluk iyi demek değil ki. Her şeyin bir ortası var ve o orta yol hep en doğrusu oluyor.

Vıcık vıcık laubali olmak ya da olmamak arasında bir tercih yapması gereken gelecek nesil hangisini seçmeli sizce?

durum ne kadar abartılmış... herkesin kendi düşüncesi bnde istemem ilk gttiğim yerde bana canm diye htap edilmesini ve gerekli uyarıyı yaparım bikaç kez gdip bi samimiyetn olur o ayrı mesela sürekli gttiğim kuafrdeki kızla çok samimi olduk cnm hayatım bebeğim die htap ediorz ama ilk kez gttiğim bi mağazada cnm nası bişi bakmıştın die soran bi çalışanın ağzının payını veririm !!!!

Toplumun kalitesi demişsiniz ya şu konuda yüzdeye vurulsa toplumun kalitesinin artması hakkında kaygı duyanlar azınlığı oluşturur.

Belki de en mantıklısı akışa kendini bırakıp değerler ve prensiplerden vazgeçmek.

İşine saygı duymuyor, kendinden yaşça büyük birine/müşteriye canım demekte ısrar ediyor diye çalışanı mağaza müdürüne şikayet etmek de neymiş, tezgahtardır, her şeye hakkı vardır. Müşteri ise, istediği kadar iyi niyetli olsun o tezgahtar öyle istiyorsa onun canıdır.

Değil mi canlarım? Amaaan boş verin, her şeyi boş verdiğiniz gibi. Daha iyi olabilecekken hiçbir şey daha iyi olmasın, her şey daha kötü olsun ya da aynı kalsın.

Eskiden Ahi Teşkilatı varmış mesela, çok eskiden. Esnafta bir ahlak varmış, müşteri-satıcı arasında güven varmış, toplumda düzen varmış. Şimdi yok. Şimdi dükkanına girdiğiniz adam isterse sizi kovmaktan beter edebiliyor. Benim gibi düzeltebileceğim her şeyi düzeltmek için bir çaba göstereyim diyenler o esnafı uyarıyor, demeyenler o tavırlara geniş geniş maruz kalıyor. Eskiden tezgahtar-satıcı-müşteri temsilcisi saygı duyarmış müşteriye, şimdi duymuyor. Ne gam. Hiçbir şey düzelmesin aman her şey daha kötüye gitsin emi.

anlatmak istediğim buydu ben örnek vermek istemedim açıkçası ama çok doğru şekilde örneklendirmişsiniz.Zaten ses yükseltmeniz müşteriye ters gelecek bakış ya da ses tonu ile konuşmanız bile yasak...Bırakın müdür tarafından azarlanmayı yeri geliyor yemeğin iptal,bu ay ki primin iptal,yarın fullsun,iznin iptal gibi saçma sapan cezalar veriliyor bu şikayetlerin sonucunda.Çok şükür okul bitti benim için perakende sektörü sadece alışveriş yapmakla sınırlı şimdi ama eski bir çalışanı olarak bu tarz şikayetlerde biraz kendinizi bu insanların yerine koyun demeden edemiyorum... konu sahibinin eminim ki siniri şikayeti sonrasında biraz olsun geçmiştir zira o sorununu çözmüş oluyor ama acaba onun bir anlık sinirinin bedeli onun düşündüğünden biraz daha ağır olabilir mi?

Ben de tercih etmem tanimadigim birilerinin bana canim cicim demesini, ama oyle kizdigim birsey de degil yani. Boyle seyler bana cok ufak tefek geliyor. En fazla gulup gecerim. Sinirlenecek baska mevzu mu kalmadi yahu?

bir mağazada bir elbise deniyodum, orda müşterilere yardımcı olmak amaçlı çalışan kızlardan biri ne dese beğenirsiniz cümle aynen hiç abartısız şu şekilde : kız bak hele bu daha iyi olur sana. renkten renge girdim, kız benden küçüktü bişey de diyemedim o da bozulduğumu anlamış olacakki yanlış anlama canım senin için dedim gibi bi cümle kurdu.
yani demek istediğim müşteri ve satış sorumlusu arasında bi seviye olmalı. ben mahalleden kapı komşusu değilim neticede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…