ben resmi dairede bir bayan memurun "bayancım!" demesine maruz kaldım
hatırladıkça tüylerim dikeliyor
kızlar burdada genelde canım yazıyoruz birbirimize acaba kazene yada muneye şikayet gidiyor mu
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
eskiden susup görmezlikten geliyordum şimdi tahammül edemyrm galiba canım diyen tezgahtara bana canım diye hitap etmeyin diyorum tuba hanım diyeblrsnz diyorum yada çıkarken patrona şikayet edip çıkıyorum. uyarmazsan böyle gidecek çünkü bari ben uyarayım da medeniyetten haberdar olsunlar.
gülüm hayatım bitanem diyeni gördüm ya
sinir bozucu birşey...
ben de özel sektördeyim,birgün bir adamcağız bana BAYAN HANIM dedi:)
gülsemmi ağlasammı bilemedim:))))
burada yuhafiye de çalışan bir bayan var.sürekli kaşlar çatık,hiç gülerken görmedim.insan birşey sormaya çekiniyor.çokta sert konuşuyor.böyle biri olmasındansa canım diye konuşanlar olsa keşke
Gelecek nesli kurtar da aman kimseye canım falan demesinler yetiştireceğiniz nesilden bir kaçı muhtemelen tezgahtar olacak onları şikayet edip canlarınız sıkacak müşterilere karşı şimdiden resmiyeti korusunlarGelecek nesli kurtarmak için daha önemli sorunlarımız var bence böyle saçma sapan bir şeyle vakit kaybetmeyin..
bunu acımadıgım için değil eklmeğini o şekilde kazanyorsa bunun hakkını vermesi gerektiği için söylüyorum.ya bu benim işimse ben bunu en iyi şekilde yapmaya çalışırım, yapamyrsam daha iyi yapan gelsin.toplum kalitemiz de bu şekilde artar.
ben yine kendi mesleğimden örnek vermek istiyorum.
ben öğretmeni olarak sizin çocuğunuzun dersine girsem ve onu sallamasam aşağılasam kırsam inci,tsem psikolojidini bozsam yada hoşlanmadıgını söylediği şeyi ısrarla yapmaya devam etsem .ne yaparsınız. ya müdüre şikayet edersiniz yada 147 yi arasınız yada velisi olrask okula gelip beni uyarırsınız.
ama ben herşeyden önce emeğimi bu işle kazanyrm deyip işime saygı duymalıyım işimi tam yapamalıyım, sınıf benim kendimi ispatlama yerim olmadıgı gibi, dükkanlar da tezgahtaerların kendini ispatlama yeri değil.
zamanında tezgahtarlık yapmış biri olarak kadınlardan nefret eder hale gelmiştim..öğrenciyken yaptım
erkekler kadar efendi alışveriş yapan yok..arada erkek reyonuna çıkardım arkadaş yemeğe gidince erkek gelir ne alacağını bilir söyler alır ama erkeklere hediye almak için gelen kadınlarla baş et bu seferde
ya bana bir kadın bağırdı ahlaksız rezil şey hakkımı helal etmiyorum ona..bir müşteriyle ilgileniyordum alt katta şort var mı dedi..olabilir bekleyin hemen geliyorum dedim olabileceğini bende biliyorum be diye bağırdı...halbuki alt katta olan ürünleri bilmek zorunda değilim benim yerim üst kat...
gel fermuarımı çek..şunun fyatını oku...şişşt baksana şunun 38i var mı...ya nasıl kalma 38 nasıl ne biçim mağaza lanet olsun diye bağıranı...tezgahtar şikayet edemez müşteri çünkü...müşteri herşeyi yapar adam yerine koymaz...kabinlere kıyafetleri ters çevirip yere atar tezgahtar toplar...tezgahtar işkayet etse birde müdürden laf işitir...müşteri daima haklıdır
canım denmeyecekse denmeyecek bağırın demesin zaten tezgahtar bağıramaz da
fazla kibarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?