Umarım bir gün tezgahtar olur, canım dediğin için müşterinden sonra da patronundan uyarı alırsın, o zaman görürüm ben sendeki müşteri sevgisini.
Yazık ya biraz empati duyun arkadaşlar ya bu ne acımasızlık!
İnşallah arkasından işten kovulur aç da kalırım da o zaman tam anlamıyla rahatlarsınız.
Hey Allahım
Müşteri sevgimi o kadar merak ettiyseniz, zaten esnaf bir ailenin kızı olduğumu söyleyeyim de merakınızı giderin. Bu işin zorluklarını da kolaylıklarını da emin olun sizden daha yakından görüyorum. Neyse ben de bir dua edeyim madem:
İleride bir tezgahtar olursam ve "canım" diye hitap etmemden rahatsız olan bir müşteri beni uyarırsa, ve ben de ona "Tamam canım" şeklinde densizce bir cevap verirsem inşallah beni şikayet etsinler, uyarsınlar.
bir mağazada bir elbise deniyodum, orda müşterilere yardımcı olmak amaçlı çalışan kızlardan biri ne dese beğenirsiniz cümle aynen hiç abartısız şu şekilde : kız bak hele bu daha iyi olur sana. renkten renge girdim, kız benden küçüktü bişey de diyemedim o da bozulduğumu anlamış olacakki yanlış anlama canım senin için dedim gibi bi cümle kurdu.
yani demek istediğim müşteri ve satış sorumlusu arasında bi seviye olmalı. ben mahalleden kapı komşusu değilim neticede.
Ama uyarmış bana bu şekilde hitap etmeyin diye,çalışan da dalga geçer gibi devam etmiş...
Ben de buna dikkat ediyor ve böyle durumlarda çok sinirleniyorum. Siz, o kendisini kötü hissetmesin, ezik hissetmesin diye belki iyi davranıyorsunuz, karşısınızdaki (işi o olduğu halde) sanki size bir şey lütfediyormuş, size yukarıdan bakıyormuş havalarında. Benim yaşım belki onun ablası olacak kadar büyük ama ben ona demediğim halde o bana canım diyor. Çıldırmamak işten değil ki. Bu tiplerin böyle davranışları yüzünden defalarca moralimin bozulduğu ve moral bozduğum, hay nereden çıktım alışverişe dediğim deneyimim olmuştur. Anlayacağınız ben de çok muzdaribim.
Senelerin tecrübesi olarak da şunu edindim, bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun. İyilikten, anlayıştan, alçakgönüllülükten anlamıyorlar. Sana canım mı diyor, hemen sen kimsin de bana canım diye hitap ediyorsun, haddini bil üslubunu takınırsan hizaya geliyorlar. Ya da mağazaya gittin sana tepeden mi baktı, benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum. Yapana yapıyorum yani, çünkü aksi takdirde dünya yansa umrumda olmaz, müşteriye istediğim gibi davranırım modundalar.
ben tezgahtara asla canım demem.bana da demesin.yaka kartında ismi yazyrsa falanca hanım derim.yazmyrsa siz derim.
bu çok zor bişi değil.insanı aşağılar gibi.ne benim nede birbaşkasının hakkı değil bu
Kusura bakmayın kızlar ama konuda bir aşağılama ve hakir görme farkettim.
Bilmiyorum günlük hayatta hiç kullanmaz mısınız ama ben de bazen özellikle kendimden küçüklere, yeni tanışmıs olsam da canım derim.
Forumlarda tanımadığını insanlara canım deyip duruyorsunuz.
Annenizin tüm arkadaşları eminim ilk kez görseler daha size canım diyorlar.
Buna onlarca misal verilebilir.
Taka taka bunu mu taktınız?
Kendinizi hanım olmaya layık görürken çalışanları sanırım köle olarak nitelendiriyorsunuz.
Biraz alçak gönüllü olmaya çalışın bence.
Dinen de böyle yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.
DİPNOT: MAĞAZA ÇALIŞANI DEĞİLİM.
Kusura bakmayın kızlar ama konuda bir aşağılama ve hakir görme farkettim.
Bilmiyorum günlük hayatta hiç kullanmaz mısınız ama ben de bazen özellikle kendimden küçüklere, yeni tanışmıs olsam da canım derim.
Forumlarda tanımadığını insanlara canım deyip duruyorsunuz.
Annenizin tüm arkadaşları eminim ilk kez görseler daha size canım diyorlar.
Buna onlarca misal verilebilir.
Taka taka bunu mu taktınız?
Kendinizi hanım olmaya layık görürken çalışanları sanırım köle olarak nitelendiriyorsunuz.
Biraz alçak gönüllü olmaya çalışın bence.
Dinen de böyle yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.
DİPNOT: MAĞAZA ÇALIŞANI DEĞİLİM.
neden herkes sadece canım konusuna takılmış konu sahibi açıklama yaparken çalışanın hal ve harktlerinden de rahatsız olduğunu tepeden baktığını dile getirmiş ki kimse böyle bişeye tahammül edemez konu sahibi de dayanamamış şikayet etmiş ki haklı bence...
Konuşmalarda ölçü olsun demenizi anlarım da, canım demek ne zamandan beri insanları aşağılamak oluyor, ne zamandır kötü niyetli bir kelime?
bende 38 bedenim bir elbise denedim güzel oldu kız bana sen 40 bedensin bence hiç olmadı dedi
annemde hayır oldu biz beğndik dedi
kız sonra devam etti ama şöyle kısa durmuş falan diye...biz beğendiysek beğenmişizdir neyse alttan alttan baktı resmen almayım diye çabaladı..ben tutup şikayet etmedim kızmadımda
çünkü orda çalışan insanlarında belli zamandan sonra psikolojisi bozuluyor ...günde 10 saat kadınlarla uğraşmak ne demek yaşamayan bilemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?