alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

İnşallah arkasından işten kovulur aç da kalırım da o zaman tam anlamıyla rahatlarsınız.

Hey Allahım

Müşteri sevgimi o kadar merak ettiyseniz, zaten esnaf bir ailenin kızı olduğumu söyleyeyim de merakınızı giderin. Bu işin zorluklarını da kolaylıklarını da emin olun sizden daha yakından görüyorum. Neyse ben de bir dua edeyim madem:

İleride bir tezgahtar olursam ve "canım" diye hitap etmemden rahatsız olan bir müşteri beni uyarırsa, ve ben de ona "Tamam canım" şeklinde densizce bir cevap verirsem inşallah beni şikayet etsinler, uyarsınlar.

Amin.
Amin.
Amin.

o da abartmış canım o kadar da değil:)

bu konunun fazla abartıldığını düşünüyorum zaten herkes müşteri çalışan ilişkisinin korunması konusunda mutabık.Ülkemizin sorunları,gençlerimiz,nereye gidiyor perakende gibi söylevlere gerek yok...
Sorun bu aradaki ilişki korunmadığında yaşananlar.Çalışan arkadaş belki ukalalık, belki alışkanlık bilmediğimiz bir nedenle söylemlerine devam etmiş,konu sahibiminiz de çalışanı müdüre anladığım kadarı ile şikayet etmiş.yaşanmış bitmiş ben şikayet kısmını gereksiz buluyorum yaptığının karşılığında mekanı terk eder, alışverişimi bırakırdım zaten bu sektördeki en büyük cezada bence bir çalışana budur.Şikayet vs edip zaten problemli olan böyle bir sektörde; aslında aklımın ucuna bile gelmeyen veballeri almak istemezdim.Tabi tercih meselesi yapılanada saygı duyuyorum herkes bir olmaz

bende 38 bedenim bir elbise denedim güzel oldu kız bana sen 40 bedensin bence hiç olmadı dedi
annemde hayır oldu biz beğndik dedi
kız sonra devam etti ama şöyle kısa durmuş falan diye...biz beğendiysek beğenmişizdir neyse alttan alttan baktı resmen almayım diye çabaladı..ben tutup şikayet etmedim kızmadımda
çünkü orda çalışan insanlarında belli zamandan sonra psikolojisi bozuluyor ...günde 10 saat kadınlarla uğraşmak ne demek yaşamayan bilemez

Son düzenleme:
bir mağazada bir elbise deniyodum, orda müşterilere yardımcı olmak amaçlı çalışan kızlardan biri ne dese beğenirsiniz cümle aynen hiç abartısız şu şekilde : kız bak hele bu daha iyi olur sana. renkten renge girdim, kız benden küçüktü bişey de diyemedim o da bozulduğumu anlamış olacakki yanlış anlama canım senin için dedim gibi bi cümle kurdu.
yani demek istediğim müşteri ve satış sorumlusu arasında bi seviye olmalı. ben mahalleden kapı komşusu değilim neticede.

Nefret ederim hele bir de bunun yeni tanıştığın samimi olmaya çalışan türleri var kiii
düşman başına

Ama uyarmış bana bu şekilde hitap etmeyin diye,çalışan da dalga geçer gibi devam etmiş...

Bu onu haklı mı çıkartır sanki .

İnsanları ekmeğinden ,işinden etmeye ne hakkı var arkadaşın . İş kolay mı bulunuyor :/

Ben çok ayıpladım bir de marifetmiş gibi buraya yazmış yaşadıklarını,şikayet etmesini vesaire...

Son düzenleme:
Ben aldırmıyorum, bazen başıma geliyor. Hatta kendimden çok genç ve yakınlık gösteren mağaza elemanına bende canım diye hitap edebiliyorum.

Çok abartmışsınız ukala olana tavırlarından bir şekilde belli edersin ama bunu şikayet seviyesine getirmemek gerekir.Ezmek, üstten bakmalar falan çok basit davranışlar!Hep söylerim herkes kendine yakışanı yapar...

ben tezgahtara asla canım demem.bana da demesin.yaka kartında ismi yazyrsa falanca hanım derim.yazmyrsa siz derim.
bu çok zor bişi değil.insanı aşağılar gibi.ne benim nede birbaşkasının hakkı değil bu

Konuşmalarda ölçü olsun demenizi anlarım da, canım demek ne zamandan beri insanları aşağılamak oluyor, ne zamandır kötü niyetli bir kelime?

bende tezgahtarlık yaptım ama kimseye canım demedim çok yapmacık geliyor bana siz demek çok daha iyi bence .ben onlara siz diyosam onlarda bana siz desin kesinlikle aşağılama değildir bu. karşılıklı saygıdır

Son düzenleme:
Yok artık..belkide dil alışkanlığıdır,insanlara yaklaşımı o şekildedir..
bende onaylamıyorum fazla samimiyeti ama kimseyide aşağlayacak boyuta getirmem.
"sen kimsinde bana canım diyosun" diyip patronuna şikayet etmem..
küfür etmedi ya size..
çok ayıpladım yaptığınızı

Birde konu başlığı direk"mağaza çalışanlarına " gitmiş.yani sadece onlarınmı size "canım" demesi sinirinizi bozuyor.Yani bir doktor,savcı...vs makam sahibi size canım derse bu sizin hoşunuza gider,yazadıgınız başlıktan bu sonuç çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

ben de katılıyorum ,,bence biraz da iyi niyetle bakmak lazım,,allahtan küfretmiyor sonuçta ilgileniyor ,,ne mağaza sahipleri var almayacağını anladığı an tavrını değiştiren en azından canım demiş yakınlık göstermişş,,çevrede oyle görmüştür ,,toplumun çoğunluğunu değiştirmek lazım hanım beyfendi demeleri için ,,o zaman esnafa müşteriye nasıl davranılır dersi verilmesi lazım yoksa önüne geçmek zor ..

öğretmenler velilere yada hakimler davacılara savcxılar muhattap oldukları kişilere canım demez hiçbir yerde yoktur bu.
duyan varsa bilemem.
varsa oda yanlış bence.
uyarabildiğimi uyayrırım.uyarmaya hakkım yetkim olmayan kişiye bişi diyemem tabi ama iş hiyerarşisinde bu şekilde olsa dahi.iş dışında ben yine mesafemi korurum
insanları yapısı ile ilgili olablr ben soğuk bir yapıya sahibim.insanlarla mesafeli olmayı severim.

herkesin nasıl biri oldugunu tek tek araştıramayacağımıza göre ilk seferde hanım bey diye hitap edip belli bir samimiyet görürse canım cicime geçmek iki taraf için de daha sağlıklı olur bence.

neden herkes sadece canım konusuna takılmış konu sahibi açıklama yaparken çalışanın hal ve harktlerinden de rahatsız olduğunu tepeden baktığını dile getirmiş ki kimse böyle bişeye tahammül edemez konu sahibi de dayanamamış şikayet etmiş ki haklı bence...

Benden aynen böyle düşünüyorum.

başlıktan dolayı olmasın?

bir arkadaşımın mağazası var.arada gider laflarım.birgün bir müşteri geldi.elbise beğendi ve 38 beden verin dedi.arkadaşım bu elbiselerin kalıbı dar size 40 beden vereyim dedi.müşteri ısrarlı şekilde 38 beden istedi.arkadaşım verdi, müşteri resmen elbisenin içine sıkıştı.göbek deliği bile alenen ortadaydı.orasına bakıyor,kendini inceliyor ama bir türlü sığmadığını kabullenmiyordu.arkadaşım yanlış anlayacak diye müşteriye birşey diyemedi.en son eşi olmadı bu büyüğünü dene dedi.ben de müdahele etmek zorunda kaldım arkadaşımın yerine, en son 42 bedenini alıp gittiler.böyle takıntılı müşteriler de olabiliyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…