Alışveriş yaparken 40 kere Düşünmek...

iyi de bu kötü bir şey değil ki

sonuçta tüketim toplumu bize sürekli al diye dayatıyor ama almamak daha iyi

bugün girdim bir mağazaya bir kot baktım

giydim denedim fena olmadı

çok pahalı değildi 40 tl idi üstümde 120 tl lik kot var yani bütçemi de aşmaz

sonra dedim gerekli mi değil

şuan giyecek başka kotlarım da var o zaman lazım değil dedim ve bıraktım

akşama bir yere yemeğe gitsek 60 tl verirz mesela o gözüme gözükmez ama 40 tl lik kot gereksiz geldi

ya da mesela oğluma eşofman alacağım lazım olduğu kadar alırım çok alınca zaten küçülüyor derim

bir haftada yetsin zaten yıkanır der geçerim

mesela öyle süslü püslü kıyafeti yoktur çocuk ne severse onu giyer der geçerim 100 tl verip de 5 yaşındaki çocuğa ceket almam

bu arada eskiden alırdım şimdi almıyorum fikri siiz bunaltmış gibi ama gerekli olmadığı açık olan şeyleri almamk iyi bir şey

mesela evimde 10 yıldır aynı bardaklar var

3 takım daha bardak almam gerekli mi değil ama çevredekiler 2 yılda bir yeni modaya uygun bardak aldılar

sonuçta hepsi ile su içiliyor işte, benimkiler eski olsa sen su içmeyecek misin bu modaya uygun değil diye
40 liralik kot bana ucuz geldi olsa alirim:) tesettürlü olduğum için kot yerine tunik lazim olur hep. perdesu alicam dedim çok istedim borçlar bitsin aliirm arrık dedim.:)baya isteklerim çok işte alamiyorum düşünce yüzünden.. kendime DUR demeyi öğrenmişim meğerse...
bardak konusu gelince bi kere mahcup olmuşum.. misafirlere yetmemişti gittim aldim iki kutu çay bardaklari.. yeni model bardaklar çikti gidip alasim geliyo. kum saati benzeri çay bardaklardan işde.
lazim olucak çokmuş meğer ki .:)ay sonu yetişecek mi onu düşünmek lazim o şekilde tutumlu olmaya çalışıyorum.

Bekarken yada evlenip henüz çocuk sahibi olmadan ne aldın aldın valla hey gidi günler o_O
Şimdi bişey alırken 40 kere değil 1000 kere düşünüyoruz gerçekten ihtiyacımız varmı buna diye..

Borcumuz yok şükür hatta biraz birikmisimiz var ama ben kolay kolay birşey almam kendime eh ilersi için kendimizi güvene almamız lazım hastalık var sağlık var kocam savurgandi ama benden göre göre o da alıştı şimdi yok istemem almicam der ama yedigimizden hiç kismadik 4 yıldır fenada yapmadim diye düşünüyorum ve bende su var ben iki ay üç ay şunu alcam şunu alcam diye dolaşırım ortalıkta valla ama almam galiba kendimi öyle tatmin ediyorum:-)

bende düşünenlerdenin sanırım

Bekarken yada evlenip henüz çocuk sahibi olmadan ne aldın aldın valla hey gidi günler o_O
Şimdi bişey alırken 40 kere değil 1000 kere düşünüyoruz gerçekten ihtiyacımız varmı buna diye..
Bekarken çok rahattim.. ama bişey sahip olabildim.:)
evlenince ihtiyaç oluyor herşey aliyorsun borç...
ben hiç borç bilmezdim evlennice öğreniyosun. işin içine giriyosun..
anne baba parasiyla yaşadik evlennice sorumluluuğu üstüne aliyosun.
çocuk yok.. olsa hiç düşünmeden alirim. inş olucak.

Tunik için 40 lira vermeyi mi düşünüyorsunuz ?
Yapmayın bir gömlek artık o fiyata , ki siz dış kıayfet giysisinden bahsediyorsunuz
Düşünülecek yer var düşünülmryecek yer var

Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..:KK43: hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
Bende öyleyim canim gida konusunda kısıtlanan ama kıyafet konusunda ayniyiz huyumuz bu değişmez :KK73:

Borc varken boyle dusunmeniz tabiki de cok dogru. Tebrik ederim. Ama sanirim alsaniz da memnun olmuyorsunuz ne alacaginizi mi bilmiyorsunuz?

ARKADAŞLAR BİŞEY SORMAK İSTİYORUM:)
konunun yeri burasi mi bilmiyorum..
peripella ve nutella kavanozlari nabiyosunuz?
bence 15-20 tane kavanoz oldu.:KK51:. atamadim ne yapmaliyim bilen varsa sölesin.

valla aynı durumdayım ama artık o kadar alışkanlık olmuş ki bu durum
annem kartını verdi git kendine bi çanta al diye alamadım ya alışveriş yapamadım
eski ben olsa canına okumuştum o kartın ama yok gitmedi elim harcayamadım
alışveriş yapamaz oldum ay sonunu getirebilecek miyim korkusuna ahhh bi de boğazımdan kısabilsem heralde sadece yol parası harcayarak kendi rekorumu kıracağım

@orkidekaramel arkadaşım ben de aynı senin gibiyim.Yiyecek konusunda kısıtlamam çocuklarım var ama özellikle kendime bir tshirt bile alsam elli kere düşünürüm.Şöyle rahatça alışveriş yapanlaara çok özenirim.

o_OŞu dönem sıkıntılarımız var ama olmadığı zamanlarda da ben hep böyleydim ama her zaman kenarda köşede param oldu.Hesabımı bildim.Ayağımı yorganıma göre uzattım bir nevi ama kimi zaman da rahat rahat torbalaarca alışveriş yapmak istiyorum.

@orkidekaramel arkadaşım ben de aynı senin gibiyim.Yiyecek konusunda kısıtlamam çocuklarım var ama özellikle kendime bir tshirt bile alsam elli kere düşünürüm.Şöyle rahatça alışveriş yapanlaara çok özenirim.

o_OŞu dönem sıkıntılarımız var ama olmadığı zamanlarda da ben hep böyleydim ama her zaman kenarda köşede param oldu.Hesabımı bildim.Ayağımı yorganıma göre uzattım bir nevi ama kimi zaman da rahat rahat torbalaarca alışveriş yapmak istiyorum.
elinde harcayacak birikim varsa yap hiç çekinme ben olsam valla çekinmiycem.. ufak tefek birikimim olmali:KK66: kendine ve eşine çocuklara alabilecegi birikim olmali.:) ev ihtiyaç birikimi ayri olmali hepsini ayri bir şekilde yapmak istiyorum. :)

keşke bende 40 kere değil 140 kere düşünebilseydim... kartım patladı ödedikçe tekrar kullanmamak adına evde bırakıyorum ama borcu bitince kesin yine kullanıcam alışveriş süper bişey yaaaa :KK53:

elinde harcayacak birikim varsa yap hiç çekinme ben olsam valla çekinmiycem.. ufak tefek birikimim olmali:KK66: kendine ve eşine çocuklara alabilecegi birikim olmali.:) ev ihtiyaç birikimi ayri olmali hepsini ayri bir şekilde yapmak istiyorum. :)
Birikimim var ama hep işte ya sonrası diye diye bu hale geldim :) Her şeyin fazlası zarar:oops:

çalışıyorum eve iki maaş... 5 bine yakın gelirimiz var çok şükür hepsi borca gidiyor.. elimize 500-600 kaliyor.. onu da yiyeceklere gidiyor..
çok şükür mal mülk sahibi olduk. inş az kaldi borç bitecek..
sabrediyorum ama bişeyi alirken çok düşünüyorum...

bizdede iki maaş ve mal mülk borcu var. bende senin gibi dikkate diyordum. birgün kapıda ayakkabım kalmış eşim ayakkabıyı alırken 20 liralık diye dalga geçti.o günden sonra hiç kasmadım.mesela geçen hafta 320 liraya spor ayakkabı aldım.

borç bir şekilde ödenir merak etme. bu kadarda kasma. gün gelir yaptığın fedakarlıklar göze görünmez.değer bilinmez. bence bu kadar düşünme.sonuçta sende çalışıyormuşsun.

Back
X