Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

Sonunda bende başlayabildim
sabah:1 büyük bardak alkali su,şekersiz ıhlamur,1 haşlanmış yumurta,salatalık domates marul maydanoz roka,4 tusuz yeşil siyah zeytin

öğle içinde planım.ıspanak yemeği,mercimek çorbası 1 kase yoğurt eksik yada yanlış giden bişi yoktur umarım.
kitabı hala temin edemedim hepsiburadada tedarik sürecine takıldı kaldı 1 haftadır.

merhaba başlamana sevindim. kitabı henüz temin edemesen de bastaki tablolar yararlı olur.

ekmek tüketmiyorsun sanırım. (bende yapabilsem bi ) glutensiz ekmek tüketebilrisn yoksa cavdar ekmegi.

yogurdun inek sütünden mi? dr. kitapta inek süt ve ürünlerini önermiyor asidik oldugu icin.

Yani yoghurt önerilmiyormu ??
HMmm((
bu hic iyi degil benim icin, severek yiyorum yogurtdu, hafta 2-4 kez.
bunun yerine ne önerio ?

Yani yoghurt önerilmiyormu ??
HMmm((
bu hic iyi degil benim icin, severek yiyorum yogurtdu, hafta 2-4 kez.
bunun yerine ne önerio ?

bende cok seviyorum canım ama alkali oranını orantılamayı dene ..

en saglıklısı ise keci sütü ve yogurdu

dünkü menüm ;

sabah bol alkali su

kahvaltı ; bal -zerdecal-zencefil karısımı 1 tatlı kasıgı

yumurta.çörekotlu lor peyniri.zeytin. maydanoz ıhlamur cayı

2 saat sonra su tüketmeye devam

ara ;2 ceviz

öğlen ; 1dilim börek secenegim yoktu. ıhlamur cayı

1 saat sonra yesil cay

kacamak ; yarım dilim kek

ara; elma

akşam; kıymalı patlıcan, salata bol bol.1 dilim cavdar ekmegi.

yatana kadar da bol alkali su.

kardesim gözüme baka baka karsımda nutella kasıkladı ama kazanan ben oldum

süpersin canımmmm azmine alkışş
canım hem börek hem kek olmaz tatlım aynı gün içinde onun dışında menun gayet iyi canım
alkaliciler artıyo saglıklı ca gidiyo kilolar ya diyete başladığımdan beri hiç birsey yiyesim yok suyla beslensem yeridir sırf yemek için yiyorum ama tek problem keçi ürünlerini sevmiyorum sabah yediğim peynir ,süt falan kaçamak olarak nitelendirsek %80 alkali %20 süt ürünleri olsa olur demi canım :26:

farkındayım ama hem börek hem kek yedim valla. az yedim diye avutuyorum.

bu arada benim de canım birsey istemiyor. hemen doyuyorum kahvaltılarda da. aksamları da sırf yemiş olmak icin yiyiyorum.

tabi ki olur. ömür boyu yemeyecegiz diye birsey yok onları alternatifleri var. alkaliyi dengeliyorsan sorun yok.

:18::18: bayagı düsükmüs oranı canım ya ... karbonatla alkali ise yarar. bir de kuş markası bir su var onun ph yüksek

Sakayı diyorsun canım. Reklama girmez herhalde.
8,2 biliyorum. Bu sudan alırsam karbonat koymama gerek kalır mı canım. Koyarsam çok mu yüksek olur.
Bir de mesela 1 lt suya yarım çay kaşığı karbonat diyor ya phı kaç birim kadar yükseltiyor bu karbonat.

iyi geceler hanımlar. bir süredir bu başlığı takip ediyorum. bende sizin paylaşımlarınız doğrultusunda kabonatlı su içmeye çalıştım ama midem bulandı. onun yerine ph ı 8.2 olan bi su buldum onu içiyorum 2 gündür. kilo vermek istiyorum ama bir türlü devamlılığı sağlayamıyorum düzgün beslenme konusunda. eğer kabul ederseniz bende sayfanıza dahil olup sizinle alkali diyet yapıp daha sağlıklı ve ideal kilomda olmak istiyorum. çünkü tek başıma yapamıyorum. herkese iyi uykular.....

evet o.. biraz ilave edebilirsin zararı olacagını düsünmüyorum karbonatın hatta florürsüz diş macunu kullanıp ona karbonat ekleyin dis fırcalarken diyor

merhaba

seni de aramızda görmek isteriz. amacımız bir arada olup yanlıslarımızı görmek ve ona göre kendimizi bilinclendirmek. birlikten kuvvet doğar.. sende menünü yazmaya baslayarak bir adım atmıs olursun. inanıyorum ki basaracagız.

dünkü menüm ;

sabah kalkınca 45 dakika callenetics egzersizi

bol alkali su kahvaltıdan 20 dk önce

kahvaltı ; bal-zencefil-zerdecal karısımı 1 tatlı kasıgı
lor peyniri,zeytin, corba,cavdar ekmegi 1 dilim

1 saat sonra ıhlamur cayı

ara ;1 adet elma,alkali su

öğlen; tavuk,salata..

öğleden 1 saat sonra 2 bardak yesil cay

alkali su

ara; 5-6 adet kavrulmamıs badem, kücük boy muz

bol su (akşama kadar 3,5litre su tüketmişim cok susadım dün.cokta wc ziyaretinde bulundum )

akşam; corba, yarım kase pantlıcanlı kıyma yemeği, 2 büyük salata tabagı salata

gece yatana kadar su tüketimi..

** bu arada tartılmamak icin kendimi zor tutuyorum..
:18:

afiyet olsun donuk'um
güzel mönü. tek eksik kahvaltıda olmayan yeşilik .

canım daha hızlı kilo vermek istiyorsan gl endeksinede dikkat et derim .

afiyet olsun donuk'um
güzel mönü. tek eksik kahvaltıda olmayan yeşilik .

canım daha hızlı kilo vermek istiyorsan gl endeksinede dikkat et derim .

evey bazen işe gec kalcam diye istediğim gibi kahvaltı hazırlayamıyorum

glisemik indekste neleri baz almalıyım,?

vee sen niye menülerini paylasmıyorsun

Son düzenleme:
evey bazen işe gec kalcam diye istediğim gibi kahvaltı hazırlayamıyorum

glisemik indekste neleri baz almalıyım,?

vee sen niye menülerini paylasmıyorsun

donukcum ben hem alkaliye hemde montiye ugun beslenmeye çalışıyorum . yani tam alkali diyemedigim için mönü koymuyorum . aslında günlük yediklerimi 2 topikde paylaşıyorum burayda yazarım tabiki.
gl endekde beyaz un ve beyaz un bulunana gıdalar aynı şekilde şeker ve şekerli gıdalar .. mısır, patates, muz ,büzüm ,pirincden uzak duruyorsun .
geriye kalan gıdalar porsiyoın hesabı olmadan yeniyor .
zamanın varsa birde montiyinin ilk sayfasını oku derim . genel çerçevede montide alkali diyetde birbirne benziyor aklai baslanmada ek bişiler daha var okadar .
dedigim şeylere dikkat et daha kolay verirsin
senin mönülerindee aslında montiye uygun birkaç ayrındı dışında .
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...z/236698-montignac-diyeti-deneyimlerimiz.html

Son düzenleme:

bir ayrıntı var mönülerimde onuda belirteyim . 1 aralık için 1.5. ay öncesinden arkadaşlarımda yarışa girmiştik . o yüzden hafta içleri işi sıkı tutyorum hafta sonu mönülerim daha serbest . hafta içi genelde akşamları çok az yiyip gecede bişi yemiyorum bol su dışında böyle güzel kilo veriyorum yoksa ben zor veren biriyim

pazartesinin mönüsü ..

7:30
yr. greyfurt suyu

8:30.
2 dl. tb . ekmek .
karışık peynir .maydonoz .
domates . biber.
5 zeytin (tuzsuz).

13:30
tavada tavuk ız.
yş. salata .
1 kase ev yogurdu .

18.00
1 dl kaşar .1 dl köy peyniri.
3 ceviz.

2.5. lt su karbonatlı . 2 kp. bitki çayları .

45 dk pilates . 20 dk. yerinde koşu ve zıplama .
omega 3 sabah 1 gr.lık

salının mönüsü

8 :30
3 dl ekmek . az peynir.(keçi p.)
maydonoz . dom.sal bib .marul .
4 zeytin(tuzsus) . az kahvaltılık sos (kendi yapımım patlıcan. kırmızı bib. ceviz vs .)

11 30. araydı ama ögüne döndü.
3 küçük hurma (tarçınla ) . 3 ceviz.
12.00
tam yedim komşum geldi. aşure yapmış ama bana özel şekersiz ayırmış .ne güzel komşularım var benim ya.
büyük bir kase şekersiz aşure .(kuru üzümleri ayrıldı monti yapıyorum ) iyide oldu epeydir bakliyat yememiştim .

16:30
1 tb yogurtlu ıspanak ..

19.00
1 br süt

sabah 45 dk hafıf tempolu yürüyüş .
ardından 45 dk pilates .
2 kupa karışık çay . karbonatlı su 2 lt
omega 3 ..1 grlık

Son düzenleme:

vaktim olduğunda incelerim canım

menünde gayet güzel ve dediğin gibi alkali ile uyusuyor. senin verdiğin bilgilere de bakacağım. menünü buraya yazarsan da sevirim.

Off regl olmak üzereyim.Eskiden tatlı isterdi canım şimdi garip garip şeyler çekiyor.Dün akşam çavdar ekmeğinin üstüne zeytinyağı ve kırmızı pul biber sürüp yedim.Ne tuhaf insanım ben yaa

merhaba

seni de aramızda görmek isteriz. amacımız bir arada olup yanlıslarımızı görmek ve ona göre kendimizi bilinclendirmek. birlikten kuvvet doğar.. sende menünü yazmaya baslayarak bir adım atmıs olursun. inanıyorum ki basaracagız.
[/QUOTE]

teşekkür ederim. bundan sonra bende menülerimi yazarım buraya. kitabı dün sipariş ettim. okuyarak daha çok adapte olurum belki. birde bu diyet için yüklediğiniz tabloları incelemeliyim tamamen. ben 2-3 gündür ph ı yüksek su dışında bişey yapmadım diyet adına. şu andan itibaren başlıyım bilgi toplayarak inşallah... hepimize kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…