- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi DonukPudra
-
greyfurt dogru baya kilo verdiriyor, bi ara cok iciyordum acayip kilo veriyordum ama ozamanlar cok cok az yiyordum ve sigara iciyorum, hem gen hem cahildim
Genken kilo vermekde zaaten cok cok daha kolay oluyor..
Simdi benim bi sorum olacak kave cay yemek yaparkende bu alkali sumu kullaniyorsunuz???
Benim duydugma göre cok kez tartilipda kilo vermedigini görünce böbrekler bir hormon sargiliyormus , bu da kilo vermeyi engelliyormus.
O yüzden haftada bir tartilmak gercekden en iyisi...
hmm peki greyfutu yesek de aynı sonucu alabilir miyiz ki :26:
ben cayda da kahve de de bu suyu kullanyorumdediğim gibi ben tadında bir değişiklik hissetmedim hic.
Bence Greyfurt yemek de tabiiki ayni etkiyi göstere bilir ama en 3-5 tane yemek gerekir diye düsünüyorum.
Bu alkali diet veya karbonatli su , idrar söktürücü bir özelligi varmi acaba?
Bende baya fark ediyor gibi ... normal ise sorun yok
bende başladım kızlar buna ama ıtıraf etmelıyım kı dıyetısyenımın verdıgı dıyetı yapıyorum ona ek .. ama alkali beslenmye dıkkat edıyorum
mesaj tekrarı..................
baslamana sevindim
peki bu diyette eksik görüp dr verdiği diyette ek olan nedir sana göre ? bizi bilgilendirirsen bizim acımızdan da yararlı olur diye düsünüyorum.
alkali diyette kacamaklarımızı dengeleyebılcegımız soylenıyor mesela evet bu dogru asitlık ,bazlık olarak bakarsak konuya .. mesela o gun kola ıctık bunu baz alarak dengeleyebılırız ama kan şekerimizi 1 saat ıcınde yaklasık olarak 45-60 arası taban ve tavan yapıyor kola bu etkısını dengeleyemeyız . ıcmemek en mantıklısı ya da lıght urun tuketmek .. ıkısnı harmanlamaya calısyorum acıkcası elımden geldıgınce .
eksik görmedım acıkcası zaten ne haddıme .. sadece olaya bakıs yonlerı farklı bunları harmanlayabılmeye calısıyorum
Slmmmmmmm kızlar yeşil çayımı da içtim limonlu
Ya karbonatlı su ertesi güne kalırsa etkisini kaybeder mi
yoo yanlıs anlama. kendimi yanlıs ifade ettiysem de kusura bakma . o acıdan demedim ben.
bende hem saglıklı beslenme düzenimi oturtmaya calısıyorum hem de asıl hedefim suan kilo vermek. ve ilerisinde bu sekilde devam ettirmek beslenmemi.
püf noktalar varsa farklı yönleri bizi de bilgilendirir misin manasındaydı o yazım.
kola ornegı belkı yanlıştı bılemedımben sadece şeker olarak karsılastırdım . benımde amacım suan kılo vermek gercı genelde butun bayanların derdı kılo vermek bi topic'im var benımde bakmak ıstersen orada fotograflar falan var onları buraya geıtırp getıremıcegımı bılmedgıım ıcın oraya yonlendırdım senı yanlış anlama . alkalı dıyet olayına sonuna kadar ınanıyorum .yaşam tarzımız olmalı bu
canım sayfana baktım.. kalori hesaplamasına göre yapıyorsun sanırım ama bu benim asla yapamayacagım bir sey; gram ve kalori hesabı ya da su kadar kasık,bu kadar ölcek gibi.. kendimi kısıtlanmıs gibi hissederim.
ayrıca bununla ilgili alkali kitabımızın sayfa ;74-75 ten bir kısımı yazıyorum :
"pek cok kadın kilo verebilmek ya da kilosunu korumak amacıyla kalori hesabı yaptıgı icin az miktarda kalori almak ister. kısıntıyı protein ve yağlardan yapar. cünkü karbonhidratlar onu iyi hissettiriyordur. bu durum her türlü tahribata sebep olur.bu tahribatın icinde sekerlerin kollajenle yaptıgı geridönüsümsüz capraz bagı hatırlayalım.. bunun bizi hızla yaslandırdıgını unutmayalım.cildimizin kırısması, selülitlerimiz, gereğinden fazla sekerin bize ödettiği estetik bedellerdir."
Pudracım ben geldim
Birkaç gündür yemeği fazla kaçırdım ve call yapamadım.
Telafi etmek ve artık sağlıklı da beslenmek adına alkali diyeti yapmaya başlayacağım.
Senin eklediğin kitap sayfalarını inceledim. Aklıma baya yattı.
Harfi harfine uygulamasam da başlangıç olarak suya karbonat eklemeyi yapacağım ve yapabildiğim kadar öğünleri 1/4 asit 3/4 alkali olarak dengelemeye çalışacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?