Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

hmm peki greyfutu yesek de aynı sonucu alabilir miyiz ki :26:

ben cayda da kahve de de bu suyu kullanyorum dediğim gibi ben tadında bir değişiklik hissetmedim hic.

hmm peki greyfutu yesek de aynı sonucu alabilir miyiz ki :26:

ben cayda da kahve de de bu suyu kullanyorum dediğim gibi ben tadında bir değişiklik hissetmedim hic.

Bence Greyfurt yemek de tabiiki ayni etkiyi göstere bilir ama en 3-5 tane yemek gerekir diye düsünüyorum.

Bu alkali diet veya karbonatli su , idrar söktürücü bir özelligi varmi acaba?
Bende baya fark ediyor gibi ... normal ise sorun yok

1 günde mi 3 ya da 5 tane yiyeceğim cok değil mi ki :26:

evet bol bol tuvalete cıkartıyor normal o durum.

iyi akşamlar hanımlar
menümü yazıyorum....
sabah 07:00
1 bardak alkali su işe başladım
kahvaltı 07:15
1 yumurta
1 dilim kepek ekmek
5 yeşil kırma zeytin
1 dilim beyaz peynir
yarım çay tabağı kadar acıko
yeşil çay

ara öğün 11:00
yarım elma
1 adet mandalina

öğlen 12:30
yemekhanede yiyorum
1 porsiyon etli barbunya
yarım porsiyon pilav((((
2 adet biber turşusu
ara 1 adet muz

akşamı yemedim ama şöyle düşünüyorum
önce 1 bardak alkali su
1 tabak salata
1 tabak taze fasulye
yatmadan önce 1 lt alkali su bitiririm herhalde
sevgi ve saygılar... yorumlarını bekliyorum

not:nasıl tartılmadan dayanacağım 1 ay boyunca ,onu da bilemiyorum??!!!??? :))ya sabırrrrr:))

merhaba pebble

menünü okudum. dikkatimi ceken aralarda su tüketiyor musun ? yoksa içildigi icin yazma geregi mi duymuyorsun.

kavrulmamıs badem temin edersen hafta bir iki kez kahvaltına ekle derim.( kitapta önerilen )

öğlenleri beslenme sıkıntı oluyor gercekten ;

pilavdan daha az tüketseydin. tursuyu bende severim ama tuzlu= asitli bol alkali su tükettin mi sonrasında ?

ve öğleden sonra yesil cay tüketme sansın varsa onu da tüket derim.

--

ilk süreclerde hafta 1 ,sonra iki haftada 1 yap.( ben deneyecegim umarım tartılmadan durabilirim )

Son düzenleme:
bende başladım kızlar buna ama ıtıraf etmelıyım kı dıyetısyenımın verdıgı dıyetı yapıyorum ona ek .. ama alkali beslenmye dıkkat edıyorum

bende başladım kızlar buna ama ıtıraf etmelıyım kı dıyetısyenımın verdıgı dıyetı yapıyorum ona ek .. ama alkali beslenmye dıkkat edıyorum

baslamana sevindim

peki bu diyette eksik görüp dr verdiği diyette ek olan nedir sana göre ? bizi bilgilendirirsen bizim acımızdan da yararlı olur diye düsünüyorum.

mesaj tekrarı..................

alkali diyette kacamaklarımızı dengeleyebılcegımız soylenıyor mesela evet bu dogru asitlık ,bazlık olarak bakarsak konuya .. mesela o gun kola ıctık bunu baz alarak dengeleyebılırız ama kan şekerimizi 1 saat ıcınde yaklasık olarak 45-60 arası taban ve tavan yapıyor kola bu etkısını dengeleyemeyız . ıcmemek en mantıklısı ya da lıght urun tuketmek .. ıkısnı harmanlamaya calısyorum acıkcası elımden geldıgınce .

baslamana sevindim

peki bu diyette eksik görüp dr verdiği diyette ek olan nedir sana göre ? bizi bilgilendirirsen bizim acımızdan da yararlı olur diye düsünüyorum.

eksik görmedım acıkcası zaten ne haddıme .. sadece olaya bakıs yonlerı farklı bunları harmanlayabılmeye calısıyorum

ama normal kola ve light kola arasında pek fark yok. var olan da cüzi miktarda.

kitapta okudugum 1 bardak kolayı vücuttan arındırmak icin 32 bardaklık suyu tüketiyor vücudumuz.

en saglıklısı icmemek. ben normalde de seven biri degilimdir bunu okuduktan sonra hiç tüketmiyorum.

yani yaptıgımız kacamakların da boyutu var aslında. dediğin gibi kan sekerini normale indirmek kolay olmaz

Son düzenleme:
eksik görmedım acıkcası zaten ne haddıme .. sadece olaya bakıs yonlerı farklı bunları harmanlayabılmeye calısıyorum

yoo yanlıs anlama. kendimi yanlıs ifade ettiysem de kusura bakma . o acıdan demedim ben.

bende hem saglıklı beslenme düzenimi oturtmaya calısıyorum hem de asıl hedefim suan kilo vermek. ve ilerisinde bu sekilde devam ettirmek beslenmemi.

püf noktalar varsa farklı yönleri bizi de bilgilendirir misin manasındaydı o yazım.

kola ornegı belkı yanlıştı bılemedım ben sadece şeker olarak karsılastırdım . benımde amacım suan kılo vermek gercı genelde butun bayanların derdı kılo vermek bi topic'im var benımde bakmak ıstersen orada fotograflar falan var onları buraya geıtırp getıremıcegımı bılmedgıım ıcın oraya yonlendırdım senı yanlış anlama . alkalı dıyet olayına sonuna kadar ınanıyorum .yaşam tarzımız olmalı bu

canım sayfana baktım.. kalori hesaplamasına göre yapıyorsun sanırım ama bu benim asla yapamayacagım bir sey; gram ve kalori hesabı ya da su kadar kasık,bu kadar ölcek gibi.. kendimi kısıtlanmıs gibi hissederim.

ayrıca bununla ilgili alkali kitabımızın sayfa ;74-75 ten bir kısımı yazıyorum :

"pek cok kadın kilo verebilmek ya da kilosunu korumak amacıyla kalori hesabı yaptıgı icin az miktarda kalori almak ister. kısıntıyı protein ve yağlardan yapar. cünkü karbonhidratlar onu iyi hissettiriyordur. bu durum her türlü tahribata sebep olur.bu tahribatın icinde sekerlerin kollajenle yaptıgı geridönüsümsüz capraz bagı hatırlayalım.. bunun bizi hızla yaslandırdıgını unutmayalım.cildimizin kırısması, selülitlerimiz, gereğinden fazla sekerin bize ödettiği estetik bedellerdir."

Son düzenleme:

bu bana dıyetısyenımın verdıgı bır plan . hastalıga degılde yemeye baglı kılo aldıgımdan kalorı kısıtlaması yapıldı .yanı dıyetısyenım boyle anlattı .guvenılır de bırı temel besın grupları var bılmıyorum bı hemsıre olarak bır eksıklık hıssetmedım lıstemde gunluk alınması gereken seylerle ılgılı . haa gercı bır eksıklık var evet doymuyorum suan o da zamanla gecıcek . vucudumuza duzgun ınsulın salgılatmak amaç . bakalım alkali dıyet + bu+spor ne sonuclar gosterıcek bı oncesı sonrası fotografıı koyarım ıns nasıp olur o gunler banada

Son düzenleme:
Pudracım ben geldim
Birkaç gündür yemeği fazla kaçırdım ve call yapamadım.
Telafi etmek ve artık sağlıklı da beslenmek adına alkali diyeti yapmaya başlayacağım.
Senin eklediğin kitap sayfalarını inceledim. Aklıma baya yattı.
Harfi harfine uygulamasam da başlangıç olarak suya karbonat eklemeyi yapacağım ve yapabildiğim kadar öğünleri 1/4 asit 3/4 alkali olarak dengelemeye çalışacağım.

kızlar 3 aylık hamile gibi şişkinliğim sebebi regl imiş. regl oldum ama karnım hala şiş bitince incek heralde daha bugün oldum. 2-3 gündür tatlı kaçamaklarım oldu ama alkali besleniyorum yani zayıflatmasada dengelemiştir en azından. ve 2 gündür spor yapıorum daha doğrusu mekik yan hareketler falan hiç yoktan iyidir terletiyo baya. menü veremiyorum farkındayım, baya sınavlar falan yoğundum bide okul şükrangünü tatiline giriyo salıdan pazartesiye kadar. yememi frenlemeye çalışıcam ama döndüğümde hiç kaçamaksız ve alkali diyete iyce adapte olucam ve bi tartı alcam odaya. öğrencilik zor yaa ne istediğini yiyebilion ne istediğin gibi yaşayabiliyon:/ herneyse ama gerçekten bi değişiklikler hissediyorum vücudumda şu karnım da şişmeseydi daha çok anlayabilcektim diyetin etkisini. diyete başladım karnım şişti direkt regldanmış neyseki. suyumu ve çiğ sebzelerimi oturttum zaten hemen hemen öle besleniodum. daha ii olcak inşallah.

hosgeldin canım

aklına yatmasına sevindim. o zaman sağlıklı ve fit günlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…