Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

Lütfen elinde olmayan nedenler yüzünden kendini şuçlama.Plesanta previaya sen ne yapabilirdinki.Bundan sonra yapabileceklerine bak canım ama minik kuşu çok fazla şımartmadan :) Çünkü bazen durumları yüzünden çok korumacı davranıyor aileler ve her istediğini yapıyorlar.İlerki yaşları için iyi olmuyor o da.Kolesterol seviyen yüksek ama düşürülmeyecek bir şey değil.Burada birbirimize destek olarak yavaş yavaş tüm sağlık problemlerimizle baş edeceğiz inşallah :13:

sağol canım . oncelıkle kıtabı alacagım bugun .öğrencıyım ,yurtta klıyorum bırde her dakıka her seyı bulmak zor . zayıflamak degılde ne gıbı degısıklıkler olcak bakalım gorelım teşekkurler canım emegıne saglık .

donukcum mönün güzel canım afiyet olsun tek olamayan sabah abartıgın ekmek olmuş . birde sabah yeşilik yok mönünde
öyle kaşam yemegin harika ..

donukum ben 4.5. senedir buralardayım diyet guruplarındada kaç senem geçti baya diyet tecrübem var çogunuzun oldugu gibi. 4 senedirde montignac topigi var ordan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum . alkali beslenmeylede benzetmiyor deyilim hani montiyi . montinin genel amacı gl endeks . kuralarına uyuldugunda bir çok hastalıga iyi geliyor başda şeker dengesine . şu sıralar tam monti yapmasamda kuraları her daim hayatımda . buna karbotlı ve limonlu suyuda ekledim birde greyfurt suyunu .
eger alkali olmanın aynında amacınız kiloda vermekse bu konularda bilgilerim dogrultusunda yardımcı olabilirim .
peple canım reglin gelecekse artış normal hiç üzülme bende geçen hafta 1 kilo fazla çıktım (bende kendimce diyet yapıyorum ama alkali diyeti deyil ) regl bitti şişlik indi 1 kilo seninkide mutlaka öyledir hiç üzülme
eger amacın kilo konusundada çabuk sonuç almaksa mönülerini yazarsan yardımcı olabilirim .

Son düzenleme:
merhabalar. baştan sona okudum ve paylaşımlar gerçekten çok güzel. Bende alkali beslenmeye merak sardım ve hamilelik kilolarımı ( şaka gibi tam tamına 30 kilo aldım) vermek adına girişimlerde bulunuyorum. 1 aydır şeker ve hamur işleri yemeyerekten 4 kilo verdim. 1 haftadır karbonatlı su ve limonlu su içiyorum. İkisini değiştirerek içiyorum Mesela 3 bardak karbonatlı su ise 3 bardak limonlu ve 3 bardak elma sirkeli gibi. Ayşegül Çaruhlu hocaya face üzerinden sordum ve emzirdiğim için değiştirerek içmemi önerdi. ve sonuç alıyorum.

Bu arada bazı arkadaşlar kiloların arttığından bahsetmiş benimde 2 kilo kadar artmıştı fakat eskisinin daha altına düştü. şişkinlik vücudun su tutması falan filan hepsi olabilir. moralinizi bozmayın. bendemoralimi bozmuştum ama düzeldi.

sabah az tereyağlı yumurta, domates salatalık marul yeşil soğan, zeytin, lor ve ceviz.

kahvaltıdan 2 saat sonra bol alkali su.

öğle yemeği:

yumurtalı ıspanak, 1 kuru incir (biraz atıştırma gibi oldu. bu kahvaltıdan sonra pek acıkmadım yemiş olmak için yedim. )

bol alkali su.
Akşam yemeği:

yemekten yarım saat önce alkali su

1 kapçe kadar musakka, yeşil salata ve zeytin yağlı brokoli.

Bu arada bol su içtiğim için sütüm arttı fakat kızım pek emmek istemiyor. buda beni düşündürüyor((((

peple canım reglin gelecekse artış normal hiç üzülme bende geçen hafta 1 kilo fazla çıktım (bende kendimce diyet yapıyorum ama alkali diyeti deyil ) regl bitti şişlik indi 1 kilo seninkide mutlaka öyledir hiç üzülme
eger amacın kilo konusundada çabuk sonuç almaksa mönülerini yazarsan yardımcı olabilirim .[/QUOTE]

walla daha önce yazdım çok fazla yorum gelmedi.ama yazayım mesela bugünü
sabah(11:00)
1 bardak alkali su
kahvaltı
2 dilim kepekli ekmek
1 köy yumurtası
1 dilim beyaz peynir
10 adet yeşil zeytin
öğle(15:00)
2 bardak alkali su
1 adet muz
1 adet kuru incir
Akşam (18.30)
1 tabak börülce salatası
1 tabak kıymalı taze fasülye
1 dilim kepekli ekmek

biraz önce 1 fincan yeşil çay
5 adet badem şekeri
adet yaklaşınca böyle oluyor
2 bardak alkali su
yatana kadar 1 lt daha içerim.
spor yapmadımama deli gibi ev işi yaptım:)
sevgiler saygılar

Arkadaşlar ne kadar güzel hazırlamışsınız ,çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler.Benim vermem gereken 5 kilo fazlam bunun için bende alkali diyete başlamak istiyorum ,tamı tamına uyabilirmiyim bilmiyorum ama deniycem.Size sorma istediğim karbonatı ne kadar tüketiyorsunuz suyla birlikte bir bardak suya yada 1 litre suya ne kadar karbonat koyuyorsunuz,Birde midenize dokunuyormu yanma falan yapıyormu cevaplarsanız sevinirim.İnşallah hepimiz istediğimiz sağlıklı yaşama kavuşuruz bi an önce

rica ederim.. simdilik kitabı temin edemesende bastaki tablolar epey faydalı olacaktır diye düsünüyorum

canımm benim amacım hem alkali olmak hem de kilo vermek bu yüzden spor da yapıyorum.hızlı sonuc almam gerek dügünüme kadar. yardımlarını bekliyorum

hosgeldin canımmmmmm evet aysegül hanım kendi sitesinden de sorulan soruları cevaplıyor. umarım hepimize faydalı olur. saglıklı günlere

yakinda bende buraya katila bilmeyi ümit ediyorum.Karbonatli suyuma basladim geriside gelir insallah :))

bekliyoruz canımmmmmm katı kurallar yok bu diyette. hersey cok güzel ve sistemli.

aramıza hosgeldin

1 litre suya yarım cay kasıgı karbonat ekleniyor. ben kendi adıma hiç tadında değişiklik hissetmiyorum.bunun nedeni ph oranı yüksek sular tüketmem de olabilir önceden ama yarım cay kasıgı az bir miktar etki edecegini düsünmiyorum. yanma vs de olmuyor saglıklı günlere

sevgili pebble menünü inceledim ve az buldum öglen yemegin yok muzu arada da yiyebilirsin önemli olan ac kalmamak. sabah kahvaltında peynir de az. kitabımızda doyana kadar diyor. ilk sayfadaki tabloları gözden gecirmeni tavsiye ederim.

--

geçen hafta kilo verememekten yakınmıstım arkadaslar. sürekli basküle cıkmamaya alıstıracagım kendimi. simdilik her pazartesi ac karnına ve giysisiz tartılmaya özen göstereceğim. aslında en saglıklısı ayda 1 kez tartılmak.

bugün sabah ac karnına tartıldım . 1 kilo 700 gr vemişim olacak inanıyorum hepimiz basaracagız

Merhabalarrrrrr nasılsınız bakalım
K.bakmayın giremedim kuşum boncugum hastaydı tüy döküyordu onunla ugrastım şükür ki şimdi iyi gibi

ayda 1 mi çatlarım ben valla günde 2 kez tartılıyorum kötü alışkanlık ne yaptıysam vazgeçemedim bu arada benim 4 kilo oldu verilen kilo sayısı bugün iş arkadaşlarım baya incelmişsin dedi

dünkü menüm ; ( bastan özeleştirimi yaptım saglıklı olmadı tüm gün dısarıdaydım )

sabah ; 45 dk callenetics egzersizi

bol alkali su aralarda

kahvaltı ..saat 11.00 ; bal,zencefil,zerdecal karısımından bir tatlı kasıgı

cörekotlu , pul biberli lor peyniri,zeytin, yesillik, 2 cavdar ekmegine salca kasar ve sucuk(fırında)
hata 1

kahvaltıdan yarım saat sonra ; fincanda ıhlamur cayı

bundan sonrası bol bol alkali su acıkmadım da öglen birseyler yiyecek fırsatım da olmadı ..
hata 2

akşam saat 18.30da ; fırında tavuk ..bol salata.semizotlu meze,haslanmıs biber ,pirinc pilavı 3 kasık kadar ...
hata 3

yatana kadar da bol alkali su

Merhabalarrrrrr nasılsınız bakalım
K.bakmayın giremedim kuşum boncugum hastaydı tüy döküyordu onunla ugrastım şükür ki şimdi iyi gibi

ayda 1 mi çatlarım ben valla günde 2 kez tartılıyorum kötü alışkanlık ne yaptıysam vazgeçemedim bu arada benim 4 kilo oldu verilen kilo sayısı bugün iş arkadaşlarım baya incelmişsin dedi

gecmiş olsun canımmmm boncuguna

4 kilo mu süper bünye ile alakalı sanırım. bende de o kötü alıskanlık var ama. kademeli olarak haftada 1 ,sonra iki haftada bir ..alıstırmaya calısacagım kendimi

---
bu arada ben cumartesi aksam yemeginden 2 saat sonra sirkeli suyu denedim... bana göre değil o midem alt üst oldu . neredeyse istifra edecektim içen var mı bunun püf nokası var mı ya bir kerede ictim ama kötü oldum bayagı

Hafta sonu benim de diyet oluyo ya
sabah:1 dilim çavdar ,peynir,pekmezli süt içtim (vazgeçilmezim )
su içtim ama alkali değildi çarşıda olduğum için
kardeşim tutturdu dışarda yiyelim diye mc gittik bizimkiler menü yedi bende kepekli ızgara tavuk menü vardı yanında patates değilde salata Tam istediğim gibi onu yedim ara ,akşam falan yok geç yediğimiz için

benim kahvaltılar fit aynıdır 1 dilim çavdar ,peynir,pekmezli süt içtim
öglen işde olduğum için menuler pek uymuyo belki çorba falan olursa yerim yoksa form mısır pirinç patlagını yiyiyorum 5-6 badem ile günde sadece 1 kare minik bitter çikolata yiyorum
akşam 7,30 da evde olduğum için bırakoli ,karnıbahar,lahana,havuç yiyorum yada çorba falan .suyumu içiyorum birde gün içinde 2 kuru erik .2 kuru kayısı yiyorum bu şekilde

donukum canım gördügüm kadarıyla hatalarını yazmışın ve biliyorsun nasıl saglıklı beslenilir . AMA UNUTMA BİLMEK DEYİL UYGULAMAK KİLO VEDİRİR hepimizin kaçamakları oluyor. fakat bir hedefim varsa işi sıkı tut derim .

hergün yaptıgın spor içinde tebrikler callenetics iyi bir spordur birara bende yapmıştım ama sonlrarı sıkıldım yetzelerden pilates daha kolay ve sürekli yapılır gelmişti bana
halada devam ediyorum ..

kıslar birde elimizin altında çok alkali bir meyve var dikatinizi çekmek istedim greyfurd.. yiyemiyorsanız en azından sabahları yr greyfurd suyu için kahvaltı öncesi aç karna hem kilo vermedede etkilidir iştah kapatır .

Son düzenleme:
aeben yazdıkların icin tesekkür ederim evet haklısın. ama arada oluyor kacamak.callenetics le beraber aksamları tifanny de yapıyorum. daha kolay yaksın diye

greyfurt dogru baya kilo verdiriyor, bi ara cok iciyordum acayip kilo veriyordum ama ozamanlar cok cok az yiyordum ve sigara iciyorum, hem gen hem cahildim
Genken kilo vermekde zaaten cok cok daha kolay oluyor..

Simdi benim bi sorum olacak kave cay yemek yaparkende bu alkali sumu kullaniyorsunuz???

Benim duydugma göre cok kez tartilipda kilo vermedigini görünce böbrekler bir hormon sargiliyormus , bu da kilo vermeyi engelliyormus.
O yüzden haftada bir tartilmak gercekden en iyisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…