- Konu Sahibi DonukPudra
-
sağol canım . oncelıkle kıtabı alacagım bugun .öğrencıyım ,yurtta klıyorum bırde her dakıka her seyı bulmak zor . zayıflamak degılde ne gıbı degısıklıkler olcak bakalım gorelımmerhaba seni de aramızda görmek isterizalkali su ile başlayabilirsin.
bebegin ne güzel sana ve hayata tutunmuş.bilinçli bir bireysiniz ..umarım sağlıklı günleriniz daim olur.
başlamanı tavsiye ederim. kitabı ben okuyorum hatta dün senin sorunla ilgili kısmı okudum.. asitlenme arttıkça böbrek tası olusma olasılıgı artar diyor dr.Aysegül hanım kitapta. bunun en büyük kaynagı ise hayvansal proteinlerdir. protein asitlerinin atıldığı yer böbrektir.alkali sudan bolca içmek bize cok fayda sağlar.( syf ; 91)
yani bu diyet hastalıklardan kurtulma diyeti..var olan hastalıkların nedeni de asit yüklemesi vücudumuza............
[/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]
donukcum mönün güzel canım afiyet olsun tek olamayan sabah abartıgın ekmek olmuş . birde sabah yeşilik yok mönündebugünkü menümü yazayım kızlar aksam yemegim belli
sabah kalkınca 45 dk callenetics egzersizi
sonrasında limonlu maydonoz saplı karısım.. yarım saat sonra alkali su..
kahvaltı ; petek bal 1 tatlı kasıgı..
ceyrek simit ,cörekotlu lor peyniri,zeytin, domates,yumurta,ceyrek ekmek.2 bardak cay
2 saat sonra su..
ara; 1 kücük boy armut
öğleden önce alkali su
öğlen ; köfte,domates,az miktarda yesillik
ara; yesil cay
veee bol alkali su
aksama da ; fırında balık ve bol bol salata beni bekliyor
yatana kadar da alkali su tüketirim. bu aksam sirkeli suyu da icecegim
peple canım reglin gelecekse artış normal hiç üzülme bende geçen hafta 1 kilo fazla çıktım (bende kendimce diyet yapıyorum ama alkali diyeti deyil ) regl bitti şişlik indi 1 kilo seninkide mutlaka öyledir hiç üzülmesevgili tyreal,
bu diyeti 2 haftadır uyguluyorum sevgili bendebenin topiği ile tanışmış oradan takip etmiştim .ama şimdi buradan sizlerle paylaşıyorum düşüncelerimi.çabuk morali bozulan biriyim çünkü yıllarca diyet muhabbetinin içindeyim artık insan hem sabırsızlanıyor hemde moral bozukluğu yaşıyor.kilomdan bahsetmek gerekirse diyete başlama kilom:74,3.kilo artışını fark etmeden önceki gün kilom 73,7 çıktı.nasıl sevindim bilemezsiniz. fakat birkaç gün sonra 75,1 i görünce tartıda moraller dibe vuruyor.boyum 165.obez değilim .ve yıllarca ara sıra kaçamaklar olsa da,kızartma yemem cips kola şekerleme...vb yemem.ama geleneksel türk mutfağının karbonhidratlarını severim.mantı,börek...vb.sorarsan hergün mü yersin.zaten bunları yemeğe vaktim yok.çalışan bir insanın.öğretmenim .okulumuzun yemekhanesinde öğle yemeği yerim.makarna ve pilav ara sıra(karatay da hiç yemedim)bu düzen benim yıllardır hayatımda var.biri mantı yapacak da ben yiyeceğim yani.....:)bende bir çok sağlıklı yaşam şekli diyet araştırdım.sonuç aldığım diyet tabiki de beni sevindirir.ama ümitsizliğe kapılmamak elde değil.en son olarak adet günümün erken gelecek olmasına bağlıyorum. zamanı değil ama böyle bir etki yapmış olabilir.destekleriniz için teşekkürler sevgi ve saygılar...
sağol canım . oncelıkle kıtabı alacagım bugun .öğrencıyım ,yurtta klıyorum bırde her dakıka her seyı bulmak zor . zayıflamak degılde ne gıbı degısıklıkler olcak bakalım gorelımteşekkurler canım emegıne saglık .
donukcum mönün güzel canım afiyet olsun tek olamayan sabah abartıgın ekmek olmuş . birde sabah yeşilik yok mönünde
öyle kaşam yemegin harika ..
donukum ben 4.5. senedir buralardayım diyet guruplarındada kaç senem geçti baya diyet tecrübem var çogunuzun oldugu gibi. 4 senedirde montignac topigi var ordan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum . alkali beslenmeylede benzetmiyor deyilim hani montiyi . montinin genel amacı gl endeks . kuralarına uyuldugunda bir çok hastalıga iyi geliyor başda şeker dengesine . şu sıralar tam monti yapmasamda kuraları her daim hayatımda . buna karbotlı ve limonlu suyuda ekledim birde greyfurt suyunu .
eger alkali olmanın aynında amacınız kiloda vermekse bu konularda bilgilerim dogrultusunda yardımcı olabilirim .
eger amacın kilo konusundada çabuk sonuç almaksa mönülerini yazarsan yardımcı olabilirim .
merhabalar. baştan sona okudum ve paylaşımlar gerçekten çok güzel. Bende alkali beslenmeye merak sardım ve hamilelik kilolarımı ( şaka gibi tam tamına 30 kilo aldım) vermek adına girişimlerde bulunuyorum. 1 aydır şeker ve hamur işleri yemeyerekten 4 kilo verdim. 1 haftadır karbonatlı su ve limonlu su içiyorum. İkisini değiştirerek içiyorum Mesela 3 bardak karbonatlı su ise 3 bardak limonlu ve 3 bardak elma sirkeli gibi. Ayşegül Çaruhlu hocaya face üzerinden sordum ve emzirdiğim için değiştirerek içmemi önerdi. ve sonuç alıyorum.
Bu arada bazı arkadaşlar kiloların arttığından bahsetmiş benimde 2 kilo kadar artmıştı fakat eskisinin daha altına düştü. şişkinlik vücudun su tutması falan filan hepsi olabilir. moralinizi bozmayın. bendemoralimi bozmuştum ama düzeldi.
yakinda bende buraya katila bilmeyi ümit ediyorum.Karbonatli suyuma basladim geriside gelir insallah :))
Arkadaşlar ne kadar güzel hazırlamışsınız ,çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler.Benim vermem gereken 5 kilo fazlam bunun için bende alkali diyete başlamak istiyorum ,tamı tamına uyabilirmiyim bilmiyorum ama deniycem.Size sorma istediğim karbonatı ne kadar tüketiyorsunuz suyla birlikte bir bardak suya yada 1 litre suya ne kadar karbonat koyuyorsunuz,Birde midenize dokunuyormu yanma falan yapıyormu cevaplarsanız sevinirim.İnşallah hepimiz istediğimiz sağlıklı yaşama kavuşuruz bi an önce
[sıze=2][ı]sevgili pebble menünü inceledim ve az buldumöglen yemegin yok Muzu arada da yiyebilirsin önemli olan ac kalmamak. Sabah kahvaltında peynir de az. Kitabımızda doyana kadar diyor. Ilk sayfadaki tabloları gözden gecirmeni tavsiye ederim.
--
geçen hafta kilo verememekten yakınmıstım arkadaslar. Sürekli basküle cıkmamaya alıstıracagım kendimi. Simdilik her pazartesi ac karnına ve giysisiz tartılmaya özen göstereceğim. Aslında en saglıklısı ayda 1 kez tartılmak.
Bugün sabah ac karnına tartıldım . 1 kilo 700 gr vemişimOlacak inanıyorum hepimiz basaracagız[/ı][/sıze]
Merhabalarrrrrr nasılsınız bakalım
K.bakmayın giremedim kuşum boncugum hastaydı tüy döküyordu onunla ugrastım şükür ki şimdi iyi gibi
ayda 1 mi çatlarım ben valla günde 2 kez tartılıyorum kötü alışkanlık ne yaptıysam vazgeçemedim bu arada benim 4 kilo oldu verilen kilo sayısı bugün iş arkadaşlarım baya incelmişsin dedi
donukum canım gördügüm kadarıyla hatalarını yazmışın ve biliyorsun nasıl saglıklı beslenilir . AMA UNUTMA BİLMEK DEYİL UYGULAMAK KİLO VEDİRİRrica ederim.. simdilik kitabı temin edemesende bastaki tablolar epey faydalı olacaktır diye düsünüyorum
canımm benim amacım hem alkali olmak hem de kilo vermekbu yüzden spor da yapıyorum.hızlı sonuc almam gerek dügünüme kadar. yardımlarını bekliyorum
hosgeldin canımmmmmmevet aysegül hanım kendi sitesinden de sorulan soruları cevaplıyor. umarım hepimize faydalı olur. saglıklı günlere
bekliyoruz canımmmmmmkatı kurallar yok bu diyette. hersey cok güzel ve sistemli.
dünkü menüm ; ( bastan özeleştirimi yaptım saglıklı olmadıtüm gün dısarıdaydım )
sabah ; 45 dk callenetics egzersizi
bol alkali su aralarda
kahvaltı ..saat 11.00 ; bal,zencefil,zerdecal karısımından bir tatlı kasıgı
cörekotlu , pul biberli lor peyniri,zeytin, yesillik, 2 cavdar ekmegine salca kasar ve sucuk(fırında)hata 1
kahvaltıdan yarım saat sonra ; fincanda ıhlamur cayı
bundan sonrası bol bol alkali su acıkmadım da öglen birseyler yiyecek fırsatım da olmadı ..hata 2
akşam saat 18.30da ; fırında tavuk ..bol salata.semizotlu meze,haslanmıs biber ,pirinc pilavı 3 kasık kadar ... hata 3
yatana kadar da bol alkali su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?