Alkali Diyeti Deneyimlerimiz

Off regl olmak üzereyim.Eskiden tatlı isterdi canım şimdi garip garip şeyler çekiyor.Dün akşam çavdar ekmeğinin üstüne zeytinyağı ve kırmızı pul biber sürüp yedim.Ne tuhaf insanım ben yaa

allah kolaylık versin uyku mahmuru.. ay geçen haftaki halimi hatırladımda . reglde şeker dengesi bozuluyor ve sık şekerimiz düşüyor . o yüzden yeme atakları ve aşırı tatlı krizleri oluyor ..
hurma severmisin ? içine tarçın doldurup yiyin tarçın şekerinizi dengede tutar bir nebzede olsa ataklarınıza iyi gelir .

Hurmaya bayılırım.Diabetim olmasa :)) Teşekkürler canım ben yinede şükrediyorum eskiden bir iki hafta önceden başlardı.şimdi bir iki gün önceden oldu.Bu da demektirki doğru yoldayım.

canın artık alkali seyler cekiyor bak adette bile

Canım yaa.Olaya pozitif bakmak budur işte.Bende öyle düşündüm inanırmısın.Eskiden gözüm dönerdi yerdim bi sürü tatlıyı.Sonrada vicdan azabı çekerdim.Şimdi hiç olmazsa iştahımı frenleyebiliyorum ve tatlı istemiyor canım.En önemliside yediğimden vicdan azabı duymadım.Çünkü asitli şeyler yesem bile alkali yiyerek nötrleyeceğimi biliyorum ya.Beynim artık kilo almayacağıma inanıyor.Bu da çok önemli bildiğim kadarıyla.

ekmek tüketemiyorum maalesef karataydan kalan alışkanlık yoğurt keçi, sütünden kızıma mayalamıştım bende yedim tadı pek güzel gelmedi başta ama sonra alıştım

bugünkü menümü yazıyorum kızlar . akşam yemegim belli

(yemeklerden önceki alkali suları belirtmeyecegim artık nasılsa hepimiz biliyoruz)

sabah; 45 dk callanetics egzersizi ,ardından alkali su

kahvaltı ; çorba, lor peyniri, bal-zerdecal-zencefil karısımı, kavrulmamıs badem, maydanoz, yumurta,1 bardak yesil cay

ara; 2 bardak siyah cay(üzerine cok su içtim ), eti cin -- ögleden snra yapsaydm iyi olurdu aslında

öğlen;muz (canım bir sey cekmedi )

ara;bir avuç kadar fındık, meyveli bitki cayı

akşama da tavuklu salata beni bekliyor

yatana kadar da su ..(sirkeli suyu tekrar deneyebilirim )

suyu az içtiğimizi gösteren belirtiler ;

sayfa ;99

• ter kokusu
  • koyu ve kokulu idrar
  • her gün dışkılayamamak
  • dışkının tek parça yerine küçük parçalar halinde çıkması
  • ağız kokusu
  • diş eti kanamaları, dşl çürükleri
  • ciltteki kuruluk ve kırışıklıklar

el üstü derinizi iki parmağınızla 3 saniye kadar çimdikleyip bıraktığınızda, cildin kırışıklığının düzelme hızı biyolojik yaşınızı gösterir. çimdikleme sonucu daha geç normale dönen cilt, daha yaşlıdır. alkali su tükettikçe, kırışıklığın düzelme süresi azalır.

iyi akşamlar hanımlar
*öncelikle şunu söylemeliyim ki hala regl olamadım ve şişkin bir vücutla geziyorum:)
*ph yüksek suyumu içmeye devam biraz daha arttırıcam
*tartılmıyorum:)) moralim bozulmasın diye
*diyetime dikkat ediyorum.
*veeee bugün 2 km 30 dk yürüyüşle sporuma da başladım:))))
çünkü biliyorum ki hareketle kilo veren birisiyim
hepinize sevgi ve saygılar.......
menüm
sabah:
1 bardak alkali su
kahvaltı
1 bardak yeşil çay
1 yumurta
1 dilim kara un ekmek
5 adet kırma yeşil zeytin
1 dilim beyaz peynir
öğle:
taze fasülye
kayısı hoşafı
1 kaşık makarna( canım çekti
ara :
1 kuru incir
1 dilim ekmek ve peynir(sanırım regl yaklaştı ondan bu haldeyim)
30 dk yürüyüş (2 km)
2 bardak alkali su
akşam:
1 tabak ıspanak(bulgur ile pişirilmiş)
1 kase yoğurt
ekmek yemem artık
gece yeşil çayımı içerim
ve 1 lt alkali su da biter sanırım
destekleriniz için teşekkürler.....

hanımlar!!
alkali diyet yapıp ankara da yaşayanlar var mı?
karabuğday ekmeğini-ununu nereden alıyorsunuz ben her yere sordum taş değirmende tambuğday ekmeği var diyorlar aynı ekmek mi acaba?
bir de ben kepek un ile tambuğday ununu içerik olarak karşılaştırdım. kepek unun protein içeriği daha fazla. o halde tam buğday kara buğday demek değil uff yaa bulamadım bir türlü

sebze suyunu acaba daha çok yeşil sebzelerden mi yapmak gerekli ne dersiniz?
bir de turuncu mor kırmızı sebzeler kalori yapar mı diye şüphelerim var?
kitapta bu konular hakkında ne bahsedilmiş okuyanlar var mı acaba?

Ben İstanbuldayım.Karabuğday unundan ekmeği bende bulamadım.Genelde çavdar ekmeği kullanıyorum.Birde karabuğday bulguru aldım.Arada onunla kısır yapıyorum.Sebze konusuna gelirsek olay şöyle.Gün içinde daha çok tüketmen gereken sebzeler sarı ve kırmızı renkli sebzeler.Akşamları da beyazlar yeşiller ve morlar serbest.Yani sebze suyuna neler katacağın yaptığın saatle alakalı biraz da.

Canım menünde çiğ sebze yok.Halbuki onlardan bol tüketmen lazım.Bence her öğüne biraz salata muhakkak ekle ya da sebze suyu.Tartılma konusuna gelirsek.Boşver tartılmayı.Beyine diyetteyim mesajı verme.Sen düzgün beslenince kilo alman imkansız.Ve asitlenme çözülürse kesin kilo da verirsin.O yüzden bence diyetteyim psikolojisine girme daha rahat kilo verirsin

Benim cildim hemen düzeliyor buruşmuyor bile azcık.Demekki iyi durumdayım.Gerçi iyi durumda olduğumu biliyorum zaten.Çok güzel gelişmeler var ve ben inanılmaz keyifliyim

Tek suçlu beyniniz diye bir kitap var.Okumadım ama bahsedildiği kadarıyla kesinlikle inandığım şeyler söylüyor.Beynimiz neye inanırsa eninde sonunda öyle oluyoruz.Kilo almayacağına inanan bir beyin şu an benim işime çok yarıyor açıkçası

Son düzenleme:
Bahsettiğim kitaptan minik bir bölüm

"Yanlışlarımızı gördüğümüz zaman tam teslimiyet durumunda her şeyi yarıda bırakıyoruz. Sanki bu anı beklermiş gibi. İçimden biri çıksa da bunu bozsa, ben de bozuldu diye gidip her şeyi yarım bıraksam. Hem ayrıca fazla yemek yemek önemli değildir. Fazla yemek yeme ruh halinde ne kadar süre geçirdiğiniz çok daha önemlidir. Yaşadığınız kriz önemli değil, o krizden ne kadar kısa zamanda çıkabildiğiniz çok daha önemlidir. Üzülmek sizi depresyona sokmaz, ne kadar süredir üzgün olduğunuz depresyonunuzu belirler.
Bir gün, bir ay. Üç ay. Bir yıl ya da bir saat. Bu ruh hallerinde ne kadar süre geçirdiğiniz sizin kim olduğunuzu belirleyecek.

Her şeyi mükemmel yapmaya çalışmayın, dengedir mükemmeli yaratan. Mutsuz olduğunuzda bu ruh halinden çıkabilmek, işler kötü gitse bile kendinizi toparlayabilmektir. Yere düştüğünde yerden bir avuç toprakla kalkabilmektîr. Hatta dönüp ben düşmedim ki. Toprak alabilmek için attım kendimi yere diyerek, dalga geçebilmektir. Hayatınızla eğlenin, onunla dalga geçin…
Hayatın keyfi, zayıf kalabilmenin farkındalığı nedir biliyor musunuz? Krizler geldiğinde, bakayım ne kadar hızlı bu ruh halinden çakabiliyorum, rekorumu geliştirebilmiş miyim diye düşünmektir. Soranlara da benimkisi yeme krizi değil, rekor denemesi diyebilmektir…

Mükemmel bir görünüş, duruş farkındalık için bazen lokmalarını bile sayıyorsan, sonra da yediklerin için inanılmaz pişmanlık duyuyorsun… Bazen düşünüyorum, acaba yediklerin için mi oturup üzülmen gerekir yoksa hayatın monotonluğuna dalıp, dünyanın gidemediğin en güzel köselerinde yiyemediklerin için mi?"

bende karabuğday ekmeğini bulamıyorum

sebze suyuna gelince ; morlar yeşillerden üstündür diyor (ilk sayfadaki tablolarda da var ) 1 bardak taze mor lahana suyu o öğündeki asitleri giderir.

bu kitap harika.. kelimeler o kadar iyi ki nokta atışı yapılmış

alıp okuyacağım..

ayrıca dediğin çok doğru diyetteyim hissi vermekten vazgectim bende beynime. tartılma istediğim söndü. mutluyum. bedenimi dinc ve saglıklı hissediyorum. dün saglık sorunum için dr . gittim idrar tahlili yapıldı. inanır mısınız o kadar acıktı ki rengi ben bunu alkaliye borçluyum. bugün dr aradı

p.h. 6 cıkmış normal degerlerin dedi. inanıyorum içimdekileri temizliyorum.. tıpkı cevremdeki pislikleri arındırır gibi.

pebble ; sporunu 45-50 dk arasında tutmaya calısırsan daha hızlı sonuclar elde edebilirsin. tabii ki hic yapmamaktan da iyidir.

ayrıca uykumahmuru arkadasımızın dediği gibi menülerinde sebze yok. halbuki en kolay hazırlanan menü

ilerleyen günlerde bunları da dahil edeceğine inanıyorum.

kuru üzüm, kavrulmamıs badem, kuru kayısı da abartmadan ilave edebilirsin ya da ara öğünlerde atıstırabilirsin.

sağlıklı günlere

Kızlarrrr bahsetmezsem çatlarım öyle mutluyumki Az öncede aynen böyle annemin babamın karşısında göbek attım Bir kaç günden beri şeker hapımı içmiyordum.Normalde eğer hapımı içmezsem şekerim en aşağı 150 gelir.Hatta en son içmediğimde 240 ı görmüştüm.Ama şimdi 106.İnanamadım.Ve kanım sulanmış resmen eski koyuluğu yok.Sanki şeker ilacı içmişim gibi düşük geldi şekerim.Bir kaç gün sonra yine kontrol edeceğim.Birgün belkide diabetmi o da neymiş derim kimbilir.Allah nazardan saklasın hep böyle olsun inşallah

amin canım inşallah.. bu harika bir gelişme bende kansızlık icin su yazdıgın kürü uygulamaya gecmeliyim kan degerlerim yine cok düsük cıktı

çok sevindimmmmmmm canım inşallah tamamen kurtuluursun dikkat et tatlım alkali yaşam tarzın dan olabilir mi bu gelişme canım

Hatta tek nedeni o canım.Alkali besleniyorum alkali içiyorum.Suyuma karbonat harici himalaya tuzu da katıyorum.O da alkali değeri yüksek olanlardan.Eğer böyle devam edersem gün geçtikçe tüm rahatsızlıklarımı çözeceğim inşallah.Çok teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için

canım bu habere çok sevindim. bakalım ben de önümüzdeki hafta test vereceğim nasıl sonuçlar alırım merak ediyorum. bildiririm size de

İnşallah sende iyi sonuçlar alırsın.Alamazsan bile acele etme.Gün gün farkediyor iyileşme çünkü.Ben senden biraz daha önceden başlamıştım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…