- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
İsteyen taşlasin valla ben aynı olayı şuan yasasam yine şuan aynı şeyleri hissederdim. Beni taslayanlar aynı şeyleri görse şuan konuştukları gibi bilinçli sakin kalabilirler miydi acaba. Ki ben "O AN" diye bastiriyorum yine de aynı kafada devam etsinler napiyimHayır da şuan sakin sakin kızı kınıyorsunuz. Karşınızda bir kediye çok acımasızca şeyler yapan çocuklar var, kedi çığlık atıyor. Siz "hmm şimdi acaba bu çocukların psikolojisini bozmadan nasıl davranayım, aile yapıları nasıldır acaba, yazık çocuklara da" falan diye mantık süzgecinden geçirir misiniz? Kız o anlık öyle hissetmiş ki çok normal karşısındaki manzarada. Konuya girip ilk olarak onu taşlayanlar var gerçekten garibime gidiyor benim.
Dilerim öyle bir ana şahit olmazsınız da böyle büyük konuştuğunuzu hatırlamazsınız o zaman, ne diyeyim.Öyle bir manzarada müdahale ederim tabi ki, kafanı duvara sürte sürer öldürmeyi aklımdan geçirmem.
Siz benden daha "iyi" bir insanmissiniz demekki. Ben aklımdan geçirdim ne yalan soyleyimÖyle bir manzarada müdahale ederim tabi ki, kafanı duvara sürte sürer öldürmeyi aklımdan geçirmem.
Valla bravo.Ay diyorum ki eline bıçak almadan, o leveller gelmeden konuş. Neden o anı bekliyorsun? Çocuğa çemkirince “tamam anla yapmam” mı diyecek? Hayır. Sadece orada nefsini tatmin ediyorsun, öfkeni atıyorsun. Çocuk umrunda değil. Halbuki olmalı. Kedi umrundaysa çocukta olmalı.
Daha 4-5 tekrar istiyor ama anlamadığınız için o kısmı tekrarlamıyorum.
Umarim şahit olmam evet, umarım bu manzaralara sebep olanlar ıslah olurlar.Dilerim öyle bir ana şahit olmazsınız da böyle büyük konuştuğunuzu hatırlamazsınız o zaman, ne diyeyim.
Yok estağfurullah iyiliğimden değil, tabi ki şahit olsam içimden o derece bir duygu geçer mi diye düşünüyorum, çok öfkenirim evet ama bu derece uç düşünemem sanırım.Siz benden daha "iyi" bir insanmissiniz demekki. Ben aklımdan geçirdim ne yalan soyleyim
Olabilir her insan farklı tepkiler gösterebilir, ben orda çocuğa bağırıp aglamakla yetinebildim ama dediğim gibi içimden geçenler farklıydiYok estağfurullah iyiliğimden değil, tabi ki şahit olsam içimden o derece bir duygu geçer mi diye düşünüyorum, çok öfkenirim evet ama bu derece uç düşünemem sanırım.
Ben de kendimden emin olamadım şu anDüşündükçe kötü oluyorum ya. İnsanların da konuya girip ilk yazdıkları yorum sizi taşlamak oluyor. Komedi.
Ben kalamazdım o an gözüm dönerdi.
Cvbınızı göremediğim için okuyamadım ama ben yinede öldürmek kısmına katılmıyorum o çocuğun o hale gelmesindeki en önemli etken aile çocuklarımızı nasıl yetiştirirsek o şekilde davranırlar maalesef tmm bende hayvanlarımıza yapılan zulümleri görünce insanlıktan çıkıyorum müdahalede ediyorum gerektiğinde benimde iki kedim var ikisinide sahiplendiğimde ne haldelerdi anlatamam aklıma geldikçe içim acır hala ama yinede şiddete şiddetle karşılık vermekten yana değilim helede çocuklara.Aynı soruyu soracaksınız aynı cevabı okuyun lütfen. Bu şekilde hissetmem çok normal..
Valla aynı anne babanın 2 çocuğu bile birbirinden farklı olabiliyor.O manzarada tek suçlu o anne denilen varlık benim gözümde. Çocuklar anne babanın aynasıdır. Doğuştan kötülükle doğduklarına asla inanmıyorum ben.
Okumadiysaniz söyleyim merak etmeyin çocuğun kafasını duvara vura vura öldurmedim :) ne kadar soğukkanlı insan varmis burda yaa masallah. Sadece içimdeki öfkeyi bu tabirle anlattım amma abarttiniz. Yine aynı şeye şahit olsam aynı hislerde olurdumCvbınızı göremediğim için okuyamadım ama ben yinede öldürmek kısmına katılmıyorum o çocuğun o hale gelmesindeki en önemli etken aile çocuklarımızı nasıl yetiştirirsek o şekilde davranırlar maalesef tmm bende hayvanlarımıza yapılan zulümleri görünce insanlıktan çıkıyorum müdahalede ediyorum gerektiğinde benimde iki kedim var ikisinide sahiplendiğimde ne haldelerdi anlatamam aklıma geldikçe içim acır hala ama yinede şiddete şiddetle karşılık vermekten yana değilim helede çocuklara.
İlk yorumumda da zaten size yazmadım ki. Yine ilk siz etiketlediniz.
Çocuklar zarar vermez demiyorum diye yüz kere belirttim. Bu çocuk üzerinden konuşuyoruz. Bu çocuk için top attı diye “psikopat bu doğuştan” diyemezsiniz diyorum. Başka amaçlrı, bunu yapmaya iten başka sorunları vardır belkide diyorum. Tedavi kadar ağır bir olaya ihtiyacı yoktur belkide, sadece toplum ve aile bilgilendirmesiyle halledilebilir belkide diyorum. Siz çocukları ötekileştirirseniz çocuklar daha çok yapar, sonuç alamazsınız diyorum.
Ben de size diyorum ki... Orada o kedi can vermiş olsaydı da gözünüzde bu kadar masum olacak mıydı o çocuk diyorum. Nereden biliyorsunuz zarar verme içgüdüsüyle yapmadığını diyorum. Ben çocukken hiçbir kediye köpeğe ne top attım ne canlarını yakmayı aklımın ucundan geçirdim. Bu çocuğun yaptığı kediyi sadece korkutmakla kalmış ama hayvanları öldürene kadar eziyet eden çocuklar var diyorum. Hadi bu çocuğu tedavi etmeyelim, bunları da mı etmeyelim o zaman? Benim çocuğu ötekileştirdiğimi nereden çıkardınız diyorum ben çocuğa burada şeytan dedim diye yüzüne gidip "sen şeytansın" mı dedim nedir yani???? Bir de bunlarınki ailenin bilinçlendirmesiyle olabilecek iş değil çünkü bunlar nesiller boyu bu şiddeti içselleştirmiş insanlar oluyorlar geneldeİlk yorumumda da zaten size yazmadım ki. Yine ilk siz etiketlediniz.
Çocuklar zarar vermez demiyorum diye yüz kere belirttim. Bu çocuk üzerinden konuşuyoruz. Bu çocuk için top attı diye “psikopat bu doğuştan” diyemezsiniz diyorum. Başka amaçlrı, bunu yapmaya iten başka sorunları vardır belkide diyorum. Tedavi kadar ağır bir olaya ihtiyacı yoktur belkide, sadece toplum ve aile bilgilendirmesiyle halledilebilir belkide diyorum. Siz çocukları ötekileştirirseniz çocuklar daha çok yapar, sonuç alamazsınız diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?