- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Şunu ayırd etmenizi rica ediyorum o çocuğun bu vahşet için ne sebebi olabilir? Minik bir kedi ne yapmış olabilir? Savunmasız bir kedi çığlığı eşliğinde o gördüğüm şeylerden sonra çocuğa "canım neden böyle yapıyorsun" falan diyerek onu eğitmeye mi kalksaydim orda? O "AN" gerçekten benim de onun canini yakmak istemem çok insani diye düşünüyorum..Tek sorun insan olsun hayvan olsun canlılara olan tahammülsüzlük.
Hayvanlara işkence edenler kadar çocuklardan bu derece nefret edenler de normal değil.
Nerdeyse kötü diye nitelendirilen çocuklar , çocukken öldürülsünde büyüyüp kimseye zarar vermesin denilecek.
Öyle sakin sakin yazması çok kolay boşverin.Şunu ayırd etmenizi rica ediyorum o çocuğun bu vahşet için ne sebebi olabilir? Minik bir kedi ne yapmış olabilir? Savunmasız bir kedi çığlığı eşliğinde o gördüğüm şeylerden sonra çocuğa "canım neden böyle yapıyorsun" falan diyerek onu eğitmeye mi kalksaydim orda? O "AN" gerçekten benim de onun canini yakmak istemem çok insani diye düşünüyorum..
Tam bu soruyu soracaktım ki siz zaten sormuşsunuz öldürmek nedir yaSizin de o çocuğu oldurmek istemenizin zavallı kediye yapılandan ne farkı var?
Hanımefendicim, çocuk kaçırmak için topu atıyor ne var bunda demedim. Topu atmış olması onu doğuştan psikopat içgüdüsüyle yaratılmış yapmaz dedim.
2 yaş ve 8 yaş kıyaslaması içinde şunu söylüyorum. 8 yaş için geç, 2 yaş için erkense bu korkutma olayını anlatmak, ne zaman öğrenecek bu çocuklar? Çocuk kuşa koşuyormuş ama sevmek istiyormuş. E kuş memnun mu bundan, o korkuyor mu korkmuyor mu? Çocuğun davranışı yanlış mı? Yanlış. O çocuğun davranışı ebeveyn olarak sana yanlış gelmiyorsa, 8 yaşında top atma potansiyeline sahip bir çocuk yetiştiriyorsun demektir.
Gerçekten öyle yani o kadar şiddet görmüş ki kaçarken bile bı sure dengesini ve yönünü duzeltemedi hayvan, hiç gozumun önünden gitmiyor.. kesinlikle sakin kalamaz normal bir insan bunun karşısındaÖyle sakin sakin yazması çok kolay boşverin.
Bir kediyi o şekilde görünce ne tahammülü ne süslü lafı kalıyor muymuş acaba.
Tek sorun insan olsun hayvan olsun canlılara olan tahammülsüzlük.
Hayvanlara işkence edenler kadar çocuklardan bu derece nefret edenler de normal değil.
Nerdeyse kötü diye nitelendirilen çocuklar , çocukken öldürülsünde büyüyüp kimseye zarar vermesin denilecek.
Hayır insani değil şiddet şiddetle çözülmez. O çocuğun ailesi onda ki bu şiddet eğilimine çözüm bulmadı diye bunun suçlusu o çocuk olamaz. Böyle durumlarda onu yetiştiren aileler cezalandırılmalı.Şunu ayırd etmenizi rica ediyorum o çocuğun bu vahşet için ne sebebi olabilir? Minik bir kedi ne yapmış olabilir? Savunmasız bir kedi çığlığı eşliğinde o gördüğüm şeylerden sonra çocuğa "canım neden böyle yapıyorsun" falan diyerek onu eğitmeye mi kalksaydim orda? O "AN" gerçekten benim de onun canini yakmak istemem çok insani diye düşünüyorum..
Aynı soruyu soracaksınız aynı cevabı okuyun lütfen. Bu şekilde hissetmem çok normal..Tam bu soruyu soracaktım ki siz zaten sormuşsunuz öldürmek nedir ya
Düşündükçe kötü oluyorum ya. İnsanların da konuya girip ilk yazdıkları yorum sizi taşlamak oluyor. Komedi.Gerçekten öyle yani o kadar şiddet görmüş ki kaçarken bile bı sure dengesini ve yönünü duzeltemedi hayvan, hiç gozumun önünden gitmiyor.. kesinlikle sakin kalamaz normal bir insan bunun karşısında
İlk yorumumda da zaten size yazmadım ki. Yine ilk siz etiketlediniz.Ben de şeytan derken sizi etiketlememiştim ama
Süslü laf nedir ya. Sizin gibi düşünmeyenlere saldırmayı bırakırmısınız.Öyle sakin sakin yazması çok kolay boşverin.
Bir kediyi o şekilde görünce ne tahammülü ne süslü lafı kalıyor muymuş acaba.
Hanımefendi bu çocuk 2-3 yaşında olsa dediğiniz tamam canı yanacagini bilememis olabilir ama 8-9 yaşında bir çocuk bunu bilir ve bile bile yaparsa ben de sakın kalamam ki dediğim gibi tutup da dovmedim zaten ama o gördüklerim karşısında başka bişey hissedemezdimHayır insani değil şiddet şiddetle çözülmez. O çocuğun ailesi onda ki bu şiddet eğilimine çözüm bulmadı diye bunun suçlusu o çocuk olamaz. Böyle durumlarda onu yetiştiren aileler cezalandırılmalı.
Bu arada hayvana yapılan şiddeti asla hoş görmüyorum yanlış anlaşılmasın kesinlikleçok acı verici bir durum.
Yolda yürürken anne dikkat et karınca yuvasına basacaksın diyen çocuklarım var çok şükür.
Hayır da şuan sakin sakin kızı kınıyorsunuz. Karşınızda bir kediye çok acımasızca şeyler yapan çocuklar var, kedi çığlık atıyor. Siz "hmm şimdi acaba bu çocukların psikolojisini bozmadan nasıl davranayım, aile yapıları nasıldır acaba, yazık çocuklara da" falan diye mantık süzgecinden geçirir misiniz? Kız o anlık öyle hissetmiş ki çok normal karşısındaki manzarada. Konuya girip ilk olarak onu taşlayanlar var gerçekten garibime gidiyor benim.Süslü laf nedir ya. Sizin gibi düşünmeyenlere saldırmayı bırakırmısınız.
O çocuğu öldürmeyi hissetmeniz normal değil benim gözümde bu kadar. Bencede nokta.Hanımefendi bu çocuk 2-3 yaşında olsa dediğiniz tamam canı yanacagini bilememis olabilir ama 8-9 yaşında bir çocuk bunu bilir ve bile bile yaparsa ben de sakın kalamam ki dediğim gibi tutup da dovmedim zaten ama o gördüklerim karşısında başka bişey hissedemezdim
Öyle bir manzarada müdahale ederim tabi ki, kafasinı duvara sürte sürte öldürmeyi aklımdan geçirmem.Hayır da şuan sakin sakin kızı kınıyorsunuz. Karşınızda bir kediye çok acımasızca şeyler yapan çocuklar var, kedi çığlık atıyor. Siz "hmm şimdi acaba bu çocukların psikolojisini bozmadan nasıl davranayım, aile yapıları nasıldır acaba, yazık çocuklara da" falan diye mantık süzgecinden geçirir misiniz? Kız o anlık öyle hissetmiş ki çok normal karşısındaki manzarada. Konuya girip ilk olarak onu taşlayanlar var gerçekten garibime gidiyor benim.
İşte sonra diyoruz kadınlar neden böyle erkekler neden böyle diye.. Asıl sorun yetişkinlerin kalitesiz oluşu bu ülkede ya da kalitesiz yetişkin oranının çok fazla oluşu. Ve bu durum kuşaklar boyu tekrarlanıyor. Ben bir hayvana zarar verecek kapasitedeki insanların insanlara da zarar verebileceğini düşünüyorum. Herhalde tek engelleri hapse girerim vs dir. O da hepsinde işe yaramıyor işte. Yahu sen annesin biraz vicdanlı yetiştirsene oğluşunu. Oğluş oğluş saçma sapan şeyler sinirlendim yineO kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.
Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.
Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.
Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
ama burda cok farkli bir konuya degindiniz. 2 yasindaki cocuk kusa kostugunda kus elbet ic gudusuyle kacar ama burda cocugun amaci onemli.Ben sanmiyorumki hic bir iki yasindaki cocuk "dur su kusun uzerine gideyimde korksun benden yada cani yansin" diye 'kotu niyetli' dusunsun cunku iki yasindaki cocukda o mantik kavrami sebep sonuc iliskisi daha yeni yeni olusmaya basliyor. davranis yanlisligini burada hayvanin korkmasina mi yoksa cocugun amacina mi baglicaz?. 8 9 yasindaki cocuk kediye topu firlatiyorsa bu kadar masum olmamali benim gozumde cunku burada kotu bir niyet, amacinda zarar vermek var."vurursam cani acir" diye dusunebiliyor.( ben zaten dogustan psikopat da demiyorum ailesinden gordukleri ailesinin yetistirme tarzi onemli )
Benim hic evcil hayvanim olmadi hatta kucukken yolda kedi kopek sevsem annem cok kiziyordu ama merhametli olmak ne demek vicdan ne demek cok iyi biliyordum annem babam asilamisti bunu bana. ondan hic bir canliya zarar vermedim. ama bu konuya gore cocugun ailesi asilamamis bu duygulari ki annesi "kediden nolacak" diyebilecek zihniyette. e bu cocuk bu yetistirilme tarziyla kedinin canini onemsiyor mu sizce?onemsemedigi vurmak istemesinden belli,kedinin cani kiymetsiz o cocuga gore.bana yazdiklariniz cok fazla iyimser geldi.boyle bir durumda cocugu savunmanizi anlayamadim.e goruyoruz ki her cocuk cok masum olmayabiliyormus demekki.
Çocuklar zarar vermez demiyorum diye yüz kere belirttim. Bu çocuk üzerinden konuşuyoruz. Bu çocuk için top attı diye “psikopat bu doğuştan” diyemezsiniz diyorum. Başka amaçlrı, bunu yapmaya iten başka sorunları vardır belkide diyorum. Tedavi kadar ağır bir olaya ihtiyacı yoktur belkide, sadece toplum ve aile bilgilendirmesiyle halledilebilir belkide diyorum. Siz çocukları ötekileştirirseniz çocuklar daha çok yapar, sonuç alamazsınız diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?