Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Doğurmak ve anne olmak çok farklı kavramlar...

Allahın yarattığı her canlıyı sevmeliyiz hayvan, bitki, insan hiç farketmiyor...

Çocuklarımıza bir çiçeğe, bir hayvana zarar vermemeyi öğretemezsek ilerde insanlara zarar vermek de normal gelir ona.

Yazık ki rahmi olan her kadın doğurabiliyor.

Anne baba olmak için bir kurs olsa keşke, geçemeyen anne baba olamasa !!

Keşke sizde bağırmadan başını okşayarak anlatsaydınız. O zaman en acımasız çocuk bile merhamete bürünüyo.
O anneyede söyleyecek söz bulamıyorum yani. Hem hayvana gösterdiği sevgisizlik,hem kendinden büyüğüne gösterdiği saygısızlık..şimdi bu kadının yetiştirdiği çocuktan ne bekliyelim biz toplum olarak..

Şunu ayırd etmenizi rica ediyorum o çocuğun bu vahşet için ne sebebi olabilir? Minik bir kedi ne yapmış olabilir? Savunmasız bir kedi çığlığı eşliğinde o gördüğüm şeylerden sonra çocuğa "canım neden böyle yapıyorsun" falan diyerek onu eğitmeye mi kalksaydim orda? O "AN" gerçekten benim de onun canini yakmak istemem çok insani diye düşünüyorum..

Öyle sakin sakin yazması çok kolay boşverin.
Bir kediyi o şekilde görünce ne tahammülü ne süslü lafı kalıyor muymuş acaba.

ama burda cok farkli bir konuya degindiniz. 2 yasindaki cocuk kusa kostugunda kus elbet ic gudusuyle kacar ama burda cocugun amaci onemli.Ben sanmiyorumki hic bir iki yasindaki cocuk "dur su kusun uzerine gideyimde korksun benden yada cani yansin" diye 'kotu niyetli' dusunsun cunku iki yasindaki cocukda o mantik kavrami sebep sonuc iliskisi daha yeni yeni olusmaya basliyor. davranis yanlisligini burada hayvanin korkmasina mi yoksa cocugun amacina mi baglicaz?. 8 9 yasindaki cocuk kediye topu firlatiyorsa bu kadar masum olmamali benim gozumde cunku burada kotu bir niyet, amacinda zarar vermek var."vurursam cani acir" diye dusunebiliyor.( ben zaten dogustan psikopat da demiyorum ailesinden gordukleri ailesinin yetistirme tarzi onemli )
Benim hic evcil hayvanim olmadi hatta kucukken yolda kedi kopek sevsem annem cok kiziyordu ama merhametli olmak ne demek vicdan ne demek cok iyi biliyordum annem babam asilamisti bunu bana. ondan hic bir canliya zarar vermedim. ama bu konuya gore cocugun ailesi asilamamis bu duygulari ki annesi "kediden nolacak" diyebilecek zihniyette. e bu cocuk bu yetistirilme tarziyla kedinin canini onemsiyor mu sizce?onemsemedigi vurmak istemesinden belli,kedinin cani kiymetsiz o cocuga gore.bana yazdiklariniz cok fazla iyimser geldi.boyle bir durumda cocugu savunmanizi anlayamadim.e goruyoruz ki her cocuk cok masum olmayabiliyormus demekki.

Gerçekten öyle yani o kadar şiddet görmüş ki kaçarken bile bı sure dengesini ve yönünü duzeltemedi hayvan, hiç gozumun önünden gitmiyor.. kesinlikle sakin kalamaz normal bir insan bunun karşısında

Hayır insani değil şiddet şiddetle çözülmez. O çocuğun ailesi onda ki bu şiddet eğilimine çözüm bulmadı diye bunun suçlusu o çocuk olamaz. Böyle durumlarda onu yetiştiren aileler cezalandırılmalı.

Bu arada hayvana yapılan şiddeti asla hoş görmüyorum yanlış anlaşılmasın kesinlikle çok acı verici bir durum.

Yolda yürürken anne dikkat et karınca yuvasına basacaksın diyen çocuklarım var çok şükür.

Gerçekten öyle yani o kadar şiddet görmüş ki kaçarken bile bı sure dengesini ve yönünü duzeltemedi hayvan, hiç gozumun önünden gitmiyor.. kesinlikle sakin kalamaz normal bir insan bunun karşısında
Düşündükçe kötü oluyorum ya. İnsanların da konuya girip ilk yazdıkları yorum sizi taşlamak oluyor. Komedi.
Ben kalamazdım o an gözüm dönerdi.

Ben de şeytan derken sizi etiketlememiştim ama
İlk yorumumda da zaten size yazmadım ki. Yine ilk siz etiketlediniz.

Çocuklar zarar vermez demiyorum diye yüz kere belirttim. Bu çocuk üzerinden konuşuyoruz. Bu çocuk için top attı diye “psikopat bu doğuştan” diyemezsiniz diyorum. Başka amaçlrı, bunu yapmaya iten başka sorunları vardır belkide diyorum. Tedavi kadar ağır bir olaya ihtiyacı yoktur belkide, sadece toplum ve aile bilgilendirmesiyle halledilebilir belkide diyorum. Siz çocukları ötekileştirirseniz çocuklar daha çok yapar, sonuç alamazsınız diyorum.

Süslü laf nedir ya. Sizin gibi düşünmeyenlere saldırmayı bırakırmısınız.

Hanımefendi bu çocuk 2-3 yaşında olsa dediğiniz tamam canı yanacagini bilememis olabilir ama 8-9 yaşında bir çocuk bunu bilir ve bile bile yaparsa ben de sakın kalamam ki dediğim gibi tutup da dovmedim zaten ama o gördüklerim karşısında başka bişey hissedemezdim

Süslü laf nedir ya. Sizin gibi düşünmeyenlere saldırmayı bırakırmısınız.
Hayır da şuan sakin sakin kızı kınıyorsunuz. Karşınızda bir kediye çok acımasızca şeyler yapan çocuklar var, kedi çığlık atıyor. Siz "hmm şimdi acaba bu çocukların psikolojisini bozmadan nasıl davranayım, aile yapıları nasıldır acaba, yazık çocuklara da" falan diye mantık süzgecinden geçirir misiniz? Kız o anlık öyle hissetmiş ki çok normal karşısındaki manzarada. Konuya girip ilk olarak onu taşlayanlar var gerçekten garibime gidiyor benim.

O çocuğu öldürmeyi hissetmeniz normal değil benim gözümde bu kadar. Bencede nokta.

Seri katillerin gecmisini okudugunuzda önceki hayatinda kedi,köpek vs hayvanlari iskenceyle öldürdüklerini görebiliyorsunuz..
Ebeveynler daha suclu..Sevgisiz,merhametsiz ailelerden cikiyor boyle tipler ki annesi olacak hanimefendi! cok kaliteli! ruhunu ortaya cikarmis zaten aninda..Benim ufacik yegenim elinde ne varsa disardaki ufacik kediyle paylasmaya calisip "acikmis mamma verelim"diyebiliyorsa demekki bu dogustan gelen bisey degil..
Kedi kopek tas atan,tekme atan cocuk gördügümde ben de tepki gösteriyorum istemsizce..Ve cocugunu o sekilde yetistiren ebeveynlerin sessizzz sessiz kulaklarini cinlatiyorum!! Bazilari su hayvanlar kadar bile anne olamiyorlar!!

Öyle bir manzarada müdahale ederim tabi ki, kafasinı duvara sürte sürte öldürmeyi aklımdan geçirmem.

İşte sonra diyoruz kadınlar neden böyle erkekler neden böyle diye.. Asıl sorun yetişkinlerin kalitesiz oluşu bu ülkede ya da kalitesiz yetişkin oranının çok fazla oluşu. Ve bu durum kuşaklar boyu tekrarlanıyor. Ben bir hayvana zarar verecek kapasitedeki insanların insanlara da zarar verebileceğini düşünüyorum. Herhalde tek engelleri hapse girerim vs dir. O da hepsinde işe yaramıyor işte. Yahu sen annesin biraz vicdanlı yetiştirsene oğluşunu. Oğluş oğluş saçma sapan şeyler sinirlendim yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…