Allah aşkına böyleleri doğurmasın

benim 4 yaşındaki oğlum yolda yürürken anne dikkat et karıncalar var onlarında cani var derken... bunu okumak cok agir geldi gerçekten..
insAllah hakkiyla yetistirebilirim evladımı.. cocugun hatasini korumak annelik demek degildir doğurmak degil mesele önemli olan yetistirebilmek.. ilerde birgün o kadin çocuğunun kendisine karşı hırçın davranışlarına maruz kalacak ve neden bi çocuk böyle diyecek

Ne ekersen onu biçersin dememiş boşuna atalarımız işte
Benim de buna benzer bir anım var yavru kedim vardı ilkokul 2 ye gidiyordum sanrım okuldan geldim kedim yoktu her tarafta ağlaya ağlaya onu aradım komşunun ahiri vardı öküz falan besliyor açık tabi çocuklar kedimi kovalamis yine öküz de üstüne basmis karnı nasıl şiş kalmış öylece bir köşede hemen kucakladm öpüp sarmaya başladım ölmesin diye o kadar dua edip ağladım ki annemden gizli gece koynumda yatırdım sabah uyandığımda ölmüştü uzun süre kendime gelemedim .
bu yaşıma geldim hâlâ unutamam
Ne insanlar var ya

Ne kadar tek tip insan olduğuna inanıyoruz. Uçmayan kuşun yanına gidip ayağını yere vurarak kaçıran çocukta mı sevmek için yapıyor bunu? Onu çok masum görüp uyarmayan anne çocuğunu ne zaman uyaracak? İlla 8 yaşına mı gelmeli?

Çocuk vahşiyse gerçekten zarar vermeyi amaçladıysa tabiki tedavi olmalı. Ama çocukları bunun yanlış olduğuna sen şeytansın sen kötüsün değişmezsin diyerek mi ikna edeceğiz? Ben o kadar katı değilim ya. Annelerin vurdum duymazlığını gördükçe çocuklara acıyorum.

Ahhh ahh. Bizim de eskiden bir komşmuz vardı. Sülalecek tam bir kıroydular. Bir torunları vardı bütün insanlar yaka silkerdi ondan...Bir gün o çocuk bir kadının camına taş attı. Kadın da kızdı yapma bak söylerim ailene dedi. Oradan çocuğun babaannesi çıktı ve : O pencereden çıkan başını kopartırım dedi. Yorumsuz...

Ay diyorum ki eline bıçak almadan, o leveller gelmeden konuş. Neden o anı bekliyorsun? Çocuğa çemkirince “tamam anla yapmam” mı diyecek? Hayır. Sadece orada nefsini tatmin ediyorsun, öfkeni atıyorsun. Çocuk umrunda değil. Halbuki olmalı. Kedi umrundaysa çocukta olmalı.

Daha 4-5 tekrar istiyor ama anlamadığınız için o kısmı tekrarlamıyorum.

Kızıma karıncaya bile zarar vermesinin yanlış olduğunu aşılamaya çalışırken böyle annenin varlığı içimi acıttı
Hayvanları sevmeyen kimseyi sevemez ne yazık ki bir canavar yetişiyor

Keşke bütün anneler sizin gibi sevgi aşılayabilseler evlatlarına

bunun tek tiplilikle bir ilgisi yok, 2 yaşındaki bir çocuk "kötülük" ya da "zarar verme" kavramlarını bilmez.. kazara boğazını da sıkabilir severken, bu öldürme amaçlı değildir.. o yüzden o yaşlarda (hatta daha küçük yaşlarda) eğitime başlanır, doğruyu yanlışı anlatılır.. 8 yaşına gelen bir çocuk o evreleri bitirmiştir.. ama koşarak kuşları kaçırıyorsa bu eğitimi almamış demektir.. etik ve değerler eğitimi 7 yaşına kadar tamamlanmalıdır çünkü, o yüzden 7 çok geç diyorlar.. ve evet, makas atıp ıskaladım diyen, topu kediye şutlayan çocuklar ve kazık kadar ebeveynleri şeytanlaşmıştır diyebiliriz.. bazı konularda katı olmak ve ona göre tedbir almak karşıdaki insanları da amaçlarından vazgeçirebilir..

Bunlar uzun vadede şımarıklık ürünleri. En iyi halde çocuk bundan belki 10 15 yıl sonra insanlara zarar vermek isticek . İçinde hayvan sevgisi barındırmayana insan denir mi ? İnsan olarak yetistirememis bir anne var karşımızda. Vatana millete hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin Allah.

Hanımefendicim, çocuk kaçırmak için topu atıyor ne var bunda demedim. Topu atmış olması onu doğuştan psikopat içgüdüsüyle yaratılmış yapmaz dedim.

2 yaş ve 8 yaş kıyaslaması içinde şunu söylüyorum. 8 yaş için geç, 2 yaş için erkense bu korkutma olayını anlatmak, ne zaman öğrenecek bu çocuklar? Çocuk kuşa koşuyormuş ama sevmek istiyormuş. E kuş memnun mu bundan, o korkuyor mu korkmuyor mu? Çocuğun davranışı yanlış mı? Yanlış. O çocuğun davranışı ebeveyn olarak sana yanlış gelmiyorsa, 8 yaşında top atma potansiyeline sahip bir çocuk yetiştiriyorsun demektir.

diyorum

Şu cümleniz dehşet verici
Gördüklerim kadar değil emin olabilirsiniz. 8-9 yaşlarında bir çocuk bilmeden yapamaz o igrenclikleri ki benim bu şekilde hissetmemin sebebi var ama o çocuğun sebebi yok. Çocuk kaçmasa gerçekten duvara vura vura öldürecek mıydım? Hayır tabiki ama o an öyle üzüldüm öfkelendim ki bir an bunu yapmak ancak içimi sogutacak gibi hissettim. Herkes buna takılmış tek sorun bu zaten..

Olayın korkutma olayı olduğunu size kim söyledi? Konudaki çocuğun amacının korkutma olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz? O kedi oradan kaçamasa canı yanacaktı. 2 yaşındaki bebeğin kuşları merak ederek üstlerine koşmasıyla o çocuğun kedinin zarar görebileceğini BİLEREK top fırlatmasını nasıl denk görebilirsiniz bunlar hangi mantık süzgecinden geçiyor yazarken

Kizim 2.5 yasinda gecen arkadaşi karincaya basti diye kiziyordu yazik cani acir diye.o cocuk annesinden daha cok dayak yiyordur eminim kedinin canindan daha cok acitiliyordur cani.benim gordugum hayvan sevmeyen cocuklar dayak yiyenler genelde.herkes cocuk dogurmamali çok haklisiniz

Mesajda sizi etiketlemedim değil mi? Önceki mesajınıza da cevap vermedim. Hala daha neyin sorusunu soruyorsunuz siz bana?

Size daha önce de söyledim cevap vermediniz yine söylüyorum. Konudaki çocuğu "korkutmaya çalışmış olabilir" diyerek kılıf bulabiliyorsunuz ama hayvanlara bu çocuktan çok daha acımasız şeyler yapan çocuklar var. Çocuk diyorum bakın. İşkence eden var. Bu psikopatlık içgüdüsü değil de ne? Her dayak yiyen çocuk hayvanlara işkence uyguluyor mu?

Tek sorun insan olsun hayvan olsun canlılara olan tahammülsüzlük.
Hayvanlara işkence edenler kadar çocuklardan bu derece nefret edenler de normal değil.
Nerdeyse kötü diye nitelendirilen çocuklar , çocukken öldürülsünde büyüyüp kimseye zarar vermesin denilecek.

Katılıyorum. Muhtemelen o çocuk evde çok pis dayak yiyor. Zarar vermeyi öğrenmiş. Ki annesi de kedi olayından sonra çocuğu ödüllendirmiş. Böyle insanlar üremese keşke. O çocuk büyüyünce toplumun başına dert olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…