Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Seçenek ne demek kelime anlamını biliyor musunuz? Bunlarda bir seçenek dedim. Çocuk şu yüzden şunu yaptı demedim.

nefret ediyorum böyle insanlardan hiç mi okumuyor, hiç mi haber izlemiyor, hiç mi sosyal medyadan takip etmiyorlar hayvanlara duyarlık adına yapılan paylaşımları izlerken ah vah yazık demeyip de ne olacak canım kedi, köpek işte adamı bu yüzden mi içeri atacaklar diyorlar mı gerçekten... hiç mi birşey aşılanmamış o kadına, hiç mi etkilenmemiş onca haberlerden yazıklar olsun... çocuğunun potansiyel bir suçlu olma yolunda hızlı hızlı ilerlediği başına koyduğu her buse ile dahada ileri attığının farkında değil mi gerçekten. vicdan yoksunu bir evlat mı yazıklar olsun...

henüz bir kaç gün önce benzer düşünceleri yaşadım.
okulda oğlum kertengele görmüş.
öyle heycanli anlatiyor ki şurası söyle kuyruğu böyle felan.
sonra ne olduğunu söyleyemem dedi ağlamaya başladı.
arkadaşı gelip ezmis.
henüz 8 yasindalar.
merhamet duygusu doğuştan gelen birşey mi yoksa sonradan mi öğretiliyor?
aciz bir hayvanı ezip keyif alacak çocuk yetişmek için ne yapıyorlar?
ben soyleyim aslında hiç bişey yapmıyorlar.
o yuzden çocuklar böyle oluyor.
bizim gibi daha emeklerken yerde bulduğu sinege " yazık evine gidiyor " demiyor.
yolda karınca yuvası görünce 15 dk başında bekleyip onları izletmiyor.
belgesel tarzı şeyler yerine vurdulu kırdılı videolar açılıyor.
kuş sesine , yolda gördüğü kedi köpeğe dair bir sürü soran çocuğuna hayvan ışte deyip geçiyor.
aslında bırakın hayvanları başkalarının çocuklarına bile sevgiyle bakılmıyor.
dünyada sadece herkesin kendi yavrusu kıymetli.
kendi , oglusu kendi prensesi kuzusu..
mükemmel bir anne değilim ama vicdanlı ve merhamet sahibi iki çocuk çocuk yetistirebiliyorsam bu çok zor birşey değil.
sadece yaptıkları fazlasıyla kolaya kaçmak
iyilik adı altında "çocuklarına,ve çocuklarımıza" en büyük kötülüğü yapıyorlar.

Bakın siz vahşi çocuklara göre anlatıyorsunuz ben düzelebilecek çocuklara göre. Sizin anlattığınız tip çocukların zaten tedavi olması gerektiğini söylüyorum. Siz “evet ya bu çocuk tam tedavilik, ben buna bağırıp çağırayım da annes tedavi etmeyi akıl eder belki” diye mi düşünürsünüz? Çocuğun normalde nasıl olduğunu, bunu daha önce yapıp yapmadığını, aile içinde nasıl yetiştiğini bilmeden “şeytan” damgasının vurulmasına, öldürülme isteği duyulmasına tepki gösteriyorum ben. Bu olayı çözmenin yolu bu değil.

Hanmadi, açıkça zarar veren, zarar verme potansiyeli yüksek olan çocuk zaten tedavi edilmeli. Ama şu hareketten kesinlikle bu ağır hasta diyemezsin. Bağırmanın, içten içe şeytan demenin bir faydasının olmayacağı kesin. Bilinçlendirmeye çalışmak en azından bir çabadır. Uyarırsın varsa zararı şikayetçi olursun. Uzaklardan gelip çocuğa bağırmak, ona önyargıyla yaklaşmak, öldürmek istemek nesiller boyu taşıdığı o öfkeyi, saldırganlığı bitirmez. Körükler. Zarar verecekse o çocuk zaten şimdi yine verecek. Bi faydan olsun istiyorsan konuş yahu, iletişim kurmaya çalış.

emin olun orada "bakin simdi kediye topu aticam" diyebilen bir cocuk ikinciyide yapar ucuncuyude.ailesinin nasil yetistirdigide belli iste. siz konuya gore degil cok genel konusuyorsunuz bu kadar tepki cekme nedeniniz bu. benimde sinirlendigimde cok beddua ettigim olmustur oldurmek istedigim bile olmustur anlik bir sinir sonucta. oldurucem dedigimi oldurmeye gitmem yada beddua okudugumun allah belasinida vermeye bilir:)) burada durum cok acik belliyken cocugu savunmaniz genellemeler yapmaniz...bilemedim.

neyse en iyisi su konudan bir cikayim ben yavastan basim agrimaya basladi:))

Çocuğu hedef alıp topu atması, arkadaşlarını da suçuna alet etmeye çalışması, (ki buna ileri boyutta ele başı deniyor), yaptığı vahşilikten sonra sinsice gülmesi tam şeytani hareketler.

gelecegin canileri katilleri psikopatlari nasıl yetişiyor sanıyorsunuz. işte çoğunluğu böyle ana babaların elinde...

8 9 yaşındaki çocuklar bu hareketleri sergileyecek kadar bu kadar vicdansız olacak kadar büyüdüler mi ya
Benim kardeşim de 9 yaşında ama otizmli,9 yaşında gibi degil de 4 5 gibi. Kedi görünce hemen elindekini bırakır miyavv miyavv kedi gel öpeyim gidelim der:)) köpek görünce de hadi köpek gel yemek ye diyip elindeki çikolatayı önüne koyup yedirmeye çalışır:)) Büyümüyor diye üzülüyorduk,küçük kalıyor diye sevinelim mi bilemedim. Canım küçüğüm benim.

Peki aynı olayda, kedi yerine sizin çocuğunuz o topun hedefi olsaydı?
Aynı seçenekleri sıralar mıydınız?
Sıralardım. Kaç park terkettim kızıma vurdukları için. Ben kızıma vurma diyorum, izinsiz eşya alma diyorum, haldır huldur dalıyorlar çocuğa. E ne yapayım? Sende vur, sende al mı diyeceğim?

Geçen gün 8 yaşında bir çocuk aldı eşyalarını kızımın, vermiyor. 3 kere uyardım, “izinsiz alamazsın, istersen ben veririm” diye. Kızımı oynatsa yinede sabrederdim. “O zaman oynayamazsın, biz gidiyoruz.” Dedim. Ağladı peşimizden, bir dahaki karşılaşmada gelmedi yanımıza. Ben bağırsam nolur bağırmasam nolur. Annesi yok bile etrafta, olsa onuda uyarırdım. Sonradan çocuğun hafif düzeyde zihinsel engeli olduğunu öğrendim. Bide onun vicdan azabı bindi üstüme.

Dunden beri yasatmaya calistigim yavru kedi oldu demin. Anlatamam uzuntumu. Anlattiginiz seyi aklim almiyor şuan nasil bir vicdan nasil bir akil nasil bir sey...

Ya siz niye tartışıyorsunuz ben anlamadım
Burada çocuk suçluda tamam ama çocuk dolaylı suçlu aile çevre eğitim birsürü etken var konu sahibinin o çocuğa verdiği tepkide de yanlışlık var
Bir yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz şekilde görüldüğü gibide düzelmiyor

Okey konuyu şuraya getiriyorum, ben böyle bir çocuğun yüzüne gidip "şeytan" demem zaten. Hatta böyle insandan olabildiğinde uzak dururum. Yardım edebileceğim bir şey yok zaten şu noktada. 8 yaşındaki çocuğun davranışını ancak ailesi köreltebilir. Ama şu da şahsım adına net ki bu çocuğun yaptığı kötülükle yetişkin birinin yaptığı kötülük aşağı yukarı denk benim için. Çünkü bu çocuğun elinden birinin tutması çok düşük bir ihtimal ve büyüyünce topluma zararlı biri haline gelecek. Ben bu çocuğun kedinin canını yaktığını görüp yanına gidip "canım neden böyle yapıyorsun?" diyebilirsem şayet sinirime hakim olup, o çocuğun asla umurunda olacağına inanmıyorum.

Peki aynı olayda, kedi yerine sizin çocuğunuz o topun hedefi olsaydı?
Aynı seçenekleri sıralar mıydınız?
Soruma cevap ver(e) meyeceksiniz belli.

Ben kendim cevaplayıp konudan çıkayım, yoksa gecem kötü devam edecek.

O top benim oğluma atılsaydı, bir de hedefi tuttursaydı, annesi o çocuğu alnından öpseydi,içimdeki hümanisti de yakardım, kadını da, oğlunu da.

Konuya yanlış yerden girdiniz, toparlayamadığınız gibi gittikçe de batıyorsunuz.

Çoğu insandan daha akıllı, daha merhametli olduğu için sımsıkı sarılıp, bizim yerimize de öpün bence

Aman kimse doğrusunu göstermesin ya bağırsın çağırsın ya öldürmek istesin! Millete laf söylemeden önce bir kendimize bakmamız lazım biz ne haldeyiz diye

Çalıştığım iş yerinde kapının önünde düzenli su ve mama olur iş yerim caddde üstü kediler gelir yer içer az güneşlenir iki mıncırırım giderler gün içerisinde sürekli kedi sirkülasyonu oluyor korkuyla mamalarını yiyolar yaya geçidi de olduğu için çocuklu kadınlar hiç umurlarında değil uyarmaktan tartışmakta bıktım yavrularımı korkutmamı dersin tekmelemek istemeleri korkuyla yola fırlıcaklar die aklım çıkıyo gözüm sürekli kapıda cahil kendini bilmeyen varlıktan nasıl çocuk yetiştirmesi beklenir ki konuşmaya çalışsan anlıcak yapıda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…