Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Bir de çocuğun yaptığı vahşiliğin üzerine gülmesini analiz ediyoruz.
Utandığı için gülmüş olamaz mıymış?
Utanacak çocuk o topa vurmaz bu kadar net.

bizde cocuk olduk bizim niye topla kediye vurmak aklimizin ucundan gecmedi bile hic? bide ilkokul cagindayken dusun yani. bebekten bashetmiyoruzki sonucunu kavrayamasin yapacagi seyin. vurursam cani acir yapmamaliyim gibi basit bir mantigi var su olayin. hayvanlar bizim ulkemizde deger gormuyor valla. duraktayim yasli kadin kopege mama veriyor yandan liseli bi cocuk soylendi "ac olan insan olsa yardim etmez" diye. ne alaka yani degil mi?valla bizim ulkede hayvanlar hic deger gormuyor. hele yeni nesil cok fena gercekten..anneler babalar da umursamaz. ahh ah diyecek cok sey var bu konuda.

Yani
Ben küçükken bırak kediyi kaçırmayı, kaçmasın da seveyim diye takla atardım

Şu " çocugu duvara vura vura..." kısmı beni konudan daha fazla etkiledi.

Şiddete karşı olup şiddet yanlısı yorum yapmak gercekten tuhaf, hislerinizi şiddet içermeden ifade edebilirsiniz bence, lütfen deneyin.
Ben aynen böyle hissettim başka şekilde aciklayamiyorum, ayrıntılı anlatmak istemedim çocuğun yaptıklarını. Ama genel olarak kısasa kısas taraftarı biriyim zaten sadece hapis cezası çoğu zaman beni tatmin etmez

Sizinde o şekilde bagirmaniz yanlış keşke yanınıza çağırıp güzelce konuşsaydınız ..Baktınız dinlemedi annesinin yanına gidip anlatsaydınız..Bağırıp sonradan da anlaşılmayı beklemeniz garip..Benim çocuğum yanlis birşey bile yapsa başkasının bağırmasına tahammül edemem.Benim annesi olarak bagirmam bile hatayken bi başkasının bağırmasını asla kabul edemem..Kizdiginiz konuda haklisiniz ama yönteminiz asla..

Kediye yapan insana da yapar.Ben bir anne olarak kendim izin vermem çocuğuma.Yapsa ben kızarım.Hoş yapmaz ya onu yetiştiren benim.Ama anne acımasız ve vicdansız zaten.Alt tarafı kedi demesinden belli.E öyle bir anneden yetişen çocukta elbette hayvana da zarar verir insana da.Bu zihniyetteki insanlardan evlarlarımızı uzak eylesin Allahım.Amin...

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kötülük bir gen ve doğumdan itibaren insanda bulunuyor.. hatta bir ara bu gene sahip olan bebeklerin öldürülmesinin etik olup olmadığı, iyi bir terapi ile bu genin bastırılıp bastırılmayacağı araştırılıyordu.. yani evet, her çocuk masumdur diyemeyiz.. yok öyle anlamıyor, bilmiyor.. bunun yanında bizim ülkede sadece hayvana karşı değil, kendi ve "minik uzantıları" hariç kimsenin varlığını önemsememe olayı gittikçe yayılıyor.. en basitinden bugün bir pastanede sıra beklerken kadının biri kızına poğaça almak için beni ezdi :) hani kediyi geçtim 1.60 - 80 kiloyu farketmeyecek kadar bencil ve vurdumduymazlar.. ha bunu şiddetle falan çözemeyiz, ben direkt böyle tipleri akıl hastanesinde sünger kaplı bir odaya 1 ay yatıralım derim.. hem kendileri terapi olurlar hem biz nefes alırız..

Hepsi aynı kapıya çıkıyor. Masum bir çocuk kediyi neden kaçırmak istesin ki?
2.10 m lik bi adam gelse, bu çucuğu parktan kaçırmak için üzerine bank fırlatsa ama isabet ettirmese?
3. defa anlatıyorum. Arkadaşa “2 yaşında çocuk kuşları kaçırdığında da masum gelmemeli, o zaman oda bir psikopat. Çünkü; maya olarak 8 ve 2 yaş da aynı amaçla yapıyor bunu. Korkutmak. Sebebi psikopatlık olmak zorunda değil, yetişme biçimidir, yaşadıklarıdır. Bu onu değil, ailesini şeytan yapar. Onun için hala vakit var.” dedim. Zarar vermezler demiyorum. Ama daha onların karakterleri oturacak, daha çok dalgalanacaklar. Elinde bıçakla, taşla görmediğin çocuk için böyle vahşice kelimeler kullanılmamalı diyorum.

Bugün parkta çocuklarım oynarken ergen bir grup çocuğu seyrettim. Aslında çocukları değil de ebeveynleri seyrettim onlara bakarken çünkü çocukların suçu yok ki... İçlerinden birinin annesini yakından tanıyorum ve çocuğa hep üzülürdüm. O çocuk içerinde en masumu kaldı. Erkek çocukların kız çocuklara ettikleri küfürler, kızların bunlara kahkahalarla gülmesi, cool takılmaya çalışarak yapılan saçma hareketler, vs vs... Çok üzüldüm ve kendi çocuklarımı onların içinde hayal ettim. nasıl korktum anlatamam. Çok şükür ki okuduğu kitaptaki köpeği aile bireyleri ilgilenmemiş diye ağlayan, sınıftaki kız arkadaşı ona vurduğu, hakaret ettiği halde sadece uyararak bana içini döken, anne o bana neler yaptı ama ben de ona lakabıyla seslendim kötü mü yaptım acaba diye içine dert eden, yediği meyve çekirdeklerini bile anne çöpe mi atmalıyım yoksa doğada mı bırakmalıyım yerek yediği meyvenin çekirdeğini üşenmeden atacağı bir toprak parçası arayan, vs vs 9 yaşında bir oğlum var. Ufak oğlum bile şükür ki biri ağladığında dayanamayıp elindeki her şeyi verebilen, canı yanan insan da olsa, hayvan da olsa hemen gidip sarılıp öpmek isteyen bir çocuk. (sokaktaki kediyi bile öpmek için kovalar )
Şimdi düşünüyorum ben ne yaptım da çocuklarım böyle oldu? Inanın hiçbir şey yapmadım. Çocuklar malesef ebeveynlerinin aynasıdır. Onlar sadece bizim yaptıklarımızı yaparlar. Yoldaki çöpü alıp çöpe atmak iğrençlik değildir, sokaktaki hayvanı okşadığı için ölen kimse yoktur, komşuları çekiştirmek marifet değildir, hele küfür ettiğimizde asla başımız göğe ermiyor. Ebeveyn olmaktan önce insan olmayı denesek aslında her şey düzelir ama malesef ki bu çok zor geliyor bazılarına. Tabii ki hatalar yapılır insanız ma düzeltmesini en azından denesek? Kendimize aynada bir baksak? Çok mu zor ki? Şu forumda bile bazı kişiler malesef nasılsa kimse beni görmüyor kafasında, önyargılarla yorumlar, hakaretler, küfürler sallıyor. Hayat çok kısa ama bizden sonra devam edecek, keşke farkında olsak.
Umarım benim o parkta gördüğüm çocuklar azınlıktadır...

Hayvan sevgisi değil merhamet vicdan aşılamamız lazım. Yuh olsun o kadına. altı üstü kediymiş ne kolay söylüyor. Ama size bir şey diyeyim mi yaşlanıp yatalak olduğunda, onu ittirip kaktırdığı zaman o yere göğe koyamadığı evladı, gelecek bu günler aklına. Yetiştirdiğimiz çocuğun meyvesini önce biz alacağız ne ekersek onu da biçeceğiz.

Sizin kendi çocuklarınız yüzünden gözünüz bağlanmış olabkilir ama çocuklar çok acımasız olurlar.Belki de daha muhakeme yapma yetenekleri olmadığındandır. Hele o erkek çocukları allahım ne ağza alınmadık küfürler biliyorlar o yaşta.

Siz hata yağtığında tepki vermezseniz yapmaya devam eder.Kimse gidip çocuğun suratına şeytan demeyecek tabi ki ama bir tepki de verilmeli.Biraz objektif olarak izleyin o çocukları.Hayvanlara olsun,kendi yaşıtlarına arkadaşlarına karşı ne kadar acımasız olduklarını görürsünüz.

Valla çocuklar bir zamanlar ''Melek'' olabilir ama günümüzdekiler bir tuhaf

Büyük konuşmıyim ama oğlum kediye topu atsa valla bi tane patlatırım ki unutmasın bu anı.. kedicik naptı da hedef alıyor. Annesine de yazıklar olsun.. hadi size karşı evladını savundu ama siz gidince uyarmalıydı.. kesin bu çocuğu normalde döven tiplerdendir ..

Yani
Ben küçükken bırak kediyi kaçırmayı, kaçmasın da seveyim diye takla atardım
Aynen ben de. Kimse sev demedi. İçimden geldi sevdim baktım. Fakat bazı çocukların yaratılış itibariyle şiddete meyli olabiliyor. Bu durumda anne baba çok daha fazla çabalamalı. Sürekli bıkmadan usanmadan anlatacak ki ilerde o çocuk insanlara zarar vermesin. Ha şu da var. Çocuğuna iki üç yaşındayken ağacı salladiginda birşey demezsen ya da karınca yuvasını bozdugunda gülersen o da dozu yavaş yavaş arttırır.
İnsana zararlı hayvan ve haseratlar farklı tabi. Gerekliler çünkü ekosistemin dengesi icin varlar. Ama insanlar için zararlılar sonuçta.

2 yaşındaki çocuk kaçırmak için değil, yakalamak için kovalar kuşları, amacı da sevmektir.. ama 8 yaşındaki bir çocuk kuşları kaçırıyorsa korkutma amaçlıdır, eğitimde geç kalınmış denebilir.. keza ilkokul 2. sınıfta arkadaşım makas fırlatmıştı kardeşime, kaşını yarınca da ıskaladım demişti.. bunu eğiterek düzeltemezsiniz mesela, destek almalı..

Eline bıçak almasınım 2-3 level öncesi işte bu. Aldıktan sonra konuşsak kaç yazar?

Az önce korkutarak kaçırma isteğini savunıyordunuz, biz gayet anladık sizi. 3. Tekrara gerek yoktu.

2 yaşımdaki çocuk ( bazı kaynaklarda bebek diye geçer) kuşlara doğru koşarken onları tutup sevme, dokunma içgüdüsüyle koşuyor, korkup kaçsınlar diye değil.

Aynı topu 2 yaşındaki bi çocuk atsaydı yorumum çok farklı olurdu ya da 9 yaşındaki çocuk kuşlara doğru koşsaydı.

Ne yapalım,fareye kibarca kapıyı mı gösterelim?
Tabii ki kapıyı göstermeyelim ama dünyada idam edilirken bile insana en az acı veren yöntem seçilir. Fare görünce süpürge sopa alıp kolunu bacağını kırmak yerine işi profesyonellere bırakıp, uygun yöntemlerle farelerden kurtulabiliriz. (diye düşünüyorum) bir de bunu bile yaparken mümkünse çocuklara amcalar gelip fareleri öldürecekler demek yerine onları evden dışarı atıp doğaya salacaklar diyebiliriz sanırım .

kusura bakmayinda 2 yasindaki cocugun kuslari kacirmasiyla 8-9 yasindaki cocugun kediye zarar vermesi arasindaki baglantiyi anlayamadim. korkutmak midir sizce amac? 3.sinifa giden bakin simdi napicam diyip kediye topu atan ardindan arsizca gulen cocukla, 2 yasindaki cocugun davranis amaci ayni tutulmazki. zarar vermek icin elinde bicak olmasinada gerek yok. bakin cocugun annesi bile demis "ay kediden nolacak" ne kadar basit gormus hayvanin canini.o cocugun karakterinin temeli atilmis artik ben buna inaniyorum donusude cok zor olur.ailesi kotu tabi ailesinden oyle gormus burda hem fikiriz ama yinede cocugu savunmanizi pek anlayamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…