Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Aslinda o biraz tartisilan bir konu. Tek bir gen etkili bulunmussa cok ileri derece bir psikopatliktir soz konusu olan. Genetik de etkilidir insan davranisinda, ancak cevre de en az genetik kadar belki daha fazla etkilidir. Soz konusu durumdaki cocuk sevgiyle egitilseydi buyuk ihtimalle kendini kontrol edebilirdi. Ancak egitim de verilmediysa zaten kayip bence de.
Yalniz burada gozden kacan su ki, olaya toplumsal olarak bakmamiz lazim, cunku bu cocuk ileride bu toplumun bir uyesi olacak, ve onu duzgun bir birey olarak anasi yetistiremediyse okulu ve cevresi duzgun yetistirmeye calismali, yoksa ilerde herkesin problemi olabilir. Cocuga daha anlayisla bakmak, asil sucu annede aramak lazim.
Ay yok ya bunlari egitmeyle mi ugrascaz ya, biktim yeminle. Surada 30 40 yasindaki kadinlara anlatamiyorsun bazi seyleri, 9 yasindaki cocuk tabi arsiz arsiz siritir. Kayip nesil iste. Birgun kendinden beter biri gelirse ancak o verir agzinin payini. Biz de aman merhametli cocuk, aman adaletli cocuk diye dusunup duralim.

Size katılıyorum ama bizim konuştuğumuz fare olayı farklı. Üye muhalefet olmak için, toplumca en sevilmeyen, hatta iğrenç! Bulunan bir hayvandan girdi olaya. Hadi bakalım şimdi ne yapacaksınız? Der gibi.
Ben iş oralara varmasın diye evi her sene ilaçlatıyorum. Kara sinek dahil eve hiçbir haşerat girmiyor.

zaten bu 30-40 yaşındaki "anlayışlı" anneler de 80 kuşağının enfes yetiştirilmesinin örneği.. onların eline her imkanı verip, kendinden başkasını önemsememesi üzerine kurulu eğitim sistemi de bizim önümüze düşüyor armut gibi.. ha keşke sağlam bir kast sistemi olsa da herkes kendi gibi insanlarla belirli territory'lerde yaşasa en azından karşılaşma ihtimalini en aza indirsek, ama olmuyor.. yapabileceğimiz tek şey aynen son cümlenizde dediğiniz gibi onlardan daha beter yetiştirmek herhalde, en azından sadece onlara karşı..

Ben de hep ilaçlardım artık doğal yolunu buldum eve kedi aldım. Çocuklar evde sinek bile ölse artık kediden biliyorlar ve bunun doğanın kanunu, Allah'ın yarattığı içgüdü olarak görüp haklı haksız aramıyorlar :)

Nasıl bir ilaç bu? İnsana zararı yok mu? İsmi nedir?

Bu arada Evet bütün cevapları okuyamadığım için sadece bu yoruma cevap olarak yazdım :) ilk etapta ben de güldüm yoruma

Oğluşunu alsın biyerine slksun Sinirim bozuldu salak kadın

En ifrit olduğum şey de "Ben de hayvanseverim ama..." diye kurulan cümleler. Yok kardeşim hayvana verilen zararın ama'sı yok!

Ahahahha ben de kedi, köpek, kuş, balık var. Hepsi birbirinden korkuyor.
Kedim es kaza sinek görse "kekikiiiikekkiii" diye garip sesler çıkarıyor

En ifrit olduğum şey de "Ben de hayvanseverim ama..." diye kurulan cümleler. Yok kardeşim hayvana verilen zararın ama'sı yok!

ama ile devam ediyorsa bastan okumaktan vazgecmek lazim zaten.:)) konuyu okuyorum iki saattir bazi cevaplarda beynim yandi. insanin ruh sagligina zarar:)))

Çocuklar mı kötülük barındırmayan canlılarmış ay bi güleyim önce buna

Benim bildiğim çocuk bi hayvana zarar verdiğinde gidip annesi olarak bi tane yapıştırırsınız ağzına. Çocuğu koruyup kafasını öpmek nedir ya.

Nasıl bir ilaç bu? İnsana zararı yok mu? İsmi nedir?
İlaç firması önermişti, k-othrine
Sene başında onlar gelip ilaçlıyor, 3 ayda bir ben de fısfısla ilaçlıyorum silmediğim yerleri. İnanın sivrisinek sesini bile unuttum.
Evim müstakil ve bol yeşil bir yerde. Açıkçası fare, böcek çok umursamam da yılan, çıyan tarzı hayvanlardan tırsıyorum biraz. Bunlar için de kükürt kullanıyorum bahçede. Hem bitkilere zararsız hem de sürüngen kovucu

Çocukluğumdaki çok kötü bir anı canlandı gözümde konuyu okuyunca.komşumuzun kedisi vardı adı sarman.kapıyı açık buldukça bizim eve girerdi :) bir gün yan binada oturan çocuk arkadaşları ile top oynarken bile isteye top attı kediye ve kedi kaçarken araba çarptı((öldü. Komşumun kızı çıldırmıştı kendinden geçmişti o çocuğun annesi de gelip ne var sanki çocuğunu mu öldürdü demişti.nerden baksanız 20 yılı geçti bu olay olalı ve hala her ayrıntı aklımda kalmış.işin en kötü yanı o çocuk büyüdü ve adam bıçaklamadan hapise girdi o anneyi de ağlarken görmüştüm tıpkı komşu kızının ağladığı gibi.sanırım bu anım gayet net ısrarla çocuğu savunanlar için.

Aslinda o kast sistemi gercekten aklima yatiyor zaman zaman. Ancak malesef vicdanima sigmiyor. Keske oyle gozu kara olsak da bu kadar dusunup tasinmasak.
Egitimden baska cikar yolumuz yok, ama o da yoneticilerin isine gelmiyor sanirim ki, her gelen ayri bir tarafini bozuyor, sonucta da elimizde boyle insanlar kaliyor.

Anladım. Ben de yazlık için düşünüyorum. Kükürt söylediğiniz iyi oldu. Evin kenarına mi döküyorsunuz etrafını çevreler gibi yoksa gelişi güzel mi?

Kızıma karıncaya bile zarar vermesinin yanlış olduğunu aşılamaya çalışırken böyle annenin varlığı içimi acıttı
Hayvanları sevmeyen kimseyi sevemez ne yazık ki bir canavar yetişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…