Bencede Kuran ehli ve sunnet i yol gosterici edinmek te fayda var simdi o kadar cok haci hoca var ki hangisi yanlis hangisi dogru belli degil !bende basima gelen birseyi anlatayim bundan 4 yil once kizimi yeni kaybettigim donemler bi komsumuz vardi namazli abdestli dilinde zikir yuzunde nur beni toplantiya cagirdi neyse gittim bende tek tip giyinmis gelinler kizlar teyzeler bense onlarin aksine daha renkliydim hoca dedikleri kadin beni karsina oturttu bana senin gibileri taslamak lazim dedi bende neden dedim hic mi utanmiyorsun cicekli renkli esarp takip surme cekinmeye alli yesilli giyinip cikmaya dedi sasirdim ama hemen toparlandim kadin kadina bi toplanti dayiz farkindaysaniz hicbiri vucuduma yapisan belli eden kiyafetler degil ayrica renkleri severim Peygamber efendimiz tek duzelikten kacinmistir dedim ve devam ettim surme cekinmek sunnettir ve guzel kokmak da...Ayrica asla disarda yken makyaj yapmam ve kokular surunmem bu bir apt toplantisi dedimO izlerden çıkan Nur Kabrinizden göklere kadar ulaşacak. ve size melek selam verip Hoşgeldin Allahın sevgili kulu. Cennetteki nimetlerine bak diyecekler.
Bu izlerin başka bir anlamı,Siz Kuran okudukça Kuran ayetleri sizin hayatınızda bedeninizde gösterilmesidir.Kuran'ın yaşandığının canlı bir örneği olursunuz.Bu bilgileri size ancak MARİFET makamında olan birisi verebilir. Herkesin malumu olan hiçbir tarikat-cemaat -topluluk ya da şeyhleri müridleri veremez.
Onlar Peygamber ve evliyalardi amaRüyayla amel olmaz diyenlere cevabımız.
Madem rüyayla amel olmazdı da Koskoca Peygamber İbrahim aleyhisselam oğlu İsmaili rüya gördüm diye götürüp kesmeye kalktı. Peygamber bilemedi mi yani.
Yusuf aleyhisselam babasına ne dedi Kuranda. Açın bakın:
12:4 - Hani bir vakitler Yusuf, babasına demişti ki: "Babacığım, ben rüyada onbir yıldızla güneşi ve ayı bana secde ederken gördüm."
12:5 - (Babası) "Yavrucuğum! "dedi, "rüyanı kardeşlerine anlatma. Sonra sana bir tuzak kurarlar. Çünkü şeytan insanın açıkça düşmanıdır."
İbrahim aleyhisselam ilgili ayetleri okuyun:
100. O : “Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver”, dedi.
101. İşte o zaman biz onu uslu bir oğul ile müjdeledik.
102. Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi.
103. Her ikisi de teslim olup, onu alnı üzerine yatırınca:
104.Biz ona: ” Ey İbrahim!” diye seslendik.
105. Rüyayı gerçekleştirdin.Biz iyileri böyle mükâfatlandırırız.
Sadece bu duayi yaparak miYine devam edelim. Bir gün rüyanızda küçük bir çocuk ya da bebek göreceksiniz. Bu kim biliyor musunuz? Sizin ruhunuz. Kendinizi göreceksiniz yani.
Birgün namazda ya da tevhid çekerken kabeyi karşınızda bulacaksınız.Kabe size gelmedi. Aslında kabeye giden ruhunuz.
Ama günahlardan arınmış tertemiz ruhunuz.
Değişen birşey yok.Bizler için de geçerli.salih rüyalar çok göreceksiniz. Eski günlerinizdeki gibi olmayacak hiçbir şey. Uykunuz rüyalarınız,namazın,duaların hepsi değişecek. Tevhid sizin nefsinizi öyle bir hale getirir ki, Kuranda övülen Ey mutmain olmuş nefs,Sen Allahtan Razı,Allah senden razı olarak rabbine dön-ayetini yaşıcaksın İnşallahOnlar Peygamber ve evliyalardi ama
Evet. sadece bu duaya yada tevhide devam ederek olacak bunlar. Ben daha 2. ayımda yattığım yerden kabeyi izledim. Tüylerim diken diken oldu. Kısa süreli görüyorsun.5-10 sn falan.Sadece bu duayi yaparak mi
Keramet demesek daha iyi. Doğru yolda olduğunun ilk işareti diyelim buna. 1-2 AY zikir çekip sonra bırakanlar var.Ömür boyu yapanla ara sıra yapanı Allah elbette bir tutmayacaktır.Zaten zikirde tutarsız davranırsanız uyarılırsınız.Peki omrunu ibadet hac zekat namaz ve oruc la iyi ahlakli olarak geciren bi kimse sizin bu duanixi yapmasa o nu melekler taniyamacak mi yani bu tirnaklarda ki izlere benzer bende de var ama ben la ilahe illallah zikrini ve kelime i tevhidi bu sekilde okumuyorum kv drm de var ama namaz vs ile isi yoktur yani bu bir keramettir demek dogru mu
Birsey daha soracagim aslinda soracak cok sorum var ilk nerden duydunuz neden veysel karani degilde üveysi duasi dediniz ilk cok arastirdim bunu ilk sizden duydum son 2 3 yildir var galibaEvet. sadece bu duaya yada tevhide devam ederek olacak bunlar. Ben daha 2. ayımda yattığım yerden kabeyi izledim. Tüylerim diken diken oldu. Kısa süreli görüyorsun.5-10 sn falan.
Peki benim babaannem gibi okumasi yazmasi olmayan 2 yasinda hem anadan hem babadan olan bi subhanekeyi ogrenebilmis omru dayakla gecmis birinin durumu ne olacak yada bu zikri hic yapmayanlar ama diger tum ibadetleri ni yapankar ne olacakKeramet demesek daha iyi. Doğru yolda olduğunun ilk işareti diyelim buna. 1-2 AY zikir çekip sonra bırakanlar var.Ömür boyu yapanla ara sıra yapanı Allah elbette bir tutmayacaktır.Zaten zikirde tutarsız davranırsanız uyarılırsınız.
Bunlari biliyorum zaten neden uveysi zikri deniyor ilk kim bulmus kimden duyulmus hangi kitap yada ansiklopedi de varVeysel Karani diye biliniyor. Yemen de Karen diye bir köyde doğmuştur. Karenli anlamında söyleniyor. Kareni diye söylenirken zamanla Karani olmuş.
İsmail Hakkı Bursevi hazretleri var mesela. Tefsir yazmış, onla meşhurdur. Bursevi denmesi Bursalı anlamındadır.
Zikir yapmamış ama,namaz oruç hac gibi görevlerini yapmış,müslüman kardeşlerimizde inşallah cennete gidecekler. Zikir ehli olan bizler diğerlerinden farklı bir makamda Adn cennetinde olacağız. Orası Peygamberler,evliyalar ve şehitlerin yaşadığı cennet.Peki benim babaannem gibi okumasi yazmasi olmayan 2 yasinda hem anadan hem babadan olan bi subhanekeyi ogrenebilmis omru dayakla gecmis birinin durumu ne olacak yada bu zikri hic yapmayanlar ama diger tum ibadetleri ni yapankar ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?