Arastiridim ama bu tertibini uyguladiklarini goremedimAlalhın izniyle yazmaya devam edeceğim.Bugün bu kadar yetsin diyorum. Bilmeniz açısından boş zamanınızda, üveys ya da üveysilik nedir? Bilinen meşhur üveysler kimlerdir. Veysel Karani neden üveystir? Başka kimler var? Marifet makamı nedir? marifette olan kişiler neler yaşarlar. Normal müslümanlar ile marifette olanlar arasındaki fark nedir? Bunları bi araştırın derim. Hepinize Hayırlı geceler diliyorum
Rabia hanimla ozelden de tanisiyor musunuzBen çıkışını merak etmiyorum uygulanışını merak ediyorum
Burada yazildigina gore Peygamberi gormeden onun izinden gidenlere deniyor yani kitap ve sunnet ehli bi nevi uveysi oluyor benim anladigim bu yani evliya ve erenlere deniyor ki herkesin evkiya olmasi biraz zor hele bu zamanda Allah Kuran ve peygamber efendimiz yolunda gidenlerden eylesin uveysilerle bu zikir arasinda bi baglanti bulamadim sadece bi iki site disindaki zaten rabia hanimda ordan ogrenmis galibaSoru: İslam’da "Üveysîlik" diye bir kavram var mıdır? Varsa dindeki yeri nedir?
Cevap:
“Üveysî”, Veysel Karanî gibi olan demektir. Tasavvufta, bir şeyhe bağlanıp resmî sülük görmeyen; ancak Hz. Peygamber veya bir velînin ruhunun etkilemesiyle terbiye ve irşâd olanlara Üveysî denir.
Bunların Veysel Kârânî’nin adıyla anılmasının sebebi, onun Hz. Peygamberi görmemiş olmasına rağmen, gıyaben O’nun terbiyesinden geçtiğine inanılmasıdır. (Kaynak: Ethem Cebecioğlu, Tasavvuf Terimleri ve Deyimleri Sözlüğü, “Üveysilik” maddesi.)
Ruhlarla iletişime geçme ya da onlardan yardım isteme, onlardan terbiye ve eğitim alma anlayışı İslam’a aykırıdır. Bu anlayışın Taoizm, Budizm ve Yahudilik gibi dinlerin tesiriyle Tasavvuf’a girdiği anlaşılmaktadır.
Onemli olan bu ama iste adn cennetine gidecegiz ruyalar gorecegiz muhur vurulacak digerlerinden farkliyiz soylemlerine takildim gaybi ve iman i hakikati yalniz Allah bilirMerhaba arkadaslar
Rukiye Hanim in sayesinde aydinlaniyorum Allah razi olsun. Uveys zikri veya baska sey hic bilgim yok. Ben y yaptığım ibadete bakarim zaten zikirleri daha oncede yapıyordum ufak eklemeler oldu. Allah i aniyoruz, duamizi edip hediye ediyoruz bana tuhaf gelen bir sey yok kendi fikrim.
Tirnak ve diger seyleride yaşayarak görecegiz. Benim tek derdim Allah ım yaptığım ibadetleri kabul etmesi ve O na layik bir kul olabilmek.
Sana katılıyorum Rabbim dualarımızı kabul etsin bizde sevsin inşallah , aminMerhaba arkadaslar
Rukiye Hanim in sayesinde aydinlaniyorum Allah razi olsun. Uveys zikri veya baska sey hic bilgim yok. Ben y yaptığım ibadete bakarim zaten zikirleri daha oncede yapıyordum ufak eklemeler oldu. Allah i aniyoruz, duamizi edip hediye ediyoruz bana tuhaf gelen bir sey yok kendi fikrim.
Tirnak ve diger seyleride yaşayarak görecegiz. Benim tek derdim Allah ım yaptığım ibadetleri kabul etmesi ve O na layik bir kul olabilmek.
Sana katılıyorum Rabbim dualarımızı kabul etsin bizde sevsin inşallah , amin
Bende iste su dua yaparsan bu olura karsiyim benim amacim duamizi zikrimi edelim Allaha siginalim veren de alan da yalnizca O dur yani duam kabul olmuyor ben iyilesemiyorum borc ve sikintilar beni birakmiyor diye dua dan zikirden hasa Allah tan gececek degilim ben kulum isterim verip vermemek Allahin iradesinde dirMerhaba arkadaslar
Insallah birsey olacaksa Allah c.c ol der ve olur olmayacaksada yapacak bisey yokInşallah Amin
Onemli olan bu ama iste adn cennetine gidecegiz ruyalar gorecegiz muhur vurulacak digerlerinden farkliyiz soylemlerine takildim gaybi ve iman i hakikati yalniz Allah bilir
Insallah birsey olacaksa Allah c.c ol der ve olur olmayacaksada yapacak bisey yok
Eminim degismistir sonucta Allah kelamiAynen kesinlikle. Keske Cennetine layik kullardan olabilsek o mertebe ye ulasabilsek.
Sunuda belirtmek istiyorum kelimei tevhid ve salavat ile hayatimda cok sey degisti.
Aynen ben sahsen dort dortluk degilim Allah eksiklerimizi tamam etsinTabiki. Bizler aciz kullariz. Allahimiz bizim icin en güzelini bilir, bizi bizden daha cok düşünür . Yeter ki şükreden kullarindan olalim
Ben 313 ayetel kursi diye bi konu actim ama kimseye eger okursaniz tum dualariniz olacak demedim ben arastirdim ve samimi buldugumu paylastim talep geldi okumaya basladik o kadar
Yanlis anlasilmak istemem ben uveys zikrinde yapilanlara karsi degilimAyetel Kursi yi ezberlemeyi cok istiyordum sukur nasip oldu.
Bugun rahatsizlandim ve agrim geçene kadar okudum devamli kelimei tevhid getirdim Allah im sifa nasip eyle dedim şükürler olsun agrim geçti. Inanmak cok onemli kalpten edilen dua geri çevrilmez. Varsin adi üveys zikri olsun ben icerigine bakarım Ettigim dualar zikirler Kuran i Kerim de varmi. Benim icin onemli olan bu onemli olan niyettir Allah in varligina birligine inaniyorsak baska ilah olmadığını kabul ediyorsak ve buna gore yasiyorsak ne mutlu bize
Guzel soru evet mesela ben saglik sorunlari ve nefsim yuzunden namazimi kilamiyorum Allah affetsin ve namazi hakkiyla kilanlardan eylesinPeki hayatinda hic namaz kilmayan okusa ne olur ?
Namaz kilmiyorum diye elestri yapilmasin bu Allah la benim aramda namaza baslayacagim insallah zaten namaz kilan biriydim burdan vurmaya calisilmazsa sevinirimGuzel soru evet mesela ben saglik sorunlari ve nefsim yuzunden namazimi kilamiyorum Allah affetsin ve namazi hakkiyla kilanlardan eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?