Allah Sizin Üzerinizde Ne Sıkıntı Varsa Alır?

rabbim darda olan kardeşlerimi refaha erdirsin inşallah birbirine dua edenlerin duası tutar inşallah tuğrambebeğim inşallah sana cennet kokulu melekler nasip etsin revance mekanı cennet olsun anneciğinin
Allah razi olsun canim benim. Senin de diledigin hersey gercek olsun insallah. Allah hakkinda hayirlisini versin..

Gercekten bizim dinimiz akil dini , neyse aklimi kullaniyorum ve bu tarz sohbetlere zaman ayirmiyorum, diger arkadaslar rabbim tum dualarinizi kabul etsin aminn, rabbim onunuzdekimengelleri kaldirsin kolayliklar versin amin , iyi geceler

Kelime i tevhid e birsey demiyorum ama bazi seyler tirnakta isaret vs bana mantikli gelmedi fikir soylemenin soru sormamin nesi kotu ogrenmek istiyor olamaz miyim
ayetel kutsinin bazi sayilari vardir mesela 201 defa okunmasinin nedeni Peygamber efendimizin isimleri sayisinca 17 defa okunmasi ilk sahabeler sayisinca bunlar 1000 yillar dan beri bilinen seyler kafamdan uydurmuyorum tek bi kisi de soylemiyor

Son düzenleme:

Okudum ve seni de gayet iyi biliyorum. Arkadasim rica ediyorum burda tatsizlik cikarmaya çalışma herkes ne yapmak istiyorsa yapmakta özgür.

Adetliyken namaz abdesti alinir mi demissin
Yanlis yazmis yada bilmiyor olabilirim bu beni daha az musluman mi yapar dinimiz ogrenme ve sorgulama dini ilim dini ben sadece soruyorum ogrenmek istiyorum sucmu

Aynen Allah herseyi bilen ve gorendir

Okudum ve seni de gayet iyi biliyorum. Arkadasim rica ediyorum burda tatsizlik cikarmaya çalışma herkes ne yapmak istiyorsa yapmakta özgür.
Ne biliyorsunuz hakkimda merak ettim ne olur RAbia arkadasin diger konulara da kendi konularinada yazdigi tum mesajlari objektif bi sekilde okuyun benim amacim gozunuzu acmak sadece

Ne biliyorsunuz hakkimda merak ettim ne olur RAbia arkadasin diger konulara da kendi konularinada yazdigi tum mesajlari objektif bi sekilde okuyun benim amacim gozunuzu acmak sadece

Ben Rabia Hanim in tavsiyelerinin arasindan bana mantıklı gelenleri alir uygularim bu bana kalmis benim problemim. Amacınız goz acmaksa benim zaten cok sukur acik. Diger mesajlarini konularını tek tek okudum arkadaşım. Rabia Hanim video yuklemis altina videonun icerigini yazmis fakat siz bunu bile anlayamamissiniz. O konular zaten kapanmış. Orta da sıkıntı varsa bu bizi ilgilendirir siz kendinize boşuna dert etmeyin. Hayirli geceler

Sizede

arkadaşlar haymeana kardeşimiz bizlere dualarda vesile oldu onun eleştirmek yada kötü bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum,lütfen yanlış düşünmeyin benim anladığım sorularını öğrenme maksatlı soruyor bende sorular soruyorum özelinde sordum aslında burdan sormak daha güzel diğer okuyanlarda aydınlanır ,ben başladım hala kafamda soru işaretleri var,ve diyorum ki ben kimseye bağlı kalmadan bir kardeşimizin tavsiyesiyle dualar okuyorum bunun hiç bir kötü yanı yok herkes aklı selim körü körüne kimsenin peşine takılmıyoruz ,rabbim dualarınızı kabul etsin kimler başladı öğrenelim bakalım

Allah'ın ve Resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun kardeşlerim. Biraz işlerim var. Onları halledeyim bu akşam bir açıklama yapmak gereği duydum. Benim şahsıma ya da yaptığınız zikire karşı düşüncelerinizin netleşmesi için.
Hepinizi Rabbime emanet ediyorum.Görüşmek üzere.

Allahın ve Resulunun selam ve bereketi üzerinize olsun.Ey Hane Halkı
Bu selam Kuranı Kerimde Hud suresinde geçiyor.Meleklerin 2 kez Hz. ibrahim'e 1 kez de Lut aleyhisselama getirdikleri selamdır.Bu selam meleklerin Peygamberlere getirdiği selamdır. Bu selamın bereketi ile sizler ve ben ve diğer tehvih ehli,azıcık zikirimize karşılık,çok büyük lütuflara boğuluyoruz.
Bana öğretilen ve burada yazdığım herşey mutlaka bir temele dayanır. Kuranda ve sünnette olmayan hiçbir şeyi siz kardeşlerime yapın diye zorlamadım.
Hele hele sizleri kandırmak,aldatmak gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Allahtan korkmayan bir insan olsaydım ya da gözünü dünya hırsı bürümüş birisi.Belki olabilirdi.Rabbim beni ve sizleri her türlü kötülükten muhafaza etsin.

Benim amacım sizlere Allaha giden yolda bir ışık yakmak,yolu göstermekti. İlla yapacaksınız diye bir dayatma olmadı, olmazda. Sizlerden ne bir teşekkür,bir aferin ya da rütbe yada para-pul istemedim. Uykusuz ve yorgun olsamda bilgisayar başında Allah için çalıştım.

Tırnak olayını tekrar açıklama gereği doğdu. Benim size öğrettiğim veyselkarane zikrini ya da tevhidleri okuyan her kardeşimde mutlaka ama mutlaka o izler-çizgiler çıkacak.Adım gibi eminim.
Benden önce zikire başlayan kardeşlerimde var. 5-10 kişi değil belki 100 lerce kişide var.
Kuranda geçen bir ayetle ispatlarım.
Allah’ın boyasına bak, (vaftiz de nedir?) Kim, Allah’tan daha güzel boya vurabilir ki? (Bakara Suresi 138. Ayet)

Sizlerde de çıkacak bu izlerin anlamı,Rabbim siz zikrinizi bırakmadığınız için ; sizi kulluk makamında sıddıklık mühürü veriyor.
Bu izler siz ölünceye kadar sizinle yaşayacak.ve kabre konduğunuzda size gelen melekler sizi o izlerden tanıyacaklar.

O izlerden çıkan Nur Kabrinizden göklere kadar ulaşacak. ve size melek selam verip Hoşgeldin Allahın sevgili kulu. Cennetteki nimetlerine bak diyecekler.
Bu izlerin başka bir anlamı,Siz Kuran okudukça Kuran ayetleri sizin hayatınızda bedeninizde gösterilmesidir.Kuran'ın yaşandığının canlı bir örneği olursunuz.Bu bilgileri size ancak MARİFET makamında olan birisi verebilir. Herkesin malumu olan hiçbir tarikat-cemaat -topluluk ya da şeyhleri müridleri veremez.

Peki omrunu ibadet hac zekat namaz ve oruc la iyi ahlakli olarak geciren bi kimse sizin bu duanixi yapmasa o nu melekler taniyamacak mi yani bu tirnaklarda ki izlere benzer bende de var ama ben la ilahe illallah zikrini ve kelime i tevhidi bu sekilde okumuyorum kv drm de var ama namaz vs ile isi yoktur yani bu bir keramettir demek dogru mu

Rüyayla amel olmaz diyenlere cevabımız.
Madem rüyayla amel olmazdı da Koskoca Peygamber İbrahim aleyhisselam oğlu İsmaili rüya gördüm diye götürüp kesmeye kalktı. Peygamber bilemedi mi yani.
Yusuf aleyhisselam babasına ne dedi Kuranda. Açın bakın:
12:4 - Hani bir vakitler Yusuf, babasına demişti ki: "Babacığım, ben rüyada onbir yıldızla güneşi ve ayı bana secde ederken gördüm."

12:5 - (Babası) "Yavrucuğum! "dedi, "rüyanı kardeşlerine anlatma. Sonra sana bir tuzak kurarlar. Çünkü şeytan insanın açıkça düşmanıdır."
İbrahim aleyhisselam ilgili ayetleri okuyun:
100. O : “Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver”, dedi.

101. İşte o zaman biz onu uslu bir oğul ile müjdeledik.

102. Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi.

103. Her ikisi de teslim olup, onu alnı üzerine yatırınca:

104.Biz ona: ” Ey İbrahim!” diye seslendik.

105. Rüyayı gerçekleştirdin.Biz iyileri böyle mükâfatlandırırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…