Allahın adaleti

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır yoktum buralarda.hemen konuya girmek istiyorum.uzun yazabilirim.şimdiden haberdar edeyim.dün bir olay yaşadım olay derken kötü bir anı desem daha doğru olur.

şöyle ki dün kızkardeşimin kayınvalidesinin doğumgünüydü ve bizi davet etmişlerdi.biz biraz geç gittiğimiz için vardığımızda artık herkes sofradaydı yemek yiyorlardı.herkesle görüştükten sonra yerlerimize oturduk falan.benim de yanımda kardeşimin kayınvalidesinin abisi oturmuştu.bana ne içersin diye sordu bende şundan dedim.ayağa kalktı ve "dökeyim mi?" diye sordu bende dökÜN dedim (bu arada yurtdışında yaşadığım için sözleri yanlış soyleyebilirim.dökmek bardağa dökmek anlamında.doğru karşılığını bulamadım malesef) her neyse bir kaç dakika geçtikten sonra kayınvalidenin başka bir abisi içki bardağını eline alarak herkesi kendisini dinlemesini rica etti ve herkesin içinde beni göstererek bu kızın şerefine bardağımı kaldırıyorum dedi ve sozlerine devam etti. İşte olay burdan başlıyor.

Ortam kalabalık ve herkes pür dikkat bunu dinliyor. Diyor ki "ben deminden bu kızı izliyorum.kardeşim içecek alırmısın dediğinde bu kız kendisinden büyük bir insana dök dedi.kendisini bu evin kızı gibi görmüş olmalı ki tanımadığı, bilmediği ve en önemlisi kendisinden büyük bir insana dök diye emrediyor.anlaşılan samimi olmak istiyor falan filan.bütün bakışlarda üzerimde bunu hisedebiliyorum ve o adama sadece ben dök demedim dökün dedim" ve sustum.

allah aşkına siz söyleyin ben dedem yaşında bir insana niye öyle birşey söyleyeyim ki? Askerlik arkadaşım sanki.asla ve asla kendimden büyük bir insana dök diye emredemem ben.hele de tanıdığım ve tanımadığım insanlarla sizle,bizle konuşan bir insanım ben.asla bu terbiyesizliği yapmam ama orda herkes içinde kavgada edemem.en iyisi susayım dedim ve sustum.halbuki bana içeceği sunan kardeş abisine diyebilirdi bu kız bana öyle söylemedi diye ama o da susmayı tercih etti.neyse bu böyle geçti gitti.

Birkaç saat sonra.
herkes sohbet ediyor ve ben de dinliyorum sessizce.elim çenemde dalmışım işte.Bir baktım bu adam yine bağırıyor yüksek bir sesle.ortamda konuşan insanlar sustu ve niye sesini yükseltti diye dinliyorlar. O anda bağırarak " kııızzzz elini ağzına sokmaaaaa.sana dedim elini ağzına sokmaaaaa"yine bütün kafalar bana taraf döndü ve elime baktılar.halbuki ben orda elimi ağzıma değil çeneme dayamıştım. Burda da bir deli muammelesi gordum. Orda beni tanımayan ve benim de tanımadığım insanlar var ve artık herkes bana deli gözüyle bakıyorlar ve doğal olarak o adamın haklı olduğuna inanıyorlar ve benim gerçekten o haraketleri yaptığıma inanıyorlar.

Birkaç dakika sonrası: Artık yemek faslı bitti pasta kesme töreni falan derken pastalar dilimlendi ve insanlara dağıtılyor.ben de kalktım ayağa kendi etrafımdakı insanlara vereyim dedim.ilk tabağı bu adamın önüne sonra abisinin sonra babamın,kardeşimin kayınpederinin karşısına koydum.etrafımda bir tek ben ve annem kaldı artık.verilen pastayı kendi önüme koymuştum ki yine bir bağırışma sesi çıktı.meğer adam deminden beri beni izliyormuş ve bende yanlışlık bulmak istiyormuş.o anda tabağı annemin önüne koymalıymışım ama kendi önüme koyduğum için bu adam bir patladı ki anlatamam. Artık sabrım taştı yeter bee dedim ve sofrayı terk ettim.gittim yeğenimle vakit geçirdim.
Yeni kalkmış ve 3-4 dakika ordan uzaklaşmıştım ki birden bir boğulma sesi duydum ve insanların hepsinin ayaklandığını, koşuşturma içinde olduğunu,bazı insanların su taşıdığını,bazılarının endişe ve ağlamaklı halde olayları izlediğini,bazılarının adamın başının üstünde durup onu hayata döndürmek için uğraştıklarını gördüm. Allahın adaleti işte.kurban olduğum haksız yere onca insan içinde beni ezen,yerle bir eden, rencide eden insanı herkesin içinde ve bir göz açıp kapanıncaya kadar işte böyle intikamımı almış oldu.onu ölümle sınadı.Asla kimsenin kötülüğünü istemem ama ne yalan söyleyeyim oh olsun dedim.çünkü bu yaşıma kadar hiç böyle bir olay yaşamadım.hele hele bu adamla ilk kez karşı karşıya gelmiştim. Bana yalan yere iftiralar attı, günahımı aldı o adam.
Meğerse adam orda can çekişirken herkesin aklına ben gelmişim.herkes kendi kendiliğine "kızın ahı,bedduası" tuttu demiş. Kısaca Allahın adaletine inanın arkadaşlar.er geç intikamınız alınacak.eğer ben orda o adamla kavgaya tutuşsaydım haklıyken haksız duruma düşecektim.en güzeli sustum ve anındaca allah benim yerime o adama ders verdi.
Bu konuyu niye açtım kendim bile bilmiyorum. Ama dünden beri patlıyorum.içimi dökmek istedim ve size sormak istiyorum.

Bu adam bu sözleri, bu haraketleri bana karşı niye yapmış olabilir? Beni sevmemiş olabilir bunu anlarım ama insan birini sevmedi diye böyle şeyler de yapmaz ki ama. Birtürlü anlam veremiyorum gerçekten. Ailem birşey diyemedi ama artık ordan ayrıldığımızda çok kötüydük. Kavga edemezdik çünkü kardeşim o evin gelini.onu da üzmek istemedik ve hepimiz susmayı tercih ettik. İşte benim de başıma gelen olay böyleydi.sabr edip konumu sona kadar okuduysanız hepinize teşekkür ederim.
Sizinde başınıza böyle birşey geldi mi ve ya gelseydi o anda ne yapardınız? Ha bu arada niye yapmış olabilir bütün bu olanları? Niye benim açığımı yakalamak istemiş.sevmese bile birkaç saat düşüncelerini içinde saklayıp susamazmıydı?
Yazı,harf hatalarım varsa önceden affola.
 
Her sülalede sanırım böyle huysuz emekli tipi mevcut.
Yapacak işleri olmadığı için başkasına sarıyorlar.Huysuzluklarını böyle tatmin ediyorlar.
Kendi sinirinin kurbanı olmuş amca.
Üzülecek bir şey yok,sen sıkmadın gırtlağını.Muhtemelen öfkeyle böğürmeye çalışırken boğazına tıkandı yedikleri.
Ben de olsam sevinmezdim belki ama gram üzülmezdim de.
 
adam patavatsızlık etti diye mi,ah ettiniz de,ölümle burun buruna geldi?

taciz etmemiş,iftira atmamış.nihayetinde,patavatsız,yaşlı bir adam.boğulma tehlikesi de,sizin ahınızdan dolayı değil,olsa olsa adamın pastaya aç gözlü gibi saldırmasından olabilir.dedeniz yaşında ki adamın sizinle ne alıp veremediği olabilir ki?
densiz bir ihtiyar işte.
 
Önceden uzun bir konu olacağını uyarmıştım halbuki.benim içime dert ettiğim bir konuyu böyle kahkahayla gülmeniz hiç hoş olmadı ama yinede teşekkürler
Mesele uzun olması değil,daha uzun konular var, sonuna kadar da okudum ama insan sonunda ne yapayım, nasıl davranmalıyım, içime dert oldu gibi bir şey beklerken siz kıssadan hisse adalet tecelli buldu demişsiniz. Amacım dalga geçmek değil hoşuma gittiği için güldüm, kusura bakmayın
 
Çok teşekkür ederim yorum için. Aynen katılıyorum dediklerine. Ben de hiç üzülmedim. ilk kez böyle birşey yaşadığım için belki bu yüzden bu kadar dolup taşmışım ve bazı arkadaşlar masala benzetmişler konuyu.
 
Aman sizin baştan bu doğumgününe katılmanız hata olmuş sanki kraliyet ailesine mensup birinin doğumgünü herkes katılmış yaşlı başlı insanlar. Sıkılmadınız mı ortamdan?
 
Sır Kapısı'nda bile ettiğini bu kadar çabuk bulamıyordu zalımlar!
Nasıl bedduaysa artık, anında tutmuş zaman aralığı bile yok.
Yav adam ne yapmış sanki 2-3 kere rencide etmeye çalışmış. Sanki yuvanı dağıtmış, ekmeğini elinden almış gibi ne bu tavırlar? Yapman gereken şey cevabını vermekti sadece.
Her haksızlıkta, günlük sıkıntılarda el elde baş başta oturup beddua etmeye kalkmayın ya. İrade vermiş, akıl vermiş. Eliniz armut toplamasın bir zahmet.
 
Yok canım ne kusuru.sizi güldürdüysem ne mutlu bana ama uydurmasyon bir hikayede yazmadım sonuçta burda.belki de o adam boğulmanı o akşam yaşayacaktı.belki de benimle hiç bir ilgisi yoktu ama ister istemez herkes dahil benim de aklıma direk bana yaşattıkları için bu duruma düştü diye geldi. :)
 
kaç yaşındasınız?
not:yargılamak değil amacım,sadece merak ettim.
 
Ek olarak her densizin cezası ölüm olsaydı emin ol ülkede adam kalmazdı. Her şeyi kendine yontma bence.
 
Sır kapısı hikayesi gb olmuş biraz, genelde adalet bu kadar hızlı tecelli etmiyor diye düşünüyorum ama yine de okuyunca haketmiş diye geçirdim içimden. Manyak mıdır nedir!
Demek ki kalbim artık nasıl kırılmışsa ve o an Allahın kapısı açık olduğu için benim ahımı duymuş olmalı ki anındaca tutmuş adamı.tabi haketti.içim biraz öyle rahatlık buldu.
Teşekkür ederim yorumun için.sevgiler
 
Aman sizin baştan bu doğumgününe katılmanız hata olmuş sanki kraliyet ailesine mensup birinin doğumgünü herkes katılmış yaşlı başlı insanlar. Sıkılmadınız mı ortamdan?
Valla doğru diyorsunuz.davetli olduğumuz için gittik ama gittiğimiz içinde bin pişman olduk.davet edilen yere gitmemek burda saygısızlık olduğu için el mecbur gittik.
 
Çok ilginç Adamin böyle bişey yapmasi. Yani normal bi insan olsa bile gıcık olduğu sevmediği bi insana böyle davranmaz ve yaşça küçüksün ondan ne diye uğraşacak ki yani normalde.
Şahsen ben bu adamın psikolojik olarak sorunları olduğunu düşündüm yani normal bi insan yapamaz böyle şeyler saçma sapan hareketler ne o öyle ya . Çok bile sabretmissin.
Allah böyle insanların şerrinden korusun herkesi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…