Konuyu açtığımda çocukca yazdığımı anlamıştım ama dediğim gibi başka ülkede yaşadığım için ve türkce söz yetersizliğim olduğu için insanlar çocukca konu olduğunu anlayabilirler.kaç yaşındasınız?
not:yargılamak değil amacım,sadece merak ettim.
Amin inşAllah. Bilmiyorum belkide psikolojik sorunları vardır ama şu devirde hemen hemen herkesin sorunları var ama kimsenin kimseyi sorunları var diye yerden yere vurmasına hakkı yok. Benim de kendime göre yaşam,sağlık sorunlarım var ama bunun hıncını kimseden çıkarmıyorum.Çok ilginç Adamin böyle bişey yapmasi. Yani normal bi insan olsa bile gıcık olduğu sevmediği bi insana böyle davranmaz ve yaşça küçüksün ondan ne diye uğraşacak ki yani normalde.
Şahsen ben bu adamın psikolojik olarak sorunları olduğunu düşündüm yani normal bi insan yapamaz böyle şeyler saçma sapan hareketler ne o öyle ya . Çok bile sabretmissin.
Allah böyle insanların şerrinden korusun herkesi
Yorumunuz beni gülümsetti.özellikle son kısma.Benim takıldığım bu adama kimse demedi mi orada deli midir nedir?diye.. Adam bunamış bence ve
o gün size takmış kafayı. Öyle saçma sapan ki anaokulu çocuklarının doğum günü partisinde olmuş sanırsın. :)
Sır Kapısı'nda bile ettiğini bu kadar çabuk bulamıyordu zalımlar!
Nasıl bedduaysa artık, anında tutmuş zaman aralığı bile yok.
Yav adam ne yapmış sanki 2-3 kere rencide etmeye çalışmış. Sanki yuvanı dağıtmış, ekmeğini elinden almış gibi ne bu tavırlar? Yapman gereken şey cevabını vermekti sadece.
Her haksızlıkta, günlük sıkıntılarda el elde baş başta oturup beddua etmeye kalkmayın ya. İrade vermiş, akıl vermiş. Eliniz armut toplamasın bir zahmet.
Offf her dediğimi yanlış anlayıp yanlış yorumlayıp yine uzun uzun yazmışsın bir de.Herkes açtığım konuyu sır kapısı masalına benzetmiş.en kısa zamanda okumalıyım.
Şimdi şöyle hanımefendi.evli değilim yuvam dağılsın ve ya ekmeğim elimden alınsın.o kadar da yaşım yok ki dünya görüp geçireyim. Deminden beri söylüyorum ilk kez böyle birşey yaşadığım için bu konuyu kendime dert ediyorum.evet büyük sorunlar yaşayan insanlar için benim yaşadığım bu olay uydurmasyon gibi,masal gibi,dizi senaryosu gibi, çocuk oyuncuğına benzemiş gibi olabilir.haklıda olabilirsiniz. Hatta ilerki yaşlarımda muhakkak ki bundan da beter olaylar yaşayacağım.o zaman arkaya baktığımda kendime bile güleceğim ve dert ettiğim konuya bak diyeceğim ama şimdi ki aklımla,yaşımla,günümüzde yaşadığım bu olayı kendime dert ettiğim doğrudur. Kendi annem,babam hatta yakınlarım tarafından rencide edilmeyen ben tanımadığım insan tarafından rencide edilince üzüldüm.sonuçta o adam ne beni biliyor,ne benim karakterimi biliyor. Dediğim gibi kavgaya tutuşmak en kolay yol.30-40 kişi içinde onunla kavga edebilirdim sonuçta dilim de var,konuşada biliyorum allaha şükür ama bi zahmet ordakı misafirleri düşünün. Ben yaşlı başlı bir adamla kavga edince kim beni destekler? Kim bana aferin kızım der? Kim "oh olsun ona.çok güzel ağzının payını verdin" der.hele de düşünün ki orda en uzak akraba ben ve ailemdi.ev sahibinin gelinin kardeşi,annesi ve babası.orda kı misafirler birebir kayınvalidenin kardeşleri,abileri,ablaları ve onların çocukları.Onlar kendi abisi ve kardeşi olan insanı bırakıp beni yani dün ki çocuğu mu savunacaklar.evet çok yaşım yok ama kardeşiminde evliliğini tehlikeye atacak kadar da akılsız değilim.ben orda kavga edince herkes beni yuhlayacaktı,herkes benim hıncımı kardeşimden çıkaracaktı.ne demişler susmak en güzel cevaptır diye.ben de sustum.
Kaldı ki bedduamın anındaca tutmasına.belkide kaderine yazılmıştı bu gece o boğulmanı yaşayacaktı diye.belkide benimle hiç ama hiç ilgisi yok ama herkes gibi bundan bende pay çıkardım kendime.
Hakkını savunmamayı marifet gibi anlatmışsın. Açıkcası ben bundan anca pasif bir genç kız ve ailesinin ezikliği dersini çıkarırım.
En başta bardak olayında tepkini göstermen gerekiyordu. Yaşlı diye kimse kimseye tepki gösteremiyor mu yani?
Hem açıkca sormalıydın 'siz beni neden izliyorsunuz niyetiniz ne?' diye bak o zaman o bütün gözler nasıl o insanda toplanıyor.
Bir üstteki başka bir arkadaşa yazdığım yorumu okursanız sevinirim.evet pasif olabilirim ama o adamın yaptığı terbiyesizliği ben yapamazdım.küçüklüğümden beri hep "büyüklerine karşı saygılı ol" diye yetiştirildim ve şimdilerde de iş hayatımda da kendimden kat kat yaşlı insanlarla çalışmaktayım.yine de onlara karşı asla saygısızlık etmem.o adam kendi terbiyesizliğini elaleme gösterdi.o anda bende onla kavgaya tutuşsaydım o adam haklı bense haksız duruma düşecektim ve onun bana yapmış olduğu deli muammelisini insanların gözünde ispat edecektim.
Uzun uzun yazmamın sebebi öğretmen olmağımdan kaynaklı.uzun konuştuğum ve yazdığım bu yüzden.kusura bakmayın lütfenOfff her dediğimi yanlış anlayıp yanlış yorumlayıp yine uzun uzun yazmışsın bir de.Aynı yaştayız, ben 24 yaşın o kadar da ufak olmadığı görüşündeyim. Gayet de yetişkinim yani.
Hoşgeldin gerçek dünyaya. Dünya böyle bir yer sevgili hemcinsim. Her zaman belki de her gün incineceksin.
Bu dünya denilen yerde bazı insanlar bazı insanları bazen bilerek bazen bilmeyerek üzüyorlar. Bazıları üzmenin de ötesine geçip milyonlarca insanı topluca öldürüyor biliyor musun? Bunu ben değil tarih kitapları, gazeteler söylüyor.
Rencide olmak bunların yanında inan en ufağı. Eğer bu dünyada yaşamak istiyorsak, bu gibi şeylere göğüs gerebilmemiz gerekiyor. Zayıf olursan diğerlerinin arasında erir gidersin.
Kimse sana kavga et demedi. Makul bir dille öyle demek istemedim, dili tam bilmiyorum o yüzden ifade edemedim demen yeterliydi. Sen sinik bir şekilde geri durunca o da işin dozunu iyice artırmış işte.
Sen böyle susmaya devam edersen peri masalı değil, ağır dramlar yaşarsın benden söylemesi.
Ben de öğretmen adayıyım ne tesadüfUzun uzun yazmamın sebebi öğretmen olmağımdan kaynaklı.uzun konuştuğum ve yazdığım bu yüzden.kusura bakmayın lütfen
Hayatı bana kısada olsa öğrettiğiniz için teşekkür ederim sevgili yaşıtım ve hemcinsim.uzun uzun yorumlarımı okuduğunuz ve bana hayat dersi geçtiğiniz için size teşekkürlerimi sunuyorum.çok sağolun.:) sevgiler
Hahahaa oda olabilir.geçen seneden kalma günahsızın ahı bu sene tutmuş olabilir.benim ki de herhalde gelecek yıl ağustosta tutarYaşlı bir insana laf yetiştirmek istememiş bu yüzden susmuş olabilirsiniz. Ancak şakayla karışık cevap verseydiniz. Bazıları böyle huysuz olabiliyor. Yok ahım tuttu hemen filan dusunmeyin öyle. Belki önceki doğum günleri kutlamasindan birinde cattigi birinin ki tutmuştur.
Şaka bir yana he he deyip gülüp geçseydiniz dedeye. Hayatta daha neler neler olacak bu ne ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?