kısaca özgeçmişimi yazmak istiyorum
evli 2 çocuk annesi 25 yaşında bir bayanım
neden buradayım aslında bu siteyi çook uzun süredir takip ediyorum ama hiç kayıt olup yazmayı düşünmemiştim taa ki 80 kiloya dayanana kadar..:2:
27 mayıs benim doğum günüm ve ben artık bu kiloları istemiyorum ufaklık 2 yaşında oldu ben hala doğum kilolarımlayım yeter dedim ve diyete başladım
bugün 2.günüm
2 ayın sonunda hedefim 56 kilo olmak yani 24 kilo vermem gerekiyor ve ben çok kararlıyım
doğumgünüme bu fazlalıklarla girmek istemiyorum istemiyorum motivasyon için buraya yazmaya karar verdim diyet günlüğü tutacağım lütfen bana destek verin
canım ' 2 ayda 24 kilo vericem!' cümlesi çok tehlikeli bir cümle...azmetmiş olabilrsin çok kararlı olabilirsin 2 ayda çok yol da kat edebilirsin ama kurduğun cümle o kadar tehlikeli ki...hemen moralin bozulmasın
-2 ayda 24 kilo vermesen de 10 kilo versen ne olur? ben sana söyliyim hedefin 24 kilo olduğu için ve sen sadece hedefinin yarısını başarmış olduğun için mutsuz olursun...oysaki senin kilondaki bir insanın ayda 5 kilo vermesi gayet sağlıklı ve takdire şayan bir durumdur...millet bas bas bağırıyor haftada yarım kilo ile 1 kilo arasında vermek sağlıklı diye... dünya sağlık örgütü bir haftada verilebilecek maksimum kilonun 2 kilo olduğunu söylüyor, o da dünya üzerindeki 150-200 kiloluk obezler için...sana göre bi hedef değil ...
- cümlendeki 2. tehlike ' 2 ay dişimi sıkarım, oldu oldu, bilemediniz 3-4 ay daha denerim hedefime ulaşamazsam bu iş olmuyordur' kısa sürede kilo vermek isteyenlerde gözlemlediğim bir şey kendilerini çok sıkıp birden kıtlıktan çıkmışcasına yemeğe sarılmaları...2 ayda bu iş olmayacak! olsa da sağlıklı olmayacak...24 kiloyu hızlı bir şekilde verdiğinde vücudundan yağlar değil kaslar gidecek 1 kg kas giderken 3 kilo da su götürecek...20 kilo verecesin 4 kilo kas 15 kilo su...kas kaybettiğin için metabolizman yavaşlayacak...sonra 'su içsem yarıyo' diyen teyzelere döneceksin...
-azminden dolayı seni kutluyorum. azmetmey devam et...ama sabrını rakamlara dağıtma...bardağın dolu tarafını gör...neden bir bardak suyum yok deme, yarım bardak su da ol elindeki iç ve susuzluğunu gider...10 kilo versen kendini öp kokla havalara at tut, kolay bir şey değil kilo vermek ve sen bunu başarmışsın demektir...7 kilo vermek benim bazı bölegelerimde 10ar cm incelmeye sebep oldu... ben doğum izninden döndüğümde iş yerinde bir arkadaş vardı diyet yapmış 67ye düşmüştü bense 71 kiloydum. ona 3kilo verdiren diyete o kadar özenmiştim ki...o diyeti 1 ay kadar yaptı ve bıraktı sonrasında da dikkat etediği için 69 a çıktı... o 69 kiloya çıktığında ben 61 kiloya düşmüştüm çoktan. ilk zaman için o bana örnek oldu ama sonrasında ben ona örnek oldum gördü ki bu iş 1-2 ayla olmuyor sürekli dikkat etmek lazım şimdi o da 65 kilo civarında.
-tartıdaki kiloya çok takılma 10 kilo verip 20 kilo vermiş gibi görünmek gene senin elinde...göz tartısı diye birşey var (aynalar ve üstümüze olmayan kıyafetlerimiz) ...Spor yaparak sıkılaşabilir sarkık duran yağları kasa çevirip daha zayı görünebilirsin, forum da araştırırsan bir çok yazı bulacaksın spor ile ilgili (leslie ile yürüyüş, callanetics,...bu tarz yazılar da spor konusunda çok motive edci)
-son olarak sana bri tavsiyen madem diyet başlıyorsun bir uzmandan destek al ve diyet başlamadan önce ölçülerini not er ( göğüs, bel, göbek, kalça, basen) her ay bunları kaydet...3 ay sonra müthiş bir değişiklik olduğunu göreceksin...
-sevgiyle kal...biz her zaman güzel ve değerliyiz 80 kilo olsak da 55 kilo olsak da. bize bu değeri vermeyenler utansın...sen azimli bir şekilde yol alıp 55 kiloya ulaştığında da kilo veremezsin diyenler utansın, muhtemelen 4-5 ayını alacak bu serüven, haftalık verdiğin 1 kiloyu küçümseyenler utansın...