ben almanca konuşamıyorum demiyorum konuşuyorum hatta iyi sayılırım doktorda veya oğlumun kindergartenda derdimi anlatabiliyorum grammatik temelini zaten aldım Almanya'ya ilk geldiğimde 6 ay gittim kursa böyle değildim.
Bedavadan para gelmesinden o kadar memnun ki, tek derdi kursa gitme zorunlulugu. İşsiz olmak ve havadan para almak onurlarina dokunmuyor bile.Kursun tek iptali, Devletten para almamaniz, yani ya esinizin yada sizin ise baslamaniz ve yardim almamaniz! Dogru olanda bu zaten! Gencsiniz, enerjinizi calismaya harcayin!
Dil konusunda bir Türkler bu kadar korkak bence ben öyle gözlemledim nedeni de yanlış yaparım dalga geçerler korkusu bunun için de bence taaa derinlere inmek gerek neden gelişemediğimizin nedeni herkesle her şeyle hata yapanla dalga geçip ego şişirmek filan....
Ben piyasanın içindeyim ondan söylüyorum biraz bilirkişi olarak yani :)Hiç demeyin ya.
Diğer milletler sanki çatır çatır konuşuyorlarmış gibi biz kendimizi sürekli küçük görüyoruz.Sonra da neden öğrenemiyoruz diyoruz,aslında iş yine bize bakıyor,insan çekinip de pratik yapmazsa böyle oluyor işte.
Forumdaki birçok kişiden kat kat düzgün cümle yazmissiniz. Hem de dilbilgisi kuralları dahil. Tebrik ederim sizi.Sizi fazla uzmek istemiyorum ama arkadasimin kuzeni Almanya'ya gitti ailece ve kocasiyla issiz kalip devletten yardim alip devlet dil kursuna gonderildi. O da gitmek istemiyormus ve dil sinavini iptal ediyormus. Sizin durumunuzu bilmiyorum, ama onlara demisler Eger devamli iptal ederse oturma iznilerini kaybetme sebep olabilirmis. Bunu arastirmanizi tavsiye ederim size. Bundan haric Eger kurs zorunlu degil Eger sadece dil sinavi zorunluysa internette arastirin online dil kurslari var. Ben de Turkiye'de yabanciyim ve turkce bilmedigim icin cok zorluklari cektim is konusunda. Dil kursuna gitmek istemedim ama kendimi gelistirmeye calistim yani kitaplari okuyarak, gazeteleri vs vs. Yine de ozguvenim cok dusuk sanki, tanimadigim insanlarla turkce konusmaktan cekiliyorum ama elimden geleni yapmaya calisiyorum. Siz de bu problemle yuzlesmeniz lazim.
Aaa süper bak konu sahibi. Hem yazarak daha da iyi aklınızda kalır. Bir şeyleri yazmaya çalışırken yeni şeyler de ogrenirsiniz.Bak burda bizim almanca topigimiz var oraya gel biraz kafan dagilir
Yabancı Dil bölümünde wir lernen deutsch adi
Buraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?