Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

Ayrıca buradaki Suriyeliler bostan yere yata yata para alıyor diye çok sinirleniyorum ben sizin de onlardan farkıniz yok.
Buradaki Suriyeliler için cebinizden çıkan tüm para zehir zıkkım olsun diyorum sizin gibilere de orda diyen vardır eminim.

Anlattıkların sosyal fobi
Bunu tedavi ettirmelisin yoksa hayatını yutar

Esin bir ise girmeli yoksa siz devamli kursa gitmek zorunda kalirsiniz. Eainizin mealegi ne? kendi mesleginde is bulamiyorsa baska bir is yapsin. Vallah bak bizde almanyada yasiyoruz ama is isteyen gercekten bulabiliyor. Butun gun evde oturup devletden para yemek kolay. 2 sene uzun bir sure. Sende kendine is bak turk yerlerinde is basvurusu yap ama dusuk paraya calisirsin hic yoktan iyidir

Kursun tek iptali, Devletten para almamaniz, yani ya esinizin yada sizin ise baslamaniz ve yardim almamaniz! Dogru olanda bu zaten! Gencsiniz, enerjinizi calismaya harcayin!
Bedavadan para gelmesinden o kadar memnun ki, tek derdi kursa gitme zorunlulugu. İşsiz olmak ve havadan para almak onurlarina dokunmuyor bile.

Ah bu alman devleti. Bunlara hem para vermeli hem de kursu zorunlu tutmamaliydi...

Hiç demeyin ya.
Diğer milletler sanki çatır çatır konuşuyorlarmış gibi biz kendimizi sürekli küçük görüyoruz.Sonra da neden öğrenemiyoruz diyoruz,aslında iş yine bize bakıyor,insan çekinip de pratik yapmazsa böyle oluyor işte.

Ben piyasanın içindeyim ondan söylüyorum biraz bilirkişi olarak yani :)
Oraya gidip pratik yapılmadıktan sonra burda sadece test çözüp gramer ezberlesen ne fayda....

Sonra tepki gösterdikleri için Almanlar pis, ırkçı, tahammülsüz oluyor. Hadi canım... Almanya'da yaşayan bir çok Türk, Türkiye için utanç kaynağı. Hiç bir işe yaramayan, dil öğrenmeye bile tenezzül etmeyen, sadece başkasının emeğini " tüketerek" yaşayan yabancı adamları kim niye istesin ki ülkesinde?
Yav 8 sene, el insaf. Nasıl kendinize yediriyorsunuz orada bitki gibi yaşamayı? İnsan dediğin biraz azimli olur, biraz ileri gider. Dönün madem kendi ülkenize, millete yük olmayın.

Eskiden almanyaya gelen turkler naail sabahin dordunde besinde kalkip fabrikalara gidip calisirdi kadinlarda temizlige. O zaman sprachkurs (dilkursu) da yoktu insanlar mecvurdu ozamanlar simdiki gibi sosyal yardim da yoktu. Bir kere sizde calissaniz sizin agriniza gidecek evde yatanlarin parasi sizin maasinizdan kesilmesi. maasdan 40% vergiye gidiyor ya nerdeyse yarisi. Cocugum krese basladiktan sonra bende calisacagim ve esimle birlikte alacagimiz para eksi cocugun kresi parali olacak carta curta vergi derken elimizde sizin emek harcamadiginiz para kadar elimizde para kalacak belkide daha az bu adaletsizlik haksizlik degilmi? Vallah maasi yetmiyenler yasli hastalikli cocugunu yalniz yetistirenler alsinlar elbetde. Devlet de bunun icin yapmis zaten helal olsun odedigimiz sigortalar. Bir aralar bizde muhtactik baska care yoktu napalim ama onceden turkler utanirdi sosyal yardim almaktan su zamanda okadar cok insann taniyorumki kagitsiz calisan insanlari arti devletden yardim alanlari onlara yaziklar olsun diyorum. Sende esini ikna et de calissin bir yerde en azindan bir taksicilik yapsin yada satis elemanligi

Bende burada yaşıyorum. siz zaten öğrenmek istemiyormuşsunuz. zorla istenmeyen şeyi yapmak insanin ruhu bozar. kursa gitmezseniz aldiginiz yardim parasi kesilebilir. bunu neden bu kadar dert yaptiniz? turk piskologlar var onlarla görüşebilirsiniz mesela. toplum içinde konuşmak derseniz anlarım bazisi yapamaz. ama inanin sizinle o kurda giden öğrenciler size gülmez bile çünkü dil seviyeniz aynı sizden daha iyi bilmiyorlarm hepinizin amacı ayni yani dil öğrenmek uyum sağlamak. olumlu yönlerinden yaklaşın elin memleketinde yaşiyoruz yani bu kadar imkanlar icinde yasiyoruz cok sukur sizde bi kursu gözünuzde buyutmeyin

Ikinizde calisabilirsiniz. erkekler evde dahada kotu olur bunalir. markette raf doldursa bile yine degisiklik olur. sizde mesela temizlikci olarak part time veya full calisabilirsiniz. ben sahsen tturklerin burada sizin gibi yapmalarini kendimce hos bulmuyorum.toplum tarafindanda yadirganiyor. memlekette millet zorluktan depresyona giriyor siz rahattdan girdim diyosunuz

bu, bu forumda gördüğüm 2. kronik tembellik konusu.. bir tanesi de Amerikada 6 senede tek kelime konuşamıyordu.. ben anlamıyorum arkadaş zorla mı tutuyorlar sizi orada, sen olmazsan batarız falan mı diyorlar.. kalkın gelin ülkenize, burada yapın tembelliğinizi.. ha tabi burada mabad büyüttüğünüz için maaş ödemezler, orası ayrı..

Türkiye'ye dönün siz kardeşim. Gitmek isteyen yığınla insan var onların yerini de gasp etmeyin yani. Bu şekilde olmaz 8 yıldır dil öğrenemiyorum, eşimle beraber oturduk işsizlik maaşıyla geçiniyoruz ne demek? Ayıptır.

Esimin teyzeside nerden baksan bi 30 yila yakin almanyada ve almanca konusamiyo
Sebebi ise ilk gittikleri yillarda ogrenmeye calismis ama kelimeleri yanlis telafuz edince cevresindekiler onunla alay edip gulmus buda benimle gulup dalga geciyolar bn ogrenmek istemiyorum diyip bida hic ders almamis
Sizinkide buna bnziyo bnce..birazcik gayretle olabilir..burakmayin hemen

Forumdaki birçok kişiden kat kat düzgün cümle yazmissiniz. Hem de dilbilgisi kuralları dahil. Tebrik ederim sizi.

Konu sahibi mecbur bunu aşmanız lazım. Çok önyargılı olduğunuz için böyle sanki. Biraz daha gayret edin. Çocuğunuz büyüyüp okul çağına gelince derslerine yardımcı olamamak sizi daha çok üzer. Bir sekilde pratik yapmanız lazım. Evde özellikle Almanca konuşmaya gayret edin. Ki çocuğunuz da ilerletebilsin dilini.

Bak burda bizim almanca topigimiz var oraya gel biraz kafan dagilir
Yabancı Dil bölümünde wir lernen deutsch adi
Aaa süper bak konu sahibi. Hem yazarak daha da iyi aklınızda kalır. Bir şeyleri yazmaya çalışırken yeni şeyler de ogrenirsiniz.

Sorunun ne senin dil ogrenmemek mi, depresyon mu? Yoksa ogrenme guclugu mu?

Altinda yatan nedeni duzeltmeden dil ogrenemezsin zaten. Bence yanlis noktayi kafaya takiyorsun suan.

Tabikide iptal ettirebilirsin, para almazsın o kadar basit.
Hayret yani söyleyecek söz bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…