almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

Bilmiyorum canim, cok caresizim. Inan okadar para gidiyor, yoksa bu 127 euronun derdinde degilim, ama bukadar alakasiz klinigin sirtimdanda para kazanmasini Istemiyorum.cunku seninde dedigin gibi guven eksikligi oldu diye cok gozume battilar
simdi canim sen gercekten bukonuda cok bilgilisin, bana sunu aciklarmisin biraz. (Nedense birturlu tatmin etmiyor duyduklarim, ondan tekrar tekear soruyorum, kusuruma bakma )ben eger cumartesi punktion tag da, blast istemiyorum dersen, bunlar icsi yi nesekilde yapicaklar. Nasil embriyo transferi yapicaklar.benim ilk iki tedavimde ivf oldu , vede blasta kendileri karar vermisti. Ama simdi nasil olucak blasti ret edersem.onu bilmiyorum iste.. bir yanim diyor blast zaten fayda etmemisti , birde boyle dene. dier yanim diyor belki bunlari laboru baska, busefer birde icsi oluyor, belki farklidir yinede blast dene diyor. Ama en kotusude bu olsa gerek, karar veremiyorum. Oyuzden yardiminiza cok ihtiyacim var .,.

TE="doowwood, post: 37772672, member: 628920"]vericeksin canim o güzel haberi,buna önce kendin inanan.Unutma inanmak basarmanin yarisidir.Blasto isine gelince ilk defa duyuyorum böyle biseyi,sen yine de arastirip son karari kendin ver canim.Tutacagi varsa blast olmasina da gerek yok zaten, sen yine de icinin rahat edecegi sekilde yap bence.
AOK yaptigin masrafin % 75 ini ödüyor, biz dosyamizi verdik iceri, insallah sorunsuz öderler.Normalde bazi seyleri karsilamiyor cepten ödüyorsun, ama sigortadaki kisi bütün recetelerimizi vermemizi istedi.Bi deneyelim belki onlari da öderler dedi, insallah da öderler, cünkü bu icsi cok pahali, cepleri bosaltti kisacasi.
Bizim ki ikinci de tuttu, insallah seninki de bu sefer tutacak[/QUOTE]
InsaAllah canim, rabbimden umut kesilmez, bizim gibilerinde nedense umuda dahada cok ihtiyaci var acikcasi.

Canim
Buarada haberin olsun, Aok sanirim artik % 100 karsiliyormus . 7.ci ayda kabul edilmis, bende essende ogrendim bunu. Haberin olsun bir sor bakalim, Aok rheinlandpfalz % 100 oduyormus, ama seninki hangisi bilmiyorum.

Ben Baden-Württemberg deyim canim, burada %75. iyice arastirdim ben...

Canım doktorlar bizi çok az düşünürler, fakat hepsinin gayesi başarılı olmak, o yüzden tavsiyelerine uymamız gerekiyor diye düşünüyorum, iyguladıkları yöntemlerin aralarında neyin sırf para için neyin bizim için olduğunu bilemeyiz çükü.
127€ onlar içinde çok bir şey değil zaten, dediğim gibi döllenmoş yumurta sayısı 3 den fazla ise 5 gün boyunca yumurtaların gelişimi her gün takip ediliyor, aralarından en hızlı gelişen ve hatta şansın yine varsa blast aşamasına gelen 2 Embryo transfer ediliyor ve bu durumda hamilelik şansı aslında 80% (2 adet blast.varsa gerçekten tabi) eğer istemezsen İCSİ yapıldıktan 1 gün sonra 2 döllenmiş yumurta seçiliyor gerisi donduruluyor, 2 yumurta 2. Gün transfer ediliyor, yani gelişimi takip edilmeden ana rahminde, doğal ortamına bırakılıyor fakat 27/28 yaş üstü bayanlarda genelde 10 yumurtadan sadece 2-3 tanesi iyi olduğu için, 2. gün takibi yapılmamış 2 Embryo transfer yaptırmak işi tamamen şansa bırakmak olur.
Sende daha önceden 2 blast transfer edilmişse şansın büyük, gönlünü ferah tut, bende biliyorsun, 14 yumurtadan biri bile brak bulastı, iyi durumda bile değildi, o yüzden benim için, detaylı takip ve 5 gün beklemek şart zaten.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
4 denemeden ve 6 merkez dolaştıktan sonra insan bir şeyler öğreniyor, kafana takılanları googledende araştır, yada Youtube tan izle, iyi gelir belki

Son düzenleme:
OTE="Hayalimikiz81, post: 37781508, member: 563828"]Canım doktorlar bizi çok az düşünürler, fakat hepsinin gayesi başarılı olmak, o yüzden tavsiyelerine uymamız gerekiyor diye düşünüyorum, iyguladıkları yöntemlerin aralarında neyin sırf para için neyin bizim için olduğunu bilemeyiz çükü.
127€ onlar içinde çok bir şey değil zaten, dediğim gibi döllenmoş yumurta sayısı 3 den fazla ise 5 gün boyunca yumurtaların gelişimi her gün takip ediliyor, aralarından en hızlı gelişen ve hatta şansın yine varsa blast aşamasına gelen 2 Embryo transfer ediliyor ve bu durumda hamilelik şansı aslında 80% (2 adet blast.varsa gerçekten tabi) eğer istemezsen İCSİ yapıldıktan 1 gün sonra 2 döllenmiş yumurta seçiliyor gerisi donduruluyor, 2 yumurta 2. Gün transfer ediliyor, yani gelişimi takip edilmeden ana rahminde, doğal ortamına bırakılıyor fakat 27/28 yaş üstü bayanlarda genelde 10 yumurtadan sadece 2-3 tanesi iyi olduğu için, 2. gün takibi yapılmamış 2 Embryo transfer yaptırmak işi tamamen şansa bırakmak olur.
Sende daha önceden 2 blast transfer edilmişse şansın büyük, gönlünü ferah tut, bende biliyorsun, 14 yumurtadan biri bile brak bulastı, iyi durumda bile değildi, o yüzden benim için, detaylı takip ve 5 gün beklemek şart zaten.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
4 denemeden ve 6 merkez dolaştıktan sonra insan bir şeyler öğreniyor, kafana takılanları googledende araştır, yada Youtube tan izle, iyi gelir belki[/QUOTE]

Gercekten cok ama cok yardimci oldun canim .. binlerce tskler , guzel gonlune daha fazla huzun vermesin rabbim. Yani yumurta sayin coksa birak blast olsun, sansin yukselsin diyorsun !? Benim iste cekincemde ilk denemede gercekten iyi kalitede 2 tane blast embriyo transferine ragmen negatifsonucu almam, bu benim blasta karsi pekte hevesimi birakmiyor yani. Ama belkide transfer anindaki beceride onemlidir, bunun etkisi olmus olabilirmi? Cunku neuwiedde ki dr cok genc ve bu iste yeniydi. El becerisi cok iyi degildi belki.sence laborun da etkisi varmidir, dr becerisi kadar? Yani dier klinikte sonucta blast embriyo yapabildi, ama tabi ivf ile. Burda + icsi . Sen bu konularda dusuncen nedir acaba? .
Ah seyla arkadasimizda birdaha girmedi foruma, simdi o belki novum hakkinda bana birseyler soyleyebilirdi.
yarin PU icin duaniza ihtiyacim var, muminin birbirine ettigi dua daha makbulmus. Hepimiz birbirimiz icin dua edelim, artik cilemiz dolsun diye .

Ok canim, dogrudur heryerde karsilamiyor. C. Yani en kaliteli yumurta ile en kaliteli unku burdada yeni baslamis. Ben hep % 65 tedaviye dahil oldum.yani sadece% 65 verdi dier tedavilerimde
Herseyi cok fazla irdeleyip kendini rahatsiz ediyorsun canim, bu sekilde kliniginin her hareketini yanlis görüyorsun benc.Biraz kendini sakinlestirmelisin, sirf bu yüzden bile tedavin basarisiz olabilir bak.Icsi tüm tedavilerin arasinda en güveniliri, cünkü son teknik kullaniliyor.Yani en kaliteli yumurta ile en kaliteli sperm dölleniyor, bunun tutma sansi hepsinden yüksek.Ilkinde tutmadi diye simdi de tutmiycak diye sartlandirma kendini...Bu sefer olacak insallah, yarin da PU varmis, bol sans diliyorum, tatli tatli yumislerin bol bol bebelerin olsun insallah.
AOK ya gelince eyaletten eyalete degisiyormus, bazi yerlerde %50, bazilarinda % 75 ti. Simdi yeni cikan kanunlarla bazi eyaletlerde %100 de baslamis ama 20015 ten itibaren basliyormus sanirim.

[QUOT="doowwood, post: 37794374, member: 628920"]Herseyi cok fazla irdeleyip kendini rahatsiz ediyorsun canim, bu sekilde kliniginin her hareketini yanlis görüyorsun benc.Biraz kendini sakinlestirmelisin, sirf bu yüzdn bile tedavin basarisiz olabilir bak.Icsi tüm tedavilerin arasinda en güveniliri, cünkü son teknik kullaniliyor.Yan en kaliteli yumurta ile en kaliteli sperm dölleniyor, bunun tutma sansi hepsinden yüksek.Ilkinde tutmadi diye simdi de tutmiycak diye sartlandirma kendini...Bu sefer olacak insallah, yarin da PU varmis, bol sans diliyorum, tatli tatli yumislerin bol bol bebelerin olsun insallah.
AOK ya gelince eyaletten eyalete degisiyormus, bazi yerlerde %50, bazilarinda % 75 ti. Simdi yeni cikan kanunlarla bazi eyaletlerde %100 de baslamis ama 20015 ten itibaren basliyormus sanirim.[/QUOTE]
Tamam canim, seni dinlicem , cok fazla kafaya takmicam :) asil maraton ve heyecan yarindan sonra basliyor cunku .. umarim dedigin gibidir canim, yani negatifi dusunmek bukadar acitiyorsa , gorunce nasil olucak bilmek Istemiyorum., artik hayirlisiyla , yarin haberdar ederim sizleri.hepinizden Allah razi olsun, yanliz birakmadiginiz Icin.

Merhaba kizlar,sessizlige burundunuz, beni merak etmedinizmi hic :)
bugun yumurtalar toplandi .. Masallah 11 tane yumurta olusmus. Ama ellerinde kactane kalir, kaci sagliklidir , onu Allah bilir tabi.. yarin biyolog arayip durumu bildiricek.. blastozysten icin evet dedim, kagidi imzalayip verdim. Ama biyolog yumurta blasta gidermi, ellerinde dondurmak icin yumurta kalirmi bunlarin hepsini yarin soylucekmis. Simdilik transfer yumurtalar blast olursa persembe gunu gorunuyor,,bol dua edin nolur, yeterli derecede saglikli embriyolar olussun diye.
Bende narkozdan gozumu actim, yine karin agri ilac felan verdiler ama, butun gundur karnim adet olucakmisim gibi agriyor hala.. insaallah yine uberstimmulation olmam Allahim, cok korkuyorum.. o agri siziyi tekrar yasamak istemiyorum ...

Merak etmezmiyiz canim, tabiki ettim.Ama malum hafta sonu giremiyorum pek.Masallah yumisler bayag toplanmis.Yarin insallah güzel seyler duyacaksin ve blastlarin olusacak insallah. Insallah ilkinde tutunur da donmuslari da kardes yapmak icin kullanirsin. Haberlerini bekliyorum...

Cok saol canim iyi dileklerin icin, evet ya rabbim bari busefer guldursun artik benle hayalim ikiz arkadasimizi.. hersefer ayni eziyet ayni hayal kirikligi , kaldirmak cok zor oluyor,
simdi tel elimde sabirla biyologen aramasini bekliyorum... her asama ayri bir heyecan ya :) enzoruda sanirim transfer sonrasi olucak yine.

Zaman cabuk geciyor canim merak etme. Sadece biz sabirsiz davraniyoruz.Haberlerini bekliyorum...

Zaman cabuk geciyor canim merak etme. Sadece biz sabirsiz davraniyoruz.Haberlerini bekliyorum...
Canim aradi biyolog... 11 yumurtadan elinde sadece 5 tane kalmis, ama akibetlerini bilmiyor.simdilik transfer gunu ve saati persembe 11 olarak belirlendi.. birazcik morelim bozuldu , enazindan ellerinde biraz daha fazla kalabilirdi bence. Bu sanki durumun hicde Iyi olmadigini gosteriyor
Of bu karamsarlik oldurecek beni, niye pozitif dusunemiyorum ben..
birde progesteron ilacini bana bugun degilde sali gunu baslatiyor. Dier denemelerde, ve arastirdigim kadariyla yumurta toplandiktan sonraki gun baslaniyor, sizce bunun nedeni neolabilir. ?

5 te iyi canim hic kötü bir rakam degil, millet bir tanesini bulabilmek icin kendini paraliyor.Önemli olan iyi gelismeleri , ikisini trannsfer etseler elde 3 tane kaliyor daha.Doktorunu dinle, neyin ne zaman kullanilacagini onlar bizden daha iyi bilirler. Progesteronu ben de transferden sonraki gün baslamistim ama vardir bi bildikleri. Su karamsarligi birak, normal yasantina devam et, mesela seni rahatlatan biseyler yap kafan dagilsin. ben mesela mutfaga girince unutuyorum kendimi, kek yap bi tane aksam kocanla oturup keyifle yiyin.Daha ilimli düsünmeye calis agrilarin biraz azalinca disari cik, arkadaslarinla bulus,sirf stres yüzünden bile tutmayabiliyor bak. Rahat birak kendini.

Cok pozitifsin canim, bu pozitifligin benide rahatlatiyor., iyiki burda sizlerle yazisip rahatliyorum biraz.,iyiki varsiniz, desteklerinize cok ihtiyacim var..

buarada hayalimikiz nikli arkadasimizda sesizlige burundu. Nerde acaba merak ediyorum kendisini ...

Birde canim senin kac yumurtan olustu, elde kactane kaldi, kactane transfer edildi, kacinci gun emriyosuydu ? Birde kactane dondurdun, onlarda hangi gune kadar bekletilip donduruldu ? Kaliteleri nedurumdaydi ? Umarim cok sordum diye kizmazsin. :)

Ca
seylaa arkadasim, bugun o huzunle butun forumu bastan okuyup, seni yanimdaymissin gibi hissettim. Okadar zamandir sessiz kaldin, ama unutmadik seni canim. Bizi malesef habersiz biraktin.
Hangi yazmissin tedaviye baslarsan bende dualari senin icin okicam diye ben basladim tedaviye canim, prof.katzorkede, malesef hic ama hic olumlu olmadi tedavim.. katzorkenin bir selam verip guldugunu bile gormedim, yumurtalarim dun toplandi , katzorke kendisi topladi.ama bir selam veripte tek kelime bile etmedi, neden anlamiyorum.. 11 yumurtadan malesef 7 tanesi elendi (unreifen mis ) bilmiyorum acaba erkenmi topladilar diye dusunuyorum..simdilik transfer persembeye gorunuyor, tabi Allah izin verirse.. biyolog katzorkenin olacagini soyledi.. burda seninde bu forumda olup, bana dua edip , bilgi vermeni cok istiyordum arkadasim.. en azindan klinigi taniyan biri olarak daha yardimci olurdun bana.
ama umarim sen simdi dogumunu yapmissindir. Insallah hersey sorunsuz olmustur.yinede birara hatirlarsan girdiginde yazmana cok sevinicem canim. Ben ve hayalim ikiz arkadasimiz malesef daha oyle bos bos duruyoruz.. umarim artik sira bizdedir, ve hayirli haberleride vericez sana..

Birde canim senin kac yumurtan olustu, elde kactane kaldi, kactane transfer edildi, kacinci gun emriyosuydu ? Birde kactane dondurdun, onlarda hangi gune kadar bekletilip donduruldu ? Kaliteleri nedurumdaydi ? Umarim cok sordum diye kizmazsin. :)
20 tane toplandi , bunlarin 12 si döllendi, 2si transfer edildi, gerisi de donduruldu.Transfer edilenler blastosistti, ama dondurulanlari sormadik sanirim.:).Ne istersen sorabilirsin canim, seve seve cevaplarim

wwood, post: 37821469, member: 628920"]20 tane toplandi , bunlarin 12 si döllendi, 2si transfer edildi, gerisi de donduruldu.Transfer edilenler blastosistti, ama dondurulanlari sormadik sanirim.:).Ne istersen sorabilirsin canim, seve seve cevaplarim[/QUOTE]
Ubrrs

uberstimulation olmadinmi canim , cunku 20 tane yumurta yuksek bir rakam. Ben gecen tedavide 17 toplandi ve uberstimulation oldum, hemde cok kotu.. bundada 11yumurtayla hafif birsekilde oldum.. belirtiler var ama cok sukur gecen seferki gibi degil...
ilaclarini hangi dozajda ve kacgun aldin canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…