- Konu Sahibi karabiber25
-
Bilmiyorum canim, cok caresizim. Inan okadar para gidiyor, yoksa bu 127 euronun derdinde degilim, ama bukadar alakasiz klinigin sirtimdanda para kazanmasini Istemiyorum.cunku seninde dedigin gibi guven eksikligi oldu diye cok gozume battilarCanım önce bir sakın ol, hiç bir şeyin canını sıkmasına izin vermemelisin, ama doğru, blast diyince be tam anlamadım, onlar 2. Gün rast gele iki tanesini transfer edelimmi yoksa 5 gün bekletip, aralarından blast olanını yada en iyi iki tanesinimi transfer edelim diye soruyorlar, bu durumda yumurtalarından sadece 3 tanesi döllendirse 2. Gün üçünüde koydur derim, ama fazla ise o zaman tabiki 5 gün bekletip, en iyi 2 tanesini transfer ettirmeni tavsiye ederim, bazı klinikler paket hesap değilde böyle parça parça fatura yapıyor kızma yani, sen tabi kliniğe bir kere gıcık olunca her şey batmaya başladı:) gerginlikte var... Ama demekki buda Rabbimin bir sınavı, çağresizliğimizden faydalanan kliniklerde bizim sınavımızın bir parçası, inşallah bu kez son kez muhtaç olacağız, büyük Allah'ım bize sağlıklı, hayırlı, imanlı, uzun ömürlü evlatlar versin inşallah Âmin
Buarada haberin olsun, Aok sanirim artik % 100 karsiliyormus . 7.ci ayda kabul edilmis, bende essende ogrendim bunu. Haberin olsun bir sor bakalim, Aok rheinlandpfalz % 100 oduyormus, ama seninki hangisi bilmiyorum.Yok canim donmuslarim beklemedeler, ilk denemede de 12 yumurta toplanmisti ve 8 i döllenmisti ama dondurmamistik.Acemilik vardi biraz sanki hemen tutacakmis gibi. Ikincide tedbiri aldik ama tuttu bu sefer. Saglikla bebegimizi kucagimiza alirsak, donmuslari iptal ettiricez zaten.3 cocuk yeter gari, rabbim bunlara ömür versin. Olmayanlarinda tez vakitte kucagini doldursun insallah...
Canım doktorlar bizi çok az düşünürler, fakat hepsinin gayesi başarılı olmak, o yüzden tavsiyelerine uymamız gerekiyor diye düşünüyorum, iyguladıkları yöntemlerin aralarında neyin sırf para için neyin bizim için olduğunu bilemeyiz çükü.Bilmiyorum canim, cok caresizim. Inan okadar para gidiyor, yoksa bu 127 euronun derdinde degilim, ama bukadar alakasiz klinigin sirtimdanda para kazanmasini Istemiyorum.cunku seninde dedigin gibi guven eksikligi oldu diye cok gozume battilar
simdi canim sen gercekten bukonuda cok bilgilisin, bana sunu aciklarmisin biraz. (Nedense birturlu tatmin etmiyor duyduklarim, ondan tekrar tekear soruyorum, kusuruma bakma )ben eger cumartesi punktion tag da, blast istemiyorum dersen, bunlar icsi yi nesekilde yapicaklar. Nasil embriyo transferi yapicaklar.benim ilk iki tedavimde ivf oldu , vede blasta kendileri karar vermisti. Ama simdi nasil olucak blasti ret edersem.onu bilmiyorum iste.. bir yanim diyor blast zaten fayda etmemisti , birde boyle dene. dier yanim diyor belki bunlari laboru baska, busefer birde icsi oluyor, belki farklidir yinede blast dene diyor. Ama en kotusude bu olsa gerek, karar veremiyorum. Oyuzden yardiminiza cok ihtiyacim var .,.
Ok canim, dogrudur heryerde karsilamiyor. Cunku burdada yeni baslamis. Ben hep % 65 tedaviye dahil oldum.yani sadece% 65 verdi dier tedavilerimdeBen Baden-Württemberg deyim canim, burada %75. iyice arastirdim ben...
Gercekten cok ama cok yardimci oldun canim .. binlerce tskler , guzel gonlune daha fazla huzun vermesin rabbim. Yani yumurta sayin coksa birak blast olsun, sansin yukselsin diyorsun !? Benim iste cekincemde ilk denemede gercekten iyi kalitede 2 tane blast embriyo transferine ragmen negatifsonucu almam, bu benim blasta karsi pekte hevesimi birakmiyor yani. Ama belkide transfer anindaki beceride onemlidir, bunun etkisi olmus olabilirmi? Cunku neuwiedde ki dr cok genc ve bu iste yeniydi. El becerisi cok iyi degildi belki.sence laborun da etkisi varmidir, dr becerisi kadar? Yani dier klinikte sonucta blast embriyo yapabildi, ama tabi ivf ile. Burda + icsi . Sen bu konularda dusuncen nedir acaba? .
Ah seyla arkadasimizda birdaha girmedi foruma, simdi o belki novum hakkinda bana birseyler soyleyebilirdi.
yarin PU icin duaniza ihtiyacim var, muminin birbirine ettigi dua daha makbulmus. Hepimiz birbirimiz icin dua edelim, artik cilemiz dolsun diye .
Herseyi cok fazla irdeleyip kendini rahatsiz ediyorsun canim, bu sekilde kliniginin her hareketini yanlis görüyorsun benc.Biraz kendini sakinlestirmelisin, sirf bu yüzden bile tedavin basarisiz olabilir bak.Icsi tüm tedavilerin arasinda en güveniliri, cünkü son teknik kullaniliyor.Yani en kaliteli yumurta ile en kaliteli sperm dölleniyor, bunun tutma sansi hepsinden yüksek.Ilkinde tutmadi diye simdi de tutmiycak diye sartlandirma kendini...Bu sefer olacak insallah, yarin da PU varmis, bol sans diliyorum, tatli tatli yumislerin bol bol bebelerin olsun insallahOk canim, dogrudur heryerde karsilamiyor. C. Yani en kaliteli yumurta ile en kaliteli unku burdada yeni baslamis. Ben hep % 65 tedaviye dahil oldum.yani sadece% 65 verdi dier tedavilerimde
Merak etmezmiyiz canim, tabiki ettim.Ama malum hafta sonu giremiyorum pek.Masallah yumisler bayag toplanmis.Yarin insallah güzel seyler duyacaksin ve blastlarin olusacak insallah. Insallah ilkinde tutunur da donmuslari da kardes yapmak icin kullanirsinMerhaba kizlar,sessizlige burundunuz, beni merak etmedinizmi hic :)
bugun yumurtalar toplandi .. Masallah 11 tane yumurta olusmus. Ama ellerinde kactane kalir, kaci sagliklidir , onu Allah bilir tabi.. yarin biyolog arayip durumu bildiricek.. blastozysten icin evet dedim, kagidi imzalayip verdim. Ama biyolog yumurta blasta gidermi, ellerinde dondurmak icin yumurta kalirmi bunlarin hepsini yarin soylucekmis. Simdilik transfer yumurtalar blast olursa persembe gunu gorunuyor,,bol dua edin nolur, yeterli derecede saglikli embriyolar olussun diye.
Bende narkozdan gozumu actim, yine karin agriilac felan verdiler ama, butun gundur karnim adet olucakmisim gibi agriyor hala.. insaallah yine uberstimmulation olmam Allahim, cok korkuyorum.. o agri siziyi tekrar yasamak istemiyorum ...
Merak etmezmiyiz canim, tabiki ettim.Ama malum hafta sonu giremiyorum pek.Masallah yumisler bayag toplanmis.Yarin insallah güzel seyler duyacaksin ve blastlarin olusacak insallah. Insallah ilkinde tutunur da donmuslari da kardes yapmak icin kullanirsin. Haberlerini bekliyorum...
Canim aradi biyolog... 11 yumurtadan elinde sadece 5 tane kalmis, ama akibetlerini bilmiyor.simdilik transfer gunu ve saati persembe 11 olarak belirlendi.. birazcik morelim bozuldu , enazindan ellerinde biraz daha fazla kalabilirdi bence. Bu sanki durumun hicde Iyi olmadigini gosteriyorZaman cabuk geciyor canim merak etme. Sadece biz sabirsiz davraniyoruz.Haberlerini bekliyorum...
5 te iyi canim hic kötü bir rakam degil, millet bir tanesini bulabilmek icin kendini paraliyor.Önemli olan iyi gelismeleri , ikisini trannsfer etseler elde 3 tane kaliyor daha.Doktorunu dinle, neyin ne zaman kullanilacagini onlar bizden daha iyi bilirler. Progesteronu ben de transferden sonraki gün baslamistim ama vardir bi bildikleri. Su karamsarligi birak, normal yasantina devam et, mesela seni rahatlatan biseyler yap kafan dagilsin. ben mesela mutfaga girince unutuyorum kendimi, kek yap bi tane aksam kocanla oturup keyifle yiyin.Daha ilimli düsünmeye calis agrilarin biraz azalinca disari cik, arkadaslarinla bulus,sirf stres yüzünden bile tutmayabiliyor bak. Rahat birak kendini.
20 tane toplandi , bunlarin 12 si döllendi, 2si transfer edildi, gerisi de donduruldu.Transfer edilenler blastosistti, ama dondurulanlari sormadik sanirim.:).Ne istersen sorabilirsin canim, seve seve cevaplarimBirde canim senin kac yumurtan olustu, elde kactane kaldi, kactane transfer edildi, kacinci gun emriyosuydu ? Birde kactane dondurdun, onlarda hangi gune kadar bekletilip donduruldu ? Kaliteleri nedurumdaydi ? Umarim cok sordum diye kizmazsin. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?