Almanyaya Alışmak

GlassySky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
280
741
53
Merhaba ben almanyaya hemşire olarak gelen 24 yaşında bir kızım. Buraya geleli bir hafta oldu ve alışmakta çok zorlanıyorum. Dili anlamıyorum. Buradaki konuşmalar daha farklı. Dil kursuna yazıldım. Çok yakın bir arkadaşımın ölüm haberini instagramdan aldım. 2 gün önce. Ve uyuyamıyorum. 22 de güneş batıyor burada. Herşey üst üste geldi . Evimi çok sevdim ama tek başımayım ve kimsem yok. Yani tavsiyelerinizi bekliyorum.

dil kursunda belki birileriyle tanışıp arkadaşlık edebilirsin dil öğrendıkten sonra da sosyallesme için çevrendeki seçenekleri değerlendirirsin . Yurt dışına çıkmadan dile öncelik verseydınız keşke gitmeden önce bunları biliyordunuz psikolojik olarak kendınızı hazırlamalıydınız . İnsan Türkiye de bile başka şehire taşınınca aylarca alışamıyor çok doğal suan böyle hissetmeniz .

Allah rahmet eylesin

Yalnızlıktan ziyade dil beni çok zorluyor. Birde beraber bir süre yaşadığım kız arkadaşımın ölüm haberi beni kötü etkiledi.

Kafayi mi yedin. Ulke degistirdin ulke. Daha 1 hafta olmus. Ne bekliyodun 1 haftada her gece partilemeyi mi? Ayni sehirde ev degistirsen alisman daha uzun zaman alir. Normal bunlar.
Sakin ol alisirsin. Cik disari bol bol gez dolas bos vakitlerinde evde oturarak alisamazsin. Almancaya maruz kal. Alisacaksin.

Başınız sağolsun öncelikle.

Bütün düzeni değiştirip sıfırdan başlıyorsunuz, alışmak için fazla kasmayın, zamana bırakın. Dil için sadece kurs yetmez, olabildiğince sosyalleşin. Internet üzerinde dil öğrenme siteleri oluyor başka ülkelerden insanlarla konuşarak dilinizi geliştirebiliyorsunuz.

En kötü memlekete geri dönersiniz, sonunda kaybedecek bi şeyiniz yok. Fazla takmayın, zamana bırakın. Genceciksiniz, üstesinden gelirsiniz

Henüz alışamadığınıza karar vermek için çok erken değil mi? Bir haftada kendi evinizden yan daireye taşınsanız bile alışamazsınız. Kendinize biraz zaman tanıyın. En azından altı ay, bir yıl. En kötü ihtimalle geri dönersiniz. Orada edindiğiniz yaşam deneyimi de yanınıza kâr kalır.

İlk bir ay daha zorlayıcı olur. Zamanla daha iyi hissedeceksin. Hayırlı olsun. Biz de 5 ay önce taşındık, Almanca konuşmak zamanla daha az yorucu olacaktır, mesleğiniz gereği dil çok önemli. Benim ebe arkadaşım geleli 7 ay kadar oldu, hala bir yandan destekleyici Almanca eğitimi alıyor. İlk zamanlarda çok zorlandığını, zamanla daha iyi hissettiğini söyledi. Sizin de öyle olur umarım.

Ben almanyadayım asırı seviyorum. Siz de alışırsınız umarım. Dil konusunda endişelenmeyin emek ve zamanla oturuyor. Burada çok fazla arkadaş edindim. Almanlar bir adım atsanız on adım geliyorlar zaten..ben çok fazla arkadaş edindim burada. Zaten heryer temiz herkes dürüst derken alışmak zor olmuyor. Ücretsiz ya da çok az ücrete birçok aktivite var Spor zumba yürüyüş grupları, yüzme havuzu da baya ucuz ve heryerde hepsi var. Bakısaçınızı olumlu hale getirin bir de ne düşünürseniz hayat onu veriyor biraz da.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Biraz garip oldum burada. Hem arkadaşımın ölüm haberini bir anda okuyunca çok üzüldüm. Buraya gelmek benim hayalimdi.

Bebişim hep öyle oluyor hedefine ulaşıyorsun sonra boşluğa düşüyorsun dil kursunda, iş ortamında bulursun arkadaş. Bir de naçizane tavsiyem kendini eve kapatma yakında park varsa çek spor ayakkabını hemmen yürüyüşe çık

Benim alıştım, sakinleştim, işler galiba yolunda demem 2 senemi aldı.eşim yanımdayken üstelik Hemşirem olarak geldiyseniz eğer zaten denklik için dil öğrenmişsinizdir, sakinleşmeye çalısın. Dil kursu iyi gelir. Gruplara katılın evden çıkın. Kısın 4.30 da hava kararıyor herkes yazı bekledi bence yazı alışmak için fırsat olarak kullanın kısın gelseydiniz her şey daha zor olacaktı.

Suru psikolojisiyle mi hareket ettin acaba? Benim de bu konuda kafama cok giriliyor. Bi girisiyorum bu islere sonra diyorum senin hayatin burda iyi. Etki altinda gittiysen zor olabilir. Ama yine de alisirsin. Insan nelere alismiyor.

1 hafta zaten çok yeni, insan farklı mahalleye bile alışamıyor bir haftada.
Expat gruplarına bakabilirsiniz, farklı milletlerden de insanlarla tanışırsınız. Çoğu expat grubu çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…