Almanya'ya Evlilik Yolu ile Gidenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Srha00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben çok istiyordum hala da kafam karışık çok almanca da çalıştım

Hayır değil onu görmedim üzgünüm. Orman Mühendisliği
Çok kişiyle çalıştım ama gerçekten orman mühendisi hiç tanımıyorum Muhtemelen başka alanlara kayarsınız dediğiniz gibi. Eşiniz yoğun ve vardiyalı çalışıyorsa muhtemelen eğitimi sizden farklıdır. Eğer sonradan Almanya'ya gitmiş biri değil de orada doğmuş biriyse zaten işiniz iyice zor. Bilemiyorum ya evlilik yoluyla gitmek tam bıçak sırtı benim açımdan. İş desen, evli olup birlikte gelmek desen, egitim desen bambaşka şeyler denir ama biriyle Turkiyede bir evlilik yasamadan direkt buraya gelmek her daim risk.

İki yıl oldu almanyadayım. İyi seviye ingilizce ile her türlü işimi iyi kötü hallettim. Eşim ile beraber geldik ve burda kimsemiz yok ama herşeyi çabuk yoluna koyduk çok şükür. Fakat gideceğiniz eyalet ve şehir bu noktada çok önemli. Çünkü bazı şehirlerde insanların ingilizce bilse bile konuşmak istemediklerini duyuyorum. Geldiğimden beri her gün ama her gün almanca çalışıyorum ve sıkı çalışmama rağmen hala almancayı öğrendim diyemiyorum çünkü çok zor bir dil. Şuanda b2 seviyesindeyim. Evlilik yolu ile gelenlerde gördüğüm şu var ki eşlerine kağıt kürek işlerinde güvendiklerinden Almancaya iyi asılmıyolar çünkü zaten işleri yürüten biri var. Bu büyük bir hata bence. İş konusunda hiç endişe etmeyin çünkü burda herkes için iş var. Önemli olan dili ne kadar iyi konuştuğunuz

Sonradan oraya gitmedi dediğiniz gibi orada doğup büyüdü. Dediğiniz gibi risk. Herhangi bir öngörü olmadığı içinde insan karar verirken zorlanıyor. Yepyeni bir hayat sonuçta

Kursa gitmiştiniz değil mi ? Sanırım orada da yeteri verim alınamıyor. Evet hep duyuyorum Almanca'nın ne kadar zor bir dil olduğunu. Almancayı daha iyi öğrenebilmek için ne yapmak gerekiyor? Orada bu dili kullanan insanlarla pratik yapmanın etkileri olur mu

Evet çoğu mühendislikler var orada çalışma imkanı için. Benim mesleğimi görmeyince insan üzülüyor artık dediğiniz gibi başka kapılara bakmak lazım

Evet çoğu mühendislikler var orada çalışma imkanı için. Benim mesleğimi görmeyince insan üzülüyor artık dediğiniz gibi başka kapılara bakmak lazım
Ya benim artik yaşım da 35 olduğu için şu an gözüm yemiyor valla yenilikleri. Nasıl gelmişim o kadar zahmetler etmişim falan düşününce içim sıkılıyor. Siz daha gencseniz daha kolay olur tabii. Şu saatten sonra yeni bir sey yapma hevesim sıfır benim
Ama hep derim işim iyiyse, rahatsam gelip de burada meslek değiştirip gördüğümün altına düşmek istemem. Garsonluk da yapsan daha iyi yaşarsın kısmı benim için geçerli degil mesela. Ben mutlu olmam.

Öncelikle biriyle aynı evde yaşamadan direkt yurtdışında evlilik hayatına başlamak aşırı riskli bir tercihtir. Oraya gittiğinizde ne işiniz ne aileniz ne de arkadaşlarınız olacak. Yani yetişkin yaşlarında dünyaya gelmiş bir bebek gibi oluyorsunuz ve tabiri caizse ebeveyniniz eşiniz. Ona çok fazla ihtiyacınız olacak ve bu ihtiyaçlara karşı onun tavrı nasıl olacak bilmiyorsunuz.
Almanca çok zor bir dil. A2 seviyesine, İngilizce bilenler daha kolay geliyor. Ancak A2 seviyesiyle kalifiye hiçbir işe giremezsiniz. Markette bile B1 istemişlerdi en son bunu tecrübe edip pes etmiştim. Mühendislik veya uzmanlık gerektiren işler için B1 de hiç yeterli değil min B2 seviyesi gerekir o da kurstan alınan sertifika seviyesi değil gerçekten o dili iyi derece anlayıp kendini ifade etmekle olunur.
Ek olarak uyarmak istiyorum çok fazla göçmen kadından bu hikayeyi duyduğum için, avrupada madde bağımlılığı(ot ve türevleri) ve kumar çok yaygındır. Sırf eşlerini Türkiyeden getirmek için düzenli işe girip eş geldikten sonra işsizlik parasıyla yaşayıp bütün gün yatan adamlar da sıkça duyulur. Gelen kadınlar sudan çıkmış balık gibi olduğu için ne yapacağını bilemez. O yüzden gerçekten çok iyi tanımak gerekli diyorum.

Siz şuan oradasınız değil mi ? Kaç yıl oldu

Zaten amacım Almanya için gitmek değil o yüzden biraz endişelerim var. Sadece sevdiğim insan için gitmek istiyorum fakat benim hayatım ister istemez tamamen değişecek yine de çabalamak isterim.

Evet haklısınız. Bu formu açmamda ki amaçta biraz da bu yüzdendi. Yani Almanya'ya hiç gitmedim ve nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum. Sadece insanların soğuk ve işkolik olduğu söyleniyor. Tecrübe edinmiş insanlarla fikir alışverişi yapabileceğimi düşündüm. Birini çok iyi tanısan bile dediğiniz gibi nasıl tavırlar takınacağını bilemeyebiliriz. O da böyle bir durumla karşılaşmadı sonuçta öncesi. Çok iyi düşünmek gerek

Konu sahibi; dili öğrenmenin en iyi yolu kolaya kaçmamak ve o dile maruz kalmaktır. Belki ilk başlarda ingilizceyle işleri halledersin ama dili öğrenmeye başlayınca kendini zorlayıp konuşmalısın.
Almancayı daha iyi öğrenebilmek için ne yapmak gerekiyor?
Bu anlamda Türk mahallesinden çıkmayan, Türklerden başkasıyla arkadaş olmayan insanlar gerçekten çok zorlanıyor. Aynı zamanda dili biraz öğrendikten sonra ufak çeviriler yaparak da ilerleyebilirsin. Ufak gazete yazılarını çevirebilirsin mesela. Çeviri yapmak gerçekten dil öğrenmede çok etkili bir yol.

Bir de kendini sevdirirsen Almanlar çok tatlı insanlar aslında. Sadece biz Türkler kural sevmediğimiz için bize soğuk ve nemrut geliyorlar. Bütün iş arkadaşlarım neredeyse alman ve söyledikleri şey bu.

Benim işler cok karışık ya, birden fazla ülkede yaşadım gittim geldim falan. Oldu ama 6 sene falan ortalama. Yani iş için olmasa eş için ben gelmezdim. Zaten işin en sıkıcı kısmı bir yerde ucundan tutup iş bulmaya kadar geçen süre ki evlenip gelenler bu noktaya sıfırdan başlıyor. İşe girdikten sonra biraz daha kolay. Dil çok zor ama ben genel olarak zor öğrenirim ki yine de C1 yaptım. Bana yetmiyor. Almanlarla vakit geçirmeyi, eğlenmeyi vs sevmiyorum. İlk birkaç sene hariç özel vaktimi hep benim gibi sonradan gelmiş göçmenlerden oluşan arkadaş grubumla geçiriyorum. Arkadaş ve eğlence konusunda çok seçici biriyim ve vaktimi almanlarla gerçekten harcayamam. Senin eşinin çocukluktan gelme alman çevresi vardır o yüzden muhtemelen vakit geçirmen gerekecek ve dilin çabuk ilerler. Ha zevk alır misin bilemem ben alamadım

Çok teşekkür ederim bu söylediklerinize dikkat edeceğim

Bu büyük bir hata bence. İş konusunda hiç endişe etmeyin çünkü burda herkes için iş var. Önemli olan dili ne kadar iyi konuştuğunuz
herkes için iş var da
türkiyede maden inşaat vs. okumuş kişinin ben almanyada alanında iş bulduğunu görmedim.

kimya, otomativ, makine bunların daha kolay iş bulduğunu gördüm gerek fabrika gerek ofis işi olabiliyor bunlara

ama yukarıdakiler + zaten öğretmenlikler(özellikle sosyal branşlar, lise branş hocaları ve sınıfçılar) ve tarih, edebiyat vs gibi şeylerden mezun olanlar pek alanda iş bulamıyor

ha buluyor da taksi şöförü olarak, parakendede satış elemanı olarak ya da işte alakasız başka şeyler.

tanıdığım kız akademideydi eşi maden mühendisi, çocuk iş bulamadı almanyada türkiyede tam işini yapıyordu, maden sahasında, tecrübesi vardı ODTÜ mezunu bir de bu çocuk
inşaat mühendisi türk marketlerine mal dağıtıyordu

ben tanımıyorum ama mimarların da denklik işlerinin zor olduğunu geçen yaz duydum

konu usahibi
diploma denkliği için başvurdunuz mu hiç?

Ben bu tecrübeyi edindim o yüzden herkese gönül rahatlığıyla diyorum ki eş için bile olsa iş bulup gidin. İş bulup giderseniz bu anlattığım şeylerin birçoğunu yaşamayacaksınız. İş bulmak öyle kolay değil biliyorum ama yaşınız genç orada psikolojik olarak yıpranacağınıza Türkiyede dili belli bir seviyeye getirebilir ve yaşayacağınız yerde en çok aranan iş gruplarıyla ilgili de eğitim alabilirsiniz.
Ben iş bulup gitmiş olsaydım olumsuz tecrübelerimin %70ini yaşamayacaktım. Çalışma hayatı insanın sosyallik ihtiyacını karşılıyor ve kendine güvenini yükseltiyor. Eşinle çok mu sorun oldu işin vs olduğu için herkes kendi yoluna diyebilirsin mesela.

Denklik ve c1 seviye almanca gerekli elbette, yoksa bazı iş kollarında kendi alanında iş bulmak imkansıza yakın. Ancak bu gereklilikleri karşılayanların iş bulma konusunda zorlandıklarını düşünmüyorum çünkü en azından benim yaşadığım çevrede büyük bir personel açığı olduğunu duyuyorum. Tabi şans faktörü de çok önemli

Kursa hala devam ediyorum. Almanlarla pratik yapmak çok büyük bir avantaj ne yazık ki ben herşeye sıfırdan başladığımdan öyle bir çevrem yok. Ancak dediğim gibi sizin o rahatlığa alışıp tüm işleri eşinize devretmemeniz lazım. Ancak sizin gibi evlenerek gelenlerden duyduğum şu var ki eşler bu konuda pek destek olmuyor ya kadını güzel konuşamadığı için alay konusu ediyor ya da amaan öğrenirsin nolcak ki deyip uğraşmak istemiyor. Umarım sizin öyle olmaz. Fakat bu zamana kadar hangi türkle karşılaştıysam hepsinin sanki anlaşmış gibi ortak söylediği şey kocam benimle almanca konuşmuyo, kocam aksanımla dalga geçiyo, kocam işten geliyo çok yorgun. Benim eşim bile diyo ki bir yıldır kursa gidiyosun hala öğrenemedin mi sanki öğrenmesi çok kolay

İnsan gerçekten kendinden birilerini arıyor her türlü Çok güçlüsünüz gerçekten azimle başarmışsınız her şeyi. Bende yapabilirim İnşallah

Gitme o zaman, dil bilmeyeceksin, tek başına kalacaksın, üstüne adam da piyasada olmayacak büsbütün yalnızlığa düşersin. Bu evliliği yapma sebebin nedir

Yok henüz başvurmadım. Ama sanırım okulumun diploma denkliği kabul edilmiyor. O kısımları tam anlamadım. Masa başı işler oluyor mu peki kadın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…