Evet çok mantılı. Bir yerlerde güvenceniz olmuş olur en azından. Türkiye'de Almanya'da iş bulunabilmesi için danışmanlık yapan insanlar oluyor sanırım. Tabi %100 etkili mi orasını bilemem. Yani buradan iş imkanıyla oraya yerleşmek kabul görmek dediğiniz gibi aşırı zor bir durum. Denenebilir yinedeBen bu tecrübeyi edindim o yüzden herkese gönül rahatlığıyla diyorum ki eş için bile olsa iş bulup gidin. İş bulup giderseniz bu anlattığım şeylerin birçoğunu yaşamayacaksınız. İş bulmak öyle kolay değil biliyorum ama yaşınız genç orada psikolojik olarak yıpranacağınıza Türkiyede dili belli bir seviyeye getirebilir ve yaşayacağınız yerde en çok aranan iş gruplarıyla ilgili de eğitim alabilirsiniz.
Ben iş bulup gitmiş olsaydım olumsuz tecrübelerimin %70ini yaşamayacaktım. Çalışma hayatı insanın sosyallik ihtiyacını karşılıyor ve kendine güvenini yükseltiyor. Eşinle çok mu sorun oldu işin vs olduğu için herkes kendi yoluna diyebilirsin mesela.
Peki sizce Türkiye'de Almanca'ya çalışarak en azından b2 olabilir miyim ? Sanırım oraya gidince daha çok öğreniliyor dil yine de risk almamak gerek burada olabildiğince halletmek gerekDenklik ve c1 seviye almanca gerekli elbette, yoksa bazı iş kollarında kendi alanında iş bulmak imkansıza yakın. Ancak bu gereklilikleri karşılayanların iş bulma konusunda zorlandıklarını düşünmüyorum çünkü en azından benim yaşadığım çevrede büyük bir personel açığı olduğunu duyuyorum. Tabi şans faktörü de çok önemli
Mesleğinizde kalifiye değilseniz bu neredeyse imkansızdır zaten.. siz Türkiye’de çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kendi alanınızda mı?Evet çok mantılı. Bir yerlerde güvenceniz olmuş olur en azından. Türkiye'de Almanya'da iş bulunabilmesi için danışmanlık yapan insanlar oluyor sanırım. Tabi %100 etkili mi orasını bilemem. Yani buradan iş imkanıyla oraya yerleşmek kabul görmek dediğiniz gibi aşırı zor bir durum. Denenebilir yinede
Gerçekten haklısınız. Siz çabalıyorsunuz cup diye olacak bir şey değil ki bu. Anlayış çok önemli. Peki dışarıdan insanlarla çevre oluşturup dilinizi geliştirmeyi düşündünüz mü? Yani insanlara o amaçla yaklaşabiliyor musunuz Almanlara. Bir şekilde öğrenmek lazım çünkü dili. Zaten yüksek ihtimalle bende o konuda eşime güvenemeyeceğim kendim halletmek zorundayım çoğu şeyi. Araştırıp bularak belkiKursa hala devam ediyorum. Almanlarla pratik yapmak çok büyük bir avantaj ne yazık ki ben herşeye sıfırdan başladığımdan öyle bir çevrem yok. Ancak dediğim gibi sizin o rahatlığa alışıp tüm işleri eşinize devretmemeniz lazım. Ancak sizin gibi evlenerek gelenlerden duyduğum şu var ki eşler bu konuda pek destek olmuyor ya kadını güzel konuşamadığı için alay konusu ediyor ya da amaan öğrenirsin nolcak ki deyip uğraşmak istemiyor. Umarım sizin öyle olmaz. Fakat bu zamana kadar hangi türkle karşılaştıysam hepsinin sanki anlaşmış gibi ortak söylediği şey kocam benimle almanca konuşmuyo, kocam aksanımla dalga geçiyo, kocam işten geliyo çok yorgun. Benim eşim bile diyo ki bir yıldır kursa gidiyosun hala öğrenemedin mi sanki öğrenmesi çok kolay
Belki konuşmanız zayıf kalır ama b2 sertifikası alabilirsiniz tabi. Türkiyeden sertifika alıp almanyada iş bulan bi çok insan var. Konuşmayı da burda ilerletirsiniz yeter ki siz isteyin.Peki sizce Türkiye'de Almanca'ya çalışarak en azından b2 olabilir miyim ? Sanırım oraya gidince daha çok öğreniliyor dil yine de risk almamak gerek burada olabildiğince halletmek gerek
Evet benim korkumda biraz yalnızlık. Kaçınılmaz bir şeymiş gibi. Tek taraflı düşünürsem bencillik yapmış olurum o yüzden hem sevgi hem de bir insanı bir anda yarı yolda bırakmak istemiyorumGitme o zaman, dil bilmeyeceksin, tek başına kalacaksın, üstüne adam da piyasada olmayacak büsbütün yalnızlığa düşersin. Bu evliliği yapma sebebin nedir
Yok henüz çalışmadım. Almam gereken bir belge var ondan sonra işe girme imkanım oluyor onu da Eylül'de alacağım. Herhangi iş deneyimim yokMesleğinizde kalifiye değilseniz bu neredeyse imkansızdır zaten.. siz Türkiye’de çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kendi alanınızda mı?
Çok teşekkür ederim her şey emekle oluyor. Sertifika Goethe tarafından veriliyor değil mi?Belki konuşmanız zayıf kalır ama b2 sertifikası alabilirsiniz tabi. Türkiyeden sertifika alıp almanyada iş bulan bi çok insan var. Konuşmayı da burda ilerletirsiniz yeter ki siz isteyin.
Bizim buraya gelme sebebimiz oğlumun sağlık sorunları ile oluştu. İlk geldim sağlık sistemini öğrenmeye çalıştım ve gerçekten bize destek olabilecek yol yordam gösterecek hiç kimsemiz yok burda tek başına her şeyi karınca adımları ile öğrendim. Almanlarla Sosyalleşmeye gelince o kısımda baya zayıf kaldım zaten suanda hayatım tedaviler kurs ve park ücgeninden ibaretler. Ama gördüğüm kadarıyla almanca iletişim kurmaya çalıştığını anladıklarında sempati ile karşılayıp seni gerçekten anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorlarGerçekten haklısınız. Siz çabalıyorsunuz cup diye olacak bir şey değil ki bu. Anlayış çok önemli. Peki dışarıdan insanlarla çevre oluşturup dilinizi geliştirmeyi düşündünüz mü? Yani insanlara o amaçla yaklaşabiliyor musunuz Almanlara. Bir şekilde öğrenmek lazım çünkü dili. Zaten yüksek ihtimalle bende o konuda eşime güvenemeyeceğim kendim halletmek zorundayım çoğu şeyi. Araştırıp bularak belki
Goethe ve telc. Bu kurumlara bakabilirsiniz. Youtubeda çok güzel kanallar var bunlardan faydalanabilirsinizÇok teşekkür ederim her şey emekle oluyor. Sertifika Goethe tarafından veriliyor değil mi?
O zaman çok da kaybedecek bir şeyiniz yok. İlişki ciddiyse Almancaya ağırlık verin. Sınavda b1 veya b2 yapmak imkansız değil ama aktif konuşamazsınız. Yine de o kadar dil bilgisiyle pratikte çok daha kolay ilerlersiniz en azından kendinize güveniniz olur. Gerekirse orada geçerli bir meslek üzerine Ausbildung yaparsınız yaşınız daha 26 yeni başlangıçlar sizin için daha kolay olur.Yok henüz çalışmadım. Almam gereken bir belge var ondan sonra işe girme imkanım oluyor onu da Eylül'de alacağım. Herhangi iş deneyimim yok
Evet benim korkumda biraz yalnızlık. Kaçınılmaz bir şeymiş gibi. Tek taraflı düşünürsem bencillik yapmış olurum o yüzden hem sevgi hem de bir insanı bir anda yarı yolda bırakmak istemiyorum
Bu yoruma katılıyorum. Eğer çok yoğun çalışıyorsa siz bütün gün tek kalacaksanız bu sizin için büyük bir psikolojik yıkım olur. Eşinizin ailesi umarım bu süreçte size destek olurlar. Gurbette yanlızlık çok zorSenlik bir durum yok, geceli gunduzlu vardiyali calisan bir insan evladi neye dayanarak dil bilmeyen, yol iz bilmeyen birini getirip evlenecek?? Evlenmeyi dusundugun adamda ya hic akil yok, ya da bencil birisi sen karar ver. Yariyol olarak bakma asla, olacak isler var, olmayacak isler var. Olmayacak bir yola girmek isteyen akilsiz/bencil biriyle zaten olmamalisin.
Allah şifa versin. İyi insanlar ile karşılaştığınıza sevindim. Sizin için her şeyin çok daha güzel olması dileğiyleBizim buraya gelme sebebimiz oğlumun sağlık sorunları ile oluştu. İlk geldim sağlık sistemini öğrenmeye çalıştım ve gerçekten bize destek olabilecek yol yordam gösterecek hiç kimsemiz yok burda tek başına her şeyi karınca adımları ile öğrendim. Almanlarla Sosyalleşmeye gelince o kısımda baya zayıf kaldım zaten suanda hayatım tedaviler kurs ve park ücgeninden ibaretler. Ama gördüğüm kadarıyla almanca iletişim kurmaya çalıştığını anladıklarında sempati ile karşılayıp seni gerçekten anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorlar
Evet bakacağım teşekkür ederim. Sizin Youtube için favori bir kanalınız var mı Almanca öğrenmeyeGoethe ve telc. Bu kurumlara bakabilirsiniz. Youtubeda çok güzel kanallar var bunlardan faydalanabilirsiniz
Evet benim için çok daha iyi olur Ausbildung yapıp meslek sahibi olabilmekO zaman çok da kaybedecek bir şeyiniz yok. İlişki ciddiyse Almancaya ağırlık verin. Sınavda b1 veya b2 yapmak imkansız değil ama aktif konuşamazsınız. Yine de o kadar dil bilgisiyle pratikte çok daha kolay ilerlersiniz en azından kendinize güveniniz olur. Gerekirse orada geçerli bir meslek üzerine Ausbildung yaparsınız yaşınız daha 26 yeni başlangıçlar sizin için daha kolay olur.
Evet haklısınız. Bana soruyor zaten çoğu şeyleri tek başına halletmen gerekecek yapabilecek misin diye. Fakat ben hiç görmediğim ve deneyimlemediğim bir şey için net bir cevap veremem mantıkenSenlik bir durum yok, geceli gunduzlu vardiyali calisan bir insan evladi neye dayanarak dil bilmeyen, yol iz bilmeyen birini getirip evlenecek?? Evlenmeyi dusundugun adamda ya hic akil yok, ya da bencil birisi sen karar ver. Yariyol olarak bakma asla, olacak isler var, olmayacak isler var. Olmayacak bir yola girmek isteyen akilsiz/bencil biriyle zaten olmamalisin.
Evet o açıdan çok can sıkıcı bir durum. Ailesi var fakat onlarında bir bilgisi ve dil geçmişi yok. Yani tek güvencem eşim olacak gibi bir şeyBu yoruma katılıyorum. Eğer çok yoğun çalışıyorsa siz bütün gün tek kalacaksanız bu sizin için büyük bir psikolojik yıkım olur. Eşinizin ailesi umarım bu süreçte size destek olurlar. Gurbette yanlızlık çok zor
Evet haklısınız. Bana soruyor zaten çoğu şeyleri tek başına halletmen gerekecek yapabilecek misin diye. Fakat ben hiç görmediğim ve deneyimlemediğim bir şey için net bir cevap veremem mantıken
Başta yardım edeceğini ama bir müddet sonra kendim halletmem gerektiğini söylemişti. Ailesi de tam bilmediği için onun işlerini hallediyor. Bu evrak işleri hiçbir zaman bitmiyor mu ben anlamadım ki bu işiYapamayacaksin tabi ki. Ulkeye adima ttigindan beri 20 sayfalik formlar geliyor onune, bankasi, vizesi hepsi ayri nasil yapacaksin? Her yerde Ingilizce de konusulmuyor, bazi yerlere Almanca konusan biriyle gitmen gerek. Birini Almanyaya getiriyorsan , tum kagit islerini yapmayi kabul etmissin demektir, bu adam mongol muSen yol yakinken don bu isten, bana salak bir tip gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?