Almanya'ya Evlilik Yolu ile Gidenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Srha00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet çok mantılı. Bir yerlerde güvenceniz olmuş olur en azından. Türkiye'de Almanya'da iş bulunabilmesi için danışmanlık yapan insanlar oluyor sanırım. Tabi %100 etkili mi orasını bilemem. Yani buradan iş imkanıyla oraya yerleşmek kabul görmek dediğiniz gibi aşırı zor bir durum. Denenebilir yinede

Peki sizce Türkiye'de Almanca'ya çalışarak en azından b2 olabilir miyim ? Sanırım oraya gidince daha çok öğreniliyor dil yine de risk almamak gerek burada olabildiğince halletmek gerek

Mesleğinizde kalifiye değilseniz bu neredeyse imkansızdır zaten.. siz Türkiye’de çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kendi alanınızda mı?

Gerçekten haklısınız. Siz çabalıyorsunuz cup diye olacak bir şey değil ki bu. Anlayış çok önemli. Peki dışarıdan insanlarla çevre oluşturup dilinizi geliştirmeyi düşündünüz mü? Yani insanlara o amaçla yaklaşabiliyor musunuz Almanlara. Bir şekilde öğrenmek lazım çünkü dili. Zaten yüksek ihtimalle bende o konuda eşime güvenemeyeceğim kendim halletmek zorundayım çoğu şeyi. Araştırıp bularak belki

Peki sizce Türkiye'de Almanca'ya çalışarak en azından b2 olabilir miyim ? Sanırım oraya gidince daha çok öğreniliyor dil yine de risk almamak gerek burada olabildiğince halletmek gerek
Belki konuşmanız zayıf kalır ama b2 sertifikası alabilirsiniz tabi. Türkiyeden sertifika alıp almanyada iş bulan bi çok insan var. Konuşmayı da burda ilerletirsiniz yeter ki siz isteyin.

Gitme o zaman, dil bilmeyeceksin, tek başına kalacaksın, üstüne adam da piyasada olmayacak büsbütün yalnızlığa düşersin. Bu evliliği yapma sebebin nedir
Evet benim korkumda biraz yalnızlık. Kaçınılmaz bir şeymiş gibi. Tek taraflı düşünürsem bencillik yapmış olurum o yüzden hem sevgi hem de bir insanı bir anda yarı yolda bırakmak istemiyorum

Mesleğinizde kalifiye değilseniz bu neredeyse imkansızdır zaten.. siz Türkiye’de çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kendi alanınızda mı?
Yok henüz çalışmadım. Almam gereken bir belge var ondan sonra işe girme imkanım oluyor onu da Eylül'de alacağım. Herhangi iş deneyimim yok

Belki konuşmanız zayıf kalır ama b2 sertifikası alabilirsiniz tabi. Türkiyeden sertifika alıp almanyada iş bulan bi çok insan var. Konuşmayı da burda ilerletirsiniz yeter ki siz isteyin.
Çok teşekkür ederim her şey emekle oluyor. Sertifika Goethe tarafından veriliyor değil mi?

Bizim buraya gelme sebebimiz oğlumun sağlık sorunları ile oluştu. İlk geldim sağlık sistemini öğrenmeye çalıştım ve gerçekten bize destek olabilecek yol yordam gösterecek hiç kimsemiz yok burda tek başına her şeyi karınca adımları ile öğrendim. Almanlarla Sosyalleşmeye gelince o kısımda baya zayıf kaldım zaten suanda hayatım tedaviler kurs ve park ücgeninden ibaretler. Ama gördüğüm kadarıyla almanca iletişim kurmaya çalıştığını anladıklarında sempati ile karşılayıp seni gerçekten anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorlar

Yok henüz çalışmadım. Almam gereken bir belge var ondan sonra işe girme imkanım oluyor onu da Eylül'de alacağım. Herhangi iş deneyimim yok
O zaman çok da kaybedecek bir şeyiniz yok. İlişki ciddiyse Almancaya ağırlık verin. Sınavda b1 veya b2 yapmak imkansız değil ama aktif konuşamazsınız. Yine de o kadar dil bilgisiyle pratikte çok daha kolay ilerlersiniz en azından kendinize güveniniz olur. Gerekirse orada geçerli bir meslek üzerine Ausbildung yaparsınız yaşınız daha 26 yeni başlangıçlar sizin için daha kolay olur.

Evet benim korkumda biraz yalnızlık. Kaçınılmaz bir şeymiş gibi. Tek taraflı düşünürsem bencillik yapmış olurum o yüzden hem sevgi hem de bir insanı bir anda yarı yolda bırakmak istemiyorum

Senlik bir durum yok, geceli gunduzlu vardiyali calisan bir insan evladi neye dayanarak dil bilmeyen, yol iz bilmeyen birini getirip evlenecek?? Evlenmeyi dusundugun adamda ya hic akil yok, ya da bencil birisi sen karar ver. Yariyol olarak bakma asla, olacak isler var, olmayacak isler var. Olmayacak bir yola girmek isteyen akilsiz/bencil biriyle zaten olmamalisin.

Bu yoruma katılıyorum. Eğer çok yoğun çalışıyorsa siz bütün gün tek kalacaksanız bu sizin için büyük bir psikolojik yıkım olur. Eşinizin ailesi umarım bu süreçte size destek olurlar. Gurbette yanlızlık çok zor

Allah şifa versin. İyi insanlar ile karşılaştığınıza sevindim. Sizin için her şeyin çok daha güzel olması dileğiyle

Evet benim için çok daha iyi olur Ausbildung yapıp meslek sahibi olabilmek

Evet haklısınız. Bana soruyor zaten çoğu şeyleri tek başına halletmen gerekecek yapabilecek misin diye. Fakat ben hiç görmediğim ve deneyimlemediğim bir şey için net bir cevap veremem mantıken

Evet o açıdan çok can sıkıcı bir durum. Ailesi var fakat onlarında bir bilgisi ve dil geçmişi yok. Yani tek güvencem eşim olacak gibi bir şey

Evet haklısınız. Bana soruyor zaten çoğu şeyleri tek başına halletmen gerekecek yapabilecek misin diye. Fakat ben hiç görmediğim ve deneyimlemediğim bir şey için net bir cevap veremem mantıken

Yapamayacaksin tabi ki. Ulkeye adima ttigindan beri 20 sayfalik formlar geliyor onune, bankasi, vizesi hepsi ayri nasil yapacaksin? Her yerde Ingilizce de konusulmuyor, bazi yerlere Almanca konusan biriyle gitmen gerek. Birini Almanyaya getiriyorsan , tum kagit islerini yapmayi kabul etmissin demektir, bu adam mongol mu Sen yol yakinken don bu isten, bana salak bir tip gibi geldi.

Başta yardım edeceğini ama bir müddet sonra kendim halletmem gerektiğini söylemişti. Ailesi de tam bilmediği için onun işlerini hallediyor. Bu evrak işleri hiçbir zaman bitmiyor mu ben anlamadım ki bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…