Alt komşu çocuk ağlaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin kadına öneriniz ne peki? pek çok anne zaten çocuklarına bakmak için çalışıyor, türkiyede iş sıkıntısı var, yoğun olmayacağı rahat bir işi bulması belkide imkansız.Bu durumda sevgiliden ayrılması mı öneriniz, yoksa iş değiştirmesi mi? Evli olsaydı kocasından mı ayrılacaktı? çözüm önerinizi cidden merak ettim.Ayrıca diğer mesajda da yazdım keşke inip bir baksaydınız bakıcıya, çocuklara da bir faydanız dokunmuş olurdu.

Yüzyüze konuşmak zor çünkü gece 11 12 de geliyorlar eve. Iletisime kapalı biraz. Yolda görünce bakmadı bir kere bana. Bi dahada gormedim

Cocuklar neden agliyor peki? Bakici kotu mu davraniyor acaba, yoksa istedikleri olmayinca falan mi agliyorlar

Sonuç? Çocuklar hep ağlıyor. Normal mi? Ben hep çocukları düşünüyorum.
Çocukları düşünmek böyle önyargılı şekilde kadına anneliği öğretmekle mi oluyor Allah aşkına? Kadın çalışıyor yani o saatlerde çocuklardan bihaber olamaz mı? siz tabi ki çocukları düşüneceksiniz ama yapmanız gereken canım çocuklar sen isteyken bakıcının geldiği saatlerde hep ağlıyor ben endiseleniyorum haberin olsun durumdan demek değil mi? Annelik dersi vermek sizin haddinize olmayınca kadın da tersler doğal olarak. Ayrıca yazının başında sevgilisiyle yaşıyor dipnotu ne alaka yani sevgilisi ile yaşıyor diye anneliği sorgulanmalı mi diyecektik??

bu ne yahu

böyle mi söylenir

bari endişeleniyorum hep ağlıyorlar bakıcı iyi mi acaba sen evde misin bilemiyorum tabi bilgin olsun bi anne olarak endişelendim deseymişsiniz neyse.

çocuklar ilgi ile büyürler falan. biraz tepeden bakmışsınız.

Çocuklar için üzülüp duruma müdahale etmek istemiş olabilirsiniz ; fakat mesajınız fazla yargılayıcı.
"Çocuklar ağlıyor, çünkü sen kötü ve ilgisiz bir annesin.Biraz çocuklarınla ilgilen."
"Inceledim, teşhis koydum, çözüm sundum." Fakat kim olarak? Hangi yakınlıkla?

Bunun yerine çocukların bakıcıylayken sürekli ağladığını ve bu yüzden endişelendiğinizi belirten bir mesaj yazmanız daha hoş olurdu.

Sevgilisi beni ilgilendirmez. Bu iş böyle gitmeseydi beni arada çocuklara göz kulak olayım isteseydi, arada kapıları çalıp bak deseydi en olmadı birlikte düşünseydik vs. Benim akluma sevgililerine hiç takılmadı bugüne kadar. Kendi bilir. Çocuklar neden bu derece mutsuz o ılgimi çekiyor ama.

Güzel iyi niyetli bir insansınız ama üslup olarak yazma stilinizi begenmedim akıl veriyor gibi yapmışsınız bence siz yokken cocuklar çok ağlıyor bakıcı da var bir sıkıntı mi var acaba felan deseydiniz bence daha iyi olurdu.üzüldüm çocuklara

"Üst kat komşun" diye belirttiğinize göre annelik dersi vermeye kalkacak kadar da samimi değilsiniz. Gerçekten çocukları düşünüyorsanız bir kahve içme bahanesiyle evine gider ya da evinize çağırır çocuklar için tedirgin olduğunuzu söyleyebilirdiniz.

Sevgilisiyle geziyor cocuklarla ilgilenmiyor.demek istiyorsun kisaca sen.

Ama isin asli boyle olmayabilir
Kadin 2 cocuga bakmak icin gece yarisina kadar calismak zorunda belki.
Bilemezsin

Ama bakicinin kotu davrandigina dair suphelerin varsa;

Cocuklar surekli agliyor bakicidan supheleniyorum haberin olsun..demen yeterliydi

Sen ise uzman pedegog gibi nasihat vermissin
Amacini asmis bu mesaj

Bugün kar yağdı mesela. Bi dışarı cikarsalardi isterdim. Hep evdeler hep agliyorlar

Bakın sizde aslında çocuklar neden bu denli mutsuz bilmiyorsunuz aslında.Ama doğrudan ilgisizlikten teşhisini koymuşsunuz.Mesaj yazmakta oldukça cesaretli davranmış olmanıza rağmen çocukları bu denli merak edip kadın sizi bir şey söylemese bile aşağıya inip bir sorun mu var demek gibi bir şey yapmamışsınız.Belkide bakıcı kötü davranıyordur, sorun ilgisizlik değildir, ya da huysuz çocuklardır, iki çocuk kavga ediyor da olabilir.Kadının elinde bir şey yok, sonuçta çalışıyormuş.Siz beni ilgilendirmez diyorsunuz ama ben yinede yazayım, resmi nikah hakların alınması açısından önem taşır, kişiler aklı başında ve hayatta adımlarını doğru atan kişilerse eğer resmi nikahı tercih etmeyebilirler.Bu onları ahlaksız yapmaz, miras hakkı vs gibi şeylerden mahrum kalırlar ama bu da onları ilgilendiren konulardır.Devlet artık sevişebilirsiniz onayı vermedi diye insanlar ahlaka mugayyir hayat yaşıyor demek değildir.

Siteminizde haklisiniz ancak kimseye boyle bir mesaj atmaya hakkiniz yok , cocuklarin iyi bakilmadigini , ac kakaldiklarini , psikolojik yada fiziksel siddet gorduklerine sahitseniz aile bakanligini arayip sikayet edebilirsiniz ancak boyle mesaj atamazsaniz

Aynen öyle yaptım. Gözlemleyen biri olarak nasihat verdim. Sevisiyle napiyor geçiyormu bilmem ama o çocuklarla 1 defa bile görmedim annesini. Bu normal mi? Bende yoğun çalışıyordum ama aklım fikrim çoğumdaydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…