Alt sınıfımdaki kıza çok acıyorum..

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
şimdi nasıl anlatcam bilmiyorum. Bu etrafımda alt sınıfımda olan bir olay ve ordaki bi kızla ilgili...
Bakın şimdi okulumda Lise 1. sınıfa giden bir kız var. Kızın hareketleri normal değil. Sınıftan devamlı herşey çalınıyor. ve bugün arkadaslarımın çalınan eşyaları bu kızın çantasından çıktı. cüzdanlar telefonlar paralar yüzükler herşeyi çalmış.
İşte bugün bir arkadasım bu kızın telefonunda mesajları okudu kızın elinden telefonu alıp. Mesajda bir erkekle beraber olmuş erkek ona sapık sapık şeyler söylüyodu bir daha gel felan diyodu. Büyük ihtimal o erkekle beraber olmuş ve sanırım bu işi parayla yapıyor. Bu kızın küçükken annesi evden kaçıp gitmiş babasıyla yaşıyor. babasının da marketi varmış bu kıza para vermiyormuş kız ne yese ona laf yapıyormuş kızıyormuş. Kız okulda herkese sataşıyor herkesten dayak yiyor kimse sevöiyordu bu kızı normal davranmıyo böyle durduk yere birilerine sataşıp bulaşıyor onlara. Şimdi napcam ben? çok acıdım ona ben. Küçükken ne şoklar geçirmiş ki bu duruma gelmiş sonuçta psikolojik bunlar. Babası ilgilenmiyor hiç kızla başı boş para pul desen onu bile vermiyor.

bence acil olrak okul müdüründen yada rehberlik sevrisinden yararlamasını sağlamalısın cnm

Hiçbir öğretmen bu çocukla ilgilenmiyor mu. Eğitim sadece bilgi aktarmak değildir ki. Geleceğe hazırlamaktır. Ve öğretmenlerimiz çok bilinçli bu konularda

kızla arkadaş olmayı dene yakından tanı onu tabi istersen sonrada destek olmaya çalış. tabi bunları yaparken eşyalarına çok dikkat et

üzüldüm çocuğa.. her şeyin başı aile.. okulda rehebrlk servisine başvurup anlatın bence.. belki öğretmenler bişeyler yapabiir. çocuk esirgeme kurumuna alsalar böyle çocukları..
beraber olduğu kişiyi polise ihbar edebilsiniz, çocuk istismarından. ya da bir kaç arkadaşınızla beraber onunla arkadaş olmayı deneyin, samimi arkadaş gibi davranın tabi kendi eşyalarınızıda iyi koruyun bu arada.. 2-3 arkadaş belki halledebiliriniz. hiç arkadaşı olmadığı için, size yakınlık duyup belkide arkadaş grubunda olmanın verdiği sevinçle hareketlerini düzeltecektir. o çağlarda arkadaş çok önemli.
rehber öğretmen ve bir arkadaş grubu topluma kazandırır belki bu kızcağızı..

zavallı yavrucağa çok üzüldüm. anne yok baba ilgisiz başka akraba da mı yok acaba? allah kimseyi sahipsiz bırakmasın. okul müdürü rehberlik servisi gerekirse emniyet güçleri devreye girmeli bu yavrucağın hayatı kurtulmalı. bana dokunmayan yılan bin yaşasın dönemi bitmeli inşallah

Son düzenleme:
Canim duyarliligindan dolayi seni tebrik etmek isterim öncelikle.
Eger bu konularda güvenilir bir ögretmeniz varsa sorunu ona aktarmanizi tavsiye ederim,yada okulda psikologlar falan oluyor onlardan yardim alabilirsin.Hic birsey yapamasan bile senin gibi duyarli arkadaslarina bu konuyu paylasmani ve o kizi sosyal aktivitelerinize dahil etmenizi öneririm,maddiyat olmadanda gerceklestirilebilen sosyal aktiviteler olmali bunlar,ne bileyim parkta gezmek,deniz kenarinda sohbet edip dertlesmek gibi.Umarim kizin sorununa bir sekilde cözüm bulunur.

Ben de üzüldüm şimdi
Bence öğretmenlerine söylemelisin ve onlar ilgilenmeli...
Rehberlik servisinden de yardım alabilir...

Valla herkes ne dertler yaşıyor arkadaşım.
Kimsenin çocukluğu güllük gülistanlık değil.
Her sıkıntı çeken bu kızın girdiği yola girseydi
dünyada saygı değer hiç kimse kalmazdı.
Bence birazda içinde varmış olanlar.
Çok kötü yaptıkları keşke psikolojik tedaviye
birileri öncü olsada kız bu bataklığın içinden kurtarsa kendini.

Tamda ergenlik çağında doğruyu yanlışı ayıramadığı geleceği tam olarak hesaplayamadığı dönemde aile problemliyse davranış bozuklukları oluyor maalesef her kişilikte aynı sonuçlar doğurmuyor olsada aile problemliyse çocuktada kişilik bozuklukları olabiliyor.
Pskolojik destek almalı ama bulunduğu ortamdan uzaklaşmadığı sürece aynı hataları yineleyecektir.

müdüre gitmeyi düşündüm ama bu hırsızlık olayı ortaya çıkarsa öğretmenlere giderse eğer bu kızı büyük ihtimal okuldan atarlar. kız okulda herkese durduk yere sataşıyor etrafta huzursuzluk çıkarıyor. Okulun öğretmenlere özellikle müdür bıktı artık her taşın altından o kız çıkıyor. bu hırsızlık çok büyük bir olay bütün sınıf şikayet ederse atarlar onu okuldan. o yüzden cesaret edemedim. arkadas durumuna gelince onun zaten takıldığı bi arkdas grubu var 2 3 kişi yakın arkadası var. bu kız birinin telefonunu çalmıştı. o kız bunu dövücekti bu kızın arkadası girdi araya korudular kızı onlar kavga etti hatta. yani arkadas durumunda bi problem yok ama ortada bi sorun yokken bu kız herkese bulaşıyor laf söylüyor kavga çıkarmaya çalışıyor. en başından beri bu kızın normal olmadığını anlamıştım.

En nihayetinde yaştaşsınız, sizin halledebileceğiniz, arkadaşlık kurarak kurtulunulacak bir sorun gibi görünmüyor.

Okulunuzda öğrencilerle yakın ilişki kurabilen öğretmeninniz varsa durumu ona aktarabilirsiniz. Aksi takdirde, sizin üstesinden gelebileceğiniz bir konu değil. Ve bunu mümkün olduğunca gizli yapın ki sonradan istenmeyen bir durumla karşılaşmayın...

o zaman rehber öğretmene söylemekten başka çareniz yok. yetkili o sonuçta okulda.

bende bir anneyim bir kızım var çok üzüldüm sizide kutluyom dışlamak yerine üzülüp çare düşünmeye çalıştığınız için bencede öğretmenlerden birine söyleyin ama gerçekten size yardım ede bilcek gibi olan bir öğretmene umarım daha kötü yollara düşmez kızcağaz

ne öğretmeni ne müdürü eskidenmiş o şimdi herkes kendi derdinde aman bana bulaşmasında bin yıl yaşasın 'en nefret ettiğim ata sözüdür' yazık işte aile faktörü gerçekten de çok önemli çok kızıyorum böyle insanlara yaşlanıncada şukadar çocuk büyüttüm ben der
ama birazda kişilik meselesi bu kimi çoçuk bunlara tenezzül etmez kendini kurtarmaya bakar hırsızlığı çirkefliği bi yere kadar anlarım ama para için biriyle olmayı asla
okulunuzun durumunu siz biliyosunuz hocalarınızı da, samimi gerçek idealist bi hoca varsa okulunuzda ona danışın derim okulunuzda aile birliği yardım kuruluşuda vardır mutlaka yada arkadaşla samimi bi şekilde ne sıkıntısı olduğunu sorun yanlış yaptığını anlatın ama bunları yaparken yalnız olmayın bence iyilikten marazda doğabilir kimi zaman

Son düzenleme:
o kızla ben arkadaş değilim sadece uzaktan tanıyorum. Onu ilk gördüğüm andan beri normal biri olmadığını anlamıştım ne bilim hareketleri davranışları falan çok belliydi çok ucuk biri olduğu normal durmuyodu saçma sapan hareketler vardı normal kalabalık ortamda onun anormalliği dikkat çekiyordu. bu olayları duyduktan sonra anladım nedenini. Bu kızla aynı sınıfta değilim ve ondan 1 yaş büyüğüm. Onunla aynı sınıfta olan çok yakın bir arkadaşım var telefonun çalınan kız benim arkadaşım. bana herşeyi anlatan o. Sınıfın ortasında kızın çantasını açmışlar yüzükler cüzdanlar herşey çantasından çıkmış. Kızın babası varmış ve babası da o kızla hiç ilgilenmiyormuş başı boş bırakmış yani. üstelik kız bugün okula gelmedi. Ona mesaj atan erkek yarında gel diyordu onun yanına gitmiş olasılığı çok yüksek. Ayrıca benim görüşüm bence para karşılığı yapıyor bunu. bu tamamen benim görüşüm yanlış anlaşılmasın lütfen. Sonuçta bu kızın babası böyle bi adam ne para verir ne yemek kızını sallamış resmen. kızda para bulmak için bu yola başvurmuş demek. Bunlar benim görüşüm... Ama ortada bir birliktelik ve hırsızlık var ve bu kesin.

Babayi devreye sokmak gerek.Sizin ve okulun yapacagi sinirli seyler.Ama herkes ustune dusen gorevi hakkiyla yerine getirirse bu hayatta kurtulabilir.Diger arkadaslarin dedigi gibi rehberlige basvurabilirsin ki Cok buyuk ihtimalle Rehberlige en fazla giden talebeler arasindadir.Rehberlik servisi ilgilenmektedir.Ama dedigim gibi sivil toplum kuruluslarinda calisan kisilerden de yardim alabilirsiniz.Bu kisinin ahlaki erozyonunu durdurmak icin kendini topluma adamis fedakar kisiler muhakkak sizinde cevrenizde vardir bu insanlarla bu durumu konusun.Yanliz degil ama en az iki arkadasinizla bu kizla diyaloga gecin.Neden yalniz olmayin Cunku su an psikolojisi bozuk oldugu icin size iftiralar atabilir veya diger kisilerde sizi bu kizla ayni yolun yolcusu sanabilirler bunun icin en az iki arkadasinla beraber bu kizla ilgilenmelisin.Rehberlik servisi babayla gorusmustur sanirim buyuk ihtimalle onlarinda yapacaklari fazla bi sey yoktur.Ama dedigim gibi fedakar ailelerden ,insanlardan yardim alinip kiz bu batakliktan kurtulabilir insallah.Bizlerde hep birlikte bu ve benzeri canim evlatlar icin yardima kosup dua edelim mi?hi ne dersiniz????

insanızbecancağızım söylediklerine katılıyorum ama bence babaya söylenmesin baba belli zaten öğrenince daha kötü şeyler olabilir böle durumlarda zaten kızını bu duruma sokan bi insandan fazla birşey beklenmez daha kötü şeyler olabilir Allah korusun

babasıyla konusulmadı hiç okula bile gelmedi. Bu kızın çok kavgası oldu 9. sınıfa gidiyor fakat 12. sınıfa giden kızlara küfür ettiği için onlarla bile kavga etti birbirlerine girdiler ama yinede nafilee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…