- 30 Nisan 2016
- 1.487
- 3.363
- 133
- Konu Sahibi Kedili ve Bebeli
-
Yavv konu sahibini esini arayip ayar verenler 3 sene once neden abiye yardim etmemis acaba simdi onlardan ister abi diye konu sahibi hakkindan vazgecsin istiyorlar baski yaparakBorç verip kötü olmaktansa vermeyip kötü ol daha iyi.
Abin herkese kendini haklı göstermek için yalan yanlış anlatıyor.
Ben olsan son çare olayı tüm tanıdıklara mesaj atarım olayın doğru bu diye.
Kimseden kolay borç alamaz kimse kimse kefil olmaz sonrasında
Ondan medet umamazlar anlattıkları kuzenimin 1 ay sonra düğünü var. Yetim çocuk her şeyini kendi kendine yapmaya çalışan biri. O da sağdan soldan çok altın borç aldı ama o ödedi. Abim kira ödemiyor etmiyor, 3 senede 90 gramı da yapamadı. Simdi arabayı ilana koyunca noldu niye koydun diye sormuş. O da kuzenim yaptı ödedi çocuk, üstelik düğün yapıyor ama kendisi borcunu yapamadı ya kendini kötü göstermemek için de beni kötü gösteriyorYavv konu sahibini esini arayip ayar verenler 3 sene once neden abiye yardim etmemis acaba simdi onlardan ister abi diye konu sahibi hakkindan vazgecsin istiyorlar baski yaparak
Hayir yani kuzeninize ne ben kardesime borc verip isteyecem oda esimi arayip hesap soracak hayirdir senmi odeyeceksin senden mi istedik derim abiniz size borcunu odemezken arayipta kizi zor durumda birakma abi dedi mi hayir birde sizide degil esinizi ariyor yerinizde olsam derim abimi cok dusunuyorsun sende borcuna sadik adamsin sen ode derim yaniOndan medet umamazlar anlattıkları kuzenimin 1 ay sonra düğünü var. Yetim çocuk her şeyini kendi kendine yapmaya çalışan biri. O da sağdan soldan çok altın borç aldı ama o ödedi. Abim kira ödemiyor etmiyor, 3 senede 90 gramı da yapamadı. Simdi arabayı ilana koyunca noldu niye koydun diye sormuş. O da kuzenim yaptı ödedi çocuk, üstelik düğün yapıyor ama kendisi borcunu yapamadı ya kendini kötü göstermemek için de beni kötü gösteriyor
Eşim anlatınca kuzenim de dediğine pişman olmuş zaten. Kaç defa da arkadan aramış özürler dilemiş, mesajlar atmış. Baya uğraşmış arkadan toparlamak için. Ondan bir şey demedim peşine ben de. Adam duyduğu gibi hatasını anlayıp defalarca özür dilemişHayir yani kuzeninize ne ben kardesime borc verip isteyecem oda esimi arayip hesap soracak hayirdir senmi odeyeceksin senden mi istedik derim abiniz size borcunu odemezken arayipta kizi zor durumda birakma abi dedi mi hayir birde sizide degil esinizi ariyor yerinizde olsam derim abimi cok dusunuyorsun sende borcuna sadik adamsin sen ode derim yani
bu zamanda borç almak ta vermek te sıkıntı.Abiniz babanıza şikayet edeceğine paşa paşa borcunu ödese daha mantıklı olurdu.abinizi aramayın konuyu açmayın bakalım ne yapacak2.5 sene önce abim araba almak için 90 gram borç istedi. Aydan aya öderim, her sene 30 gram yaparım 3 senede bitiririm dedi. Ben de şu an ihtiyacım yok ama benim evim yok. Ev alacak olursam daha erken de isteyebilirim. O zaman bozuşmayalım bak dedim. Yok problem değil zaten öderim, ödeyemezsem arabayı satarım niye kötü olalım dedi. İyi tamam abi dedim verdim. Gel zaman git zaman 2.5 sene geçti. 30 gramını sadece ödedi ve ben topraktan bir eve girdim. Bu aralıkta da biz arabayı yükseltecek olduk, abimden istemedim. Kendi bileziğimi bozdum koydum üstüne. Eşim iş için araba alacak oldu. Para yetmedi. 50 gram başkasına borçlandım onu ödedim gene abimden istemedim. Ev için gerçekten parayı toparlayamadım. Bu aralıkta da 40 gram kayınpederden borç aldım. En son çare abimden istedim. Onda da durumu anlattım. Dedim abi böyleyken böyle. Benim şu kadar ödeme yapmam lazım. Bu kadar da borçlandım. 2 arsamı ilana koydum ama satılmıyor. Ödeme durumun var mı ben gerçekten sıkıştım dedim. Ben ödeme yapamam. Anca seneye öderim dedi. Dedim seneye benim için çok geç. Benim 1 ay içinde ödeme yapmam gerek. Ben ödeyemem bulamam dedi. Peki abi ben gene haberin olsun diye söylüyorum dedim. Çocukları falan sorduk kapattık… ertesi gün babam beni aradı. Sen cok ayıp ettin abini niye sıkıştırıyorsun. 1 sene bile olmamış daha. 1 ini de yapmışlar. Sen niye sıkıştırıyorsun bizi çok üzdün dedi. Dedim baba ben keyfi bir şey için istemiyorum. Ev alacağım ve ihtiyacım var. 1 sene de değil ayrıca 2.5 sene oldu 3 seneye yaklaştı ve ben başta da ev durumunda geri isteceğimi söyledim. Ben yanlış bir şey yapmadım dedim. Sizde iki araba var. Onu satsaydın ya, niye abindekini istiyorsun çok ayıp yaptığın dedi. Dedim baba biri iş arabası. Arkası panelvan bir araç. Ben o arabada cocugu nereye oturtacağım ? Ben sürekli sehir dışı yolculuk yapıyorum ve benim cocugum doğduğundan beri oto koltuğunda. İş arabasıyla cocugu nereye nasıl götüreceğim ? Biz ailecek bir yere giderken hep diğer arabayı kullanıyoruz. Üstelik onu kendim de kullanıyorum. Diğer araba hep eşimde. İşte. Ben çocukla istanbulda bir basımayım sürekli. Benim ihtiyacım var. Üstelik geçmiş 3 sene. Ev alıyorum ben. Verirken iyiyim de niye isterken kötü oluyorum dedim. Velhasıl kabul etmedi. Onlar da bir araba kullanıyorlar. ( abimin iş yerine servis var ve evde tek şoför) sizde de bir araba olsaydı ne olurdu dedi. Dedim baba eşim işte o arabayı hep kullanıyor. Ben de bir kullanıyorum. Hadi ben kullanmayayım. Benim o arabada cocugu koyacagım bir yer yok. Öbür arabayı sat desen, o araca da eşimin iş malzemeleri sığmıyor. Ben nasıl satabilirim ? Mecbur kalırsam arabayı mecbue kücülteceğim ama araba benim son kurşunum. Odeyemezsem, altından kalkamazsam onu küçültmeyi düşünürüm. Baskasının bana borcu varken ve benim paraya ihtiyacım varken ben niye geri isteyemiyorum çok yanlış düşünüyorsun dedim. Girdik birbirimize kapattık… annemle konuştuk sonra. Nasılsın, napıyorsun diyorum bana imalı imalı napayım tansiyonum fırladı. Beni kimse düşünmüyor. Hastane hastane dolaşıyorum diyor. Bana sen nasılsın napıyorsun bile demiyor. Cocuğu sorup kapatıyor… üstelik kuzenim eşimi arıyor sen çok ayıp ettin diyor. Ne yapmışım ben demiş. Sen ona demişsin ki merak etme biz senden geri istemiyoruz şimdi. Biz evi öderiz. Sen kendini sıkıştırma. Aynı hafta adamı arayıp altını geri istemişsin. Ayıp değil mi yaptığın demiş… biz istemiyoruz diye bir şey söylemedik. Üstelik eşim abimle hiç konuşmadı. Ben konuşsun istemedim. Benim abim, senden duyarsa kırılır. Ben kendim konusurum dedim. Kendim de bahsettiğim sekilde konustum ne kırıcı bir şey söyledim ne de bahsettiği gibi bana lazım değil vs dedim… ben anlayamıyorum gerçekten. Hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Bende mi bir sıkıntı var arkadaşlar ? İstediler aynı gün verdim. Bir defa lafını yapmadım. Sıkıştırmadım şimdiye kadar. O bir gram üstüne kenara atmamış. Kazandığını yemiş. Sağda solda o tatil senin bu tatil benim gezmiş. Suclusu ben oldum. Kimse ona niye ödemedin demiyor. Ev alacaklarmış, mecbur isteyecek diye kimse demiyor. Herkes bana yükleniyor. Yarın abimi arayıp konusayım diyorum ama o kadar tepkiler gördüm ki bende mi sıkıntı var, ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgular oldum. Benim bir yanlışım var mı bunda ?
Vermeyip kötü olacaksın işte. Ben olsam bu kadar hayırsızlığa açar o abiye söverim. Paramı da ertesi güne geri isterim, gitsin kredi çeksin ödesin. Saygısız. Kuzene neymiş acaba o da iki çift lafı hak ediyor.2.5 sene önce abim araba almak için 90 gram borç istedi. Aydan aya öderim, her sene 30 gram yaparım 3 senede bitiririm dedi. Ben de şu an ihtiyacım yok ama benim evim yok. Ev alacak olursam daha erken de isteyebilirim. O zaman bozuşmayalım bak dedim. Yok problem değil zaten öderim, ödeyemezsem arabayı satarım niye kötü olalım dedi. İyi tamam abi dedim verdim. Gel zaman git zaman 2.5 sene geçti. 30 gramını sadece ödedi ve ben topraktan bir eve girdim. Bu aralıkta da biz arabayı yükseltecek olduk, abimden istemedim. Kendi bileziğimi bozdum koydum üstüne. Eşim iş için araba alacak oldu. Para yetmedi. 50 gram başkasına borçlandım onu ödedim gene abimden istemedim. Ev için gerçekten parayı toparlayamadım. Bu aralıkta da 40 gram kayınpederden borç aldım. En son çare abimden istedim. Onda da durumu anlattım. Dedim abi böyleyken böyle. Benim şu kadar ödeme yapmam lazım. Bu kadar da borçlandım. 2 arsamı ilana koydum ama satılmıyor. Ödeme durumun var mı ben gerçekten sıkıştım dedim. Ben ödeme yapamam. Anca seneye öderim dedi. Dedim seneye benim için çok geç. Benim 1 ay içinde ödeme yapmam gerek. Ben ödeyemem bulamam dedi. Peki abi ben gene haberin olsun diye söylüyorum dedim. Çocukları falan sorduk kapattık… ertesi gün babam beni aradı. Sen cok ayıp ettin abini niye sıkıştırıyorsun. 1 sene bile olmamış daha. 1 ini de yapmışlar. Sen niye sıkıştırıyorsun bizi çok üzdün dedi. Dedim baba ben keyfi bir şey için istemiyorum. Ev alacağım ve ihtiyacım var. 1 sene de değil ayrıca 2.5 sene oldu 3 seneye yaklaştı ve ben başta da ev durumunda geri isteceğimi söyledim. Ben yanlış bir şey yapmadım dedim. Sizde iki araba var. Onu satsaydın ya, niye abindekini istiyorsun çok ayıp yaptığın dedi. Dedim baba biri iş arabası. Arkası panelvan bir araç. Ben o arabada cocugu nereye oturtacağım ? Ben sürekli sehir dışı yolculuk yapıyorum ve benim cocugum doğduğundan beri oto koltuğunda. İş arabasıyla cocugu nereye nasıl götüreceğim ? Biz ailecek bir yere giderken hep diğer arabayı kullanıyoruz. Üstelik onu kendim de kullanıyorum. Diğer araba hep eşimde. İşte. Ben çocukla istanbulda bir basımayım sürekli. Benim ihtiyacım var. Üstelik geçmiş 3 sene. Ev alıyorum ben. Verirken iyiyim de niye isterken kötü oluyorum dedim. Velhasıl kabul etmedi. Onlar da bir araba kullanıyorlar. ( abimin iş yerine servis var ve evde tek şoför) sizde de bir araba olsaydı ne olurdu dedi. Dedim baba eşim işte o arabayı hep kullanıyor. Ben de bir kullanıyorum. Hadi ben kullanmayayım. Benim o arabada cocugu koyacagım bir yer yok. Öbür arabayı sat desen, o araca da eşimin iş malzemeleri sığmıyor. Ben nasıl satabilirim ? Mecbur kalırsam arabayı mecbue kücülteceğim ama araba benim son kurşunum. Odeyemezsem, altından kalkamazsam onu küçültmeyi düşünürüm. Baskasının bana borcu varken ve benim paraya ihtiyacım varken ben niye geri isteyemiyorum çok yanlış düşünüyorsun dedim. Girdik birbirimize kapattık… annemle konuştuk sonra. Nasılsın, napıyorsun diyorum bana imalı imalı napayım tansiyonum fırladı. Beni kimse düşünmüyor. Hastane hastane dolaşıyorum diyor. Bana sen nasılsın napıyorsun bile demiyor. Cocuğu sorup kapatıyor… üstelik kuzenim eşimi arıyor sen çok ayıp ettin diyor. Ne yapmışım ben demiş. Sen ona demişsin ki merak etme biz senden geri istemiyoruz şimdi. Biz evi öderiz. Sen kendini sıkıştırma. Aynı hafta adamı arayıp altını geri istemişsin. Ayıp değil mi yaptığın demiş… biz istemiyoruz diye bir şey söylemedik. Üstelik eşim abimle hiç konuşmadı. Ben konuşsun istemedim. Benim abim, senden duyarsa kırılır. Ben kendim konusurum dedim. Kendim de bahsettiğim sekilde konustum ne kırıcı bir şey söyledim ne de bahsettiği gibi bana lazım değil vs dedim… ben anlayamıyorum gerçekten. Hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Bende mi bir sıkıntı var arkadaşlar ? İstediler aynı gün verdim. Bir defa lafını yapmadım. Sıkıştırmadım şimdiye kadar. O bir gram üstüne kenara atmamış. Kazandığını yemiş. Sağda solda o tatil senin bu tatil benim gezmiş. Suclusu ben oldum. Kimse ona niye ödemedin demiyor. Ev alacaklarmış, mecbur isteyecek diye kimse demiyor. Herkes bana yükleniyor. Yarın abimi arayıp konusayım diyorum ama o kadar tepkiler gördüm ki bende mi sıkıntı var, ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgular oldum. Benim bir yanlışım var mı bunda ?
Ben anladım ki kimseye paran olduğunu durumunun iyi olduğunu söylemeyeceksin hemen akbaba gibi çökmeye çalışıyorlar göz koyuyorlar rızkına insanın. Et yesen kuru ekmek yedim diyeceksin ki herkes senden kaçar bizden para borç istemesin diye. Ama paran oldu mu herkes peşinde nerden ne koparıriz diye2.5 sene önce abim araba almak için 90 gram borç istedi. Aydan aya öderim, her sene 30 gram yaparım 3 senede bitiririm dedi. Ben de şu an ihtiyacım yok ama benim evim yok. Ev alacak olursam daha erken de isteyebilirim. O zaman bozuşmayalım bak dedim. Yok problem değil zaten öderim, ödeyemezsem arabayı satarım niye kötü olalım dedi. İyi tamam abi dedim verdim. Gel zaman git zaman 2.5 sene geçti. 30 gramını sadece ödedi ve ben topraktan bir eve girdim. Bu aralıkta da biz arabayı yükseltecek olduk, abimden istemedim. Kendi bileziğimi bozdum koydum üstüne. Eşim iş için araba alacak oldu. Para yetmedi. 50 gram başkasına borçlandım onu ödedim gene abimden istemedim. Ev için gerçekten parayı toparlayamadım. Bu aralıkta da 40 gram kayınpederden borç aldım. En son çare abimden istedim. Onda da durumu anlattım. Dedim abi böyleyken böyle. Benim şu kadar ödeme yapmam lazım. Bu kadar da borçlandım. 2 arsamı ilana koydum ama satılmıyor. Ödeme durumun var mı ben gerçekten sıkıştım dedim. Ben ödeme yapamam. Anca seneye öderim dedi. Dedim seneye benim için çok geç. Benim 1 ay içinde ödeme yapmam gerek. Ben ödeyemem bulamam dedi. Peki abi ben gene haberin olsun diye söylüyorum dedim. Çocukları falan sorduk kapattık… ertesi gün babam beni aradı. Sen cok ayıp ettin abini niye sıkıştırıyorsun. 1 sene bile olmamış daha. 1 ini de yapmışlar. Sen niye sıkıştırıyorsun bizi çok üzdün dedi. Dedim baba ben keyfi bir şey için istemiyorum. Ev alacağım ve ihtiyacım var. 1 sene de değil ayrıca 2.5 sene oldu 3 seneye yaklaştı ve ben başta da ev durumunda geri isteceğimi söyledim. Ben yanlış bir şey yapmadım dedim. Sizde iki araba var. Onu satsaydın ya, niye abindekini istiyorsun çok ayıp yaptığın dedi. Dedim baba biri iş arabası. Arkası panelvan bir araç. Ben o arabada cocugu nereye oturtacağım ? Ben sürekli sehir dışı yolculuk yapıyorum ve benim cocugum doğduğundan beri oto koltuğunda. İş arabasıyla cocugu nereye nasıl götüreceğim ? Biz ailecek bir yere giderken hep diğer arabayı kullanıyoruz. Üstelik onu kendim de kullanıyorum. Diğer araba hep eşimde. İşte. Ben çocukla istanbulda bir basımayım sürekli. Benim ihtiyacım var. Üstelik geçmiş 3 sene. Ev alıyorum ben. Verirken iyiyim de niye isterken kötü oluyorum dedim. Velhasıl kabul etmedi. Onlar da bir araba kullanıyorlar. ( abimin iş yerine servis var ve evde tek şoför) sizde de bir araba olsaydı ne olurdu dedi. Dedim baba eşim işte o arabayı hep kullanıyor. Ben de bir kullanıyorum. Hadi ben kullanmayayım. Benim o arabada cocugu koyacagım bir yer yok. Öbür arabayı sat desen, o araca da eşimin iş malzemeleri sığmıyor. Ben nasıl satabilirim ? Mecbur kalırsam arabayı mecbue kücülteceğim ama araba benim son kurşunum. Odeyemezsem, altından kalkamazsam onu küçültmeyi düşünürüm. Baskasının bana borcu varken ve benim paraya ihtiyacım varken ben niye geri isteyemiyorum çok yanlış düşünüyorsun dedim. Girdik birbirimize kapattık… annemle konuştuk sonra. Nasılsın, napıyorsun diyorum bana imalı imalı napayım tansiyonum fırladı. Beni kimse düşünmüyor. Hastane hastane dolaşıyorum diyor. Bana sen nasılsın napıyorsun bile demiyor. Cocuğu sorup kapatıyor… üstelik kuzenim eşimi arıyor sen çok ayıp ettin diyor. Ne yapmışım ben demiş. Sen ona demişsin ki merak etme biz senden geri istemiyoruz şimdi. Biz evi öderiz. Sen kendini sıkıştırma. Aynı hafta adamı arayıp altını geri istemişsin. Ayıp değil mi yaptığın demiş… biz istemiyoruz diye bir şey söylemedik. Üstelik eşim abimle hiç konuşmadı. Ben konuşsun istemedim. Benim abim, senden duyarsa kırılır. Ben kendim konusurum dedim. Kendim de bahsettiğim sekilde konustum ne kırıcı bir şey söyledim ne de bahsettiği gibi bana lazım değil vs dedim… ben anlayamıyorum gerçekten. Hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Bende mi bir sıkıntı var arkadaşlar ? İstediler aynı gün verdim. Bir defa lafını yapmadım. Sıkıştırmadım şimdiye kadar. O bir gram üstüne kenara atmamış. Kazandığını yemiş. Sağda solda o tatil senin bu tatil benim gezmiş. Suclusu ben oldum. Kimse ona niye ödemedin demiyor. Ev alacaklarmış, mecbur isteyecek diye kimse demiyor. Herkes bana yükleniyor. Yarın abimi arayıp konusayım diyorum ama o kadar tepkiler gördüm ki bende mi sıkıntı var, ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgular oldum. Benim bir yanlışım var mı bunda ?
Gerçekten öyle… ah bir de babam bir de bana şey dedi. E sen niye öyle diyorsun ki, senin ev alacak durumun mu vardı? Biz istemezsin sandık… 2 arsam, 2 arabam, 200 gram altınım ve de dövizim var. Üstelik ne hikmetse ev almak istediğimde fakir, borcumu geri isterken zengin oluyorum. Üstelik abim de annemin baba mirası toprağını müteahhite verip , aldıkları 4+1 dubleks dairede oturuyor. Ben 2+1 daire almak için kıçımı yırtıyorumBen anladım ki kimseye paran olduğunu durumunun iyi olduğunu söylemeyeceksin hemen akbaba gibi çökmeye çalışıyorlar göz koyuyorlar rızkına insanın. Et yesen kuru ekmek yedim diyeceksin ki herkes senden kaçar bizden para borç istemesin diye. Ama paran oldu mu herkes peşinde nerden ne koparıriz diye
Annen deseydin ya abim 4+1 yaparken tansiyonun gayet düzgündü diyeGerçekten öyle… ah bir de babam bir de bana şey dedi. E sen niye öyle diyorsun ki, senin ev alacak durumun mu vardı? Biz istemezsin sandık… 2 arsam, 2 arabam, 200 gram altınım ve de dövizim var. Üstelik ne hikmetse ev almak istediğimde fakir, borcumu geri isterken zengin oluyorum. Üstelik abim de annemin baba mirası toprağını müteahhite verip , aldıkları 4+1 dubleks dairede oturuyor. Ben 2+1 daire almak için kıçımı yırtıyorum
Aa senin gözün var oluyor hemenAnnen deseydin ya abim 4+1 yaparken tansiyonun gayet düzgündü diye
E tabi istemeyin abiniz üstüne yatsın. Alışmışlar oğlana yedirmeye. Gerçekten tam oğlan aşığı aile. Size ev layık görmüyorlar. 2 arabayı napacaksınız birini satın... Yazık gerçekten ya...Gerçekten öyle… ah bir de babam bir de bana şey dedi. E sen niye öyle diyorsun ki, senin ev alacak durumun mu vardı? Biz istemezsin sandık… 2 arsam, 2 arabam, 200 gram altınım ve de dövizim var. Üstelik ne hikmetse ev almak istediğimde fakir, borcumu geri isterken zengin oluyorum. Üstelik abim de annemin baba mirası toprağını müteahhite verip , aldıkları 4+1 dubleks dairede oturuyor. Ben 2+1 daire almak için kıçımı yırtıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?