Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Ben olsam ailemin bu tavrindan dolayi ihtiyacim kalmasada isterim ne munasebet yani sizi esinize karsi zor durumda biraktiklarinin farkinda degiller mi ne demek 1 araba kullanin onlara mi kalmis isterseniz kapinizda 5 araba yatar borc vermissiniz ve simdi geri istiyorsunuz hesap sorma haklari yok ogluslarini cok dusunuyorsalar onlar odesinler madem bundan sonra sizede ders olsun kimseye 1 lira bile vermeyin en iyisi vermeden kotu olmak

Sen kötü olmamak için ne kadar çabalamışsın aslında ama gören duyan bilen olmamış üstüne kötü sen olmuşsun.İnsan o çabasına üzülüyor en çok.Abin adam değilmiş maalesef aranızda geçenleri en iyi o biliyorken insanlara farklı anlatıp taraftar toplamiş aklınca.Kuzene hic anlam veremedim ona ne oluyormuş acaba.Eşin sabırlı davranmış bunu kullanmişlar.Ailen klasik oğluma değmesinde ne olursa olsun kafasında.Borcu istemesiydin senden iyisi olmayacaktı ama istedin senden kötüsü yok şimdi.Abinle basbasa kimseyi karistirmadan birkez daha konus.Ailene yansittigi icin kirildigindan bahset.Ama hicbirsey eskisi gibi olmayacak artık en üzücüsüde o oluyor.

Yavv konu sahibini esini arayip ayar verenler 3 sene once neden abiye yardim etmemis acaba simdi onlardan ister abi diye konu sahibi hakkindan vazgecsin istiyorlar baski yaparak

Yavv konu sahibini esini arayip ayar verenler 3 sene once neden abiye yardim etmemis acaba simdi onlardan ister abi diye konu sahibi hakkindan vazgecsin istiyorlar baski yaparak
Ondan medet umamazlar anlattıkları kuzenimin 1 ay sonra düğünü var. Yetim çocuk her şeyini kendi kendine yapmaya çalışan biri. O da sağdan soldan çok altın borç aldı ama o ödedi. Abim kira ödemiyor etmiyor, 3 senede 90 gramı da yapamadı. Simdi arabayı ilana koyunca noldu niye koydun diye sormuş. O da kuzenim yaptı ödedi çocuk, üstelik düğün yapıyor ama kendisi borcunu yapamadı ya kendini kötü göstermemek için de beni kötü gösteriyor

Hayir yani kuzeninize ne ben kardesime borc verip isteyecem oda esimi arayip hesap soracak hayirdir senmi odeyeceksin senden mi istedik derim abiniz size borcunu odemezken arayipta kizi zor durumda birakma abi dedi mi hayir birde sizide degil esinizi ariyor yerinizde olsam derim abimi cok dusunuyorsun sende borcuna sadik adamsin sen ode derim yani

Eşim anlatınca kuzenim de dediğine pişman olmuş zaten. Kaç defa da arkadan aramış özürler dilemiş, mesajlar atmış. Baya uğraşmış arkadan toparlamak için. Ondan bir şey demedim peşine ben de. Adam duyduğu gibi hatasını anlayıp defalarca özür dilemiş

Aileniz altınları hibe etmenizi istiyor herhalde.
Size değil oğullarına diyecekler ne diyeceklerse, 3 yılda ne yapıp edip ödeyecekti borcunu.
Millete de yalan yanlış anlatıyorlar. Ayrıca kuzene ne? Ne hakla eşinizi arayıp hesap soruyor? Arar ona da iki çift laf söylerdim yerinizde olsaydım. Satsın arabayı, versin altınları abiniz. Kim sizi kötü biliyorsa bilsin. Ailenin erkek çocuğu seviciliğinin bedelini siz ödemek zorunda değilsiniz.

bu zamanda borç almak ta vermek te sıkıntı.Abiniz babanıza şikayet edeceğine paşa paşa borcunu ödese daha mantıklı olurdu.abinizi aramayın konuyu açmayın bakalım ne yapacak

Vermeyip kötü olacaksın işte. Ben olsam bu kadar hayırsızlığa açar o abiye söverim. Paramı da ertesi güne geri isterim, gitsin kredi çeksin ödesin. Saygısız. Kuzene neymiş acaba o da iki çift lafı hak ediyor.

Ben anladım ki kimseye paran olduğunu durumunun iyi olduğunu söylemeyeceksin hemen akbaba gibi çökmeye çalışıyorlar göz koyuyorlar rızkına insanın. Et yesen kuru ekmek yedim diyeceksin ki herkes senden kaçar bizden para borç istemesin diye. Ama paran oldu mu herkes peşinde nerden ne koparıriz diye

Babanız da bi tuhaf borcu vereli 3 sene olmuş yok arabanı sat yok arsa sat oldu.
Baba siz oralara karışamazsınız ben borcu vereli 3 sene oldu zaten 3 sene diye anlaşmıştık bunda bi gariplik yok oğlunun şimdiye kadar ödememesi hata deseydiniz keşke.
Ben olsam annemi de babamı da aramam.
Abime de mesaj atarım boşuna beni millete kötüleme arabayı aldığın tarih belli üstünden geçmiş 2.5 sene,senin yaptığın şuan arsızlık yüzsüzlük yazarım.
Bi daha da iletişim kurmam

Gerçekten öyle… ah bir de babam bir de bana şey dedi. E sen niye öyle diyorsun ki, senin ev alacak durumun mu vardı? Biz istemezsin sandık… 2 arsam, 2 arabam, 200 gram altınım ve de dövizim var. Üstelik ne hikmetse ev almak istediğimde fakir, borcumu geri isterken zengin oluyorum. Üstelik abim de annemin baba mirası toprağını müteahhite verip , aldıkları 4+1 dubleks dairede oturuyor. Ben 2+1 daire almak için kıçımı yırtıyorum

Annen deseydin ya abim 4+1 yaparken tansiyonun gayet düzgündü diye

E tabi istemeyin abiniz üstüne yatsın. Alışmışlar oğlana yedirmeye. Gerçekten tam oğlan aşığı aile. Size ev layık görmüyorlar. 2 arabayı napacaksınız birini satın... Yazık gerçekten ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…