Altın istemek ?

Ben de kısmetse yaza evlenmeyi düşünüyorum. Bana da çok cringe geliyor bu olay, ailemin böyle bir talebi olmayacak o yüzden ama erkek arkadaşım adettendir diyor hazırlayacaklarmis. Demek istediğim çiftler arası bir konu bence, karşıdaki insanın maddi durumu olur olmaz. Aileler çok müdahil olunca çok huzursuzluk çıkabiliyor böyle maddi konularda maalesef aileler çok eski kafa hareket edebiliyorlar.

En cok üzüldügüm ne yazık ki sizin gibi düsünce besleyen kadınlar erkek evlat sahibi olup bu düşünceler ile cocuk yetiştirmektedir, dul olan bile altın isterseki dul olan bile kelimesindeki gizli hınc ve ötekilestirmeyi cok iyi görün arkadaşlar, ve aklınıza sunu getirin kadına siddet uygulamaktan asla cekinmeyen adamlar da bu uslüp ile konusur! Benzerliğe dikkat edin

mehir olarak altın veriliyor alınıyor istemek normal eş adayının maddi gücüne göre istersiniz istememeniz anormal bence . ama sizi de tebrik ederim gerçekten ben görüyorum her konuda feministlik yapan kızlar iş altın istemeye gelince istiyor tuhafıma gidiyor

Dul olanlar bile yazmanizdan zihniyetiniz belli zaten. Bizde de dul bekar farketmez dilenci gibi para altın istenmez herkes layikini yapar

Es adayının durumuna göre hareket edilebilir. Bizim de ağır degil bilezik istenir ama öyle çok değil. Sevgilime söyledim de yani elbet olacak. Tabi ki gelin de ona bir sey alacak dugunde. Saat gibi. Yani biz de boyle oluyor. Altin icin krediye girmesin elbette ama ilerde onlar peşinat olacaklar ev icin araba icin

Bu aileden aileye değişiyo biz öyle bi şart koşmadık ama erkek tarafı zaten yapmıştı altın o yüzden istemelik bişey olmadı ama isteyen akrabalarım oldu

Başlık parası olarak kendine iatemiyor ya.
Burdaki konuşardan emin oldukki istemeyince daha kıymetsiz oluyorsunuz. Boşverin istesin bence

2.sayfaya kadar yazanları okudum.
Bence annen mantıklı ölçüde istesin.
Büyüklenme gibi olmasın ama ailemin bana bırakacağı 1ev var. Sağolsunlar okutup güzel bir meslek sahibi olmamı da sağladılar. Yani altın merakı olan biri değilim.
Evlenirken de öncesinde de bizimkilere bişey demeyin, takılatını takarlar merak etmeyin dedim hep. Çünkü öyle olacağını düşündüm.
Ev alışverişi masraf vs. hiç birini erkek tarafına yüklemedim. Çeyizimde olanlar haricinde mobilya vs hepsini yarı yarıya ödedik. Çünkü takı da yapacaklar çok yük olmayalım dedim.
Bizim adetlerde kız tarafı bi tek yatak odası bulaşık makinesi buzdolabı alır. Kalanlar erkek tarafınındır(oturma odası salon tv vs..) . Yük olmadım. Evin içine alınanlar 100 tuttuysa 50-50 ödedik. Öyle olsun istedim
Çünkü mantıklı ve hakkaniyetli olan oydu.
Ama düğünde hiç bişey almadılar desem yeri.
Annesi 2bilezik babası 1 mi 2mi ne bilezik taktı. Hani şu düğün setleri vardır ya ondan bile almamışlardı.
Taktığımdan takacağımdan değil ama o setim bile yok yani.
Çok uzun yazdım ama annen istesin.
Şu an 7yıllık evliyim 2çocuğum var. Şükür geçim derdim de yok.
Boşu boşuna bişey yapmadıklarıyla kaldılar. Üzüldüm.
Arada yeri geldikçe de diyorlar bizde şöyle adet var böyle adet var. Yok şu kadar bilezik takılır yok böyle köstekli kolyeler fln. Ama yaptılar mj hayır.

Altın abartı olmadığı sürece istenmeli bence.

Güçleri yetmediği miktarda altın istemek borca girmelerine sebep olur.
Sonra aile borcu ödemekte zorlanır sizden geri altınlarınızı bile isteyebilirler. Tartışmalar bu tarz şeylerden çıkıyor genelde ilk zamanlar malesef
Bana yanlış geliyor onun için altın istemek.

Bence diye başlayan cümle daha sonra genelleme yapıyor yetmiyor "dul olanlar bile"diyerek aşağılamaya gidiyor!!!Hemcinsim olduğunuz için,sizin adınıza ben utandım!!Ne zavallı bir zihniyet ki altınla kendine ve toplumdaki diğer bayanlara değer biçiyor!!!

Bende çok sinirlendim dul bayan bile ne demek onun ve onun gibiler için kadının değeri kendini ilk erkeğine eşine sunmakla oluyor heralde, çok yazık Allah akıl fikir versin

Bana kalsa hic olmasın böyle şeyler ama olacaksa adaba uygun olan erkek tarafının kız tarafına sormasıdir.

Cnm benim mehir evlilik aktinde kadına helaldir ve istenmelidir istemezsen basit görürler emin ol , kesinlikle anneni dinlemelisin

Bende çok sinirlendim dul bayan bile ne demek onun ve onun gibiler için kadının değeri kendini ilk erkeğine eşine sunmakla oluyor heralde, çok yazık Allah akıl fikir versin
İşte bu zihniyet ileride gelinleriyle uğraşan,erkektir benim oğlum diyerek oğluna herşeyi(şiddet,aldatma vs.)hak görüp kızınada kocandır ne yaparsa hakkıdır deyip kızını altın para eşya vs karşılığında köleleştiren zihniyettir!!!

Dul olanlar BİLE

Çok çağ dışı bir olay ya, annenizin düşüncelerini önemsediği bir yakını varsa söyleyin annenizi ikna etsin.

"İstemezsen basit görürler" gibi zihniyete sahip olanları hiç anlamıyorum. Onlar kendilerini maddi değeri olan bir mal olarak görüyor sanırım. Bir kadın kendisini en fazla bu kadar küçük düşürebilir.

Cahil, sulak alanda bile susuzdur. (E. Goblot)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…