Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Ben olsam karışmam.Kotu görümce olurum.Abime derim ki git kendin çalış ode.Annemi babamı zora sokma ne yapıyorsan yap derim.
Valla ben derim isterse kötü görümce olsun 350 gr altın nedir kardeşim de kadın altın takacak diye kendini mi harap etsin belli bir miktar yapılır da yani illa ki 350 gr mi olacak hayırdır derim bizde 100 gr altın bilezik takılırdı şimdi o biraz düştü 80 e falan bir set takılır bir tane de boynuna beşi bi yerde artı yüzük ve yüz görümlüğü kolye bunları yaparız ama kisi gelir de 300 350 derse biz mesela döneriz yoldan hediyedir bunlar karşı taraf talep etmemeli

Bana mesela bir bilezik takacağız desinler gocunmam.Ama derim diğer oğluna ne taktiysan bana da onu tak derim.

Sizinle.halâ evleneceğine şaşırıyorum.Yani orf adet diyorsunuzda hayat şartları buna musade etmiyor neden diretiyorsunuz.
Yazık üzüldüm adama.

350de durduran neydi diye merak etmiştim şimdi öğrendim ailecek insafınız sizi orda durdurmuş
Başka adetlerinize de sıkı sıkıya bağlı mısınız çok merak ettim.
Antepli yakın arkadaşım var ailesi iki dükkanını sattı ve oğullarına verdi nerdeyse tüm parayı.
Mesela deseler ki adettir sana düşmez bir şey deseler “aa adet mi o zaman çok normal” deyip gönül koymadan vaz mı geçeceksiniz haklarınızdan?
Bana nedense adetin işinize gelen kısmını alıyorsunuz gibi geldi

800 gram isteyende gitsin.Sabancilara gelin olsun bu nedir ?

Sizin gibi kızlara ayrı hastayım iş altına, ev eşyası aldırmaya düğün yaptırmaya geldiğinde gayet gelenekçi takılırken iş kayınvalide geldiğinde modern olasınız tutuyor. Antep kültürü bildiğim kadarı ile gayet gelenekçi ve gelinden aşırı hizmet bekleyen bir kültür. Madem bu kadar gelenekçi siniz o kadar altını talep ettiğiniz kayınvalidenizin nazını da çekin biraz. Yok ben bağımsız birey olacağım kayınvalide ile falan uğraşamam diyorsanız da gelenek adı altında erkek tarafını sömürmekten vazgeçin. Zaten adamın biraz aklı varsa şu devirde bunu bu kadar altını kendisi ile evlenmek için şart koşan biri ile evlenmez.

Aynen eve gelin getirmek diye deyim var.Kv hizmet et diye o kadar takı takılıyor.

Ay bir de bizim adetleri biliyor diyorsunuz da siz adamın ekonomik şartlarını bilmiyor musunuz? İlla ki herkese gösteriş yapacağız sapsarı bir top olarak gezeceğim diyorsanız replika olanlardan alın takın.

tvlerde surekli milyon lira dolandirildim diyen insanlar var ya .hep merak ederim bu kadar insanda milyonlar ne ariyor diye .
bu konu icinde antepten gelin alanlarin hepsinin oglu icin kenarda 1 milyonu mu var yahu nasil bir ortam orasi
Eltim Antepli, sık sık ev almak için altınlarımı satmamam gerektiğini öğütlüyor bana. Oğluna evlenirken nasıl altın yapacaksın, onlar ileride düğün yaparken zorda kalmaman için teminat dedi. O an anladım ki bu adamlar bu yola baş koymuş, yüksek bir motivasyonla oğullarına 20 sene öncesinden altın biriktirmeye başlıyor.

Peki siz bunu hak etmek için ne yaptınız, merak içerisindeyim.

Beni yalnıs anlama kuzum ama bende oldukça alımlıyım Bırak 350gr 100gr sözü veren bile olmadı.. Adet ve gelenek olabilir ama eski erkeklerde hiç yok artık yaa

motivasyonlari cok iyiymis her ay kira oderim ama gelinimi altinsiz birakmam ay sinirim bozuldu gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…