Beni iyice korkuttun
Zaten nişanlımda bu altınları alırsan , sonrasında ev ziyareti isterler gibisinden bir şey dediben o ara bağırdığım için adama , adam yarıda kesti. Aynen dur ben hiç bir şekilde almayacağımı söyleyeyim ya.
Söyledikleriniz birbiriyle çok fazla çelişiyor sanki.
Yani size bu aile bir ev alabileceğiniz derecede altın verebiliyor, nişanlınız da kalkıp maddi durumum iyi olmasa benimle görüşmek istemezlerdi diyebiliyor. Bu zamanda ev almak çok kolay da bizlerin mi haberi yok.
Aile kendi hasta kızına yardım etmiyor, nişanlınız yardım ediyor ama aile tüm çocuklarına ev alabiliyor. Size de ev alabileceğiniz düzeyde altın verebiliyor.
Yani konuyu anladıysam böyle, yanlış anlamışsam düzeltin lütfen.
Düğüne gelmeyeceğiz ama altını gönderelim demeleri çok saçma geldi bana kajmeryciğim. Madem senin kıymetini anladılar adam gibi düğüne gelip taksalardı altını? Ben olsam kabul etmezdim ama yinede senin en dogru kararı werecegine eminimMerhabalar kknın güzel hatunları.
Bu hafta epey bir aksiyonla geçti. Dün gece olan bir olayı paylaşıp sizden akıl almak istiyorum.
Dün gece nişanlımın kız kardeşi beni aradı.
Biliyorsunuzdur belki ama bilmeyen için ; kardeşi kanser ve biz o süreçte ilk kez tanışmıştık. Görüşmüyorlardı nişanlımla. O süreçte diğer kız kardeşi ile de görüşmüştük. Tüm ailesini tanıdım diyebilirim.
Her neyse benim numaram da diğer kız kardeşinde vardı. Dün beni aradı. Çok kibar ve akıllı bir bir kadın bu kardeşi. Mesafesini iyi bilen, kimseyle işi olmayan bir kadın gibi. Bana dedi ki “ Kajmery babamlarla abimin arası hiç yok biliyorsun. Babam benden bir şey rica etti bende aramak durumunda kaldım”. İçimden eyvah dedim bunlar kesin düğüne falan gelmek isteyecekler.
Neyse sonrasında “buyur ,dinliyorum” dedim. O da bana “ Babam sana altın aldı. Bizim oralarda böyle şeyler çok önemlidir. Abim asla kabul etmez ama babam sana bunları mutlaka verecek. Vermezsem gözüm açık gider” demiş.
Bende teşekkür ederim , bizim ihtiyacımız yok ve abin asla kabul etmez dedim.
Evet abim kabul etmez ama sen bir şekilde ikna et lütfen dedi. Biz düğüne gelmeyeceğiz asla, zaten abimde istemiyor ama ben kardeşimin (kanser olan) yanına gelirken sana vermek istiyorum. Babam başka bir kız olsa , ne düğünü ertelerdi ne de hastaneye gelirdi dedi. Seni çok taktir etti ve bu verdiğim altın sadece o kız için demiş. Ben yok desem de getireceğini söyledi.
Nişanlımı arayıp anlattım durumu. Epey bir tepki verdi. Kabul etmeyelim bence dedi. Dedim kabul etsem bu kişiler bizde hüküm sürer mi ?
O da ne demek hüküm sürmek Kajmery onlar bizim evimize bile gelmez , kaç kere söyleyeceğim? dedi.
Sonrasında sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin ama babamı tanıyorum o altınları bize mutlaka yollayacak ama sen almak istemezsen onu bilemem dedi.
Anneme söyledim . İnsanların içinden gelmiş kabul et dedi.
Sizce ne yapmam lazım ?
Kesinlikle okuduğumda, evvel ki konulardan aklımda kalanları da düşündüğümde aynen işaret ettiğiniz konular dikkatimi çekti. Bence de epey tutarsızlıklar var. Ev, araba alabilecek kadar altınlar))
Arada bag kurmak icin..
Ne güzel yazmışsınız.
Aslında benim de aklım çok karıştı.
En büyük sebebi de pişman olduklarını ve yanlış yaptıklarını yanımda da defalarca söylemiş olmaları.
İnsan hata elbette yapabilir ama bu hata çok büyük bir hata.
Nişanlım eskiden çok zenginmiş. Ailesine sürekli olarak para vermiş. Kardeşi ev alırken ev almış. Tüm düğününü o yapmış. Ama batınca hiç birisi istememiş.
Biz kaldıramayız , aile yapımızı bozma demişler.
Yoksa ben kindar bir insan değilim. Sadece nişanlıma sırt dönene (kendi evlatlarına) bana da aynısını yapar diyorum.
Kajj maddi açıdan altınları alman şimdi ki zamanda çok iyi olur ama maneviyat daha önemli bence. Sen maneviyata daha çok önem veren birisin. Zaten o altına ihtiyaçın yok ki bence risk alma derimKuzum günaydın.
Evet altınları alıp direkt kasaya o şekilde de koyabilirim.
Ama babasından anladığım kadarı ile asla laf etmeyecek çünkü bunu hak için yapıyor.
Nişanlımın hakkı kalmasın diye .
Ama görümcen ,babam sana altın aldı demiş,alacak dememiş ki.Canım aslında bana kurbandan sonra demek istedi bence.
Orayı yanlış anlatmış olabilirim ama zaten şimdi vereceğiz gibi değilde bayramdan sonraya diye düşündüm. Nişanlımda aynen öyle olur dedi.
İnşallah bilmediğim ne varsa orataya çıksın ya
Kuzum bilmiyorum farkında mısın ama henüz kurban bayramı gelmedi....yani henüz hayvanları satılmadı...ama senin altınların hazır!? Üstelik bu kızın tedavisi ile ilgili senin açtığın konu üzerinden de öyle yıllar filan geçmedi ...iki /üç ay öncesine dayanan mevzu konun..yani bu adamlar besicilikle gecinirken birden bire sana ev/araba parası çıkarıp verebiliyorlarsa ve henüz kurban bayramı gelmemisken ...olmadığı için değil ,vermek istemedikleri için vermediklerinden bu parayı.Hakkinda hayırlısı olsun ama nisanlin ve ailesi arasında senin de bilmediğin durumlar var gibi hissediyorum
Haklısınız. Çok cahilce davrandım.Evi ziyaret etseler noluyo virüs mü bırakacak lar Allah aşkına. Ailesi onlar sizde ılımlı olun biraz gaza gelmeyin
Söyledikleriniz birbiriyle çok fazla çelişiyor sanki.
Yani size bu aile bir ev alabileceğiniz derecede altın verebiliyor, nişanlınız da kalkıp maddi durumum iyi olmasa benimle görüşmek istemezlerdi diyebiliyor. Bu zamanda ev almak çok kolay da bizlerin mi haberi yok.
Aile kendi hasta kızına yardım etmiyor, nişanlınız yardım ediyor ama aile tüm çocuklarına ev alabiliyor. Size de ev alabileceğiniz düzeyde altın verebiliyor.
Yani konuyu anladıysam böyle, yanlış anlamışsam düzeltin lütfen.
sizinle arasında kötü bi şey geçmemiş size zararı dokunmamış insanlar için neden görüşmemekte peşin kararlısınız?Öyle bir şey olamaz. Çünkü dünde kendisine söyledim. Sen affedip görüşebilirsin ama beni sakın katma dedim.
Ya bir de görüştükten sonra aslında o kadar da kötü insanlar değiller diye düşündüm. Ama bu düşüncemi ona asla söylemedim
Nişanlımın eski yaşadıklarından ötürü tamamen. Yoksa dediğiniz gibi benlik bir durum yok. Ama bugünden itibaren bundan sonra inşallah bu konuyu tamamen kapattım.sizinle arasında kötü bi şey geçmemiş size zararı dokunmamış insanlar için neden görüşmemekte peşin kararlısınız?
Nişanlınız arasını düzelttikten sonra bile beni karıştırma görüştürme demek bana pek hoş gelmedi açıkçası.. Evet o zaman bir yanlış yapmış olabilirler fakat nişanlınız da yanlış yapıyor, ölümlü dünyada anne babaya bu derece kin gütmek de neyin nesi? Ben böyle bi adamdan ürperirdim, ana babaya eyvallahı olmayan insan eşinin herhangi bi hatasında neler yapmaz ki??Nişanlımın eski yaşadıklarından ötürü tamamen. Yoksa dediğiniz gibi benlik bir durum yok. Ama bugünden itibaren bundan sonra inşallah bu konuyu tamamen kapattım.
ahahhaha benimkiler bana 10ar gramdan 4 bilezik yaptı o zaman kapıdan selam deyip dönmeleri lazımdı fakat yapıştılar totomuzdan ayrılmıyorlarAltınları alsanız da almasanız da oğullarının evine istedikleri zaman gelme hakkı var ailenin.
O yüzden tepki vermeniz garip, çok kötü olaylar da yaşansa siz zannediyor musunuz ki hiç görüşmeyecekler ve sizin kafanız tam anlamıyla rahat olacak?
Cok nadir de olsa bu görüşmeler olacaktır. Et tırnak hesabı.
Altınlarla bu olayı bağdaştırmaniz yanlış.
Altınları düğün hediyesi olarak kabul edebilirsiniz. Kv kp bana düğünümde 10 bilezik yaptı, bu daima benim evimde kalacaklar anlamına mı geliyor? Düğün öncesi sizin de anlaşma yapmanız olmamış bu yüzden.
Onlar anne baba olduğu için oğullarının evliliğine katkıda bulunmak istiyor olabilir.
Evlatlar da bunu kabul etmeli bence.
Ama görüşme sıklığı bu mevzu ile ölçülemez hicbir zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?