Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söyledikleriniz birbiriyle çok fazla çelişiyor sanki.
Yani size bu aile bir ev alabileceğiniz derecede altın verebiliyor, nişanlınız da kalkıp maddi durumum iyi olmasa benimle görüşmek istemezlerdi diyebiliyor. Bu zamanda ev almak çok kolay da bizlerin mi haberi yok.

Aile kendi hasta kızına yardım etmiyor, nişanlınız yardım ediyor ama aile tüm çocuklarına ev alabiliyor. Size de ev alabileceğiniz düzeyde altın verebiliyor.

Yani konuyu anladıysam böyle, yanlış anlamışsam düzeltin lütfen.

Son düzenleme:
Altınları alsanız da almasanız da oğullarının evine istedikleri zaman gelme hakkı var ailenin.
O yüzden tepki vermeniz garip, çok kötü olaylar da yaşansa siz zannediyor musunuz ki hiç görüşmeyecekler ve sizin kafanız tam anlamıyla rahat olacak?
Cok nadir de olsa bu görüşmeler olacaktır. Et tırnak hesabı.
Altınlarla bu olayı bağdaştırmaniz yanlış.
Altınları düğün hediyesi olarak kabul edebilirsiniz. Kv kp bana düğünümde 10 bilezik yaptı, bu daima benim evimde kalacaklar anlamına mı geliyor? Düğün öncesi sizin de anlaşma yapmanız olmamış bu yüzden.
Onlar anne baba olduğu için oğullarının evliliğine katkıda bulunmak istiyor olabilir.
Evlatlar da bunu kabul etmeli bence.
Ama görüşme sıklığı bu mevzu ile ölçülemez hicbir zaman.

İyi de sen niçin bağırdın nişanlına, ev ziyareti isterler dedi diye ??

Kesinlikle okuduğumda, evvel ki konulardan aklımda kalanları da düşündüğümde aynen işaret ettiğiniz konular dikkatimi çekti. Bence de epey tutarsızlıklar var. Ev, araba alabilecek kadar altınlar ))

Düğüne gelmeyeceğiz ama altını gönderelim demeleri çok saçma geldi bana kajmeryciğim. Madem senin kıymetini anladılar adam gibi düğüne gelip taksalardı altını? Ben olsam kabul etmezdim ama yinede senin en dogru kararı werecegine eminim

Bir Ev alacak değerde altın verecek olan aile (diğer çocuklara yapıldığı ve hak geçmesin istendiği yazılmış) bunu oğulları ile üstelik daha evlenmemiş kıza vermez. Oğul, baba ile görüşmese bile ( ki konuşmuş baba-oğul yakınlarda) kızkardeşlerden biri “bu büyük meblağdaki” altını alır direkt abisine teslim eder , babam gönderdi der. Kimsenin altını beni ilgilendirmiyor da,, oturmayan noktalar var, yazayım dedim.

Kesinlikle okuduğumda, evvel ki konulardan aklımda kalanları da düşündüğümde aynen işaret ettiğiniz konular dikkatimi çekti. Bence de epey tutarsızlıklar var. Ev, araba alabilecek kadar altınlar ))

Bilemiyorum da kötü bir aile olsa bunların hiçbirini yapmazdı. Bu şekilde gurur yapabilecek, oğlunun düğününe gitmeyecek fakat yine altın yollamak isteyen bir aile, kanserli kızına yardım etmeyecek. Hasta kızına yardım etmeyen bu aile, sonradan mı bu kadar zengin oldu? Benim aklım almadı valla.

Bence her konuya gerçeği İle hakim değilsiniz gibi..
Baba aldı denmiş Evleri çocuklarına ve hak geçmesin diye de size de ev alacak değerde altın gönderiliyormuş ya..
Ama şimdi nişanlınızın kardeşine ev alırken yardım ettiğini yazdınız.
Dediğim gibi belki konuların gerçekliğine tam olarak vakıf olmayabilirsiniz.

Kajj maddi açıdan altınları alman şimdi ki zamanda çok iyi olur ama maneviyat daha önemli bence. Sen maneviyata daha çok önem veren birisin. Zaten o altına ihtiyaçın yok ki bence risk alma derim

Ama görümcen ,babam sana altın aldı demiş,alacak dememiş ki.

Evet kesinlİlke ben de böyle düşünüyorum.

Ev değil hayır bir araba alacak kadar. O da çok pahalı bir araba kadar değil sanırım.Diğer kardeşlerine ev almış.
Orada bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Hastalık durumunu da diğer yerlerde açıkladım.

sizinle arasında kötü bi şey geçmemiş size zararı dokunmamış insanlar için neden görüşmemekte peşin kararlısınız?

sizinle arasında kötü bi şey geçmemiş size zararı dokunmamış insanlar için neden görüşmemekte peşin kararlısınız?
Nişanlımın eski yaşadıklarından ötürü tamamen. Yoksa dediğiniz gibi benlik bir durum yok. Ama bugünden itibaren bundan sonra inşallah bu konuyu tamamen kapattım.

Nişanlımın eski yaşadıklarından ötürü tamamen. Yoksa dediğiniz gibi benlik bir durum yok. Ama bugünden itibaren bundan sonra inşallah bu konuyu tamamen kapattım.
Nişanlınız arasını düzelttikten sonra bile beni karıştırma görüştürme demek bana pek hoş gelmedi açıkçası.. Evet o zaman bir yanlış yapmış olabilirler fakat nişanlınız da yanlış yapıyor, ölümlü dünyada anne babaya bu derece kin gütmek de neyin nesi? Ben böyle bi adamdan ürperirdim, ana babaya eyvallahı olmayan insan eşinin herhangi bi hatasında neler yapmaz ki??

ahahhaha benimkiler bana 10ar gramdan 4 bilezik yaptı o zaman kapıdan selam deyip dönmeleri lazımdı fakat yapıştılar totomuzdan ayrılmıyorlar

Kesinlikle almayın.
İnsanlar bı çeyrek takıyor çeyrek taktım diye dolanıyor ortada.
Nişanlınız ailesiyle tatsız durumlar yaşamış biraz yorumlarınızı okudum.
Aman aman almayın altınlarını. Sonra gelip gidiş, laf sokuş hakkı ediş, yorum yapma hakkı ediş, altınlarıda aldılar yorumlarını hal ediş gibi bir sürü olayla canınızı sıkmayın hiç.

Madem kızkardeşi naif biri kibar bir şekilde kabul etmeyin ve sebep olarak da nişanlınızı gösterin. Karşı tarafın içlerinde çelişen bir çok yeri var. Size her şeyi anlatmadıklarını düşünüyorum ve hayatta kimseye sebepsiz maddi yardımda bulunulduğunu görmedim. Vicdan diyecekseniz kanserli kızlarını yüzüstü bırakan bir vicdandan bahsediyoruz.

PS: mutluluklar dilerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…