Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin aileyle sorununuz ne? Nişanlınız barışırsa siz de görüşmelisiniz. İki farklı kişi yazıyor gibi geldi? Bir tane Kajmery var di mi?

Ben görüşülmeyen ve görüşülmeyecek aileden altın kabul edilmesi durumuna karşıyım.
O altınları size kayınvalide/kayınpeder statüsünde verecekler. Alırsanız bu konumu kabullenmiş olacaksınız. Ve iş görüşme konusuna geldiğinde görüşmezseniz de işgüzarlık olarak addedilecek bu durum. Altınları alırken x’in anası babasıydık şimdi ne oldu biz ona ne yaptık diyecekler. İhtiyacınız zaten yok bildiğim kadarıyla, ihtiyacınız olmayan şey için gül adınızı küle çevirmeyin derim ben.

Ha bu ailedir elbet barışırlar bugün değilse seneye. Seneye değilse 10 sene sonra. Ama elbet barışılır. Hiç olmazsa torunda. İşte o zaman hak hukuk gözeten adam al kızım der getirir.

Ben bu şekilde düşünüyorum.

Sizin aileyle sorununuz ne? Nişanlınız barışırsa siz de görüşmelisiniz. İki farklı kişi yazıyor gibi geldi? Bir tane Kajmery var di mi?
Zaten konumda da söyledim. Kendi içimde çeliştiğimi. Öyle olmasa soru sormazdım değil mi? Hayatta her şeyi olumlu ve olumsuz yönleriyle düşünüyorum. Burada da sesli düşünüp yazdım.
Benim aileyle bir sorunum var yazmadım ki . Aileyle benim bir sorunum yok ama ya bizi üzerlerse diye endişeli olduğumu yazdım.

Çok şükür aileminde ,ailesinde hiç bir şeyine ihtiyacımız yok.
Kendimizi böyle ayarladık çünkü. Kimseden bir şey almamak üzere.
Evet altınları alırsam kayınpederim olacak ama almazsamda olmayacak mı ? O zamanda aynısı olacak sanki...
Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için.

Açıkçası öyle olacak. Almazsanız görüşmeme konusunda başınız çok daha dik olur. Çünkü altınları alıp görüşmemek biraz saçma olacak.

Aralarda başka konular oldu mu bilmiyorum ama bu evliliğinizde esinizin ailesine karşı bu katı tutumunuzdan dolayı sorun yaşamazsınız umarım.

Ben sizi bu konuda katı ve var olan soğukluğun devamını isteyen kişi olarak görüyorum, yanılıyor muyum bilmiyorum ama konulardan anladığım bu. Eşinizin ailesi eşinize karşı kötü olmuş olabilirler ama size bir zararları olmamış birebir. Bu kadar olumsuz yaklaşmayın, şimdi kötü olmaları ömür boyu kötü olacakları anlamına gelmez. Yarın birgün çocuğunuz olduğunda başka bir sekilfe birarada olma durumunuz olacak ki bence olmalı da.

Ben de eşimin ailesini sevmiyorum, malum yeni konu açtım ama eşimin anne babası onlar ve ve eşinin ailesiyle kötü olup gerçekten evliliği mutlu olan ve mutlu devam eden evliliklerin zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu olumsuzluklar hep gündem oluyor ve enerji emiyor.

Altınları kabul edin ve nisanlınızı ailesi konusunda olumsuz yönlendirmeyin derim.

Zaten artık dırdırcı bir kadın konumuna geldim resmen.
O yüzden artık nişanlıma ailende ailen demeyeceğim.
Valla sizin konunuzun yanında bu hiç bir şey.
Teşekkür ederim yorum için

Merhabalar canım, gidilmeyen düğüne altın götürmek oldukca absürd bir durum bence. Yalnız su şekilde düzelteyim,sizin düğününüze gelmeyi cok isteyip,gelemeyen birisi olur,sizi gördüğü ilk firsatta ya da evinize hayırlı olsuna geldiğinde altın getirir. Bu normal.

Burada açıkça düğüne gelmeyecegiz deniliyor.
Bütün konularını biliyorum,o altınları kabul etme.
Bu arada hak hukuk denmiste hic katılmıyorum,ben evlenirken ailemin maddi durumu kötüydü,ama suanda iyi. Yani kardesime,bana yaptiklarindan fazlasını yaparlar muhtemelen

Yani kayınbaba bunu düşünüyor da olabilir belki ama ..

Merhaba canım.
Öncelikle her konuma gelip , yorum yazdığın için teşekkür ederim.
Konulara vakıf olan kişiler süreci daha iyi biliyor o yüzden yorumları benim için bir tık daha önemli.
Şimdi şöyle bir şey var benim ailemde de herkese her şey eşit yapılır.
Örneğin abime evlendiğinde babam 200 bine yakın masraf yaptı.
Şimdi kardeşim evlenecek olursa ona da o oarayı vereceğim diyor. Aynı şekilde ilk evliliğimde de babam epey masraf yapmıştı bana. Hatta hala o paranın bereketini çok görüyorum.
Bilemiyorum babası da belki böyle bir insandır ?
Kendi deyimi ile babası çok sofi bir adammış.

Kajmery nişanlına sorsana, kardeşine annesine babasına birşey olsa ya da ne bileyim ölse! Ne hisseder. Ölümlü dünya küs ölmek de var işin sonun da.
Sonra hayat boyu kendine ahhh etmesin nişanlın. Sonuçta anne baba, kızsanda atamazsın ki. Hani altınları geçtim, maneviyat olarak da huzur bulamayabilir.

Rica ederim tatlım,evet kayinbaba da bu sekilde düşünüyordur o zaman. Yalnız şunu söyleyeyim,şahsıma,insanlar bana altın takacaklarsa,ve bu altin bir araba ya da ev alacak kadar bir meblağsa,ben o insanları düğünüme davet ederim. Ha yok kabul etmezsem gelmesinler zaten.

Aile iliskileri surekli bir maddiyat içinde bunların. Para para para farkında mısın? Nisanlinda öyle biri degil yani,bu muameleye maruz kalmasi cok sinir bozucu..Adam güngörmüş,zenginligi de fakirligi de yaşamış. Para onun için amaç degil arac,vicdanlı.

Doğru muyum?

Nisanlin hakkında boyle düşünüyorum ben. Sofi birisi olabilir,doguda özellikle böyle insanlar cok var. Dogrudur yani tatlım.

Ha bir diger meseleye gelelim,ailesini silen ailesiyle kötü olan sana neler yapmaz bla bla .. Bu sözlerin hepsinin içi boş,bana gore. Oyle birsey olsaydi eger,kacarak evlenen kızlar,kocalariyla mutlu olmazlardi. Ee ailesini siliyor kadin,20 sene görüşmüyor ama colugu cocugu oluyor,esiyle mutlu mesut yaşıyor

Ya da ,ailesiyle küs olup,cenazesine bile gitmeyen insanlar var,onlar da kocalariyla ya da karilariyla mutlu oluyorlar. Vefa hakedene gösterilir. Nişanlın seni seviyor. Belirli yaşa gelmis insanlarsiniz ve kendi emeginizle evlenceksiniz. Bundan daha guzel ne olabilir?

Kaynanam bize koltuk perde aldi elimden altinlarimi aldi uhuhuhuu diye konu açacak bir üye degilsin.

tırnağın var başını kasıyorsun.

Herkes hata yapabilir nisanlin sence fazla tepkili değil mi evime dugunume gelemezler falan çok sert değil mi

Teşekkür ediyorum
Bence de, itiraf edin hoşunuza gitmiş çöpsüz üzüm olması.
Ben çok iyi anlıyorum aslında sizi
Benim eşimin anne babası da "onlarla hiç görüşmesek yeridir" diyebileceğimiz davranışlar sergilediler geçmişte. Eşime karşı, bana değil.
Hayırsız birer anne babadırlar.
Ama işte anne baba.
Yine de silip atmalı şeyler yaşanmadı. Çok samimi olmasak da görüşür ederiz kesinlikle.

Ben sizin de ilişkinizi belli bir seviyede tutabileceğinize inanıyorum
Düğünüme, evime gelmesinler demektense "gelseler bile herhangi bir tanıdık gibi gelip giderler" seviyesine çekebilirsiniz sanki ilişkinizi. Böylesi daha vicdanlı olur sanki.

Adam bu kadar hakkını vermek istiyorsa evladının, onu da almalısınızdır.
Ama nişanlınızla konuşun detayıyla.
Artıları eksileri ne olur. Alırsanız ne olur almazsanız ne olur gibi.

Size çok çok mutluluk dilerim

Gerçekten benden iyi anlatmışsın nişanlımı
Bir de gerçekten nişanlıma bir şey diyemiyorum her şeyin aşırı farkında.
Bana şey dedi “ eğer şu an ki maddi durumum olmasa beni insan yerine koyup aramazlardı bile”. Bunu diyen adama ben ne diyeyim ki ?
Ben zaten aile ilişkisi ve kişilik konusunda çok fazla deneyimliyim.
Hep yazıyorum ; eski kayın validemle anne -kız gibiydik. Resmen arkadaşımdı. Bir sürü dertler paylaştık, zibilyon tane yere gittik. Hemde bu gittiğimiz yerlerde ben 5kuruş harcamadığım gibi çok hürmetliydi. Ama eski eş ? Tam tersi hiç bir halttan memnun olmayan , cimri ve fesat bir pislikti.
Hani nerede kaldı aileler ve evlatların davranışları arasında ki bağ ?

Elbette hoşuma gitti asla yalan söyleyemem.
Çok teşekkür ederim hepsini yeniden düşüneceğim.

Şu sen çok muhteşem bir evlatsın,sözü beni rahatsız etti. Genelde bir şeyler saklanmak istendiğinde böyle abartılı sözlerin kullanılabildiğini gördüm pek çok yerde. Olayların arkasında farklı şeylerin olduğunu düşündürüyor bana bunlar.

Düğünüme katılamayacak durumda olan adamların altınını da, akçesini de istemezdim ben olsam. Gitsin vicdanını başka yerde rahatlatsın herkes.Tamam sizin onlarla bir husumetiniz olmayabilir. Ama, evladının gönlünü yakıp yıkıp, yaklaşabilmek ya da vicdanını rahatlatabilmek için sizin üzerinizden yürümeye çalışıyor bu insan.Benim üzerimde bir hakkınız yok. Sizden bir beklentim yok. Eşiminde öyle. Kabul etmek istemiyorum diyeceksiniz.Zor durumdayken yüz çevirenler, sahip çıkmayanlar onlar. Çok istiyorsa, gitsin oğullarının gönlünü yapsınlar önce.

Evi ziyaret etseler noluyo virüs mü bırakacak lar Allah aşkına. Ailesi onlar sizde ılımlı olun biraz gaza gelmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…