Altın mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canim iyi düşün derim, eger aile seviyeli, yerini bilen insanlarsa kirmayiverin ama aksiyse bosver zaten başından beri yanlizdiniz Mutluluklar

Yok nişanlım asla kötü bir evlat ve abi değil.
Buna çok emin konuşuyorum çünkü kardeşleri ve ailesi de aynen böyle söylediler.
Biz sana iyi bir aile olmadık , olamadık ama sen çok muhteşem bir evlatsın dediler.
O kadar canı yanmış ki adam evlenme kavramına bile inanmamış. Bir ailesi olacağına ihtimal vermemiş.
Hep kendini işine adamış , başka insanların hayatlarına.
Dediğiniz gibi insan ,insana muhakkak ki muhtaç.Tüm söylediklerinize katılıyorum ve yorum için de çok teşekkür ederim. Çok aklı başında bir kadınsınız.

Eş ailesiyle sonuna kadar sorun yaşamış biri olarak diyorum ki; “ Sen altınları alsanda almasan da torun olunca onlar görmek ve görüşmek isteyecekler.” O yüzden altınları al Kajmery34 . Bankada kasa kiralayıp koyabilirsin. Hani bişeyde diyeceklerini sanmıyorum zaten. Neden desinler en fazla “Eşimden kardeşinin tedavisi için aldığınız paraya anca denk düşüyor” dersin olur biter.
Çok kopuk aile ilişkilerine de karşıyım sen bence mesafeni resmiyetini gayet kurarsın ve saygı resmiyet içinde görüşebilirsin. Sağlıklı bir şekilde yürütebilirsin ilişkinizi. Çünkü eşin yanında ve seninle. Bunu yaparsanız eşinle aranızdaki bağda güçlenir diye düşündüm. Çok mutlu olun :)))

yok ayol ne akli basindasi
sadece yasanmisliklar örnekler var aklim basimda falan degil puf desen yikilacagim ama bir evladim var iste yikilamiyorum

Nedenini bilmem altın kız bu al dursun kenarda altın kabul etmemek nedemek nasıl bir zenginsin sen:))şaka bir yana ahlaki bir durum yoksa altınları kabul et aile bireylerini de barıştır günah dünya zaten kısa bir yolculuk saçma sapan mevzular yüzünden küs kalmalarına izin vermeyerek benim inançlarına göre ahiretine altınları alarak ta bu dünyana bir su serp derim yinede sen bilirsin

Güldürdün resmen, niye tuhaf gelsin bende hesabımdaki parayı söylemedim, benle birlikte mi kazandı, ben öncesinde kazandım, ha gerek olursa ben zaten onunla paylaşırdım başka mesele ama bilmesine gerek yok çünkü üzerinde bir hakkı yok. Buradaki bir çok üyede söylemez evlenmeden önceki parasını, doğru olan bu çünkü hatta bana evini bile söyleme diyenler oluyor da o kadarı da abartı geliyor bana.

Ben başak burcuyum, doğuştan şüpheciyim, her şeye karşı tavrım bu, yer yer kötü bir şey tabi ki çok zorluyor beni ama yapacak bir şey yok yaratılış, çoğu zamanda koruyor kötülerden.

Çok teşekkür ederim canım, sende çok tatlısın ve mutluluğu sonuna kadar hak ediyorsun, umarım bir de nişanlının ailesi ile imtihan olmazsın, ben başıma geldiği için sen yaşayacaksın diye bu kadar tedirgin oluyorum. Ne karar verirsen ver inşallah hayrına sonuçlansın, çok mutlu ol

Ben tam konuyu bilmiyorum ama şuanda diğer çocuklarına yaptığını sizede yapmayı düşünecek kadar ince düşünceli bi aile var. Demekki ellerinde var bişeyler. Peki neden acaba nişanlınız iflas ettiğinde destek olmamışlar anlayamadım.hani paragöz bi aile olsalar şimdi bu altınları da teklif etmezlerdi.

Kuzum bilmiyorum farkında mısın ama henüz kurban bayramı gelmedi....yani henüz hayvanları satılmadı...ama senin altınların hazır!? Üstelik bu kızın tedavisi ile ilgili senin açtığın konu üzerinden de öyle yıllar filan geçmedi ...iki /üç ay öncesine dayanan mevzu konun..yani bu adamlar besicilikle gecinirken birden bire sana ev/araba parası çıkarıp verebiliyorlarsa ve henüz kurban bayramı gelmemisken ...olmadığı için değil ,vermek istemedikleri için vermediklerinden bu parayı.Hakkinda hayırlısı olsun ama nisanlin ve ailesi arasında senin de bilmediğin durumlar var gibi hissediyorum

Nişanlınızın görüşmeme nedeni varmış ama siz neden görüşmek istemiyorsunuz nişanlınız barışsa bile?
Böyle bir düşünceniz varsa asla almayın altınları.

Canım ben anlamadım ya, sana karşı yapılan olumsuz bir davranış yok, bağırıp sen görüş ama evime gelmesinler diyeceğin bir neden göremedim. Hediyelerini de istemiyorum kendilerini de diyeceğin ne var ki şimdi?
Aile Mevzularına dahil olmasan, senlik bir durum yokken kin gütmesen daha iyi olmaz mı? Yüz göz olmadan hır gür olmadan da aile olabilir insanlar, bilemedim bir garip konu

Sizi iyi niyetli biliyorlar ama sizde sandıkları gibi biri değilsiniz aslında. Düğünü ertelemiş olabilirsiniz ama adamın kardeşine verdiği parayı alıp kendi hesabınıza yatmasını isteyende sizsiniz. Nişanlınız ailesine öfke duymakta haklı olabilir ama sizin bu kininizi anlamış değilim. Direk bir olay yaşadınız mı onlarla? Bu kadar nefret etmenizi gerektirecek ne yaptılar size?
Adam ailesinin adını andığı anda kıyameti koparıyorsunuz. Sizin bu düşmanlığınızın sebebi ne?
Bana hiç iyi niyetli gelmiyorsunuz siz
Sanki ailesiyle arasında olan kopukluğu kullanıp çöpsüz üzüm alma niyetindesiniz.

Son düzenleme:
Canım aslında bana kurbandan sonra demek istedi bence.
Orayı yanlış anlatmış olabilirim ama zaten şimdi vereceğiz gibi değilde bayramdan sonraya diye düşündüm. Nişanlımda aynen öyle olur dedi.
İnşallah bilmediğim ne varsa orataya çıksın ya

Evet canım Allah var bana bir şey yapmadılar daha doğrusu öyle bir durumumuz hiç olmadı.
Ben biraz abartılı davrandım sanırım ya.
Bir anda ne bileyim korkularım esir aldı gibi bir durum

Görüşünüz için teşekkür ederim. Ama zaten hakkımda karar vermişsiniz o yüzden ben tartışmayacağım sizinle.

Neden peki?
Yıllar evvel sırt dönmüşler tamam birtakım sorunlar yaşamışlar ama bu kadar da eve almayacak kadar silip atmalı mı.
Ve siz neden nişanlınızdan daha çok tepkilisiniz?
Yorumlarını beğendiğim bir üyesiniz, bu kadsr katı olmanıza şaşırdım doğrusu.
Neden sadece nişanlınız olsun ailesinden bir kişi bile olmasın istiyorsunuz.
Hayır yani biz de bayılmıyoruz eş ailesine ama idare ediyoruz :))
Siz küslüklerini fırsata çevirmiş kraldan çok kralcı olmuşsunuz gibi geldi, sebebini merak ettim.

Şimdi bunu itiraf etmesi bile zor ama sanırım ailesiz birisi olması işime geldi.
Ama tabi böyle bir şey olamaz.
Bir de gerçekten yaşadığı şeylere çok üzüldüm. Bir insana ailesi böyle davranmamalı diye düşündüm.
Bilemiyorum evladına hayrı olmayan insanların bana ne hayrı olacak diye de düşünerek fazlaca tepki verdim.

Bu arada bende sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum. Teşekkür ederim

Etrafınızdaki insanları size hayrı olması kriterine göre mi hayatınızda tutuyorsunuz?

Sizin de var mı kimseye hayrınız?

Misal nişanlınıza “ onlar senin ailen seni doğurup büyütmüşler sana emek vermişler hatasız kul olmaz evet sana hatalı davranmışlar ama şu an hatalarını anlamışlar pişman olmuşlar bitsin bu dargınlık”deseniz daha “ hayırlı” olmaz mı sizce de?

Ve evet gerçekten iyi niyetli değilsiniz
Üzüldüm sizin adınıza
Çünkü mutlaka bunun karşılığını göreceksiniz

Umarım tüm niyetlerimin karşılığını tez vakitte alırım. Teşekkür ederim “iyi niyetli” yorumunuz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…