Altınlarımı borç vermeli miyim

Oldu ki altınları verdiniz ve arsa satılınca gerçekten o parayı verecekler size diyelim. Peki arsanın satılması yıllar sürerse ne olacak. Siz dımdızlak kalıp eltiniz altını bileziği herşeyi tastamam etrafınızda dolanmasını nasıl karşılayacaksınız? Üstelik kv kp bu süre içinde ölürse diğer kardeş banane anlaşmadan, borçlarından deyip arsaya ortak olduğunda ne yapacaksınız. Sizin altın parasını alıp geri kalan paranın bölüşülmesine müsade edecekler mi?

Nu konuda bir mağduriyet yaşadım. Ben iyilik yaptım, sözü veren vefat etti, iyilik yapılan kişide banane dedi. İşin özeti giden gelmiyor.

Aynı sey dolaylı olarak basıma geldi. Biz vermedik ve takılarımla araba aldık kendimize. Eğer vermiş olsaydık ustune soguk su içmek zorunda kalacaktık..
Birincisi kaynanan neden borç istiyor borç isteyecek biri varsa o da kaynındır. Gelip acıkca esinizden borç isteyecek ve dugunden gelen takılarla borcunu hemen odeyecegini garanti edecek gr olarak yazılı bir sozlesme imzalanması gerekir. İki gün içinde ya odeyecek ya da odeyecegi tarihi yazıp imlazalayacak. Borc Verecekseniz boyle yapılmalı. Yok eger vermeyecekseniz yatırım yaptıgınızı soyleyebilirsiniz.Arsa satmak oyle kolay degil heleki su zamanda.. Onun satılacagı zmana kadar sacınıza ak duser.. Bir gun gelir bizim arsanın yakınına kopru yapılacakmıs cok degerlenecekmiş der ve satma fikri fi tarihine kadar ertelenir sizde oylece kalakalırsınız.
Yeni evlilere tavsiyemdir. Her zaman altınlarınıza goz koyan cakallar olacaktır. Derhal ev arsa araba vs yatırıma cevirin veya cevirdiğinizi borca girdiginizi soyleyin ki millet yakanızdan dussun..

Kafalarına silah da dayasaniz o altınları geri vermezler,aslaaaaa
Satılacak arsa varsa şimdi de satabilirler ayrıca

hayatta kimseden borç almadım kimseye de borç vermem. sonra onu geri alırken sen kötü oluyorsun. bana mı güvenip borca girdiler, bana ne ?

Kayinbaba kayinvalide hak hukuktan dikkatlilerse verebilirsiniz onları tanıyan sizsiniz diyeceğim ama verip alamayan cokmus .
Ben şanslı kısimdanim sanırım Benden istendi ama kayinbabamn kul hakkindan çok korktuğunu yaşayış ve konuşmalarından biliyordum .( dört aylık evliydim) içimde acaba olmadan verdim sizde varsa vermeyin. Yalnızca birkaç ay dedi biraz uzun oldu ama öyle yıllar sonra da değil. Onda bile söz verdik diye rahatsız oluyorlardi.Hiç konuşmadım beklentim olmadı. saolsun o da fazlasıyla bana geri vermişti . Hâlâ hiç sorgulamadan verdi zor zamanımızda diye konuşurlar.

Arsa satilirsa vereceklerini söylemişler aslında ama siz bilirsiniz. Anne babanızin sozunuzde durmasini yasayisini siz biliyorsunuz

Son düzenleme:
Ben bankamiyim veremem deyin gitsin. Gelmez o altinlar. Paraniz yoksa evlendirmeyin arsa satilana kadar beklesinler size ne yahu. Kayniniz evlensin diye altin vericeksiniz. Ben kv deye degil anama babama bile vermem. Yoksa takmasınlar. Yok elllerinde takamadilar desinler. Neden sizin takilarinizi takicaklarmis?

Yengesinin altınlarına güvenen bir erkekle evlenecek kıza Allah akıl fikir versin. Kirada dükkan var, arsa var ve büyük ihtimalle oturdukları ev kendilerinin ama banka kredi vermiyor öyle mi? Olsa olsa "faiz falan ödemeyelim nasılsa altın var onu takalım" olayı bu. Geline de yavaş yavaş öderiz, nasıl olsa aciliyeti yok arsa ne zaman satılırsa.

Evlenmeyin kardeşim karşılayacak durumunuz yoksa. Ya da, iyi günde kötü günde deyip çulsuz evlenin. Karı koca çalışın yavaş yavaş her şeyinizi alın. Kocamla birbirimizi seviyorsak saygı gösteriyorsak yemin ediyorum pencereye perde yerine çarşaf asarım, durumum elverdiğince perdeyi de halıyı da alırım. Artık devir değişti herkes kendi imkanıyla evlensin ve dört dörtlük ev düzmeyiversin.

Eşinizle daha önce konuşulmuştur bu konu ve bence de karşı koyamayıp vereceksiniz. Bir kısmını demişler, ne kadarlık bir altın istiyorlar? Ben olsam kendi tarafımın taktığına dokunmam, kendilerinin taktıklarını verirdim. Dükkanın kirası eşinize geliyormuş, oradan her ay düşün borçlarını. Bu şartla verin.
Ne cahil insanlar var ya, kendi saçmalıkları yüzünden iki kadını düşman edecekler.

Kayniniz sizin altinlariniza guvenerek mi evlenmeye karar vermis. Vermeyin tabi ki. Sizin altinlar olmasa evlenemeyecekse evlenmesin zaten.

Verirsen üstüne soğuk su iç bi daha asla gelmez 3 sene önce kayınbabam bi tane verdim her bayram kızım önümüzdeki bayram ilk işim bileziğin diyo

Vermeyin eltinin altınları sizi ilgilendirmez

Neden altınlar olduğunu herkes biliyor ki bize de kayınvalidem sordu naptınız diye hep altınları sattık savdık yedik dedi geçti eşim bilmesine gerek yok benim paramı pulumu.
Gerçekten o altınlar geri gelmez birde kredi çıkmıyor Muş kara listede bunlar demek ki. Hayır işlemek için elti adayına vereceksen ver ama geri bekleme. Örnekleri çok yalan, abartı zannetme.
Benim şuan arkadaşım evliliğini bitiriyor seninle benzer olaydan sözde İstanbul'daki ev satılıp kıza verilecekti altınlar iki yıldır İstanbul gibi yerde ev satılmaz mi satılmadı ne hikmetse. Eltisi de altına arabasıni aldı bir güzel düğün takıları ile yarısını da koluna taktı gezip duruyor.
Acıma kimseye acınacak hale sen düşersin.

Bankaların kredi vermemesine takıldım ben...

Sonuçta ev araba alınmıyor, istenen kredi miktarı çok düşük ve ona rağmen çıkmıyor öyle mi?

Düzenli maaşı olan insana bankalar kredi alın diye telefondan taciz ediyor şu duruma bak.

Konu sahibi o altınlar gelmeyecek, tahminde bulunmuyorum, işi bu olan bankacılar gelmez diyor.
Hediye olarak ne kadar veririm derseniz onu verin gerisi boş.

Hayır ağır bir hastalık veya acil ihtiyaç olsa risk alın diyeceğim de düğün bu... akranları eğlendirmek için yapılan bir parti.

Tabi ki vermeyin. Eğer verirseniz buraya 3-5 sene sonra altınlarım gitti bir daha vermediler diye konu açarsınız. Çünkü mantıklı bir teklif değil. Yatırım da kullandığınızı söyleyin ve vermeyin

Arsa satılması olayına girmedim dikkat ederseniz, Nasrettin hocanın göle maya çalma hikayesinden farklı değil.

Ben düştüm sen de düşme .Sakın o hataya kalkma 1 senelik evli oldugun icin böyle düşünyosun cok normal ben de senin kadar evliyken vermiştim altınımı üzerine soguk bardak sun icmek zorunda kaldım kredi ceksinler baskasından alsınlar arsa sssatılmadan yapmasınlar bişey ne bileyim ama sakın verme giden gelmiyor deneyimlemiş biri olarak söyluyorum

başlığı okur okumaz verme dedim, içeriği okudum fikrim aynı. senin altınlarına güvenip mi evleniyorlar veya çocuk evlendiriyorlar. başka şekilde, gücünüzün yettiğince destek olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…