• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALTINLARIMI ELTIME VERECEKLERMIS

O adece diyoki senin ailen olursa verirdik ama
siz de "kendi annem de istese vermem cunku baska guvencemiz yok" diyin. ne derse desin vermeyin cunku bir daha asla aslamayacaksiniz. isterlerse kussunler bakin sakin vermeyin ve hatta araba da almayin altin satip. altin zamanla degerlenir ama araba degerlenmez. krediyle alin araba. ama bir gun asla kimse size kredi cekip altin almaz. o altinlari unutun ve takmayin da hatta. taktikca goze batar. ben bankada kasada tutuyorum ve biz evlendigimiz gun konustuk esimle herkese de sattik dedik borc odedik dedik. borc verilir alinir ama altinla birc verilmez hele ki yuzsuz insanlara. ozetle sizi kesicek degiller yatirip. esinize de soyleyin altin konusunu duymak istemiyorum ben de satip kendime bisey alicak degilim o ikimizij guvencesi diyin konuyu kapatin

aynen eşşm dahı sormaz bana takıların nerde dıye aksıne üstüne alır ne ınsanlar var... bir erkegın bır bayanın gelınlık takısınagöz dıkmesı kadar ıtıcı bırsey yok
ayrica insanlar akrabalikta kimsenin 5 kurus fazlasi olmasin hemen versene ev alicaz versene sunu yapicaz diyorlar. ben artik zengin olsam saklarim. cunku bir kefillik iki birine yuklu bir borc vermek benim icin imkansiz. cunku isteyemem ve karsi taraf odeyemezse ben mahvolurum.ozetle gelmezse uzulmeyecegim kadar borc verebilirim birine. cunku saglik haricinde para istenmesi beni hep cok rahatsiz etmistir. kimseden istemedim bugune kadar kimse de benden istemedi ama zaten mizac olarakta boyle seyler bana cok ters ve garip geliyor.

ayrica insanlar akrabalikta kimsenin 5 kurus fazlasi olmasin hemen versene ev alicaz versene sunu yapicaz diyorlar. ben artik zengin olsam saklarim. cunku bir kefillik iki birine yuklu bir borc vermek benim icin imkansiz. cunku isteyemem ve karsi taraf odeyemezse ben mahvolurum.ozetle gelmezse uzulmeyecegim kadar borc verebilirim birine. cunku saglik haricinde para istenmesi beni hep cok rahatsiz etmistir. kimseden istemedim bugune kadar kimse de benden istemedi ama zaten mizac olarakta boyle seyler bana cok ters ve garip geliyor.
kimse sormadi bize bugune kadar ne kv ne kayinpederimne de kendi ailem.ayip denen birsey var. benden altinimi istese oyle bir cvp alirdiki birdaha evime adim dahi atamazdi.

kimse sormadi bize bugune kadar ne kv ne kayinpederimne de kendi ailem.ayip denen birsey var. benden altinimi istese oyle bir cvp alirdiki birdaha evime adim dahi atamazdi.
cok haklisiniz....insanlar bazen cok hadsiz olabiliyor malesef...

Mademki araba için razı oldun.hemen araba alın.kp altınlardan ümidi kessin.eşimde benden altınlarımı istemişti.sıfır araba almak için.vermedim tabiki.kv neden vermiyorsun demişti.onlar konu komşuya hava atacak diye altınlarımdan olamazdım.kv kp herşeyi bizden bekler .kendilerinin arabası yok.imkanları olduğu halde.sonra çocuğumuz olsun vereceğim dedim.çocuk oldu vermedim.ev alırken vereceğim dedim.ve sonunda ev için verdim.şükür şuan evimizde var arabamızda.

Aynen ya. size katılıyorum. İmam nikahında eşimin babası atladı mehir umre olsun umre olsun diye, sanki kendi evleniyor. Bende altın istiyorum dedim :63:2 sene geçmiş eşimle kavga ederlerken alakasız bir yerde eşime saymış durmuş, vay efendim kocamın bana aldığı bilezikler çok kalınmış onlar daha ince alcaklarmış ama kocam dinlememiş. Bileziklerin parasınıda kocam verdi, ailesi değil :) ölürmüsün öldürür müsün.
Valla bizde de bilezikleri, yarım altınları filan eşimle ben ödedik bunlar aynı seriden çok baskı olsa gerek ;) neyse artık yapacak bir şey yok canları sağolsun ;)

O adece diyoki senin ailen olursa verirdik ama

Altın benim altınım kime istersem veririm diyip sustursaydın. Tamam evlilikte herşey ortak vs ama takı bu ya takı, misal senin kolundaki künye kulağındaki küpe eşinin olamaz ya, aynı şekilde eşinin kolundaki saatte senin olamaz. Sana takılan senin. Eşin zaten verelim nolcak sanki modunda, keşke baştan tavrını sert şekilde koysaydın, eşinde ısrar edemez çekinirdi.

Hayır demek bu kadar zor mu? Lafı gevelemeye gerek yok. Hayır işte hayır.

Benimde 150.000tl lik altınım var. Kimse de ver falan diyemez yani.

VERMEM. Bunuda söylerim.Ben takılarımı takmayı çok sevdiğim için eşim araba almak adına bile beni zor ikna etmişken şimdi başkasının elinde kolunda kendi takılarımı göremem derim.Zaten madem araba alınırken kredi çekecek,araba için çekiceğine altın için çeksin yine krediyi ne değişiyoki yani. O paranın geri gelmiceği altını isteriz demesinden belli. Geri araba için kredi zaten çekilicekse kimse altın ver demez.

Valla esiniz topu size atiyor cunku ailesine altinlarimi veremem diyebileceginize inanmiyordur.sakin vermeyin kimseye altinlarinizi.ne meraklilar ondan al digerine tak.ben olsam utanirim gelinimden bole bisi icin altinlarini istemeye:KK12:
ben de şunu anlamıyorum
bir kızın ailesi böyle bir şey demez, dese bile kız bundan utanç duyar
ama erkeklerin ailesi söylüyor ve erkek bundan utanmıyor ve eşinden özür de dilemiyor

Ay ben böyle şeyler okuyunca nasıl sinirleniyorum adamdaki rahatlığa bak töbe töbe ben olsam aynısının sahtesini yaptırır veririm altınlarıda saklarım. Müstehak onlara

Evet kızlar size danismak istedim sizce bu normal mi ?
Kızlar soyle anlatayım kısaca Eşim araba alacak ve altinlarimi satacak araba icin zor olsada beni ikna etti neyse
Onceki Konumdan bilindigi uzere kayinpederim bizde ve araba alma simdi dedi sizin altinlari bize ver kıza takalım ( eltime ) zaten altin almak icin kredi cekicem cekmem sizinkileri takarim dedi

Sende araba almak istedigin zaman sana kredi cekerim dedi
Ve ben şok oldum hicbisey demedim cunku vermek istemiyorum esimede vermicektm ikna etti beni
Sonra esimle konustuk bu konuyu ve isterlerse ver dedi bende karsi ciktim hyır dedim ver iste falan dedi sonra verirler biz araba alinca dedi

Bende kbul etmedim ozaman ben hayır demem sen dersin diyo hemen herseyde topu bana atıyor bende kızdım bu konu açilmayacak dedim vermem dedim

Simdi ben kimseye hayir diyemem isterlerse nasil hayir dicem ya kizlar gozum altinda falan degil takmayi seviyorum esim satacak diyede uzuluyordum hem neden benim altini eltim taksinki mantikli mi sizce vermeli miyim napmaliyim yardim edin !
Ben asla vermiceklerini düşünüyorum zaten siz araba alacağınız zamanda eşin isteyemez babasindan. İsterlerse ben takmayi seviyorum. O yuzden veremem dersin. Hem bu gelin senin uzerindeki altinlarla olan fotolari gorunce anlamicak mi? Ne uyanıklar ya. Eşin de madem araba icin ikna etti seni bu kadar istiyordu neden babasının simdi araba alma demesiyle vazgeçti

ben de şunu anlamıyorum
bir kızın ailesi böyle bir şey demez, dese bile kız bundan utanç duyar
ama erkeklerin ailesi söylüyor ve erkek bundan utanmıyor ve eşinden özür de dilemiyor
İşlerine öyle geliyor.
O benim OĞLUM tabii ki bize bakacak,tabii ki para verecek,tabii ki karısına söz geçirecek ASLAN OĞLUM vs vs...
Bide erkekler evlenince bi vicdan yapıyorlar ailelerine karşı.normalde olduğundan daha çok düşüyorlar ailelerinin üzerine.
Burada da kızlara ve kız tarafına sabırlı olup yavaş yavaş erkeği yeni ailesine korkutmadan,göze batmadan alıştırmak kalıyor.
Başarılı olan da mutlu oluyor.

Back
X