Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Mune eline sağlık her yönlü avukat gibi yazmışsın biraz okuyun k.k kadınları
 
ona istinaden bende dedimki boşanırken arabanın yarısı zaten kadının altını duruyor yani.
mehiride imam nikahı sırasında ne istediyse odur.
Ben altını fiziki olarak düşündüm, arabaya harcanmış olması farklı bir şey bana göre. İmam nikahında belki düğün takıları demiştir bilmiyoruz.
 
Seviyorsanız, heves ediyorsanız neden verdiniz ki hepsini?

Burada çoğumuz altınlarımızı bir şey alırken vermişizdir, ama takma hevesim olsaydı hepsini vermezdim, neden vereyim.

'Daha sonra yine yaparız'ın sonrası açık tarih, gelir mi gelmez mi belli değil.
 
Mehir ayrı bir şey hatunlar, düğün takılarıyla alakası yok, belirlendiği zaman verilmesi gerekiyor çünkü bizde boşanma anında mehir ödeyecek erkek sayısı yok denecek kadar az, mehire hiçbir şekilde dokunulmaması lazım aslında ama neyyyyse.
 
Birincisi ;Neden altınlarını kocana verdin? Altınlar,tamamen kadının hakkıdır. Kocanın altınlar üzerinde hiçbir hakkı yoktur. Kadın , altınlarını geri istediği zaman koca, altınları geri vermekle mükelleftir..
İkincisi ; Memur bir kadın neden kazancını kocasına verir? Kendisine neden harçlık alır ? Bu eylemi yaparken emeğinize, kişiliğinize üzülmüyor musunuz?
Evi geçindirmekle yükümlü olan erkektir. Kadın, kazancını kocasına vermek zorunda değildir. Kadın ,borç ödemek zorunda değildir. Bir de Allah var borçları ödüyor diye savunmuşsunuz.
Siz bu şekilde taviz verirseniz o altınları rüyanızda görürsünüz.

Birikimim var. Kocamın bir kere birikimim üzerinden hayal kurduğunu duymadım. Arabasını değiştiririp , donanımlı araba almak istiyor. Ki bunu yapar. Kafaya koyduğunu yapan biri. Bir kere birikiminden ver dediğini duymadım. Erkek,evlendi ise tüm parasal güç erkekte olmalı, kadından medet ummamalı ,evini geçindirmeli, karısının da gözünü dışarı da bıraktırmamalı der. Bunu da bir fiil uygulayan biri.

Kocan gibi adamlardan hoşlanmıyorum. Hazıra konan,karısı laf edince karısını dır dır etmekle suçlayan tiplerden. Zoruna gitmesinin nedeni erkeklik vasfını taşımamasından kaynaklanıyor.
 
Onu anladım. Kadının dini nikah sırasında ne istiyorsun mehir olarak sorusuna düğün altınlarını deme hakkı yok mu?
 
biraz geri kafalı bir yorum olacak ama adam dediğin de eşinin altınını bozdurup araba modeli yükseltmez ya
Asla geri kafalı bir yorum değil. Böyle diye diye evliliklerin altını oydular. Maaşlarını kocalarının eline sayan mutsuz kadınlar türettiler. Ev geçindirmek erkeğin görevidir bitti. Kadın ,isterse kazancını kocasına verir. O da evi geçindirmek için değil problem olursa çözmek için. Beğenmedikleri dini hükümler kadını böyle koruyor. Ama kadınlar şiddetli feminizm ( kadın haklarından bahsetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın ) altında eziliyor. Güçlü kadın diye diye kadının ağzına ettiler.
 
Mune eline sağlık her yönlü avukat gibi yazmışsın biraz okuyun k.k kadınları
Estağfurullah avukat arkadaşlarımızın eline su dökemem de, KK ‘da ve çevremde gördüğüm boşanmalarda erkeklerin çok üçkağıt çevirdiklerini gördüm, o yüzden arabayı benim üzerime yaptım vs gibi şeylerin eğer erkek o malı iç edecekse hiçbir hükmü yok
Adamla evliyseniz arabamı çaldı ihbarı yapamıyorsunuz en azından ben böyle biliyor böyle hatırlıyorum, boşanma aşamasındaysanız trafikte yakalatıp bağlatmanız gerekiyor, e onda da adam araba çalındı diye karakola gidiyor tutanak tutturuyor sonra parçalatıp satıyor arabayı.

Ortak hesap açtık diye sevinen kadınlar oluyor, ortak hesabın adı ortak kendisi değil, tek kişinin imzasıyla bir gecede boşaltılıyor, 2 tanıdığım hatunun başına geldi.

Tek koruyabildiğiniz ikamet ettiğiniz ev oluyor ona da aile konutu şerhi koyduruyorsunuz da ancak öyle, yoksa adam dava öncesi daha büyük bir ev alacağız deyip kandırarak onu da satıyor valla.

Kadınlar aşığım seviyorum hülyalarından yeryüzüne hayatın gerçeklerine iniş yapsınlar, kimseye yüzde yüz güvenemezsiniz çünkü, ana baba dersiniz evlat ayırır malını sizden kaçırır kardeşinize verir, eş dersiniz iyi gün eşi çıkar, hısım akraba dersiniz arkasını döner, evlat dersiniz kocam da kocam der.

Boşuna dememişler önce can sonra canan, sevin sevilin ama birey olmasını da bilin, paranıza sahip çıkmasını da.
 
o ölümü de gördüm de adam ölürse mehri kim verecek anlamadım..
O zaman miras kalır zaten.

Başka mirasçı varsa önce mehir alınır, sonra paylaşılır diye düşünüyorum ama bildiğimden değil.

Mehir verecek kadar miras kalmadıysa soğuk su içilebilir.
Bu da bildiğimden değil, iyi gider gibi geldi.
 

birde kötüye kullanılabilecek bir durum.
100 kilo altındı mehir desem kim bilecek.
 
Onu anladım. Kadının dini nikah sırasında ne istiyorsun mehir olarak sorusuna düğün altınlarını deme hakkı yok mu?
Hayır çünkü o zaten kadının kişisel malı sayılıyor, miktarı da belli olamayacağından olmuyor, mehiri ön ödemeli tazminat gibi düşünün, erkeğin boşanması veya ölümü halinde kadının bir süre ele güne muhtaç olmaması için yapılır, sadece boşanma değil ölüm halinde de geçerlidir, hiç belirlemeyebilirsiniz de, ben bir şey istemedim mesela.
 
Son düzenleme:
Her kelimene katılıyorum
 
:))))

Ahhh ahhh, her kadına miras kalmıyor ama, misal evlendiniz ama oturduğunuz ev siz evlenmeden önce yapılmış, tapu da kayınpeder üzerine, eş öldüğünde o evde hakkınız olmuyor eş ailesi insaflıysa oturma hakkı tanıyor yalnızca.

Bu sebeple ne kimsenin evini güvence olarak görmek mantıklı ne eşe varını yoğunu vermek, kenarda parası olmalı kadının vallahi yeri geliyor evladı bile acımıyor.
 
Maaşınızı eşinize vermeyin, kendiniz birikim yapıp alın, içinizde kalacağına. Çalışıp gençken takıp takıştırmalı insan sonra annelerimiz gibi 60 yasında benim bileziklerim vardı diye dövünmek kalıyor geriye. Kalanı dışında yorum yapamıyorum çünkü bana takıların geline ait olması fikri de saçma geliyor, gidip 2 milyona araba almakta.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…