Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Verdiğiniz altınlarla araba alındıysa eğer, o altınların yeniden yapılması zaman alır diye düşünüyorum. Maddi durumunuz müsait olduğunda 'benim' kavramını çok kullanmadan bilezik kolye vs isteyebilirsiniz

Onu anladım. Kadının dini nikah sırasında ne istiyorsun mehir olarak sorusuna düğün altınlarını deme hakkı yok mu?
Ablam düğünü nikah sonrasında yaptı. Dini nikah kıyılırken hocaya düğün altınlarını istiyorum demişti. Hoca kabul etmedi çünkü henüz düğün altınları net değil, ne kadar altın/para geleceği belli değil, mehir ise net bir tutar olmalı demişti..

Son düzenleme:
Bana sorulmadı sanırım ya hiç hatırlamıyorum. Memlekete gidince bulacam o hocayı

Ben ev alırken takilarimi bozdurup evin 1/3 parasını verdim , tapunun yarısı benim. Ki ben takıların eşlerin ortak malı olduğunu düşünenlerdenim. Biz nisanliyken maaşları birleştirdik ve ikimizin de arabası var. Hiç pişman olmadım. Bence burada adamın canını sıkan şey 'benim' denmesi. Eşim bana 'bu benim' dese çok sinirlenirdim

Tamam anladım şimdi benimki fazla nahif bir cehalet olmuş kakskks adam çocuğumu senden alırım derken ben benim 3 bilezik vardı hihi diyemem tabi

Kesinlikle haklısınız benim diye Birşey yok bizim diye Birşey var . Bizde nişanlıyken eşim yurtdışı görevinden geldi ev aldık üzerine kredi çektik evlenince birlikte ödedik . Nişanlıyken ben çalışıyordum araba aldım evlendikten sonra arabam vardı . Eşim yine yurt dışı görevine gitti ben işten ayrıldım . Eşimin kazandığını biriktirdik arabamı satıp yükselttik böyle böyle böyle değiştirdik her sene borç ödedik yine borca girdik . 8 senelik evliyiz benim senin hiç olması eşimin maaş kartı bende evin bütçesi bende kredi kartım var . Ben maaşımın hepsini eşime yollamazdım şahsen . Ama ev araba alınırken altın verilir böyle düşünüyorum ben

bence arabanızın sağlam kaliteli bir araba olması kolunuzdaki bileziklerden daha önemli. Bir trafik kazası atlattık. Sağlam olmayan bir marka olduğu için fazla bir darbe olmamasına rağmen araba çöp oldu. Borçları bitirince yine altın alırsınız inşallah

bu kafa yapısı bütünüyle bana ters geliyor.
bana göre düğünde takılan altınlar gelin ve damada takılıyor, mehir de bunlardan apayrı bişey.
ortada boşanma falan yoksa altının malın mülkün lafı yapılmaz. araba da ikinizin ortak malı. yarın öbür gün evliliğiniz bitse her şeyi paylaşmak zorundasınız.

az bişey harçlık ayırmak ne demek ayrıca? tamam maaşınızı verirsiniz ok diyelim buna ama çatır çatır da kredi kartınızı kullanırsınız, parayı alan kişi ödemeleri yapar, neden en aza tamah ediyorsunuz?

sizin altınları istemeniz yanlış, eşinizin de tavrı yanlış. karı koca olarak maddi durumlardaki tavrınız bana hiç doğru gelmedi.

Ayrıca arabada bir yatırım oldu bu devirde . Daha küçük model araba olduğu zaman yaşı ileri oluyor daha çok masraf çıkarıyor ve ona da para harcıyoruz .

Benim de takılarım 6 ay olmadan ev aldığımız için satılmıştı. sonrasında imkanımız olduğunda üzülerek sattığımız setimi tekrar taktı bana. Bu seferde araba alıcaz diye yine satıldı.:) Takı degilmi alınırda satılırda. Allah sağlık sıhhat sevgi muhabbet versin ki eşiniz kolunuza dizi dizi takar. 4 yıllık evliyim toplasan 3 gün takamamışımdır. Eşinize kızmasanız mı illa koyar yerine. Allah keşke çok imkan verse de araba ev alırken kadının ziynet eşyalarına dokunulmasa... üzmeyin bir birinizi allah nasip eder.

ben de ev ve araba için altınları verdim ama takı olarak kullandıklarımı değil, kolye küpe vs değil, çeyrek ve gram olanları, eşim de 10 küsür yıllık bireysel emekliliğini bozdu, altınlarımı alayım karıma bide borç ödeteyim demedi. şimdi o kredileri ödüyor ben genel giderlere bakıyorum. yani bence evlilik bi ortaklık işi, her şey ortak olmalı ama tutupta lütfediyormuş gibi konuşulmamalı, yok senden araba esirgemiyorum vs. bi tuhaf ilişkiler.

Araba altından nasıl daha önemli olabilir ya? Altın durdukça değerleniyor. Arabadan yatırım olmaz. Kilometresi arttıkça, yıl geçtikçe değeri düşüyor. Ayrıca kaza yaptıktan sonra kaliteli araba olsa da hasar kaydı oluşuyor ve millet minik hasar kayıtları hariç hasar kayıtlı araba istemediğinden satmak zor oluyor. üstelik pahalı arabanın tamiri ve parçaları da pahalı olduğu için hasar kaydı da çok görünüyor, masrafı da çok oluyor.

Ayrıca arabada bir yatırım oldu bu devirde . Daha küçük model araba olduğu zaman yaşı ileri oluyor daha çok masraf çıkarıyor ve ona da para harcıyoruz .
Yalnız pahalı arabaların da yaşı ve kilometresi ilerliyor ve yeni modellere göre değeri daha düşük oluyor. Üstelik bir yerine bir şey olunca parçaları da çok pahalı oluyor, bakımı da pahalı oluyor. Motorlu taşıtlar vergisi de fazla oluyor.

tuce_tuce Allah nazardan saklasın maşallah diyerek başlayayım söze her evlilik kendi içerisinde ve eşlerin karakterine göre değerlendirilir ama, olması gerektiği gibi bir evlilikte kimse senin benim demez dememeli, bizim denir birlikte karar verilir birlikte ev araba birikim yapılır lakin maalesef artık erkeklerin bir kısmı, ki bu bir kısım çoğalmaya başladı, kadının altınını, maaşını alıyor bazılarına bu kadarı da yetmiyor kadına kredi de çektiriyor sonra bir bakıyorsunuz biti kanlanmış, kadının elinde avucunda hiçbir şey bırakmamış ama kendi iyi bir birikim yapmış ve kaşı gözü oynamaya başlamış, karısını aldatmış.

Siz kendi evliliğinize, eşinizle olan ilişkinize ve ilişkinize olan güveninize göre düşünüyor ve yorumluyorsunuz, oysa eşine güvenip hayal kırıklığı yaşayan, 5 kuruşsuz bırakılarak baba evine gönderilen kadınlar var, çokça da örnek var, sadece kendi çevremde eş kazığı yiyen 8-10 kadın var, sitede şahit olduklarım var, tanıdığın tanıdığı denilerek yanımda bahsi geçen eşinin dolandırdığı kadın hikayeleri var.

O yüzden kadınlar altın veya nakit birikimlerini verecekse dahi hepsini vermemeli, kimi erkeklere paranızı verdiğiniz sürece iyi oluyorsunuz çünkü, 3 gün çalışmasanız para getirmiyorsun diye aşağılayıp seni mi besleyeceğim diyen eşler var, bunu da okudu bu gözler.

Son düzenleme:
Araba daha genç olduğu için daha zor masraf çıkarıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…