- Konu Sahibi zeynep_ neva
-
Verdiğiniz altınlarla araba alındıysa eğer, o altınların yeniden yapılması zaman alır diye düşünüyorum. Maddi durumunuz müsait olduğunda 'benim' kavramını çok kullanmadan bilezik kolye vs isteyebilirsinizKızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
Ablam düğünü nikah sonrasında yaptı. Dini nikah kıyılırken hocaya düğün altınlarını istiyorum demişti. Hoca kabul etmedi çünkü henüz düğün altınları net değil, ne kadar altın/para geleceği belli değil, mehir ise net bir tutar olmalı demişti..Onu anladım. Kadının dini nikah sırasında ne istiyorsun mehir olarak sorusuna düğün altınlarını deme hakkı yok mu?
Bana sorulmadı sanırım ya hiç hatırlamıyorum. Memlekete gidince bulacam o hocayıHayır çünkü o zaten kadının kişisel malı sayılıyor, miktarı da belli olamayacağından olmuyor, mehiri ön ödemeli tazminat gibi düşünün, erkeğin boşanması veya ölümü halinde kadının bir süre ele güne muhtaç olmaması için yapılır, sadece boşanma değil ölüm halinde de geçerlidir, hiç belirlemeyebilirsiniz de, ben bir şey istemedim mesela.
Ben ev alırken takilarimi bozdurup evin 1/3 parasını verdim , tapunun yarısı benim. Ki ben takıların eşlerin ortak malı olduğunu düşünenlerdenim. Biz nisanliyken maaşları birleştirdik ve ikimizin de arabası var. Hiç pişman olmadım. Bence burada adamın canını sıkan şey 'benim' denmesi. Eşim bana 'bu benim' dese çok sinirlenirdimHayır ama ya ne alakası var adam bozmuş götürüp kumarda yememiş ki kadınla ortak arabaya biniyorlar . Bende verdim bileziklerimi iyide yaptım keşke eşim ilk dediği zaman verseydim şuan 4 milyonluk arabaya binecektik şuan 2.5 milyona biniyoruz keşke onu dinleseydim
Ben de o kısmı pas geçirtmiştim:))) gidince yakasına yapışın hahahaBana sorulmadı sanırım ya hiç hatırlamıyorum. Memlekete gidince bulacam o hocayı
aferin yapın yapınmaaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım
Tamam anladım şimdiMehir denilen şey boşandıktan sonra kadının kendını en az 3 ay kimseye muhtaç kalmadan yaşaması için verilen hak .
Kısa süreçte verilmesi makbuldür .sebebide ayrılıkların kötü bitmesidir .
Kaç kişi ben boşanıyorum die mehir ödüyor ,mıllet kanlı bıcaklı boşandığını şükür biliyor ?
Evet arkadaş açıklamış bana da şimdi. Bizim imam nikahımız olmadı, ben yanlış biliyormuşum mehirin nasıl verildiğiniHayır bu yanlış biliniyor
Kesinlikle haklısınız benim diye Birşey yok bizim diye Birşey var . Bizde nişanlıyken eşim yurtdışı görevinden geldi ev aldık üzerine kredi çektik evlenince birlikte ödedik . Nişanlıyken ben çalışıyordum araba aldım evlendikten sonra arabam vardı . Eşim yine yurt dışı görevine gitti ben işten ayrıldım . Eşimin kazandığını biriktirdik arabamı satıp yükselttik böyle böyle böyle değiştirdik her sene borç ödedik yine borca girdik . 8 senelik evliyiz benim senin hiç olması eşimin maaş kartı bende evin bütçesi bende kredi kartım var . Ben maaşımın hepsini eşime yollamazdım şahsen . Ama ev araba alınırken altın verilir böyle düşünüyorum benBen ev alırken takilarimi bozdurup evin 1/3 parasını verdim , tapunun yarısı benim. Ki ben takıların eşlerin ortak malı olduğunu düşünenlerdenim. Biz nisanliyken maaşları birleştirdik ve ikimizin de arabası var. Hiç pişman olmadım. Bence burada adamın canını sıkan şey 'benim' denmesi. Eşim bana 'bu benim' dese çok sinirlenirdim
bence arabanızın sağlam kaliteli bir araba olması kolunuzdaki bileziklerden daha önemli. Bir trafik kazası atlattık. Sağlam olmayan bir marka olduğu için fazla bir darbe olmamasına rağmen araba çöp oldu. Borçları bitirince yine altın alırsınız inşallahKızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
bu kafa yapısı bütünüyle bana ters geliyor.Kızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
Ayrıca arabada bir yatırım oldu bu devirde . Daha küçük model araba olduğu zaman yaşı ileri oluyor daha çok masraf çıkarıyor ve ona da para harcıyoruz .bence arabanızın sağlam kaliteli bir araba olması kolunuzdaki bileziklerden daha önemli. Bir trafik kazası atlattık. Sağlam olmayan bir marka olduğu için fazla bir darbe olmamasına rağmen araba çöp oldu. Borçları bitirince yine altın alırsınız inşallah
Araba altından nasıl daha önemli olabilir ya? Altın durdukça değerleniyor. Arabadan yatırım olmaz. Kilometresi arttıkça, yıl geçtikçe değeri düşüyor. Ayrıca kaza yaptıktan sonra kaliteli araba olsa da hasar kaydı oluşuyor ve millet minik hasar kayıtları hariç hasar kayıtlı araba istemediğinden satmak zor oluyor. üstelik pahalı arabanın tamiri ve parçaları da pahalı olduğu için hasar kaydı da çok görünüyor, masrafı da çok oluyor.bence arabanızın sağlam kaliteli bir araba olması kolunuzdaki bileziklerden daha önemli. Bir trafik kazası atlattık. Sağlam olmayan bir marka olduğu için fazla bir darbe olmamasına rağmen araba çöp oldu. Borçları bitirince yine altın alırsınız inşallah
Yalnız pahalı arabaların da yaşı ve kilometresi ilerliyor ve yeni modellere göre değeri daha düşük oluyor. Üstelik bir yerine bir şey olunca parçaları da çok pahalı oluyor, bakımı da pahalı oluyor. Motorlu taşıtlar vergisi de fazla oluyor.Ayrıca arabada bir yatırım oldu bu devirde . Daha küçük model araba olduğu zaman yaşı ileri oluyor daha çok masraf çıkarıyor ve ona da para harcıyoruz .
tuce_tuce Allah nazardan saklasın maşallah diyerek başlayayım sözeKesinlikle haklısınız benim diye Birşey yok bizim diye Birşey var . Bizde nişanlıyken eşim yurtdışı görevinden geldi ev aldık üzerine kredi çektik evlenince birlikte ödedik . Nişanlıyken ben çalışıyordum araba aldım evlendikten sonra arabam vardı . Eşim yine yurt dışı görevine gitti ben işten ayrıldım . Eşimin kazandığını biriktirdik arabamı satıp yükselttik böyle böyle böyle değiştirdik her sene borç ödedik yine borca girdik . 8 senelik evliyiz benim senin hiç olması eşimin maaş kartı bende evin bütçesi bende kredi kartım var . Ben maaşımın hepsini eşime yollamazdım şahsen . Ama ev araba alınırken altın verilir böyle düşünüyorum ben
Araba daha genç olduğu için daha zor masraf çıkarıyor .Yalnız pahalı arabaların da yaşı ve kilometresi ilerliyor ve yeni modellere göre değeri daha düşük oluyor. Üstelik bir yerine bir şey olunca parçaları da çok pahalı oluyor, bakımı da pahalı oluyor. Motorlu taşıtlar vergisi de fazla oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?