altınlarımı vermeli miyim

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
slm arkadaşlar malesef bu günlerde sorunlarım hiç bitmiyor. ve sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. bu geçtiğimiz 2 yıl içerisinde eşim ben araba almak istiyorum diye ek gelirlerini bana veriyordu ve ben onları toplayıp altın yapıyordum gerekirse kendi ihtiyaçlarımı bile erteliyordum sırf bu araba hevesim için elime geçen paraları biriktirip altın yapıyordum şu an araba alacak fiyata ulaştım yalnız eşim kararından vazgeçip ticarete atılmak istediğini söyledi daire alım satımı yapacakmış bu altınları istiyor ayreten bir miktar paramız var yalnız yetmiyor ve benim kendi annemin evlenirken aldığı bilezikler hasır setim ve kaynanamın aldığı bileziklerim vardı bu takılarımı kaynanmlar bir iş için aldı kullandı ve şimdi bana ödemek istiyorlar ama eşim bana sormadan onları takı olarak değil de ev alacağım ona eklemeyi düşünüyorum demiş. ben eşime çok kırıldım hem bana danışmadı hem de bu kadar şey benimken daireyi kendi üstüne yapacakmış ben benim üstüme olsun istiyorum sürekli alım satım yapacağı için eşim beni uğraştırmak istemiyormuş . ama insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor ve eşimle zaman zaman çok büyük tartışmalar yaşadık şiddet bile gördüm kaynanamlar ise malın üstüme olmasını istemiyorlar neymiş henüz bir çocuğumuz yokmuş bende eşime dedim ki madem evliliğimiz güvence altında değil çocuğum yok diye beni kabullenemiyorsunuz neden senin üstüne olsun ben istemiyorum dedim. eşim baktım ağlayıp kalktı gitti ve yattı bana da ben bu güne kadar hiç senin benim diye düşünmedim ama sen ilk fırsatta bana aramızda senin benim olduğunu gösterdin dedi. aslında kanunen yarısı benim ama allah korusun boşanma gibi bir durum olursa eşim hemen başkasının üstüne yapar ve hakkımı da alamam. sizce ne yapmalıyım

sanırım aranızda güven problemi var...
o zaman o darieyi kendi üzerine yapacaksa sizde araba almaktan vazgeçmeyin...

Bence burada altın ya da gayrimenkuldan önce çözmeniz gereken çok daha önemli bir sorununuz var...
Sizce bu evlilik böyle bir güvensizlik altında ne kadar yürüyebilir? Eşiniz senelerce size para vermiş kendi hayaliniz için. Ve bu paraları verirken hiç düşünmemiş bir gün ayrılacağınızı. Şimdi de o bir hayal kurmuş. Destek olmalısınız bence
Kayınvalidenizin bu bağnaz yorumları karşısında eşinizin tepkisini merak ettim ben ?

Aslında evliliklerde böyle şeyleri konuşmak bile hiç hoş değil. ama tabi öyle şeyler duyuyoruz ki eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım. neden orta yolu bulup evi ikinizin üstüne yapmıyorsunuz.

Sizi üzen eşiniz...
Ağlayan yine eşiniz...
Üzgünüm ama adam sizi saf sanıyor sanırım...

sanırım aranızda güven problemi var...
o zaman o darieyi kendi üzerine yapacaksa sizde araba almaktan vazgeçmeyin...

canım arabayı artık alamam çünkü onun için biriktirdiğim parayı da alacakmış kendimi çok kötü hissettim kumbara yerine kondum belki de araba almayacaktı ve bu hevesimden faydalanıp biriktirmemi düşündü:18:

bence ne olursa olsun paranın tamamını vermeyin... gerekirse ev alma işini erteleyin

eşim bunu kabul etmiyor çünkü sürekli noterde uğraşmanı istemiyorum diyor ben uğraşırım diyorum erkeklerle muhatap olmana gerek yok bana güvenmiyor musun dedi bende güveniyorum ama o kadar çok şey duyuyoruz ki başıma herşeyin gelebileceğini de düşünüyorum dedim:18:

canım zamanında eşimin bazı şeyler için tövbe edip tekrar tekrar yaptığını gördüm açıkçası ona çok güvenim kalmadı ayrıca ben eşime güvensem bile ailesine güvenemiyorum çünkü beni kaç senedir çocuğum yok diye kabullenemediler eşim tek oğlan diye çocuğu olsun istiyorlar sanki biz istemiyoruz ama rabbim vermiyor herşey onun elinde ben ne yapabilirim ki ve eşim çok aileci biri ama bu konuda sen onları takma onlar eski kafalı dedi.evet eşim benim hayalim için düşünmeden para verdi ama ne oldu onları kendi hayali için alıyor çünkü parası yetmiyor bende şu an yeteri kadar paramız yok bekleyelim bir iki sene kadar dedim ama eşim çok aceleci istediği ticareti hemen yapmak istiyor bu durumda zorda kalıyorum.

eşini seven bir erkek neden evi karısının üzerine yapmak istemez ki?

kafasına göre kararlar alıyor,seni takmıyor bile farkındaysan.

insan fikir falan alır
kendı kafasına göre hareket edemez
artık tek başına değil ve sorumlulukları var.

Eşiniz paranın gideceği yeri miktarı vs hazırlamışken sizin altınlarınızı vermemek gibi bir lüksünüz yokmuş gibi görünüyor...

bence ne olursa olsun paranın tamamını vermeyin... gerekirse ev alma işini erteleyin

canım malesef ev almak için topladığım paranın tamamı da benim altınlarım da gerekiyor diğer türlü yetmiyor ama eşim de ertelemek istemiyor ne yapacağımı bilemedim:18: sizler olsaydınız ne yapardınız diye fikir almak istedim.

bekleyememekde ne demek... ben ya parayı vermezdim hemen gidip araba alırdım ya da tapuya ortak olurdum... sana erkeklerle muhatap olma bana güvenmiyor musun diye acıtasyon yapmış ya sende ona benzer şeyler söyle...

Normalde eve aile konutu serhi koydurursaniz sizden habersiz satamiyor evi ama bu evde oturmayacaksiniz satacaksiniz karla. Bu yuzden ayni sekilde yapilir mi bilmiyorum.
Altinlarinizi paranizi vermeyin.

Peki şuanda böyle bir ticarete gerek var mı ? Eşin işini mi beğenmiyor ya da yetecek kadar para mı kazanmıyor ?
Ticaret çok riskli.. Gayrimenkul da herkes için iyi bir yatırım aracı değil. Sana düzenli para verdiğine göre çok şükür hem aldığı kendinize yetiyor hem de birikim yapabiliyorsunuz. Hiç gerek yok bence böyle maceralara..
Tatlı dille konuş bence eşinle.. Bırak k.v.nin ayıbı kendisine kalsın. Sen üzme kendini.

ben olsam önce kendime krediyle de olsa bir araba aldırırım . kar ettikçe altınlarımı geri vereceğinin sözünü alırım. ve sonra hepsini verirdim.

Sana "hiç senin benim diye düşünmedim" demiş ama yaptığı her şey "benim" diye düşündüğünü gösteriyor. Zaten sorunlu bir evlilik yaşadığını, zamanında şiddet bile gördüğünü söylemişsin. Bir de ailesinin piskopat gibi taktığı çocuk meselesi var. Evlilikte sahip olunanların paylaşılması için çocuk gerekmiyor. Güvensizlik ve diğer tüm sorunlarınız (yazdıklarından anladığım kadarıyla) bu evlilik zaten sona gidiyor diye düşündürttü bana. Bir yolunu bulup elindeki her şeyi almaya çalışıyor olmasın? Sen her şekilde temkinli ol ve haklarını koru. Ev alacaksanız tapu ikinizin üstüne olsun. Paranız varsa ortak hesap açıp ona yatırın. Ailesine verdiğiniz parayı geri almak için uğraş, geri adım atma. Hem onlar da iade etmek istiyormuş. Elinin altında internet var. Bu işler nasıl yapılır, kazını nasıl sağlam kazığa bağlarsın bir araştır. Haklarını bil ve koru.

Aklıma gelen tek çözüm düğünde size takılan takıların hiçbirini eşinize vermeyin. Araba için biriktirdiklerinizi de verin. Eşiniz kalanı bir şekilde bulsun ve evi kendi üzerine yapsın. Sizde annenizin ve kayınvalidenizin size düğünde taktığı takıları kendi hesabınızda tutun. Kayınvalideniz size ödesin geri. Başka yol yok gibi.

Son düzenleme:
canim sonucta o senin esin bence ver tabikide sende cooook haklisin ozaman esine söyle sana her ay bilezik filan alsin almam yada alamam derse sende ozaman bileziklerin yarisini ver yarisda benim hakkim de

Şu tapu meselesi çok tanıdık, kadın üzerine yapılırsa hanım köylü derler:) Ben bunu çok duydum ve çok çok saçma tabi...Böyle düşünen çok insan var, eşin yalnız değil...Ortak yapmaya çalış tapuyu ve bence Allah korusun boşanma konusu falan olursa hemen tedbir koydurursun tüm evlendikten sonra edindiğiniz mallarınız için...Bu erkekler çok bencil; erkek anneleri de enteresan... Kendi kızının üzerine yapsalar damadıyla övünürler; oğlu gelinin üzerine yapınca da yererler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…