- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
- Konu Sahibi environmentaleng
-
eltim istemiyor hiç zaten ben de hiç bir şey diyemedim ben seviyordum aslında ilk başta onları fakat dillerinden çıkanlarla soğuttular kendilerinikusura bakma bende senın yerınde olsam 1.5 aylık gekınlen 4 ay kalana hızmet etmem o kocanada karılık etmezdım. hıc kımse kusura bakmasın. benımkıler daha bır gun evımde yatılı kalmadı o ne oyle bır hafta gelınır aylarca kalmakta neymıs
calisinlar daha nisanli bir kizdan niye altin para isteniliyor bu ne cirkeflik? ben boyle aiyleye kizimi vermezdimyardımcı olmak ayrı. maddi anlamda.
altınlarını vermek ayrı bana göre..
eltin akilli kusura bakma 1 aylik gelinin evinde 4 ay kalinmazeltim istemiyor hiç zaten ben de hiç bir şey diyemedim ben seviyordum aslında ilk başta onları fakat dillerinden çıkanlarla soğuttular kendilerini
nıye mılet ıcın kredı cekıp verecem manyak mıyım? ozaman altınımı bozup kendıme kredı cekıp kendı uzerıme ev alırım en azından tapusu benıl olur. o gorumce kurus bırakmaz konu sahıbıne kv olunce hemen o evden hakkını ıstıyecek. bende olsam ısterım hakkım sonucta. kimse kimsenin evinde oturmamamli bu durumda.
eltimin ailesi kuvvetli ben gariban kalıyorum onların yanındaeltin akilli kusura bakma 1 aylik gelinin evinde 4 ay kalinmaz
ozaman havva olsun diye hic takmadinlar .belki gorumceyede vermicek kvde takilari geri alacak bilinmez ... bu zamanda diyorumya babana dahi guven olmazgörümcene alınacak olan ev kimin üstüne olacak peki ,eğer kızın üstüne olacaksa size alınan evde eşinin üstüne olması lazım , yok oda kv üstüne olacaksa sıkıntı yok , ozamanda
senin ailen tarafından takılan altınlar sana takılsın ,oğlan tarafından takılan bütün takılar oğlana takılsın o altınlarıda alsınlar
oğluna ev almamış canım oğlunun kendi evinde oturmasına izin vermiş.şimdi şöyle nikah kıydıktan sonra tapuyu ikinizin üzerine verirse altınlarını ver.haaaa yok derlerse sakın verme.yarın ters düştünüz sen altınları verdin çıkın evden dedi yada allah gecinden versin kv kp vefat etti görümcen bu ev miras çıkın evden satıcaz yada kira ödeyin derse ne yapcaksın.kanunen hakkıda yapabilir...sen sen ol eşşeğini sağlam kazıga bağla nikahtan sonra diyorum çünki nikahtan sonra yapılan herşey ortak.nikahtan sonra tapuyu alırsan altınlarını ver.aman diğer türlü verme anladığın kadarıyla görümcen cadılık yapcak tipte.olan senin altınlara olur...
Tatlım ipler kopacak diye niye korkuyorsun.merak etme canım görümcem annesine resti cekmiş hastalanırsanız geliniz baksın size demiş
dediginiz seyler cok mantikli ama bunu yapmak icin esin arkanda olacak ve cazgir bir kvden olmiyacak. daha evlenmeden kv takmadigi takiyi geri istiyorOhoo olmayan düğünün olmayan altınları tartışılıyor...
Her şey o kadar ince düşünülmüş ki yorumlar yapılırken şaşa kaldım. Hatta iş "ileride boşanırsan" kısmına bile gelmiş, hayret verici. Sonra da erkekler "kadınlar parayı seviyor" dediği zaman kızıyoruz.
1-)Düğün sonrası altınlarınızı verip, karşılığında tapuyu eşinizin üzerine alırsanız ilerde boşanırken evden hak iddia edemezseniz. Bu tapu devir işleminin nikah öncesi yada sonrası olmasının bir önemi yok. Sonuçta anne malını (mirasını) oğluna vermiş oluyor. Boşanma durumunda eşler miras malları üzerinde hak iddia edemezler.
2-)Düğünden sonra altınları verdiniz diyelim, görümceye de ev alındı. Sizde tapuyu aldınız. Anne-baba öldü diyelim. Görümce çok şirret bir kadınsa "annem-babam benden mal kaçırdı" diyerek dava açabilir. Çatır çatır da evin yarısını alır.
Benden size tavsiye, altınlar sizin için kıymetlise. İlerisi için ev-araba yada bambaşka birşey için garanti olarak görüyorsanız altınlarınızı asla vermeyin. Eğer yukarıda ki saydığım şeyleri yaşamak istemiyorsanız da yasal olarak altınları verdiğinizi, ispat edecek belgelerle yapın bu işi. Banka havalesi gibi...180.000TL dediğiniz ev için vereceğiniz maksimum altın 30.000 olsun hadi. İş mahkemelik olursa yine hüsran yaşayan siz olursunuz.
Kısacası ben olsam, önce annenin aldığı eve evlenir, sonra altınları bozar üzerine kredi çeker kendime ev alırım. İleride anne-baba vefat ettiğinde miras kavgası olmaz. Herkes hakkını alır. Sen benim hakkımı yedin, yok senin hakkın geçti benim hakkım yendi kavgası olmaz.
dediginiz seyler cok mantikli ama bunu yapmak icin esin arkanda olacak ve cazgir bir kvden olmiyacak. daha evlenmeden kv takmadigi takiyi geri istiyorkocası verebılır o takılar aman ne olcak dıyebılır. karşındakı duzgun ınsansa dedıklerınız cokmantıklı.ama bu durumdaben o eve gelın gitmezdım. kv ztn erkek cocugu o evı kendı evı oldugu ıcın orda kalacak bu belli. sevıyoröus ztn oyle ıclı dıslı kalmayı. o yuzden bagra bagra dıyorum kıra olsun 1 oda olsun huzurun olsun.
pardon eşının eskı karısıma mı allahım daha neler duycam. ya ben 10 yıllık evlıyım takılarımı hıc dokunmadım nedır bu takı bozma merakı anlamadım .Şimdi ben burada yapılan yorumlara göre işin birde hukuki boyutunu yazmak istedim. Yani altınları ver tapuyu üzerinize alın falan kısmı tamamen hayal ürünü. İleride "şirret görümce" söke söke alır evden hakkını. Ben alınan eve evlenin dedim , çünkü aksini nişanlısı kabul etmeyecek izlenimine kapıldım.
Ben olsam ne yapardım, valla ben düğün takılarını eşinin eski karısına kaptırmış biri olarak yorum yapmasam en iyisi. :) Altınmış şuymuş buymuş değersiz benim için, Allah eşimin evlatlarımın yokluğunu göstermesin.
Burdaki bazi yorumlari görünce dedim ki biz bu kafayla bi adim öteye gidemeyiz. Kadin haklari falan hikaye. Oglana ev alinirmis! Görümce de ne pis fesat biriymis! Zaten önce erkegin hakkiymis ev!! Bu yorumlari kadinlar yapiyorsa 2016da olmamizin bi anlami yok. Kafa yine ayni kafa?!!!
pardon eşının eskı karısıma mı allahım daha neler duycam. ya ben 10 yıllık evlıyım takılarımı hıc dokunmadım nedır bu takı bozma merakı anlamadım .
hıc ıhtıyacım olmadı durumumuz ıyı o yuZden bozurmadım hic. evlenır evlenmez bır kızın hakkına göz dıkenlere cok kızıyorum ama madem gerı ıstelılcek takmayın ozaman. mıllete havva olsun dıye takıp sonra gerı ıstemek terbıyesızlık bana göre.Zor bir durum söz konusuydu, o an olması gereken oydu. Eşim sıkıntıdayken, eşim üzülürken ben kenarda altın tutacak biri olmadım hiç. Çalıştık ettik daha alasını aldık eşimle. Eğer ki zor günümüzde kullanmayacaksak neden kenarda beklesin ki. Bu da benim görüşüm tabi ki. Çok şükür çalışıyorum, elimde mesleğim var. Düğünde takılan takılara güvenerek geleceğimi inşaa etmeyi düşünmedim hiç bir zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?