altınlarımı vermeli miyim

Siz kaç kardeşiniz pardon?
Maddi durumunuz nasıl?
Bunlar önemli faktörler bence

Benim evim yoksa kiralar da sefil oluyorsam kardeşime ev alınsın keyif catsin demem şahsen
Ornegin 200 varsa 100 100 paylastirilir iki tarafta ev sahibi olur

Kv simdi sana tapuyu altinlar karsiligi versede, kv ölünce cocuklar o evden hak talep edebilir. Verecegin altinlar bi ev degerinde Olmayacagi icin tapu devri iptal edilir. Sende altinlari verdiginle kalırsın.

Allah kimseye malını-altınını sattırmasın tabi ki. Biz eşimle evlenirken, ikimizde yeni avukat sayılırdık. O benden az daha deneyimliydi ama, ben henüz yeni ofis açmış tabiri caizse sinek avlıyordum :) Şimdi çok şükür, Allah razı olsun eşimden altınlarımı da yaptı, evlenirken evi vardı zaten ama istediğim evi de aldık, yazlığımızı da aldık. Ama hayat bazen zorlaşabilir, yine de satmak gerekiyorsa mal sahibi olmak için satmayı nasip etsin Allah.

2 kardesim. 12 kardes de olsam tavrim bu olurdu.
Annemin baba hicbir evladina ev almak zorunda degil. Kardesime almissa gayet memnun olur huzurlu olurum. Ben kirada sefil sefil surunuyorum kardesime bak ev aldilar diye fesatca dusunmem. Allah dusundurtmesin. Kalbimi karartmasin.O benim kardesim sartlar, ekonomik durum, nufus ne olursa olsun.
Hele aileye yeni girecek geline kardesime ev aliniyor diye bilenecek acziyete, sefillige, sig dusunceye ve cehalete dusurmesin rabbim.

Size ev alınırken istese neysede görümceye ne alaka altınları veriyosun.kv otoriter diyorsun pek sanmıyorum altınları alsa dahi tabu verecegini.

Bende zeholll e katılıyorum
Bir kardeşim var. Erkek de değil ayrıca
Bir de evimiz
Anne babam kardeşine vericez deseler tabiki der çok öutlu olurum

Bende zeholll e katılıyorum
Bir kardeşim var. Erkek de değil ayrıca
Bir de evimiz
Anne babam kardeşine vericez deseler tabiki der çok öutlu olurum
kardes bu elbette. Sizi tebrik ediyorum. Bu bagi hic kaybetmeyin lutfen. Insan geline bilenecek kadar cigrindan cikabiliyor. Anne baba gonlunden kopmus ev almissa kosesine gecip fesat fesat dusunmek bana da 100 bin lira verin demek insanin kalitesini dusurur bence.

Oğlu evlatta kızı değil mi? Oğluna aldıysa kızınada almalı bir zahmet.

bu oglan kız ayrımı yapan kadınlara hayret edıyorum. be alaka ya ogluma alıyorsam kızımada alırım ıkısde benım evladım.

Beni yanlis anladiniz. Bende ailemin kiz evladiyim . Tabi ki erkek kardesime alirken bana da alsinlar isterim. Ama su an da evlenen kardesine aldi diye dusman olan gorumce kotu niyetli bunda herhalde hem fikirizdir. Ben nasilsa evliyim evimdeyim. Kardesiminde evi olsun, ona alininca mutlu olurum. Durumum varsa borcla alcaklarsa istemem bile . Olan parayla diger kiz kardesime alsinlar derim mesela. Mesele kiz erkek degil yani. Su anda gorumce illa ev istiyorsa gitsin anne babasindan istesin . Gelinin altinlari ne alaka. Ayrica ne guzel kardesime destek olup ev almis evlendiriyorlar diye sevinecegine dusman oluyor. Bana cok uzak seyler. Kiz veya erkek kime ne gerekiyorsa zaten yapilmali. Kardeslik bambaska birsey. Anne baba olmak bambaska bir sey. Konuda bahsi gectigi gibi birinden al birine ver olamaz. Elindekini pay etsin o halde.
Ayrica soyle dusunun. Toplumumuzda erkek tarafi evlenen cifte asil destek olan taraf ya hani. O halde ilk etapta erkek kardesine ev almasi normal. Diger yandan gorumceye gelirsek onunda esi var. esinin de ailesi ayni destegi onlara gosterdi ev aldi ise zaten sartlar esitlenmis oluyor bir nevi.
Zaten konu sahibin kv gorumcesi altinlara goz dikmis. Asil mesele bu. Kv kizini ayirmak istemiyorsa ikisine de pesinat versin. Gerisini kendileri odesinler. Kimsenin gelinin altinlari hakkinda soz hakki olmamis olur boylece.

Aklın sıra alttan alttan giydirmissin
Sana tek cevabım kötü söz sahibine aittirbaybaay

Herkes gibi bende dusuncemi yazdım
Size katılmak zorunda değilim sizde bana
Elbette. Fakat benim amacim giydirmek falan degildi. Bu durumun benim penceremden goruneni anlattim.
Eger o dusunce tipindeyseniz kendini oyle goruyorsaniz dogrularimi degistiremem. Sizde kendinizi degistiremezsiniz.
Velhasil ben lafi ortaya attim dileyen ustune alinsin dileyen alkislasin. Dileyen katilmasin.
Kendinize iyi bakin

Ben sana yazmıştım sende cvp yazmistin
Bu cevap diğer arkadasa idi ben Hiiic üstüme alinmadim sende bir dur artik

Ha bu arada
Kendiniz kirada oturuyormussunuz zaten ne sana ne kardeşine bişi alacak durumunuz olmadığı için sorununuz yok sizin zaten

oturdugunuz evın tapusunu sızın ustunuze yapacaklarsa verın altınları kasada duracagına ev sahıbı olursunuz ha altın cok mıktardaysada kımse laf sahıbı olmasın altınlarınızla ıstedıgınız semtte ıstedıgınız evı alıp ustunu tamamlayın kendı evımızı kendımız aldık dersınız herkes te kendısı alsın.. :)

Altınlar istenirse kibar bir dille altınları vermek yerine bu kadar sorun oluyorsa kendinizin kirada oturabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Hatta bunu şimdi de teklif edebilirsiniz. Aranızın açılmasını istemiyorum, ailenizde sorun olmasındansa biz kirada oturalım falan diyebilirsiniz.

sakın verme bir daha altın yüzü göremezsin hem o evin tapusu kayınvalidenin üstüne kanunen vefat halinde yarısı görümcenin olacak kiraya çık sen de çalış geçinim bu kadar ezdirmeyin kendinizi daha nişanlıyken yoksa daha çokkk konu açarsınız burda evlenince

Beni etiketleyen arkadasin gonderisine yorum yapmissiniz. Ismimi gorunce 2 kere yorum yaptiginizi dusundum. Sonra farkina vardim.
Dilerim anne babaniz beser tane ev alir size. Biz kiradayiz. Bebek ziriltilariyla uyuyorum cogu kez. Vallahi canim vurmaya calistigin yer senin seviyen iste. Merak ediyorsan soyle soyleyeyim. Faize bulasmamak adina defalarca kez evimizde iki kutuplasma oldu. En nihayetinde krediye hayir dedik almadik.
Tabi annemin babamin kardesime ayri ev alacak kadar maddi durumu yok. Olsada bi kosede " bana 100 bin verin ona da 100 bin verin" diye zirlayacak fesatliga dusurmesin Rabbim.
Bu mesaji yazmayacaktim daha da yazmayacagim fakat haliniz icler acisi. Lutfen bi kalbiniz oldugunu hatirlayin. Ben internetten biriyim. Sizin icin hicbirseyim ama kardesinizi sevin olur mu. Anneniz babaniz bu dunyadan gittiginde sizinle o kalacak. Onun mutluluguyla mutlu olmayi bilin.
Sizin lugatinizca hayata bakis aciniza uyan perspektifle anlatayim; erdem "bedava". Herkes ulasabilir. Bi deneyin derim

Herhalde bi

Herhalde ev alacak kadar altın takmazlar. Burada onemli bir nokta var. insanlar düşünmeyi sevmezler ama hayat bu boşanma ve ölüm gibi durumlar var. Siz altınlarınizi verirseniz ölüm veya boşanma gibi bir durumda esiniz den size hiç bir şey kalmaz. Evin kv üzerine alinmasinin sebebi de bu aslında. Oğlu ölürse gelin hak iddia edemez. Bosanma durumunda (evlenmeden once alinmis ama) yine annesinin üzerine olduğu için hak iddia edemezsiniz.

Bu evin aidatı taksit vs var mı? Siz mi odeyeceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…