- 8 Aralık 2015
- 805
- 843
- 23
- Konu Sahibi environmentaleng
-
Bildiğim kadarıyla bir kızı bir oğlu varsa ev oğlana alınır çünkü oğlan eve gelin alır geline mehir verir ve boşanma durumunda geline o evden hak düşer. Kıza alınmaz çünkü kız damadın evine gider mehir alır boşanma durumunda kıza o evden hak düşer böylelikle iki kardeş eşit haklara sahip olur yada olmalı. Umarım yanlışım yoktur :)Niye erkek çocuğa ev alınıyor? Niye kız çocuğuna alınmıyor? Sebebini açıklayın biz de bilelim.
Bildiğim kadarıyla bir kızı bir oğlu varsa ev oğlana alınır çünkü oğlan eve gelin alır geline mehir verir ve boşanma durumunda geline o evden hak düşer. Kıza alınmaz çünkü kız damadın evine gider mehir alır boşanma durumunda kıza o evden hak düşer böylelikle iki kardeş eşit haklara sahip olur yada olmalı. Umarım yanlışım yoktur :)
Bildiğim kadarıyla bir kızı bir oğlu varsa ev oğlana alınır çünkü oğlan eve gelin alır geline mehir verir ve boşanma durumunda geline o evden hak düşer. Kıza alınmaz çünkü kız damadın evine gider mehir alır boşanma durumunda kıza o evden hak düşer böylelikle iki kardeş eşit haklara sahip olur yada olmalı. Umarım yanlışım yoktur :)
yanlıs bılıyorsunuz.... ben mehır olarak hac ıstedım mesela. mehır ya evlılık ıcınde yada boşanmada verılır genelde para altındır. ev mıkarımalacak kadar bır para degıl ama.dugunde takılan altınlarınız mehır degılkı.. dedıgınze baglı. dugunde takılar benım mehırım dersen baska. bana hem aktın takıldı mehırdede evlılık ıcınde hac ıstedım mesela para vs ıstemedım.Mehir zaten evlendikten hemen sonra verilmiyor mu kadına. İşte o altınlar sanırım o zaten. O yüzden millet hep altın kadınındır diye baş baş bağırıyor diye biliyorum.
Sanırım özet geçeyim derken atlayarak geçmişim. Haklısın mehir kıza ait asla geri verme durumu olamaz. Ben böyle demek istememiştim.b
bu islama göre olabılır kım uyguluyor bunu? kım kıme boşanınca aaa mehır borcum vardı sana dıyor?? üstelık ben cocuk ayrımı yapmam ya kızın kocası evsızse kıradaysa??? mehir ev degıldır birkere . mehirı kendın belırlıyorsun evlenınce bu genelde para yada altındır. ben bosanıpta mehırını odıyenı daha görmedım. peygamber efendımız eve bır torba meyveyle gırınce once kız cocugunda verın dıyen bir insandı.... ben asla ayrım yapmam. üstelık konu sahının evı yokkı ev kvdenın
kızlar nişanlım 2 kardes kız kardeşi 10 yıllık evli bizim düğün temmuzda.. kv ev aldı ama kendi üstüne ve bizim orda kalmamıza izin verdi.. ama görümcem ona ev almadıkları için ailesiyle düşman oldu. şimdi kv vicdan yaptı.. bize ablanıza da yardım edip ev almalıyız dedi.. ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
Tapuyu sizin üstünüze alırsanız neden olmasın
Çümkü görümcenin kendi üstüne olacak
insallah kizin yoktur okadar sama bir cvp allah akil fikir versin. kizimda bir oglumda bir. elimdekini niye ogluma vereyim tek tarafli. geri kafalisiniz.böyle bayanlarımızın hala olması şaka gibi
nıye ıstedı kayınpederın ki ben bu ınsanları anlamıyorum hem takıyorlar utanmadan gerı ıstıyorlarbenim alintinimi ne kv ne koca alamaz
kp SIKISTIRIP durdu kocami alsin diye, sonunda kocam karim vermiyor napayim bosayimmi dedi :)
bi daha kimse agzina almadi altin falan :)
sen önce beynını geliştir bırazsordunuz söyledim, insanca insan gibi cevabımı verdim
cevap sizi tatmin eder etmez bu konudaki muhattabınız ben değilim
nasıl söyleyeyim de kendimi size daha nazikçe ifade edeyim diye 5 dkdır düşünüyorum neden biliyor musunuz? ezilin diye
saldırganlığınızı neye borçlusunuz bilemiyorum
sizi tanımıyorum, nasıl bir hayat yaşıyorsunuz hiçbir fikrim yok kaldı ki umurumda da değil
amaa siz siz olun hanım efendi hiç kimseye inşallaaah çocuğun yoktur,inşallaahh oğlun yoktur,kızın yoktur şöyledir böyledir demeyin
konu ne olursa olsun
kimselere hakaret etmeyin
çünkü haddiniz değil
ya biliyor musunuz öyle çok zeki,kültürlü olmaya bazen çokta gerek yok çünkü bazen tek bilmeniz gereken HADDİNİZ.
hadi selametle.
evi benim üstüme yap vereyim de kabul etmezse o zaman b eve kzıı oturt ben altnlarımla ev alrım dekızlar nişanlım 2 kardes kız kardeşi 10 yıllık evli bizim düğün temmuzda.. kv ev aldı ama kendi üstüne ve bizim orda kalmamıza izin verdi.. ama görümcem ona ev almadıkları için ailesiyle düşman oldu. şimdi kv vicdan yaptı.. bize ablanıza da yardım edip ev almalıyız dedi.. ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
Hanımlar neden çoluk çocuk girdi araya niye uzatıldı. Evet evle mehiri aynı cümlede kullandım ama ikisini birleştirmedim ki sadece konuyu fazla kısa anlattım bi oğlana ev ve belli bi miktar para verilir. Evet kızada ev ve para verilir bu 2ye1 dir (oğlan 2 kız 1) benim düşüncem böyle eksiğim varsa tamamlayın eksiği yüze vurmayın rica ederim.Ee peki kızın gelin gittiği damadın maddi imkanı yoksa. O zaman noluyor?
Ya da hiç boşanma olmadı.
Oğlan in 2 çocuğu var. Ev onlara kaldı. Damat fakir evi yok, kirada oturdular yıllarca. Kızin da 2 çocuğu var. Ama o torunlara bisey kalmadi. Hepsi torun ne fark var aralarında 2 tanesine babaanne ev almış. Diğer iki tanesi evsiz.
Sizin dayı çocukları babaanne nin imkanlarıyla rahat yaşadı diyelim, siz yıllarca süründunuz. Bu hak yeme olmuyor mu?
Ev işinin mehr ile ne alakası var onu anlamadım? Ev kadar mehir olur mu?
benim hayatım mı almanyada doguma buyume mühendısım cok merak ettıysen. sızın gıbı gerı bır bayan daha burda görmedım. kıza verılmezmıs erkege verılırmış. beynını gelıştırsordunuz söyledim, insanca insan gibi cevabımı verdim
cevap sizi tatmin eder etmez bu konudaki muhattabınız ben değilim
nasıl söyleyeyim de kendimi size daha nazikçe ifade edeyim diye 5 dkdır düşünüyorum neden biliyor musunuz? ezilin diye
saldırganlığınızı neye borçlusunuz bilemiyorum
sizi tanımıyorum, nasıl bir hayat yaşıyorsunuz hiçbir fikrim yok kaldı ki umurumda da değil
amaa siz siz olun hanım efendi hiç kimseye inşallaaah çocuğun yoktur,inşallaahh oğlun yoktur,kızın yoktur şöyledir böyledir demeyin
konu ne olursa olsun
kimselere hakaret etmeyin
çünkü haddiniz değil
ya biliyor musunuz öyle çok zeki,kültürlü olmaya bazen çokta gerek yok çünkü bazen tek bilmeniz gereken HADDİNİZ.
hadi selametle.
mirasta öyle islama göre hukukta degıl ama herkes eşit mıras alıyor. suudı arabıstan degılkı tr...eşit mıras alınırHanımlar neden çoluk çocuk girdi araya niye uzatıldı. Evet evle mehiri aynı cümlede kullandım ama ikisini birleştirmedim ki sadece konuyu fazla kısa anlattım bi oğlana ev ve belli bi miktar para verilir. Evet kızada ev ve para verilir bu 2ye1 dir (oğlan 2 kız 1) benim düşüncem böyle eksiğim varsa tamamlayın eksiği yüze vurmayın rica ederim.
Evet farkındayım ne kadar müslüman ülke olsakta durum kız alınca adet din töre ama ayrılıkta din yok hukuk var. Her konuda adil olunmalı kimse evladını zor durumda bırakmamalı eşit pay çok önemlimirasta öyle islama göre hukukta degıl ama herkes eşit mıras alıyor. suudı arabıstan degılkı tr...eşit mıras alınır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?