- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi environmentaleng
-
Saçmalama sakın... oğlana iki kıza bir hisse düser onuda aile verir gelin değil...
İşime geli değil şekerim ama toplumun genel yargisi bu ister eşit paylaştır ister islam huk.na göre paylastırır. Ben öyle yapıcamhmm. Cidden merak ettim siz böyle mi yaptınız, ya da sizin aileniz böyle yapsa ne diyeceksiniz. Ya da eşiniz 2. Eş istese ne tepki verirsiniz.. İşimize gelenleri islam hukukuna göre, işimize gelmeyenleri seküler hukuka göre mi yaşıyoruz???
Gorumce hakli hatta ilk ona ev alinmaliydi evlatlar esittir kizi erkegi yoktur.
Sizde altin verin gorumcenizde versin ev gene kayinvalide uzerine olsun.
Esinize ev alinirken gorumcenizin ayrildigini gormemeniz uzucu.
İslam hukukunda öyle toplumun değer yangilarıyla alakalı..hadi ya gercekten mi
bu hüküm kanuna yeni mi eklendi benim niye haberim yok acaba
bütün çocuklar eşittir mirastan eşit pay alır
kızlar nişanlım 2 kardes kız kardeşi 10 yıllık evli bizim düğün temmuzda.. kv ev aldı ama kendi üstüne ve bizim orda kalmamıza izin verdi.. ama görümcem ona ev almadıkları için ailesiyle düşman oldu. şimdi kv vicdan yaptı.. bize ablanıza da yardım edip ev almalıyız dedi.. ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
İslam hukukunda öyle toplumun değer yangilarıyla alakalı..
her durumu inancınıza göre yaşıyorsanız ne mutlu size..İşime geli değil şekerim ama toplumun genel yargisi bu ister eşit paylaştır ister islam huk.na göre paylastırır. Ben öyle yapıcam
ülkemizde gecerli olan 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu dur
yemişim toplumun deger yargılarını
İslam hukukunda öyle toplumun değer yangilarıyla alakalı..
Cahille tartışma, dışarıdan bakanlar farkı anlamayabilir Jessey...
Erkeğe 2 kadına 1 hisse düşer gibi abuk subuk konuşanları kaale bile almayıp cevap vermemek lazım aslında da...haklısın ben de dayanamayıp cevap veriyorum bazen...nato kafa nato mermer çünkü bunların beynini yıkasan bile işe yaramaz çünkü beyin yok....birazdan banlanırım herhalde ama olsun içim rahat en azından...haklısınız ama böyle kadını ezen uygulamaların ki bunlar sadece kişilerin zihniyetinin bir ürünü resmiliği ya da kanuniliği olmayan şeyler kanun gibi dayatılması sinirimi bozdu bir an
Erkeğe 2 kadına 1 hisse düşer gibi abuk subuk konuşanları kaale bile almayıp cevap vermemek lazım aslında da...haklısın ben de dayanamayıp cevap veriyorum bazen...nato kafa nato mermer çünkü bunların beynini yıkasan bile işe yaramaz çünkü beyin yok....birazdan banlanırım herhalde ama olsun içim rahat en azından...
VErmekızlar nişanlım 2 kardes kız kardeşi 10 yıllık evli bizim düğün temmuzda.. kv ev aldı ama kendi üstüne ve bizim orda kalmamıza izin verdi.. ama görümcem ona ev almadıkları için ailesiyle düşman oldu. şimdi kv vicdan yaptı.. bize ablanıza da yardım edip ev almalıyız dedi.. ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
Allah gecinden versinde her ev kayinvalideye uzerineyse ondan evlatlara ve kocasina duser miras.Ayriliktan kastim evlat ayrimiydi.Ama aslında bu durumda yine haksızlık oluyor. Allah korusun, vefat veya boşanma halinde, bu durumda olan birinin ev üzerinde hiçbir hakkı olmaz.
Eger kizlarina ev alinirken ogluna alinmasaydi yine de onlarin tercihi sonucta derdim diyorsaniz onunuzde saygiyla egilirimben gördüm ama o onların secimi sonucta ayrıca görümce bana okadar haksız oldugum halde hakaret ederse kusura bakma umrumda bile değil suan
oğluna deil zaten kendisine aldı oğlu aynı şehirde yasadıgı için o evi kullanıyor görümce burda olsaydı belki de o yasıcaktıEger kizlarina ev alinirken ogluna alinmasaydi yine de onlarin tercihi sonucta derdim diyorsaniz onunuzde saygiyla egilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?