altınlarımı vermeli miyim

Ben bu durumu tamamen evlat ayırımına bağlıyorum. Kayınvalide geç de olsa hatasını anlamış ve kızına da oğluna sunduğu desteği vermek istiyor ve gayet haklı. Siz kayınvalidenizin aldığı evde kuruş emek sarf etmeden rahatça yaşayacaksınız annenin diğer evladının yani kızının da geleceğini düşünmesi suç olacak. Bu devirde kız erkek evlat ayrımı mı kaldı. Eskiden sadece erkekler ev geçindirmek zorunda oldukları için aileler belki erkek evlatlarını biraz daha fazla destek olmaya çalışıyorlarmış.Ama günümüzde eşlerden her ikisi de çalışmak zorunda olduğun evlatlar arasında ayrım yapılmaması taraftarıyım.

İşime geli değil şekerim ama toplumun genel yargisi bu ister eşit paylaştır ister islam huk.na göre paylastırır. Ben öyle yapıcam

Gorumce hakli hatta ilk ona ev alinmaliydi evlatlar esittir kizi erkegi yoktur.

Sizde altin verin gorumcenizde versin ev gene kayinvalide uzerine olsun.

Esinize ev alinirken gorumcenizin ayrildigini gormemeniz uzucu.

Ama aslında bu durumda yine haksızlık oluyor. Allah korusun, vefat veya boşanma halinde, bu durumda olan birinin ev üzerinde hiçbir hakkı olmaz.

İyi de evi sizin üstünüze yapmamışlar ki.
Kızlarına ev alacaklarsa biriktirip alsınlar.
Ben olsam vermezdim.

Millet kafayı yemiş ya! Inanamıyorum bazı yazılanlara...

Insanların gözünü para bürümüş. Adalet insanlık hak getire!

İşime geli değil şekerim ama toplumun genel yargisi bu ister eşit paylaştır ister islam huk.na göre paylastırır. Ben öyle yapıcam
her durumu inancınıza göre yaşıyorsanız ne mutlu size..
Toplumun değer yargılarını bilemiyorum da sizde böyleyse görümce açar miras davasını paşa paşa alır hakkını..

Cahille tartışma, dışarıdan bakanlar farkı anlamayabilir Jessey...

haklısınız ama böyle kadını ezen uygulamaların ki bunlar sadece kişilerin zihniyetinin bir ürünü resmiliği ya da kanuniliği olmayan şeyler kanun gibi dayatılması sinirimi bozdu bir an

haklısınız ama böyle kadını ezen uygulamaların ki bunlar sadece kişilerin zihniyetinin bir ürünü resmiliği ya da kanuniliği olmayan şeyler kanun gibi dayatılması sinirimi bozdu bir an
Erkeğe 2 kadına 1 hisse düşer gibi abuk subuk konuşanları kaale bile almayıp cevap vermemek lazım aslında da...haklısın ben de dayanamayıp cevap veriyorum bazen...nato kafa nato mermer çünkü bunların beynini yıkasan bile işe yaramaz çünkü beyin yok....birazdan banlanırım herhalde ama olsun içim rahat en azından...

bana da ban yolları gözüktü sanıyorum

Gorumcen kayinvalidene gonul koyduysa bu kendi sorunlari bence neden senin altinlarin aliniyo ? Isim yokta gidicem gorumceme ev alsinlar diye altin fln vercem peh

VErme

Ama aslında bu durumda yine haksızlık oluyor. Allah korusun, vefat veya boşanma halinde, bu durumda olan birinin ev üzerinde hiçbir hakkı olmaz.
Allah gecinden versinde her ev kayinvalideye uzerineyse ondan evlatlara ve kocasina duser miras.Ayriliktan kastim evlat ayrimiydi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…