- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi environmentaleng
-
Gelecekteki potansiyel suçlu erkekler bu kafayla yetişiyor işte.Bazı üyelerin zeka ve vicdanlarına hayran kaldım...
Adım gibi eminim kendileri aynı durumda olsalar g.tünü yırtacak olan üyeler başka birisi söz konusu olunca rahatlıkla oğlana ev alınır tabi demişler.
Yuh ve çüş diyor azcık Allah' tan korkmanızı tavsiye ediyorum.
Konu sahibi ya görümcenizin hakkını verin yada en iyisi gidin başka bir ev tutun. Görümce kızmakta haklı. Kimsenin sizden altınlarınızı istemeye hakkı yok. O ev medeni hukuka göre tüm kardeşlerin...
Konu sahibesinin esi almiyor evi kayinbabasi alıyorKaynın olsa neyse de görümcenin düşman olması ne kadar tuhaf. Enişteye söyleyin görümcenizi fişfiklemeyi kessin erkek olsun karısına ev alsın görümceniz sizlere çemkireceğine kayınvalidesine kayınpederine kocasına çemkirsin önce.
ben gördüm ama o onların secimi sonucta ayrıca görümce bana okadar haksız oldugum halde hakaret ederse kusura bakma umrumda bile değil suanGorumce hakli hatta ilk ona ev alinmaliydi evlatlar esittir kizi erkegi yoktur.
Sizde altin verin gorumcenizde versin ev gene kayinvalide uzerine olsun.
Esinize ev alinirken gorumcenizin ayrildigini gormemeniz uzucu.
görümcenin hakkını verme bana düşmez canım benim ya nişanlım verir yada ailesi verir benlik bişey değil daha kocam bile değilken.. ben zaten ev benim demedim kv almış görümce bu şehirde olmadıgından biz oturuyoruz o evde..Bazı üyelerin zeka ve vicdanlarına hayran kaldım...
Adım gibi eminim kendileri aynı durumda olsalar g.tünü yırtacak olan üyeler başka birisi söz konusu olunca rahatlıkla oğlana ev alınır tabi demişler.
Yuh ve çüş diyor azcık Allah' tan korkmanızı tavsiye ediyorum.
Konu sahibi ya görümcenizin hakkını verin yada en iyisi gidin başka bir ev tutun. Görümce kızmakta haklı. Kimsenin sizden altınlarınızı istemeye hakkı yok. O ev medeni hukuka göre tüm kardeşlerin...
hmm. Cidden merak ettim siz böyle mi yaptınız, ya da sizin aileniz böyle yapsa ne diyeceksiniz. Ya da eşiniz 2. Eş istese ne tepki verirsiniz.. İşimize gelenleri islam hukukuna göre, işimize gelmeyenleri seküler hukuka göre mi yaşıyoruz???Saçmalama sakın... oğlana iki kıza bir hisse düser onuda aile verir gelin değil...
tatlım görümcenin birikmiş parası var bu nedenle o ev ya görümcenin kocasının üstüne yada görümce üstüne olcak yani o ev kv üstüne olması imkansızo zaman onun evınde oturmucak kardesınınde hakkı var ıstemesı gayet dogal.kadın o evı satsn yda kıraya verıp bölussun.sen kırada oturma rht dur ama kardesı kırada otursun yda ona yardm olmasn olmaz böyle haksızlık.erkege verılıyor kadına da verılır.yok erkege vrılcek tbı kız kardese wrılmesede olur dusuncsı.hukuk onunde eşıtız annem mesela abıme verıyorsa bana wrmıyorsa bende kızarm neden bana wrmıyorsn gelın rahat edıcek ben sıkıntı cekıcem yokya.o yuzden dedm onun evınde oturoyrsn wr altınları ne olcak kız kardesının uzerıne yapmadkdan sonra ne olblrkı soncta kadın olunce o evler kardes arasında bölusulcek
Evet oylede gwcıyor hak dogru.bızde ev veren yok kafamız rahat otıruyoz ne guzel:)İkinci ev kv üstüne alinsa bile görümce ev alınırken altın-para koymazsa bu sefer gelinin(yani oglanin) hakkı geçecek. Aslında gelinin hakkı her türlü geçiyor. Bosanma ve ölüm de hiç hak iddia edemez.
kv daha 2 gün önce ablanıza da yardım etmemiz gerek böyle olmaz dedi nişanlım da biz edemeyiz etceksen sen et dedi ama şimdilik öyle ilerde o benim ablam etcem der mi bilmiuyorum
benim inancıma görede böyle ama bu hukukta ince bir nokta var.anne babanın vasiyet hükmündeki açıklaması olayın seyrini değiştirir.Benim ailemde muhafazakar keza bende muhafazakarım ama benim babam ''benim bütün çocuklarım eşit bu malı tek kazandım herkes benden sonra payına düşeni tam alsın istemeyen hayrına ihtiyacı olana versin ''der... bende gelinlere takılırım siz evlenirken hakkınızı fazlaca aldınız bundan sonrasında fark yok diye ki babam biz evlenirkende fazlasıyla yardım etti...Saçmalama sakın... oğlana iki kıza bir hisse düser onuda aile verir gelin değil...
Evet oylede gwcıyor hak dogru.bızde ev veren yok kafamız rahat otıruyoz ne guzel:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?