altınlarımı vermeli miyim

Gelecekteki potansiyel suçlu erkekler bu kafayla yetişiyor işte.

Gorumce hakli hatta ilk ona ev alinmaliydi evlatlar esittir kizi erkegi yoktur.

Sizde altin verin gorumcenizde versin ev gene kayinvalide uzerine olsun.

Esinize ev alinirken gorumcenizin ayrildigini gormemeniz uzucu.

Bence size ev almaları yanlış bi kere..
Daha yeni evlisiniz gençsiniz, çalışır alırsınız evinizi.
Hem birlikte bireyler yapmış olmanın huzuru da oluyor o evde.
Üstelik ebeveynlrr hemen ev vs.verince kıymeti de olmuyor o evin. İkram değil de vazifeleriymiş gibi algılıuyor gençler. Alın teriyle alınanla bir olur mu?

KV kendi çabasıyla almışsa o evi ya gorumceye de alsın yada size ev falan vermesin
Eger siz altınları verir gorumceye ev alırsanız bu kezde size haksızlık olur
İstiyorsa 2 çocuğuna da ev alsın alamıyorsa siz kiraya geçin direk kendi evinizi kendiniz alın yarın birgün Allah gecinden versin ama KV vefat ederse o zaman herkes payını alsin

Konu
Konu sahibesinin esi almiyor evi kayinbabasi alıyor

Sakın ama sakın verme.madem verceksen bile tapu eşinin üzerine olmalı.geleceğin ne getireceği bilinmez.kızkardeşi senin oturacağına evden hak talep etmese bile çocukları talep eder.senin altınlar güme gider.nişanlı seni pasif bırakıyor. Evliyken ne durumda olacağını düşünemiyorum. Madem adil oluncak satılsın ev.90 bin size 90 görünceye verilsin.sizinde gelen 30bin le 120 bininiz olur.sizde o parayla küçükte olsa ev alırsınız yada kredi çekip üzerini tamamlar sınız.kafanızı rahat olur.

Saçmalama sakın... oğlana iki kıza bir hisse düser onuda aile verir gelin değil...

Görümceniz iyi niyetli olsa arayıp size çemkirceğine abisine annesine sitem etmekle yetinirdi. Nişanlınızla da napar eder barışır yakın zamanda emin olun. İşte o zaman nişanlınız eminim ki şimdi yardım edemeyiz deyişlerini geri yutup aman nolcak verelim gitsine bağlıcak. Kadınlar maddiyatcıymışmış diyenler de bir alem herkes kendini sağlama almak zorunda hayatta hiçbişeyin garantisi yok altınlar da gitti mi birden durumlar tepetaklak olsa kadının elinde ne kalır ki hele kvnin evinde oturuyosa. Görümce belli etmiş tavırlarıyla,kayınvalideye bişey olsa evden atıcak abisini direkt pay bölüşmeye girişcek. Daha önce de yazıldığı gibi madem öyle evi satsınlar 90-90 bölüşülsün paylar. Hem bahaneniz de var ayıp olmaz, sizin kızınız beni arayıp saydırdı madem hak hukuk bu kadar önemli onun için ben o evde kalamam dersiniz. Siz de altınları ekleyip kredi çekip kendinize ev alın. Neticede o gayet uyanık görümce de annesi sizin altınlarınızın katkısıyla ev alsa tapuyu allem eder kallem eder üstüne yaptırır. Baştan bölüşülsün kimsenin kimsede ne hakkı kalsın ne de orası benim evim gelir kalırım istediğim kadarcılık yapılamasın. Ha bu arada daha net bişey yok altınları ver demediler falan diye de kendinizi kandırmayın sakın. Şimdiden altyapı çalışmaları başlamış sizin de tepkiniz ölçülüyo bir yandan daha vakit var diyip sessiz kalmayın ezer geçerler.

tabiki altinlarini verme o senin guvencen sana guvenmeyen birine sen neden guvenipte altinlari heba edesin ?? evlenmedn once soyle altinlarimi kendime ev almak icin kullanacagim de yoksa hic ellemeyecgim dursunlar de.. evlendikten sonra isterlerse daha yeni gelinim bizim akrabalar bilezikleri altinlari nerde ne yapmis derler de taze gelinin elinde altin olmamasi olmaz deee ben oyle yaptim ama kesinlikle baskasi rahat yasasin die asla vermezdm yani BANANE derdm ilerde coluk cocukta olacak kenarda durmalida SAKİN VERME

Gorumce hakli hatta ilk ona ev alinmaliydi evlatlar esittir kizi erkegi yoktur.

Sizde altin verin gorumcenizde versin ev gene kayinvalide uzerine olsun.

Esinize ev alinirken gorumcenizin ayrildigini gormemeniz uzucu.
ben gördüm ama o onların secimi sonucta ayrıca görümce bana okadar haksız oldugum halde hakaret ederse kusura bakma umrumda bile değil suan

görümcenin hakkını verme bana düşmez canım benim ya nişanlım verir yada ailesi verir benlik bişey değil daha kocam bile değilken.. ben zaten ev benim demedim kv almış görümce bu şehirde olmadıgından biz oturuyoruz o evde..

Saçmalama sakın... oğlana iki kıza bir hisse düser onuda aile verir gelin değil...
hmm. Cidden merak ettim siz böyle mi yaptınız, ya da sizin aileniz böyle yapsa ne diyeceksiniz. Ya da eşiniz 2. Eş istese ne tepki verirsiniz.. İşimize gelenleri islam hukukuna göre, işimize gelmeyenleri seküler hukuka göre mi yaşıyoruz???

tatlım görümcenin birikmiş parası var bu nedenle o ev ya görümcenin kocasının üstüne yada görümce üstüne olcak yani o ev kv üstüne olması imkansız

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bu konu herkesi gerdi son veriyorum.. herkese cok teskler düşünceleri için.. ben altınlarımı vermicem kasaya koycam düğünden sonra hemen.. ve ev almak için kullanıcam ve en kısa zamanda o evden cıkcam.. görümcemi görmek bile istemiyorum allahtan uzak bana.. bilmiyorum düğünde yüzüme nasıl bakacak.. herkese teşkler öpüldünüzzzz

Evet oylede gwcıyor hak dogru.bızde ev veren yok kafamız rahat otıruyoz ne guzel:)

kv daha 2 gün önce ablanıza da yardım etmemiz gerek böyle olmaz dedi nişanlım da biz edemeyiz etceksen sen et dedi ama şimdilik öyle ilerde o benim ablam etcem der mi bilmiuyorum

valla benim şahsi fikrim boyle yaşadığım için söylüyorum tabiki yine karar senin ama ben düğün altınlarını verdim yine kurtulamadım sonra başka şeylere de göz dikiyorlar kendini bi kere ezdirirsen ipin ucunu bidaha yakalayamiyorsun ben bunu bilir bunu söylerim fırsatçılık yapıyorlar sonradanda bu para mevzuları yüzünden çok huzurum bozuldu seninde bozulmasını istemem

daha takılmayan altınların hesabının yapılması çok ilginç
gorumcenin tavrı değil ama isteği çok normal
herşey oğlana yapılır diye ksnunmu var
ben olsam ev alınması için altınlarımı hiç düşünmeden verirdim tapu kayınvalidenin üstüne olsun şartıyla yaptımda kayınvalidem gecekonduda otururken bize dairesini vermişti bizde para biriktirip ona ev aldık dünya malı için üzülmeye strese girmeye değmez

benim inancıma görede böyle ama bu hukukta ince bir nokta var.anne babanın vasiyet hükmündeki açıklaması olayın seyrini değiştirir.Benim ailemde muhafazakar keza bende muhafazakarım ama benim babam ''benim bütün çocuklarım eşit bu malı tek kazandım herkes benden sonra payına düşeni tam alsın istemeyen hayrına ihtiyacı olana versin ''der... bende gelinlere takılırım siz evlenirken hakkınızı fazlaca aldınız bundan sonrasında fark yok diye ki babam biz evlenirkende fazlasıyla yardım etti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…