Pasif agresiflik var bende o anda kal geliyor bisey diyemiyorumKayınvaldeniz şakayla karışık laf sokup nabzınızı yoklamış.
Belli ki becerikli ve ağzı laf yapan bir kadın.
Karışıp müdahil olmamışsınız,kafanıza takıp dert aramayın kendinize.
Sonradan içinize dert olacağını düşündüğünüz durumlarda da yarı şaka yarı ciddi verin tepkinizi.
Ben olay anında sessiz kalıp sonra kendimi yiyeceğime kibarca lafımı söylerim,muhatabım düşünsün gerisini.
Hem ne demişler beğendiğini söyleyen istemediğini işitirmiş.
Bazen Dilbar Hala gibi yapmak lazım.
Zaten kp hayattaymış,şu anda tedirgin olacak bir durum yok.
Gerisini de vakti gelince düşünürsünüz.
Ben anneme gel kal desem, kalmaz ya valla. Akşam yemeğe çağırıyorum, ona bile " benim evde var, daha rahat oluyorum evimde." diyor. Bu erkek anneleri amma meraklı gelinleriyle yaşamaya.Evet ya herkesin kendi evi kendine rahat bence surekli evde misafir var gibi yatamazsin kalkamazsin kocana istedigin gibi yanasamazsin
Evi de maasi da varEmekli maaşları yoksa evleri yoksa ve tekse iş değişir o zaman
Valla ya bizde kaldigi sure boyunca kapilari o acti oglunu o gecirdi işeBen anneme gel kal desem, kalmaz ya valla. Akşam yemeğe çağırıyorum, ona bile " benim evde var, daha rahat oluyorum evimde." diyor. Bu erkek anneleri amma meraklı gelinleriyle yaşamaya.
Seninki klasik kv. Tavrını baştan koymuşsun ama böyle durumlarda sessiz kalma ki yol yapamasın kv. Her zaman düşüncen neyse açık açık söyle ki. Sonradan önüne kimse bir şey süremesin. "Ben sizin gibi düşünmüyorum, kusura bakmayın." demek, kimseye saygısızlık değil, hem de önünü almış oluyorsun.Valla ya bizde kaldigi sure boyunca kapilari o acti oglunu o gecirdi işe
Suanda calismiyorum ama calisicam. Bence oyle bi durum olsa ayri evde kalmayi kabul etmezBir şey sormak istiyorumNaberr çalışıyor musunuz?
Benim annem çalışıyor ve babaannem dedem öldüğünde yalnız kaldı babamlar 4 kardeş oturup konuşup bakıcı tuttular (Bakıcı da uzaktan akraba idi çok güvenilir ahlaklı bir kadındı) her gün bir iki kişi gidip ziyaret ederdi çok iyi oldu bence.
Hem kendi evinde kaldı bu arada rahmetli kimsenin evini istemezdi rahat edemem derdi hem bakıcısı herseyini yaptı ilgilendi hem bizler ilgilendik oldu.
Insan eti ağırdır ayrıca tüm gün çalışan kadın nasıl baksin zaten eve 7 8 arası geliniyor eğer istanbul gibi metropolde yaşıyorsan..
Zaten siz baştan demissiniz size sonradan bunu diyemezler çok elzem bir durum olursa Allah korusun ama..Bence hiç taviz vermeyin kayınpeder de sağ bide..cok ilginç..
En güzeli özel bakim evinde kalmak..Kimseye yük olmamak..Ama o anlayış bize gelmez zor..
Aslinda iyi bir kadin para falan esirgemez onune hizmet beklemez ama yine de insan rahat edemezAnne baba elbet sokağa atılmaz ama şu da bir gerçekki boşanmaların %50si erkek ailesi yüzünden oluyor. Ben damadını kızından kıskanıp laf sokan ya da kızını hergün doldurup kocasına gönderen kız annesi görmedim hiç. Varsada istisnadır. Gerçekten bizim ülkemizde erkek ailesi problemi var ciddi ciddi. Melek gibi insanlar söz konusu oğluşları olunca cadıya dönüşüyor.
Melekte olsa aynı evde olmaz. Hepimiz yaşamışızdır mutlaka kendi ailemizle bile çatışıyoruz zaman zamanAslinda iyi bir kadin para falan esirgemez onune hizmet beklemez ama yine de insan rahat edemez
Ay evet ki ben karisilmasini hic sevmem canim istediginde yaparim canim istedigindd yatarimMelekte olsa aynı evde olmaz. Hepimiz yaşamışızdır mutlaka kendi ailemizle bile çatışıyoruz zaman zaman
Allah herkesi kendi evinde sağ etsin. Sizi onlara onları da size muhtaç etmesin. Hepimiz için Aminn çok çok Aminnnn:)Ay evet ki ben karisilmasini hic sevmem canim istediginde yaparim canim istedigindd yatarim
umarim senin korkun gerceklesmezAnnem 10 yıldır yalnız.
Tek başına tatile gider, arkadaşlarıyla buluşur, doktor randevularına kendi gider. Maşallah diyeyim.
Öte yandan eşimin annesi kocası şehir dışına çıktı diye 1 haftalık evliyken gelir bizde kalır. Yalnız kalmaktan korkuyormuşBen de ilerde kayınvalidemle yaşamaktan korkuyorum Hangimizin korkusu baskın gelecek acaba? Allah kayınpederime uzun ömürler versin.
Benim kaynana gibi laf aramak için ara da düşüncesinin zittini soysoyler onay almak için hep başa bela ://Size simdi bir diyalog anlaticam.
Kv ben esim yemek yiyoruz bize geldiginde.
Kv: (akrabasindan bahsediyor) x evlenecek ama kiza demis ki benim bir annem var birlikte yasamayi kabul edersen evlenelim(annesinin hic bir saglik sorunu yok evi var maasi var) bu tek kvlerde gelinlere bela diyor guluyor
Ve bunlari soylerken yuzume bakiyor ben ne diyecem diye bende yemek yiyorum hic bisey demiyorum.
Biraz sessizlikten sonra
Eşim: kadin tek kalmis napacak tek asil oyle tek kalan yasli kadini istemeyen gelin bela başa
Bende eşimin suratina baktim ters ters gorduler mi bilmiyorum. Kadin tek ok ama ne yaşlı ne hasta ne parasiz ne evsiz.
Ardindan hemennnnn
Kv: hahh tabi ya ne var sanki atsin mi annesini cocuk bilmem ne
Ben ikinci şok az once baska konusuyordun.
Not:evlenmeden once bizle yasamak istedigini soylemisti ben kabul etmedim esime de o zaman ayrilalim dedim o da bende istemiyorum ki bana onceden soylemisti ben kabul etmedim zaten dedi
Keske o zaman gelseydi aklima
Pasif agresifim cunku söyleyemiyorum o andaneden sustunuz?
aynen düşündüğünüz gibi kadının evi var maaşı var ve sağlıklı neden beraber yaşamak gerekiyor ve bu şekilde yaşamayı istemeyen gelin neden bela sayılıyormuş ? diye neden düşüncenizi söylemediniz orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?