Ay gerçekten bende buna takıldım Yani takayım mı demedim takmayı seviyorum diye de çok kez belirttim herkesin tarzı farklı .Konu sahibi altın takmak görgüsüzlük mü takayım mı diye sormuş gibi yok kaba yok görgüsüzlük diye yorum yazmak neyin kafası allahaşkına. İnsanların zevklerini aşağılar gibi konusmak çok görgülüymüş gibi sanki
Kimseye aldırış etmeyin seviyosanız takın. Sizin paranız var falan derse de çalıştım aldım hem yatırım hem seviyorum takıyorum diyin zorla kolunuzdan alamaz ya
Burası böyle işte maalesef. Ben de altin bilezik falan sevmem ve takmam ama siz seviyosanız takın kime ne. Çalışmış kazanmışsınız sefanız olsunAy gerçekten bende buna takıldım Yani takayım mı demedim takmayı seviyorum diye de çok kez belirttim herkesin tarzı farklı .
2 bilezik takınca zenginlik oluyorsa herkesin zengin olması gerekirdi.Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum ama bu konuda gerçekten kv kişisi çok soru sorar ,sıkar bunaltır ve etrafa yanlış dedikodular yayar bu sebepten o topa girmek istemiyorum ama bu konuda rahat olanlara da özeniyorum.
Ağzının payını çok kez verdim ama tahammül edemiyor benim yeni bişey almama takmama başka şeyler çok umrumda olmuyor ama takı meselesinde çekiniyorum çünkü çok Zengin olmuşuz diye dedikodu yaptığını duyuyorum2 bilezik takınca zenginlik oluyorsa herkesin zengin olması gerekirdi.
neden ağzının payını verip susturmuyorsunuz, çalışıyorum kazanıyorum istediğimi yapmakta özgürüm deyin. elalem için yaşamıyoruz kendimiz için yaşıyoruz bu hayatı
yaparsa yapsın boşverin ne olacakAğzının payını çok kez verdim ama tahammül edemiyor benim yeni bişey almama takmama başka şeyler çok umrumda olmuyor ama takı meselesinde çekiniyorum çünkü çok Zengin olmuşuz diye dedikodu yaptığını duyuyorum
Tarz meselesi bu yalnız tarihten beri kadınlar altın gümüş takıları tercih ettiler hala da etmeye devam ediyorlar Yani sizin dediğiniz gibi dolar takıp gezmek gibi bişey değil altın takmak. Dolar takan birine rastgelirseniz paylaşın bizde görelim büssürü insanın yaptığı bişey altın takmak Kaldı ki ünlü mankenler bloggeeler bile altın takı takıyorlar moda anlamında söylüyorum modaya da uygun bu sebeple dediğiniz çok manasız geldi bana kusura bakmayın.
tarih boyunca devam eden altın diş, vizon kürk, meçli saç gibi sayısız moda akımı var ve onları da sarı bir metali aksesuar olarak kullanmak kadar manasız buluyorum.
bırakın bloggerları ünlü hollywood yıldızlarının tercihi de olsa gerçek kürk rüküşlüktür, görgüsüzlüktür mesela, çoğunluğun tercihi olması onu meşrulaştırmaz. altın için de aynı şey geçerli düz sarı birkaç halkayı kola takmak estetik değildir, eğer maddi değeri olmasa hiçbir kadın koluna çabuk ısınan, kararan, darbelere dayanıksız, kolay çizilip kırılan sarı metaller takıp gezmezdi eminim
kürkle altını kıyaslamak çok saçma yani altın doğada olan bir element sizde ona şekil veriyorsunuz ama kürk bir canlıdan temin ediliyor ve bu vahşice asla kürk kullanmam ama meseleyi buraya getire sizsiniz ve benim konumda kürk geçmiyor kaldıkları altın en dayanıklı metallerden biridir bozulmaz kararmaz ve değeri asla kaybolmayan bir metaldir. Altının tarihi sizin sandığınızdan daha eski saydığınız moda akımlarını ona katlayacak kadar eskidir. İnsanlara görgüsüz demek çok kolay ama altın hakkında söylediğiniz şeylerin çoğu uyduruk sevmeyebilirsiniz ama görgüsüzce demek haddinize değil.
Kredi çekmeyi doğru bulmuyorum. Faizli olduğu için benim dini inanışıma uygun değil.Günlük hayatta bilezikle mi dolaşıyorsunuz bir yere giderken kaynanaya giderken falan yani ben günlük hayatta gereksiz buluyorum hele yaşınız gençse zarif takılar daha hoş hem takıyorsanız da kaynanaya giderken takmayıverin. Hem takayım görsün modundasınız hem de laf söylemesin istiyorsunuz.Ayrıca kirada oturuyorsanız maaşınızla bilezik istiflemek yerine krediyle ev alsanız daha iyi değil mi
Kimsenin bakış açısını değiştirecek değilim öyle bir gayemde Yok açıkçası ama ben bu tarz yorumları vizyonsuz görüyorum on yıl boyunca aldığımız ev için kredi ödeyeceğiz birde ülkenin hali bu durumdayken evi aldık tamam maaş oraya yatıyor ama hayat günden güne pahalı oluyor kredi çekerken sabit ödeyeceğiz dedik Yani ödeyeceğin miktar değişmiyor elimizde kalan parayla geçinebilecek miyiz o kredi faizleri altında geçimimizi de düşüneceğiz krediyi de ödemek zorunda kalacağız. Kaldı ki krediyi çekip inşaata yatıracağız ve bu kadar talep fazlası inşaat varken ev fiyatları bırakın yükselmeyi değer olarak düşecektir bunun yerine Aydan aya altın veya döviz alıp köşeye atarsam zaten on yıl sonra rahatlıkla ev alabilirim bu sırada geçim derdini de düşünmeyeceğim için kafam da daha rahat olacak. Türk insanındaki bu ev aşkını anlamlandırmış değilim elbette bende isterim ev sahibi olmayı ama bu faiz ve kredilerle değil.Günlük hayatta bilezikle mi dolaşıyorsunuz bir yere giderken kaynanaya giderken falan yani ben günlük hayatta gereksiz buluyorum hele yaşınız gençse zarif takılar daha hoş hem takıyorsanız da kaynanaya giderken takmayıverin. Hem takayım görsün modundasınız hem de laf söylemesin istiyorsunuz.Ayrıca kirada oturuyorsanız maaşınızla bilezik istiflemek yerine krediyle ev alsanız daha iyi değil mi
Mesele de bu zaten insanlar yargılamayı çok seviyorlar herkes gönlünün istediğini yapmakta özgürBence siz ne istiyorsanız onu yapın. Mesela akşama arkadaşının düğünü var eşimin gitmiş kasadan altınlarımı almış herkes takar şimdi sen boş mu gideceksin diyorşaka gibiler bense h istemiyorum takmak ne olacak aldı ama takmayacağım ağırşık çöküyor üstüme takınca
Öyle tabiki canım mesela ben cidden hoşlanmıyorum ve benden bununbtalep edilmesi hoşuma gitmiyor ama şöyle eğer sen seviyorsan takmayı sırf insanlar laf eder diye ileride keşke takaydım diyeceğin bir şeyi erteleme. Ayrıca altını var diyede insana neden aldın nasıl aldın diye sorarlar mı hiç kv de bir hoş ayrıca bizim adetlere göre altın bileziklerini takıları kv kp yapar sizde yapmadılar mı birde laf mı söyleyeceklerMesele de bu zaten insanlar yargılamayı çok seviyorlar herkes gönlünün istediğini yapmakta özgür
Bana yapılan altınlar ayrıÖyle tabiki canım mesela ben cidden hoşlanmıyorum ve benden bununbtalep edilmesi hoşuma gitmiyor ama şöyle eğer sen seviyorsan takmayı sırf insanlar laf eder diye ileride keşke takaydım diyeceğin bir şeyi erteleme. Ayrıca altını var diyede insana neden aldın nasıl aldın diye sorarlar mı hiç kv de bir hoş ayrıca bizim adetlere göre altın bileziklerini takıları kv kp yapar sizde yapmadılar mı birde laf mı söyleyecekler
Merhabalar. ..kalın ve altın kunyeler takarim ve de kral zincir denen bir kolye takarim elbette o da kalın ve ben altını çok severim. .gösteriş desinler ne derlerse desinler ben çok seviyorum ve imkanım varken de takiyorum. ..taşıma meselesi biraz da..☺merhaba hanımlar ,
Benim merak ettiğim bir konu var daha doğrusu bir ben miyim diye size de sormak istiyorum.
Ben çalışan bir insanım işim var çok şükür aldığım maaştan üç beş arttırıp birikim yaparım bunu da genelde altın alarak yaparım.
Sorum şöyle; ben geçen gün iki tane bilezik aldım ama takmıyorum çünkü kv kişisi görürse sizin paranız çok diye başlayıp yüzlerce soru soruyor bende genelde cevaplamaktan kaçmaya çalışırım bir şekilde ama yinede huzursuz eder. Bunun yanında evimiz Yok kiradayız ev alma gibi bir durumumuz da Yok sürekli etrafa akrabaya komşuya işte onlarda ev alacaklarmış bir tapusu kalmış gibi bişeyler yayıyor gerçekten bu tarz durumlardan sıkıldım. Bende çözümü alsam da takmamakda buluyorum. Ama sonuçta bizde yaşlanacağız aldığımız kolyeyi bileziği takamayacak mıyız diye düşünüyorum, sizlerden de aranızda böyle tarz durumlara maruz kalan var mı , göstere göstere takanlar n yapıyorsunuz merak ettim.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Benim babam böyleİşte öyle olmuyor keşke olsa bir ara takmıştım o da sadece bir yüzüktü kaça aldın nerden aldın maşallah paranız var hiç anneme bir yüzük alayım demiyorsun ve tarzı şeyler başetmek çok güç.
Altın bilezik takmaya insanlar görgüsüzlük demiş ama bana da öyle gelmiyor ki insanlar pırlanta yüzüklere milyarlar veriyorlar zor durumda kalınıp satılınca da değerinin kat kat altında satılıyor. Bana da evlenirken tektaş yüzük almıştı eşim seviyorum da takmayı ama kalkıp da 20 30 bin yüzüğe verilmesi asıl bana görgüsüzlük değil de saçma gelen satmak zorunda kalındığı zaman alındığı fiyatın çok altında giden takılırdır.
Hıı anladım. Aman boşver tak gitsin. Kimseye açıklama yapma.Bana yapılan altınlar ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?