Aman millet ne der diye altın takılarınızı takmadığınız oluyor mu ?

Takıdan takıya değişir. Spor ince zincir bileklik ve kolyelerim var. Üst üste takıyorum bir de ama ince oldukları için abartı değil.
Bilezikleri takmıyorum, hoşlanmiyorum. Hani eskiden topuktan geçmeli taytlar vardı. Bilir misiniz? Işte o hissi veriyor altın bilezik bana.

Şu an o kadar pahalı ki takmak isteyen bile takmak isterken iki sefer düşünecek

Altınım yok olduğu zamanları hatırladım da takıyordum ama sevdiğim için millet ne der diye değil. Altın sevilmez mi ayol. Çok sevdiğim için çok kullanamadım.

Eşim göçmen onlarda her düğünde takıp kuyumcu gibi gezmemi istiyorlardı şahsen ben bir set neyse ama öyle takıp takıştırıp gezmek görgüsüzlük gibi geliyor ve göze de inanıyorum.
Bu durumda siz içinizden geleni yapın hevesinizi almak istiyorsanız takın elbette içinizde kalmasın :)

zevkler tartışılmaz

Altin bilezik bayilirim. Cogu yerde de taktim. Ama artik zaman gecti araba aldik. Altinlara dokunmadik ama benim kv de de sagda solda cok zenginiz imaji veedigi icin takmiyorum. Sizi cok iyi anliyorum. Bu millet ne der diye degil ama ne bileyim oyle birsey iste..

Siz yatirim olsun diye sonradan almissiniz. Bu millet ne der diye degil de yatirimimi insanlar bilmesin diye dusunmek oluyor. Ev araba alinca tapusunu boynumuza asmiyoruz. Onun gibi birsey. Ama cok istiyorsaniz da aldik cok sukur deyin sorana takin nolacak..

Ben takmiyrm ama sevmedigmden:) yoksa insanlar mi asla umrumda degiller

Valla bu devirde altın takmayacaksın gramı olmuş ne kadar. Eve hırsızlar üşüşür valla

imitasyyon deyin
yanlız altın takınca dışarıda hırsızlar takip ediyor ruhunuz duymuyor
anında hırsız giriyor eve gardınızı alın

Eğer yatırım için dusunuyosaniz bankaya gram olarak koyun. Kolunuzs da az takin hem kaynananiz çok var demez. Hemde bilezik kolye onlarda işçilik payı olduğundan satarken fiyat dusuyo. Isciliksiz denilen bileziklerde bile gramda 2 lira falan oynuyo

Daha dün arkadaşım dedi millet yüzünden takamoyorim dedi neden dedim

Borç isitoylsr sorun yaşıyorum dedim takmıyorum en iyisi dedi bende bı tane var gel üzerimde sorun yok

ben beşi bi tyerde kolyesi istedim..
imreniyorum.
eşime al dedim almadi. baştan isteseydin diyoooo

Bilezik sevmiyorum şık durduğunu düşünmüyorum kendi fikrim ama kolye bileklik zarifse takarim ama milleti de düşünmem.

Gerçek altın ile imitasyon takının farkı çok belli oluyor. Benim kimseden bişey istemem durumum yok şükür genelde veren taraftayım altın severim takmayı da almayı da
Bende severim valla 22 ayarda severim. Tak bence kimseyi.ilgilendirmez evimde koltugum var oturamicaksam,kıyafetim var giyemiceksem,bilezigim var takamicaksam napayim oyle degilmi? Ben oyle düşünüyorum
Zincirim var yine esim takma diyor o biraz dikkat cekiyor kolye. Onu takmam her zaman arada bi.ama bilekligi cok hos takiyorum. Istersen yatırımlık degilde kendine bir hediye yap,22 ayar kırkayak veya taşlı bilekliklerden al takarsin cok şık duruyor bilezikler burma mi? Kalın mı?

Siz gercekten cok mantıklı bir insansınız bu ev aşkını anlamıyorum hatta afedersiniz de totomla gülüyorum... bazılarına hele ev almak icin oyle seyler yapanlar varki gercekten bu kadar cahil.olabilir mi bir insan diyorum. Bir kız 2016da evlendi evlenir evlenmez düğün takılarını ceyrekler vs gidip bozdurmus üstünede kocasi kredi çekmiş 10 sene odeyecek,borctan dolayi da haliyle evleri eksik.Internet yok evinde,dogalgaz yok. Tv unitesi almamış duvara yapıştırmış koca tvyi ..istedigi yere gezemiyor gidemiyor. Sonrada dert yaniyor benim tv unitem yok benim suyum yok buyum yok olmaz tabi geriye kaldi 8 sene.. duvarlari kemir kocanla artık altini bozdurdugunda altin 200 tl mi neydi suanda 418 tl bu ciddi bir zarardir altin her zaman bozdurulmaz oyle otursun kos kos evinde ev kendinin bile degil bankanin henüz ustelik
Ben zorlasam esime ev aldırırdım Allah tan cahil bir esim yok ama cahilden hallice kayinvalidem var tutumlu olunda ev alin diyor ben ev alirsam boynuzlarım çıkmaz ev ölü yatırımdır taşınılmaz a yatirim yapmak kadar sacmasi yok cok eski cahil kafalarin uydurdugu birsey bir ev olsun bende isterim ama oturmak icin icinde Allah zaten kimseye sattirmasin ama 1 tane sadece tutupta yazlik alayim ev alip kiraya veriyim yatirimlik dunyanin en sacma isi helede borcla harcla buyuk aptallik diye dusunuyorum bu benim fikrim benimle ayni fikirde olan insanlari gormek acikcasi beni mutlu etti.

Aslinda biraz celiskili yorumlamissiniz,ev aldiginizda taksitler degismeyecek evet ve TL deger kaybettikce siz avantajli duruma gececeksiniz. Ben krediyle ev aldim 4 yil once. O zamanlar 600 dolar bozdurup ev taksidi oderken simdi 280 dolar bozdurup oduyorum. Elbette hadi kosun ev alin diyemez kimse size ama altin alip kenarda tutarak ev parasi birikmez,ha eger birikir derseniz bu enflasyon ve ekonomik parametrelerden etkilenmeden yillik 100 bin lira gibi bir miktar kar etmis olmaniz gerekiyor. Bakin 100 bin liralik altin almaniz yetmiyor,karinizin o kadar olmasi gerekiyor. Su anda ulkede ufak capli bir devaluasyon oldu mesela,dolar borcu olup TL ile is yapanlar hapi yuttu ,biriktirirsiniz elbette ev parasini ancak cok cok zor. Muthis yuksek maasiniz olursa ancak

Edit;yazim yanlislari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…