Şu an o kadar pahalı ki takmak isteyen bile takmak isterken iki sefer düşünecekTakıdan takıya değişir. Spor ince zincir bileklik ve kolyelerim var. Üst üste takıyorum bir de ama ince oldukları için abartı değil.
Bilezikleri takmıyorum, hoşlanmiyorum. Hani eskiden topuktan geçmeli taytlar vardı. Bilir misiniz? Işte o hissi veriyor altın bilezik bana.
zevkler tartışılmazEşim göçmen onlarda her düğünde takıp kuyumcu gibi gezmemi istiyorlardı şahsen ben bir set neyse ama öyle takıp takıştırıp gezmek görgüsüzlük gibi geliyor ve göze de inanıyorum.
Bu durumda siz içinizden geleni yapın hevesinizi almak istiyorsanız takın elbette içinizde kalmasın :)
Ben takmiyrm ama sevmedigmden:) yoksa insanlar mi asla umrumda degillermerhaba hanımlar ,
Benim merak ettiğim bir konu var daha doğrusu bir ben miyim diye size de sormak istiyorum.
Ben çalışan bir insanım işim var çok şükür aldığım maaştan üç beş arttırıp birikim yaparım bunu da genelde altın alarak yaparım.
Sorum şöyle; ben geçen gün iki tane bilezik aldım ama takmıyorum çünkü kv kişisi görürse sizin paranız çok diye başlayıp yüzlerce soru soruyor bende genelde cevaplamaktan kaçmaya çalışırım bir şekilde ama yinede huzursuz eder. Bunun yanında evimiz Yok kiradayız ev alma gibi bir durumumuz da Yok sürekli etrafa akrabaya komşuya işte onlarda ev alacaklarmış bir tapusu kalmış gibi bişeyler yayıyor gerçekten bu tarz durumlardan sıkıldım. Bende çözümü alsam da takmamakda buluyorum. Ama sonuçta bizde yaşlanacağız aldığımız kolyeyi bileziği takamayacak mıyız diye düşünüyorum, sizlerden de aranızda böyle tarz durumlara maruz kalan var mı , göstere göstere takanlar n yapıyorsunuz merak ettim.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Mümkün değil zaten :) takıya bayılırım ama tarzlarımız farklıSiz takmayın
merhaba hanımlar ,
Benim merak ettiğim bir konu var daha doğrusu bir ben miyim diye size de sormak istiyorum.
Ben çalışan bir insanım işim var çok şükür aldığım maaştan üç beş arttırıp birikim yaparım bunu da genelde altın alarak yaparım.
Sorum şöyle; ben geçen gün iki tane bilezik aldım ama takmıyorum çünkü kv kişisi görürse sizin paranız çok diye başlayıp yüzlerce soru soruyor bende genelde cevaplamaktan kaçmaya çalışırım bir şekilde ama yinede huzursuz eder. Bunun yanında evimiz Yok kiradayız ev alma gibi bir durumumuz da Yok sürekli etrafa akrabaya komşuya işte onlarda ev alacaklarmış bir tapusu kalmış gibi bişeyler yayıyor gerçekten bu tarz durumlardan sıkıldım. Bende çözümü alsam da takmamakda buluyorum. Ama sonuçta bizde yaşlanacağız aldığımız kolyeyi bileziği takamayacak mıyız diye düşünüyorum, sizlerden de aranızda böyle tarz durumlara maruz kalan var mı , göstere göstere takanlar n yapıyorsunuz merak ettim.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Bende severim valla 22 ayarda severim. Tak bence kimseyi.ilgilendirmez evimde koltugum var oturamicaksam,kıyafetim var giyemiceksem,bilezigim var takamicaksam napayim oyle degilmi? Ben oyle düşünüyorumGerçek altın ile imitasyon takının farkı çok belli oluyor. Benim kimseden bişey istemem durumum yok şükür genelde veren taraftayım altın severim takmayı da almayı da
Kimsenin bakış açısını değiştirecek değilim öyle bir gayemde Yok açıkçası ama ben bu tarz yorumları vizyonsuz görüyorum on yıl boyunca aldığımız ev için kredi ödeyeceğiz birde ülkenin hali bu durumdayken evi aldık tamam maaş oraya yatıyor ama hayat günden güne pahalı oluyor kredi çekerken sabit ödeyeceğiz dedik Yani ödeyeceğin miktar değişmiyor elimizde kalan parayla geçinebilecek miyiz o kredi faizleri altında geçimimizi de düşüneceğiz krediyi de ödemek zorunda kalacağız. Kaldı ki krediyi çekip inşaata yatıracağız ve bu kadar talep fazlası inşaat varken ev fiyatları bırakın yükselmeyi değer olarak düşecektir bunun yerine Aydan aya altın veya döviz alıp köşeye atarsam zaten on yıl sonra rahatlıkla ev alabilirim bu sırada geçim derdini de düşünmeyeceğim için kafam da daha rahat olacak. Türk insanındaki bu ev aşkını anlamlandırmış değilim elbette bende isterim ev sahibi olmayı ama bu faiz ve kredilerle değil.
Aslinda biraz celiskili yorumlamissiniz,ev aldiginizda taksitler degismeyecek evet ve TL deger kaybettikce siz avantajli duruma gececeksiniz. Ben krediyle ev aldim 4 yil once. O zamanlar 600 dolar bozdurup ev taksidi oderken simdi 280 dolar bozdurup oduyorum. Elbette hadi kosun ev alin diyemez kimse size ama altin alip kenarda tutarak ev parasi birikmez,ha eger birikir derseniz bu enflasyon ve ekonomik parametrelerden etkilenmeden yillik 100 bin lira gibi bir miktar kar etmis olmaniz gerekiyor. Bakin 100 bin liralik altin almaniz yetmiyor,karinizin o kadar olmasi gerekiyor. Su anda ulkede ufak capli bir devaluasyon oldu mesela,dolar borcu olup TL ile is yapanlar hapi yuttu ,biriktirirsiniz elbette ev parasini ancak cok cok zor. Muthis yuksek maasiniz olursa ancakKimsenin bakış açısını değiştirecek değilim öyle bir gayemde Yok açıkçası ama ben bu tarz yorumları vizyonsuz görüyorum on yıl boyunca aldığımız ev için kredi ödeyeceğiz birde ülkenin hali bu durumdayken evi aldık tamam maaş oraya yatıyor ama hayat günden güne pahalı oluyor kredi çekerken sabit ödeyeceğiz dedik Yani ödeyeceğin miktar değişmiyor elimizde kalan parayla geçinebilecek miyiz o kredi faizleri altında geçimimizi de düşüneceğiz krediyi de ödemek zorunda kalacağız. Kaldı ki krediyi çekip inşaata yatıracağız ve bu kadar talep fazlası inşaat varken ev fiyatları bırakın yükselmeyi değer olarak düşecektir bunun yerine Aydan aya altın veya döviz alıp köşeye atarsam zaten on yıl sonra rahatlıkla ev alabilirim bu sırada geçim derdini de düşünmeyeceğim için kafam da daha rahat olacak. Türk insanındaki bu ev aşkını anlamlandırmış değilim elbette bende isterim ev sahibi olmayı ama bu faiz ve kredilerle değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?